Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Ama onu demezlerse mağdur olamazlar ki. Millet 15 yılda ne dramlar yaşadı. Bunlar ama üniversiteye girememiş vah vah. Herkes eşitti. Puan alan girerdi. Şimdi örtü örtmeyen mülakatlardan geçemiyo heryer torpil. Alevilere yaptıklarına hiç değinmek istemiyorum. Ama olsun onlar hep mağdur. Cemaatlar bu ülkenin dinamiti. Hala cemaatler bastırıldı diyo. Evet serbest bırakıldı noldu hep birlikte gördük.

Belediyecilik konusunda ben de bir şeyler yazacaktım ki tam da içimden geçenleri yazmışsınız. Yol yaptı da yol yaptı. Ama o yol ne kadara mâl oldu, vergisi ne durumda, hangi şirkete ihale olarak verildi, kaç milyon dolar tutması gerekirken kaç milyon dolar yaptı? Bunları sorgulamak yok, varsa yoksa yol yaptı.

Ha karayoluna gelince, karayolunun aslında ekonomik açıdan da zarar olduğunu bilmezler. Yapılan yola sevinirler. Atatürk ve İnönü döneminde demiryolu çok önemliydi.(Nuri Demirağ diye bir adam var, soyadı tesadüf değil isteyen araştırsın:) ) Çünkü hem hesaplıdır, hem güvenlidir, hem de tonlarca yük, binlerce yolcu taşıyabilir. Ama karayolu hem güvensiz, hem de yol yapmak için asfalt, asfalt için petrol gerekiyor. Araçlar için benzin gerekiyor. Abd'nin de yardım şartı "karayolu yapın"dı. Neden acaba, babasının hayrına mı demişti.

Parti kur, oy verelim Saraylim

Burada da muhabbet hep zaten bilerek dine getiriyo o grup. İnsanları din ile kandırmak kazançlı iş. O zamanlar da zaten olayı araştırınca o yasakların bu günler için planlı yapıldığı ispatlı. "Müslüman" ülke din adamları tarafından kandırılarak ele geçirilebilirdi. Aynen de öyle oldu

Bu kadar yolu yapmak için beton santrali lazım en basiti
Hepsi yandaşlarda
Hükümetin yaptığı hiçbir işe yandaş değilsen dahil olamıyorsun.

Benim mesajıma gönderme yaptığın için cevap verme gereği duydum.
İsviçre de kimler para aklıyor acaba? Kendi halkı ya da kendi hükümeti değildir heralde?Ben kendi ülkesinde artık olağan bir toplantı yapacak konu olmayınca devlet kasası zarara girmesin diye toplanmayan isviçre meclisinin haberini paylaştım. Çok da taktir ettim. TAbi ki hiç bir ülke dört dörtlük değil ama paylaşma sebebim anlaşılmadı galiba.

Belediyelerden bahsetmişsiniz aksini söyleyecek belediyecilerde gördüm o yüzden gerek yok söylememe çünkü herkes kendi yaşadığı gördüğü çevreden örnek veriyor doğal olarak iyisi de var kötüsü de. Yaşsığınız yer hakkında haklı olabilirsiniz.
Ama şu var ki tamam yol yaptı, park yaptı, kaldırım taşına kadar eyvallah hepsini yaptı ama bende soruyorum geçen yıl yapılan yollar neden kazıldı? Sürekli bu icraatlr neden. Kaç yıldır alt yapı çalışmaları bitmez mi? ( hele Ankara da ) Kimler yapıyor hangi şirketlere veriyorlar bu işleri? Bunları geçtim yol köprü önemli tamam ama ülkenin temeli oluşturan eğitim, sağlık, ahlak daha önemli. Hele dış politika. Ben Hatay da yaşadığım için suriye politikasının sonuçlarını çok iyi gördüm. Kusura bakma da yol köprü bir yılda yapılır ama giden ahlakı eğitimi sağlığı kaç yılda yeniden inşa ederiz? Ben bunları düşünerek eşleştiriyorum şuan ki iktidarı. Genel politikalrını savunmuyorum. Ve inanın şuana kadar bana çok katkısı olmadı yolun ya da köprünün.

