Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Israil zulmunu kinayan yola devam diyen arkadaslar bakin bu gün mecliste ne olmus.

aliseker.jpg

https://www.google.com.tr/amp/s/www...nin-iptali-onergesine-akpden-ret-2409248/amp/

Siz yola devam diyin onlar da israil ile anlasmaya devam diyor.

Coca colalar hazir mi nerede picaklar?:bicak: :110:

Cevap veremediginiz onca sey gibi bunda da üç maymunu oynamaya devam mi?

Son düzenleme:
ama yorumun en başında yazdım ya
alıntıladığım yere kadar okuyabildim
önümde daha 20-30 sayfa var
hangi belgeyi kastettiğinizi dahi anlamadım

ankara-kudus-mavi-marmara.jpg

İşte bu belge.İşaretleri yerleri iyi okuyun.Ankara ve Kudüs yazıyor.Anlaşma İsrail devletiyle

yapılıyor.Bu ne demek oluyor??? Kudüsü başkent olarak kabul ediyorum oluyor.

Bu orada göz göregöre insanları satmak değil midir??? Ailelerin hakkını gasp değil midir??

Filistinde yaşananlara yüce hükümetimizin resmi bir tepkisi var mıdır???

Büyükelçi geri çağrılmış mıdır?

İlişkiler askıya alınmış mıdır?

Ticari ilişkiler askıya alınmış mıdır?

Konyada eğitim gören İsrail pilotlarının eğitimleri durdurulmuş mudur?

Ben söyleyeyim h a y ı r r r r r.

Hükümetin verdiği tepki nedir???? Miting.

İsrailin de çok umrundaydı miting.Çok da tınnnnnn

İsrailin suyunu bile sizin AKP hükümetinin temin ettiğini biliyor musunuz???

Bilmiyorsunuz.Buyrun size resmi yazı

http://www.mfa.gov.tr/bn_3---6-nisan-2006_-manavgat-nehrinden-israil_e-su-satisi-hk_.tr.mfa

Bir lafa bak bir de dön icraata bak.

Siz burda basortusunu tartisa durun, dolar 4,46ya cikti. Ekonomik krizin ucu gorundu. Bu saatten sonra biraz gevsese bile yonu 5lere, 6 lara.. Balon patlamak uzere..

Dolarin cikmasi demek, dolarla hammadde alip imalat yapan fabrikalarin iflasi, ya da batmamak icin kuculmeye gitmesi, yani adam atmasi, yani issizligin hizla artmasi, faizlerin yukselise gecisi, tuketici kredi borclarinin elde patlamasi demek. Kurufasulyenin etin kilosunun rekorlara kosmasi demek.. Milyonlarca insan kepenk indirir, isinden atilirken bu yuksek faiz ve fiyatlarla nasil basa cikacak bilemiyorum. AKP kotu yonettigi ekonominin sucunu kimlere yukleyecek, nasil oy almaya devam edecek onu da bilemiyorum. Satacak topraktan baska birsey de kalmadi. Her zamanki gibi din iman dis mihraklar, kafirler der cikar isin icinden sanirim. Olan halka olacak gene.. Birilerinin pisliklerinin faturasini bu halk odeyecek. Birilerinin goturdukleri birilerinin cebinden cikacak illa ki.. Belki o zaman, ucu kendilerine de dokundugunda bu halkin bir kismi ne oluyoruz demeye baslar. Bu durum, yapilacak 250 odali yazlik sarayi durdurur mu? Hic sanmiyorum.

Otomotiv sektorundeyim. Bir ay icerisinde kur farkindan dolayi 3 defa zam gelir oldu. Fiyatlar habire guncelleniyor. Otv oranlari yukseltildi.
Mayisin ortasindayiz. Satis adedi 5.
Suan 100 leri gecmis olmasi gerekirken.
Bu satilan 5 arac ise Otv muaf satislar.
Sektorde kriz var.
Kredi oranlari yuksek.
Akaryakita yapilan zamlar artik aciklanmayacakmis. Dolar 5 lere yaklasti.
Calisacak bir is kalmadiginda
Artik hep birlikte yollara bakar, parklardaki aletlerde spor yapar
Adamlar yapti beeee der takdir ederiz.

