Önce içimizi temizlemek gerekiyor. Büyük ihtimal suyu az tüketiyorsunuz. İlk olarak bol bol su içiyoruz. İçmekte zorlanıyorsanız biraz limon,yeşillik katabilirsiniz ben öyle içebiliyorum. Sonra yediklerimize bir tık dikkat ediyoruz. Her gün kızartma,hamur işi yersek cilde ne sürersek sürelim verim alamayız. Çekirdek ve çikolatanın adı çıkmış ama süt de çok feci komedon yapıyor. Sütü bıraktığımdan beri komedonlarımda ciddi azalma gördüm. Tariflerde laktozsuz süt kullanıyorum. 2 litre su, sebze-meyve tüketimi,süt ürünlerine biraz ara vermek işe yarayacaktır. Bunlara ek olarak cilt bakımında Çisem Çakır ve Yağmur Vardar'ı tek geçerim. Youtubedan açıp izleyebilirsiniz. Her bütçeye uygun ürünü deneyip yorum yapıyorlar. Güneş kremi, iyi bir yağ bazlı temizleyici,jel temizleyici ve nemlendirici alarak cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz. Aynı yaştayız zaman zaman benim cildim de bozuluyor bu çok normal önce doğal yollardan halletmeye çalışın olmazsa en kötü botoks yaptırırsınız. Bu hayatta her şeyin çözümü var. Güzel bir cilt bakım rutiniyle hâl olur.