Dayanamadım belediyecilik hk burada yaşadığımız şeyi kısaca özetleyeyim.
Büyükşehir chpli. Ama ilçelerin çoğu akp li bu nedenle belediye meclisinde sürekli sorun var. Örneğin, Su fiyatını düşürmek isteyen büyükşehire direndiler, yollar yapılırken tarihi eserler çıktı onların kaldırılması için direndiler. 6- 10 ay da bitecek yollar 2 yıldır yapılmakta hala. Peki dışarıdan bakan ne diyor işte chp belediyesi ne olacak beceremez. Ama lütfü savaş ne yaptı yerel gaZete de yerel haberlerde belgelerle açıkladı. Ne oldu öuhalifler görmedi göremedi. Çünkü o belediye chpli yanlışı onlar yapmıştır. Bu yolların işkence çeken semtleri belli bir kesimde o yüzden hep kötü durumda.

Peki sana şunu sorayım sırf oy ptikası nedeniyle hataya yeni ilçeler eklendi. Hiç baktın mı çok bariz bir etkin köken var. Bu aemtte araplar yaşar bura da türkler yaşar.Hatay gibi yere bu ayrılı getirdi. ( reyhanlı patlamasında ki uslübu hala aklımda hatırşatmama gerek var mı! )
Şimdi bu amaçlarla merkezle bağımızı kopartmaları, yaşadığım şehri ülkenin vatandaşlarından çok mülteciyle doldurması yol ve köprüyle kıyaslanır mı?

Mesaiye kaldım çıkışta çevremde insanlar hep suriyelilerdi. Şahsen ben endişe ediyorum daha önce zorla para isteyenler dilenenler oldu. Bazı mahallelerden geçemiyoruz.
Bura da ucuza iş yaptıkları için çoğu kişi işsiz kaldı devlet yardımıyla işyeri açtılar karşısında ki dükkan zarar etti kapattı!! Çünkü onun ödediği masrafı devlet suriyeliden almıyor.
Bura da kendi ülkesindeymiş gibi gezip arkamızdan ettikleri lafları Arapça söylerken anlamayacağımızı sanan bu insanları bizim hakkımızı yedirmiyorlar mı?
Erkeklerinin kızlara asılması, kadınların evli insanlrla evlenmesi, boşanmaşarın artması( erkek erkek olsa olmaz böyle bir şey de onlar da diyor halkımız 4 e kadar yolu var ) gerçi bu ülkenin her yerinde vardır buraya has değil!!!

Kamu çalışanı olarak şahsen bir suriyelinin gelip bana ahlam kesmesi ve bağırması ağırıma gitti! Neden bunlara göz yumayım.
Ptt de sıralar a girmiş suriyeliler bizim insanımızdan daha mı kıymetli? Hastanelerde özel alanlar var onlar için. Burada baI ilçelere hast yapıldı ooo çok güzel ama nedense orda suriyeliler olunca hast yapılmaya karar verildi. Bu halk 16 Yıldır burda değilmiydi?

Ve öso gibi işid gibi o muhabbetlere hiş girmeyeceğim. Hastanede çalışan arkadaşlarımdan duyduklarım beni yeteri kadar şok etti.

Bir de afrin meselesi var belki biliyorsunudur şuan devlet hast çalışan memur arkadaşlar oraya gidiyor . Doktorlarından tut mühendislerine kadar. Benim eşimi de çağırdılar gitmesi çok şükür. O kadar okuyup dirsek çürüttü emeğiyle bir yere geldi tuttu en güzel yerde çalışırken şehrime memleketime faydam olsun diye buraya geldi ve şimdi başka bir vatanın insanı için mi hele ki onlar emek harcamazlen emek harcayacak?

Kusura bakma bunlar benim gözümde yol köprü havaalanı gibi şeylerden önde geliyor.

Kaliteli yaşam için önceliklerimiz farklı.
Ülkenin temel taşları eritiliyor, satılıyorsa üzerinde ki boyanın cilanın ne önemi var.

İyi bir akşam diliyorum size.

John Perkins'in, ilk baskisi 2007 olan Bir Ekonomik Tetikcinin Itiraflari" kitabindan:

“Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız.
Sonra onlara arabalarımızı satariz.

Sonra bankalarını satın alırız.
O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız.
Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle.

O ülkeye Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır… Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır... O ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. Plan böyle işler…

Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki: ‘Bize büyük borcunuz var. Ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin! Askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Milletlerde bizim için oy verin!.. Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!

Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir...”

Nasil? Tanidik geliyor mu?

Bu kitap bende var Saraylim
Bence herkes okumalı

Okudum bu kitabı )))

1994 lü yıllarda alevi köyünde başörtülü öğretmen gayet iyi eğitim verdi kimse de başörtünü çıkart demedi. Ve inanıyorum ki köylerde kırsal kesimde bunlara hiç bakılmadı. Elbet geçmişte yapılmış hatalar, yanlışlar var ama bundan prim elde edenlere imkan vermemek gerek. Askerlerin aileleri hk olay gerçekten üzücü üniversite de olanlarda (?devlet dairesinde çalışan insanların başörtüsünü geçmişte neden yasakladıklarını şimdi daha anldım önceden çok savunurdum ama şuan öyle bir hal aldı ki durum ne düşündüğümü artık kestiremiyorum)

Birde demişsiniz gizli gizli camiye giderlerdi. İlk kez duyuyorum bunu ama çevrenizde olmuş olabilir. Ama inanın Bende şahidim aleviler cem evine gidemezdi ve hala böyle maalesef. Sizler şuan kazanılmış haklar diyorsunuz peki biz ne yapalım? Bizde mi bir tarikat- cemaat kurup gizli gizli örgütlenerek devlete sızalım? Çıkarşarımız doğruştusunda hukuk u eğitimi eğip bükelim!olmaz olmamalı...

Ülkemizde ki Sorun aslında sürekli geçmişte dolaşmamız. Sizlerin verdiği örneğe bizlerde fazlasıyla verebiliriz. ( sizler- bizler diye hitap için özür dilerim ) Üstelik biZlerin sorunu osmanlıya kadar uzanır ama kime fayda sağlar? Geçmiş ancak hatalarımızdan ders çıkartıp daha iyisini yapmak için bize ders olabilir. Genel olarak gördüğüm şu var ki her kesim her inançtan insan geçmişte çok acılar çekti ama bunu dava ve kin haline getirenler bana göre en zararlısı.
Bu ülkenin birliği ve beraberliği için yapıcı olmak gerekir ama yapıcı olmaktan çok kindar bir kitle var. Maaleaef karşısında bulunan kitlede bunları görüp tepki gösteriyor kinleniyor. ( genelleme var)

Ben orta okulda lise de o kadar çok şahit oldum ki devletin öğretmenleri bile alevileri dışlıyordu bu 1996 sonrası dönemde o zaman bile vardı şimdi artarak devam ettti. Tabi ben genelleme yapıyorum istisna insanlar var. Ya da aksi yönde olan insanlar. Ama kimse bu acıyı tek taraflı yaşamadı bunu bilin.

Bir kitleye ağırlık vermenin diğerleri ezmenin hiç bir inançta yeri yoktur diye düşünüyorum. Yine temenni ediyorum ki barış içinde yaşayacağımız güzel günlere.

Sizin ki sey gibi oldu.
Evet ekonomi kotu, cari acik buyudu, enflasyon yuksek dusecek gibi de gorunmuyor. Risk buyuk, dolar, euro durdurulamiyor, alim gucu dustu, halk fakirlesti, kaynaklar tukendi. Benim de umudum yok batiyoruz ama yol yaptilar, park yaptilar bir kere de takdir edin absvddg

Siz burda basortusunu tartisa durun, dolar 4,46ya cikti. Ekonomik krizin ucu gorundu. Bu saatten sonra biraz gevsese bile yonu 5lere, 6 lara.. Balon patlamak uzere..