Kırsal için bilgim Yok, dediğiniz doğru olabilir.
Ama şehirde imkansız olduğunu biliyorum.
Ben doğma buyume İstanbul’luyum. Çocukluğum Bakırköy/Yeşilköy de geçti, hala ailem Yeşilköy’de Yaşar. Muhit belirtmemin sebebi, eğer bilginiz varsa azınlıkların yaşadığı bölgeler hep.
Komşularımızdan çokça gayri müslim var, keza ilkokul arkadaşlarımdan da. Saygı duyuyorum, saygı görüyorum. Çünkü nasıl bir arada yaşanacağını biliyorum.
Çocukluğumda Paskalya yumurtası da aldım, aşure de dağıttım.
En başta ailemde var çeşitlilik. Dolayısı ile ben birimin şortuna karışılırsa da aksi durumda karışıldığında verdiğim tepkiyi veriyorum.
Kime ne?
Bunun tarafla alakası Yok, insana saygı ile alakası var.
Başlıkta daha oncede yazdım. Ülkede her kesimin verdiği oy bellidir ve bu değişmez.
Yakın tarihimiz travmalarla dolu.
İnsanlar korkularına göre seçim yapıyor.

Ezme konusunda ise kesinlikle katılıyorum
Maalesef bir güruh var, sıra bizde artık diye düşünen. Yani bu tarafının önemi olmaksızın kötünün doğası bence.
Vakti zamanında muhafazakar kesimi ezenler arasında siz yoktunuz. Ama bir başkası vardı.
Bugün de mini etek giyen kadına dil uzatan kesimde ben yokum, ama birileri var.
Yarın devran dönse, herkesin neler olacağına dair korkuları var.

Bu arada ben oy kullanmıyorum, hayatım boyunca akp ye 1 kere dahi oy vermedim. burada hükümet savunuculuğu yapmıyorum. Sadece mağduriyet yoktu diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Dini kullanıyor diye şaşıranlara ben daha çok şaşırıyorum. Siyaset bu.
Ki dünya tarihinde, özellikle Avrupa tarihinde dönüp bakarsanız din hep en önemli etkendi siyasette. Hatta mezhep farklılıkları yön vermiştir ittifaklara.
Demekki inanç epey bir şeyden öncelikli insan doğasında.
Seçmeninde hassas noktası bu ki
İnsanlar dinime karışmasınlar da et yemesem de olur diye düşünüyor demek ki. Yada samimi gelmiyor diğer partilerin bu bağlamdaki özgürlük söylemleri.
Yani mesele köprü, yol, kömür, makarna vs değil. Kendini rahat hissettiği ortam.

Turuncupijama sen istanbulun nezih semtlerinden birinde büyümüşsün, hem etnik ve dini olarak karışıktır buralar, hem de Ekonomık olarak orta sınıf ve üstüdür.. buralarda sorun yaşamaman normal ama turkıye bu ıkı ilçeden oluşmuyor. Türkiye tarıhı dini azınlıklara uygulanan pogromlar ile dolu 34 Trakya yahudi pogromonundan tut, 6-7 Eylül , Maraş, Çorum , Sivas , Gazi gibi...çoğunluk olan halkın ayrımcılık yapması dışında, sistematık olan kurumsallaşmış devlet destekli bır ayrımcılık da var.

