bence 2 yıllık bi bölüm bitir iş imkanı olan şahsen öle üni. sınavı kazanmak kolay değil elimizi kolumuzu sallaya sallaya giremiyoruz birde bitirdiğinde yaşın 28 veya 29 olacak bayağı geç bence
artık kpss de bile üni.mezunları girecek diyorlar liseliler için pekte bi şans kalmıyor .
Ha birde öle 180 alan bi bölüm diorsan sen bilirsin fakat o bölümlerle iş bulman zor sadece okumuş olursun mf bölümünden 300 alısan en azından mühendislikler var ama oralarıda çok seçiyorlar giren çok sen bilirsin
Dil bölümü ile alaklı geçen yıllarda bir sayısal mezunu dil bölümünde 1 . oldu die biliom orayı sadece dilciler girmiyor yine her bölümden giren var puan gelince çoğu kişi seçiyor şevkini kırmak için demiyorum öle dediğin gibi kolay değil öle olsaydı nie herkes bu kadar çalışsınki !!!
Zaten çocuk gelişim gibi bölümler alanından mezun olanları alıyo vbe siz alt sıralarda kalıyorsunuz öle bi hakkınız varmı bilmiyorum okul puanıda kırılabilir iyi araştırmak lazım
Cnm ben zaten şu an önlisans mezunuyum ama bölümüm kpss de geçerli bi bölüm değil malesef. Şu an 4 yıllık iktisat okuyorum 4. sınıfa geçtim sneye inşallah mezunum ama tabi kpss de de kolay değil iktsatta atanmak en az 80 almam lazım son tercihlerde giderim. Şu an kpss çalışıyorum harıl harıl. A grubu kpsss ve idari hakimlk sınavlarınada giricem. ama ben meslek lisesi çıkışlı olduğum için bu vakte kadar hiç istedğim bölümleri terchedemedim.. Eğitim fakültesi çok istyordum inglzce düşünüyorum ama ondada dil sınavı var zor biraz. onu eledm zaten. Ve şu an Türkçe öğretmenlğine yöneldm. bu arada kat sayı kalkmş artık bütün liseler eşitmiş... BU yüzden girmek istedm cnm YGS-LYS sınavına... Kendimi şartlandrmıyrum zaten şu an hedeflerim var. kpss B ve A grubu sınavları... A grubunda sınavda başarılı olursam mülakatlarda da zeten referans çok önemli ve iyi referanslarım olduğu için sadece sınavda başarılı olmam lazım o yüzden onuda ümit edyorum... Benim sözelim çok iyi cnm ve Türkçe öğretmnlğide Türkçe sosyalden alıyomuş...
Şu netlerle Türkçe öğretmnlği puanı tutuyor aşağı yukarı...
Türkçe (40 soruda) 25 net yapmam gerek ve ben şu an 40 soruluk bi türkçe denemesnde 30 net çıkarıyorum.
Matematk (40 soruda) 15 net yapmam lazım tek problemm matmtk ve kpss de de tıkanmamn sebebi matemtk ama şu an temelden başladım çalşmaya çok iyi gidiyor ve inanıyorum ki hatta 40 soruda 15 net değil Allahın iznyle 30 net bile çıkarablrm. Epey anlıyrum artık matematkten seneye kadar halldecm rabbmn iznyle...
Sosyal (40 soruda) 35 net yapmam lazım bunda da şu an 20 net civarı çıkıyor 15 net arttrmam lazım.
Türk Dili ve Ed. (56soruda) 45 net yapmam lazım. bundada şu an edebyat konularına bakmayalı kaç yıl oldu edebyata biraz baştan bakmm lazım ama şunu söylym ben edebyata çok ilglydim lise sonda 2005-2006 yıllarnda öss ye hazrlanrken en çok edebyatta başarılıydım ama şu an kpss odaklandğm için kpss de edbyat çıkmıyo ve o yüzden unuttum halyle ama başlarsam bakmaya emnm 56 soruda 45 neti inşallah yapableceğime inanıyorum. yapamazsamda 40 net yaparım diye düşünüyorum..
Coğrafya-1 (24 soruda) 18 net yapmam lazım ve şu an kpss çalştğım için söylüyorum coğrafyam çok iyi ful çıkardğm oluyor o yüzden bundada güvenyorum kendime...
Tarih (44 soruda) 38 net yapmam lazm. biraz tarihten korkuyorum çünkü kpss de Türk tarihinden başlıyor ama ünv. sınavında tarihin tanımndan eski uygarlklardan falan başlıyor gerçi ben öncedende öss hazrlanrken en çok neti ilk konularda çıkartrdm bu da edebyat gibi benm çalşmakla olacak ancak fakat 38 net çıkartamazsam ama kesn 30 net %100 çıkartırım.
Coğrafya 2 (16 sorudan) 13 net çıkartmm lazm. bundada biraz ülkeler coğrafyası çalşmm lazım. bunuda inşallah hallederm diyorum. hiç olmadı kesn 10 net yaparım... çünkü ülkeler coğrafyası lisede öss çalşrken biliyordum unuttum..
Felsefe (30 soruda) en korktuğum felsefe çünkü felsefe blglerm son derece ölü... oturup adamakıllı çalşmm lazım..
Eksiklerm üzernde durarsam başarableceğimi düşünüyorum.. ama eştağrlk-sayısal konuları bana göre değil... ama sözellde kendime güvenyorum.... çalştktan sonra herşey olur... matematğede çok ihtyacım yok sözelden girince ve onuda artık halledyorum yıllardr korktuğum matematk aslında hiçde öyle kötü değilmş... BEn şansımı denemk istyorum ve zaten şartlandrmyorum kendimi.. olmazsada üzülmm zaten 4 yıllık ünv. mezunu oluyorum seneye okuduğum bölüme yoğunlaşıyorum şu an zaten.. Eğtm fakültesi okumak sadece bi tasarı.. ama tek sorun ewet yaş kriteri... yarın bi gün memur olursam okulu bırakmk zorunda kalıcam mecbur. ben Açıköğretm fakültesnn öğretmnlk bölümlerni duuymuştum ilk 2 yılı içerden son 2 yılı dışardan okuyormuşsun o kafama çok yatmştı.... 2 yıldan sonra memur bile olsam son 2 yılı dışardan bitrlebiliyordu ama malesef Açıköğretm kaldryormuş öğretmnlk bölümlerini...
Son düzenleme: