• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaşındayım ünv. giriş sınavlarına girmek için geç mi kaldım??

bence 2 yıllık bi bölüm bitir iş imkanı olan şahsen öle üni. sınavı kazanmak kolay değil elimizi kolumuzu sallaya sallaya giremiyoruz birde bitirdiğinde yaşın 28 veya 29 olacak bayağı geç bence

artık kpss de bile üni.mezunları girecek diyorlar liseliler için pekte bi şans kalmıyor .

Ha birde öle 180 alan bi bölüm diorsan sen bilirsin fakat o bölümlerle iş bulman zor sadece okumuş olursun mf bölümünden 300 alısan en azından mühendislikler var ama oralarıda çok seçiyorlar giren çok sen bilirsin

Dil bölümü ile alaklı geçen yıllarda bir sayısal mezunu dil bölümünde 1 . oldu die biliom orayı sadece dilciler girmiyor yine her bölümden giren var puan gelince çoğu kişi seçiyor şevkini kırmak için demiyorum öle dediğin gibi kolay değil öle olsaydı nie herkes bu kadar çalışsınki !!!

Zaten çocuk gelişim gibi bölümler alanından mezun olanları alıyo vbe siz alt sıralarda kalıyorsunuz öle bi hakkınız varmı bilmiyorum okul puanıda kırılabilir iyi araştırmak lazım

Cnm ben zaten şu an önlisans mezunuyum ama bölümüm kpss de geçerli bi bölüm değil malesef. Şu an 4 yıllık iktisat okuyorum 4. sınıfa geçtim sneye inşallah mezunum ama tabi kpss de de kolay değil iktsatta atanmak en az 80 almam lazım son tercihlerde giderim. Şu an kpss çalışıyorum harıl harıl. A grubu kpsss ve idari hakimlk sınavlarınada giricem. ama ben meslek lisesi çıkışlı olduğum için bu vakte kadar hiç istedğim bölümleri terchedemedim.. Eğitim fakültesi çok istyordum inglzce düşünüyorum ama ondada dil sınavı var zor biraz. onu eledm zaten. Ve şu an Türkçe öğretmenlğine yöneldm. bu arada kat sayı kalkmş artık bütün liseler eşitmiş... BU yüzden girmek istedm cnm YGS-LYS sınavına... Kendimi şartlandrmıyrum zaten şu an hedeflerim var. kpss B ve A grubu sınavları... A grubunda sınavda başarılı olursam mülakatlarda da zeten referans çok önemli ve iyi referanslarım olduğu için sadece sınavda başarılı olmam lazım o yüzden onuda ümit edyorum... Benim sözelim çok iyi cnm ve Türkçe öğretmnlğide Türkçe sosyalden alıyomuş...

Şu netlerle Türkçe öğretmnlği puanı tutuyor aşağı yukarı...

Türkçe (40 soruda) 25 net yapmam gerek ve ben şu an 40 soruluk bi türkçe denemesnde 30 net çıkarıyorum.

Matematk (40 soruda) 15 net yapmam lazım tek problemm matmtk ve kpss de de tıkanmamn sebebi matemtk ama şu an temelden başladım çalşmaya çok iyi gidiyor ve inanıyorum ki hatta 40 soruda 15 net değil Allahın iznyle 30 net bile çıkarablrm. Epey anlıyrum artık matematkten seneye kadar halldecm rabbmn iznyle...

Sosyal (40 soruda) 35 net yapmam lazım bunda da şu an 20 net civarı çıkıyor 15 net arttrmam lazım. :(

Türk Dili ve Ed. (56soruda) 45 net yapmam lazım. bundada şu an edebyat konularına bakmayalı kaç yıl oldu edebyata biraz baştan bakmm lazım ama şunu söylym ben edebyata çok ilglydim lise sonda 2005-2006 yıllarnda öss ye hazrlanrken en çok edebyatta başarılıydım ama şu an kpss odaklandğm için kpss de edbyat çıkmıyo ve o yüzden unuttum halyle ama başlarsam bakmaya emnm 56 soruda 45 neti inşallah yapableceğime inanıyorum. yapamazsamda 40 net yaparım diye düşünüyorum..

Coğrafya-1 (24 soruda) 18 net yapmam lazım ve şu an kpss çalştğım için söylüyorum coğrafyam çok iyi ful çıkardğm oluyor o yüzden bundada güvenyorum kendime...

Tarih (44 soruda) 38 net yapmam lazm. biraz tarihten korkuyorum çünkü kpss de Türk tarihinden başlıyor ama ünv. sınavında tarihin tanımndan eski uygarlklardan falan başlıyor gerçi ben öncedende öss hazrlanrken en çok neti ilk konularda çıkartrdm bu da edebyat gibi benm çalşmakla olacak ancak fakat 38 net çıkartamazsam ama kesn 30 net %100 çıkartırım.

Coğrafya 2 (16 sorudan) 13 net çıkartmm lazm. bundada biraz ülkeler coğrafyası çalşmm lazım. bunuda inşallah hallederm diyorum. hiç olmadı kesn 10 net yaparım... çünkü ülkeler coğrafyası lisede öss çalşrken biliyordum unuttum..:ssz:

Felsefe (30 soruda) en korktuğum felsefe çünkü felsefe blglerm son derece ölü... oturup adamakıllı çalşmm lazım..:ssz: ne desem yalan olur şimdi kaç net yaparım bilemm...

Eksiklerm üzernde durarsam başarableceğimi düşünüyorum.. ama eştağrlk-sayısal konuları bana göre değil... ama sözellde kendime güvenyorum.... çalştktan sonra herşey olur... matematğede çok ihtyacım yok sözelden girince ve onuda artık halledyorum yıllardr korktuğum matematk aslında hiçde öyle kötü değilmş... BEn şansımı denemk istyorum ve zaten şartlandrmyorum kendimi.. olmazsada üzülmm zaten 4 yıllık ünv. mezunu oluyorum seneye okuduğum bölüme yoğunlaşıyorum şu an zaten.. Eğtm fakültesi okumak sadece bi tasarı.. ama tek sorun ewet yaş kriteri... yarın bi gün memur olursam okulu bırakmk zorunda kalıcam mecbur. ben Açıköğretm fakültesnn öğretmnlk bölümlerni duuymuştum ilk 2 yılı içerden son 2 yılı dışardan okuyormuşsun o kafama çok yatmştı.... 2 yıldan sonra memur bile olsam son 2 yılı dışardan bitrlebiliyordu ama malesef Açıköğretm kaldryormuş öğretmnlk bölümlerini... :ssz: cnm sıkıldı.... Nişnlmla konuştum. seneye tayini çıkıyor tahmnmzce burdur düşünüyoruz fethye ve kütahyaya yakın olduğu için ve orayı yazardım eğer puanm iyi olsaydı ve zaten burdur çok iyi bi ünv. olmadğı için puanları bi çok yere göre düşüktür... hani bi marmarayla bir olmaz elbet :1: Evelnnce okurdum sorun değildi ama sorun kazanmak... CNm benm ki sadece bi hayal,tasarı.... şansımı denemek istyorum... olmazsa sorun değil zaten ben yolumu çizdim.. ama kat sayı kalmş duyunca aklım çelindi.. bakalım ne olacak zaman ne gösterecek... BU işler birazda kısmett:ssz: aslında haklısın kolay değil ama çalşıyorum elimden geleni yapıyorum bakalım hayrlısı... Bu arada bayağı uzun yazmşm kusura bakma dalmşm :1:

Son düzenleme:
durumun zor senin dediğim netlerle sözelde ilk binlerde olursun ciddiyim keşke öle olsa ama o netler çok yüksek bence zor gibi cnm bence okulunu bırakma 2 yıllık bi bölüm bitir bu konuda çeşitli ünlü forumlarda yorum yapılıyo oraya yaz bence çok ilgililer hemen cevaplıyorlar duruma göre değerlendirirsin :/

Olursa olur cnm çok takmyorum ama 2 yıllık bi bölüm istemyorum. Eğtm fakltesi hayalm vardı hep o yüzden. kat sayı olmasaydı hep katsayı yüzünden oldu... şimdi kalkmş ama benm de yaşm geçiyor... KPSS ye hazrlanmaya devam edicem en mantklsı o.. Bi de idari hakmlk sınavna grcem zor ama yazılıdan 75 alsam gerisini nişanlm halledcek de 75 civarı almm lazım alan bilgsi çalşmm lazım.. bu devrde meslek sahibi olmk çok zor..:31:

Kararlı olursanız sizi hiçbir şey alıkoyamaz.

Sıfırdan Hukuka,tıpa çıkmış bir sürü örnek etrafımızda mevcut.

Önemli olan

1- Aklın yolunu kullanmak gerçekci olmak
2- İyi rehberize bilgiler edinmek, gerekirse yardım almak,
3- inanmak, ve rasyonelist hedefe götürücü kaynaklar edinmek

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında şöyle düşünüyorum da 2013 de ki sınava girip başarılı olsam. 2014 de başlasam... 2018 de inşallah mezun olsam.. tam 30 yaşında mezun olucam ve kpss ye 35 yaşına kadar girme hakkımz olduğu için 5 yılda 5 kez girerim kpss ye... geçde olsa inşallah atanırım... ben ingilizce öğretmenlğini çok istyorum arkadaşlar. şimdi 4+4 lük sistemde branş öğretmenlerine çok ihtyaç olucak diyorlar... artık 2. sınıftan itibaren ingilizce dersi göreceği için öğrencler inglzce öğretmenlerinin ataması biraz daha kolay olacak.. formasyonda kalktı bu da bi avantaj... O yüzden kafama inglzce öğretmenlği yatıyor cnm... Hem bi tane yabancı dilim olacak... İnglzcem biraz düşük seviyede.. bugüne kadar okulda aldım inglzce derslernde bildklerimi biliyorum sadece ama ilgim vardr... Bizim sülale yabancı dil öğrenmeye meyillidr...:1: Babaannem bile 10 a kadar sayablyor inglzcede:1: amcalarm hep yurtdışında... pratk yapableceğim kişilerde var... fakat sadece öss puanyla mı alınıyor yoksa öss den ayrı dil sınavına falan da giriyormuyuz???:17: Bu YGS-LYS sınavları hakkında pek bilgim yok... Ama inglzce okumayı çok isyorum.. ayrıca iktsat mezunu olduğum içinde gireceğim kurum sınavlarında inglzce bilmem çok işe yarayacak.. hem eğtm bilimlerine hem A grubu kpss hem de B grubu kpss hepsine girerdim... Ahhh bi hayallerm gerçek olsa....... Tabi bunların olması için kat sayının kalkmş olması lazım... çünkü meslek lisesi mezunuyujm.. bi öğrenemedm şu kat sayı kalktımı... kimse bilmiyo niyeyse:19: Bi araştrmam lazım

meraba..ben de lisede dil bölümünde okudum..Yaşım 26 ve bir yıllık evliyim..ingilizce öğretmeni olmak hep hayalimdi. 4 yıllık iş imkanı olmayan bir dil bölümü okudum.Ama hep içimde kaldı ingilizce öğretmenliği..Memurluk için bu sene kpssye girdim..67 aldım maalesef pek çalışamadığım için..Aynı zamanda lys-ygs ye girdim..Dilden ingilizce öğretmenliklerinin %50 burslu kısımlarını yazdım tutucak mı bilmiyorum..Tutmazsa da 2013 de yine şansımı deniycem.Dil ile ilgili sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım..Bence hiçbişey için geç değil :)

Arkadaşlar merhaba... Ben 26 eylül 1988 doğumluyum. yaşım 23... 3 ay sonra 24 olacağım... Ben kız meslek lisesi mezunuyum. benm zamanımda kat sayı vardı şimdi kalktı diyorlar doğrumu?? Yani öyle duydum. Eğer öyleyse tekrar YGS-LYS ye girmeyi düşünüyorum.. Artık önümüzdeki 2013 de ki sınava gireceğim girersem... Kpss çalışıyorum. bilgilerim tazeyken üniversiteye giriş sınavınıda denemek istyorum. Biraz fen konularına da ek olarak çalışırım girerim diye düşündüm... ama sizce benim için çok mu geç örgün okumak için. ben 2 yıllık moda mezunuyum.. ve aynı zamanda açıköğretimden iktsat okuyorum. 4. sınıfa geçtim. önümüzde ki yıl bitiyo AÖF.. kazanıp gidersem aöf de tam bitmş olacak zaten... Bi de evlilik durumum var... nişanlm memur.. tayinci olduğu için.. benm ünv. kazandığım şehre ister tayini diye düşündük... Ama sizce benm için çok mu geç , yaşım geç mi okumak için???

kesinlikle gec degil,bende 23 yasindayim bir universite bitirdim,kpssye girdim ve suan ikinci universite tercihlerimin aciklanmasini bekliyorum..okumanin yasi yok,senin adina cok sevindim,mutlaka okumalisin..55 yasindaki teyzemde evlenip birakmisti universiteyi simdi af cikinca geri dondu :)
gozunde birakma bence denemeye deger :)

Canım yeni sistemle ilgili bilgin var mı ? Benim ea dı zamanında ,şimdi istedeğim bölüm f-m puanına göre alıyormuş :50: benim katsayım ,puanım bu durumda düşer mi :26: Offff yeni sistem hakkında gram bilgim yok .

cnm malesef benmde bilgim yok:26:

Ben nette şöyle bir gezindim tatlım :31: katsayı kalmış diyorlar .İstediğimiz bölümü şeçebilirmişiz yani .
Bu arada geç değil tabii :1: ben de 27 yaşındayım ve seneye gireceğim .Sevemeye sevmeye bir bölümü bitirdim .Şu an o alanda çalışmıyorum zaten .
Benim mesleğimde yukselebilmem için end. müh kazanmam lazım :( Hakkımızda hayırlısı canım .
Umarım istediğimiz puanı alırız seneye.

Son düzenleme:
Ben nette şöyle bir gezindim tatlım :31: katsayı kalmış diyorlar .İstediğimiz bölümü şeçebilirmişiz yani .
Bu arada geç değil tabii :1: ben de 27 yaşındayım ve seneye gireceğim .Sevemeye sevmeye bir bölümü bitirdim .Şu an o alanda çalışmıyorum zaten .
Benim mesleğimde yukselebilmem için end. müh kazanmam lazım :( Hakkımızda hayırlısı canım .
Umarım istediğimiz puanı alırız seneye.

bende önümüzdeki yıl şansımı denycem cnm.. inş. hayrlısıyla istedğmz bölümü kazanrz:34:

yok be tatlıcım DİŞÇİ olacam dişçi: ))
ayy hiç gelemem ööle şeye <aslında ama dünyanın parasını alıyolar yaaaaaaa: (:32:

işin aslı 24 yaşında geç kalmış sayılmazsın tabiki
bişeyi kafana koyman başarmanın yarısı sonuçta umarım dilediğin gibi olur benım bile giresim geldi tekrar bunu görünce ama kpss mi olsun üni sınavımı karar veremedim: ))
dişçilik
mimarlık bunlar ii meslekler belkı kafama eserse girerim bende kii şuan çok iştahım kabardı:56:

Kpss için önümüzde daha 2 sene var :50: bence şansımızı deneyelim ,girelim lys ye .

Dişçiliğin puanları nasıl ki :26: Benim bir arkadaşımın sevgilisi ege ünw dişlikte okuyordu ,çoçuk öylesi uzattı ki okullu atılacaktı :50: şu an ne alemde bitirdi mi ,bitirmedi mi bilemiyorum :26:
Offff zor meslek anacım :1: ben kan görmeye dayanamam.

Goldflayım nerelerdesin? Zapzupla seni çok özledik:'( bu arada biliyorsun bend 24 yaşındayım, bend seneye ygs ye girmeyi düşünüyorum. Okumanın öğrenmenin yaşı yok canım benim, seneler öyle böyle geçiyor bari okuyarak geçsin!

Back