Dolarin cikmasi demek, dolarla hammadde alip imalat yapan fabrikalarin iflasi, ya da batmamak icin kuculmeye gitmesi, yani adam atmasi, yani issizligin hizla artmasi, faizlerin yukselise gecisi, tuketici kredi borclarinin elde patlamasi demek. Kurufasulyenin etin kilosunun rekorlara kosmasi demek.. Milyonlarca insan kepenk indirir, isinden atilirken bu yuksek faiz ve fiyatlarla nasil basa cikacak bilemiyorum. AKP kotu yonettigi ekonominin sucunu kimlere yukleyecek, nasil oy almaya devam edecek onu da bilemiyorum. Satacak topraktan baska birsey de kalmadi. Her zamanki gibi din iman dis mihraklar, kafirler der cikar isin icinden sanirim. Olan halka olacak gene.. Birilerinin pisliklerinin faturasini bu halk odeyecek. Birilerinin goturdukleri birilerinin cebinden cikacak illa ki.. Belki o zaman, ucu kendilerine de dokundugunda bu halkin bir kismi ne oluyoruz demeye baslar. Bu durum, yapilacak 250 odali yazlik sarayi durdurur mu? Hic sanmiyorum.

Bu seçim son şansımız
Ya düzlüğe çıkacağız ya da batacağız
Ve biz batarken o dik duruşlu reisleri bizi Man adasından ya da İsviçreden kahkaha atarak seyredecek

Kırsal için bilgim Yok, dediğiniz doğru olabilir.
Ama şehirde imkansız olduğunu biliyorum.
Ben doğma buyume İstanbul’luyum. Çocukluğum Bakırköy/Yeşilköy de geçti, hala ailem Yeşilköy’de Yaşar. Muhit belirtmemin sebebi, eğer bilginiz varsa azınlıkların yaşadığı bölgeler hep.
Komşularımızdan çokça gayri müslim var, keza ilkokul arkadaşlarımdan da. Saygı duyuyorum, saygı görüyorum. Çünkü nasıl bir arada yaşanacağını biliyorum.
Çocukluğumda Paskalya yumurtası da aldım, aşure de dağıttım.
En başta ailemde var çeşitlilik. Dolayısı ile ben birimin şortuna karışılırsa da aksi durumda karışıldığında verdiğim tepkiyi veriyorum.
Kime ne?
Bunun tarafla alakası Yok, insana saygı ile alakası var.
Başlıkta daha oncede yazdım. Ülkede her kesimin verdiği oy bellidir ve bu değişmez.
Yakın tarihimiz travmalarla dolu.
İnsanlar korkularına göre seçim yapıyor.

Ezme konusunda ise kesinlikle katılıyorum
Maalesef bir güruh var, sıra bizde artık diye düşünen. Yani bu tarafının önemi olmaksızın kötünün doğası bence.
Vakti zamanında muhafazakar kesimi ezenler arasında siz yoktunuz. Ama bir başkası vardı.
Bugün de mini etek giyen kadına dil uzatan kesimde ben yokum, ama birileri var.
Yarın devran dönse, herkesin neler olacağına dair korkuları var.

Bu arada ben oy kullanmıyorum, hayatım boyunca akp ye 1 kere dahi oy vermedim. burada hükümet savunuculuğu yapmıyorum. Sadece mağduriyet yoktu diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Dini kullanıyor diye şaşıranlara ben daha çok şaşırıyorum. Siyaset bu.
Ki dünya tarihinde, özellikle Avrupa tarihinde dönüp bakarsanız din hep en önemli etkendi siyasette. Hatta mezhep farklılıkları yön vermiştir ittifaklara.
Demekki inanç epey bir şeyden öncelikli insan doğasında.
Seçmeninde hassas noktası bu ki
İnsanlar dinime karışmasınlar da et yemesem de olur diye düşünüyor demek ki. Yada samimi gelmiyor diğer partilerin bu bağlamdaki özgürlük söylemleri.
Yani mesele köprü, yol, kömür, makarna vs değil. Kendini rahat hissettiği ortam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…