Söylediğin turkıye muhafazarlaşmıyor tespitine ise katılmıyorum. Aksine Türkiye Selefi islamı akımlarla tanıştı. Muhafazakar olanlar daha da dindar olurken, halkın dıger kesımı uzaklaştı dinden. Aradaki uçurum arttı, be çok tanık olduğum dıger seyde eskıden tesettürlü olmayan kadınların bırer bırer ya evlendıkten ya da yas kırka dayandıktan sonra tesettüre gırmesı turkıye de. Türkiye de cemaatler hep güçlüydü bunlar ne başörtü yasağından oldu ne de dını egıtıme ihtıyactan. Turkıye de güçlü bır medrese kültürü var, özellikle Kürtler arasında.. Yüz yıl öncede vardı cemaatler, bugün de varlar, dünün polıtık hatları nedendi ile oluşmadılar.

Daha sonra yazacağım tekrar ozellıkle turkıyenın muhafazarkaşması ile alakalı. Bir rapor yayınlandı aylar öncesinde, turkıye de ısıd hücre evleri diye, ülkenın her tarafında hücre evi var örgütün. Bir ya da iki il dışında Selefi islam yayılıyor ülkede.

Bu seçim son şansımız
Ya düzlüğe çıkacağız ya da batacağız
Ve biz batarken o dik duruşlu reisleri bizi Man adasından ya da İsviçreden kahkaha atarak seyredecek :KK66:
Bence bu batis ilk etapta kacinilmaz. Ekonomi bir gunde bu hale gelmedigi gibi bir gunde de duzelmeyecektir. AKPnin ulkeyi ucurumun kenarina getirdigi bariz bir sekilde artik belli. Yaptiklari yapacaklarinin teminatidir. Kalirlarsa borc para bulup borcu borcla kapatmak, dolarin onunu almak icin karis karis toprak satarken, bir yandan da ulkeyi cok agir anlasmalarin altina sokacaklardir. .Hangi ulkelere ne tavizler verecegiz belli degil. Artik Amerika yetmiyor, Katar, Araplar filan hepsi sahnede, sokaga ciktiginizda da gorebileceginiz gibi.. Satilik ulke var! yane.. Ya da vatanini, milletini kendi sahsi menfaatlerinin onune koyan baska birini basa getirecek ve bu krizi hic bir ekonomi bilgisi olmadigi halde merkez bankasi ve bankalara emirler yagdirarak, ultimatomlar vererek yoneten biri yerine ekonomi profesorlerini devreye sokan bir baska yonetim ile atlatmaya ugrasacagiz. Tercih bu milletin.

Yabancı vatandaşlarımız yazmışsınız bi düzeltme yapayım yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız olacaktı.... yurt dışından desteklemek kolay nasıl olsa onların tuzu kuru.... madem ülkelerini ve yöneteni bu kadar seviyorlar gelip yaşasınlar bakalım işsizlik ahlaksızlık hırsızlık almış başını gidiyor ...ünv mezunları boşta gezerken okul okumayanların memur olduğu adaletsiz ülkede .... daha neler varda yazmadım... davulun sesi uzaktan hoş gelir gelsin yaşasınlar sonra yorum yapsınlar ....
Genellemeler acitir ya bazen, sirf o yuzden yazmak istedim. Tartisma acmak niyetim asla yok. Yazdiklariniza yer yer katilmakla beraber, yurtdisinda yasayan biri olarak kendi fikrimi belirtmek istedim. Sessiz kalip utanarak kisilmayayim bir koseye diye.
Bence en cok yurtdisinda yasayan birini incitir, uzer geride biraktigi ulkesindeki sorunlar. Butun gecmisi oradadir ve sevdikleri de oyle. O yuzden elbette size katiliyorum ve oy sonuclarini gordugumde cok sinirleniyorum, anlamlandiramadigim bir saka gibi gercekligini sorguluyorum.
Siyaset, din, futbol. Bu ucu universite doneminde en yogun hayat basligimizdi, hep tartisirdik hep tartistik. Artik ne garip ki, bu yasimda uc baslikla da eskisi kadar ilgilenmiyorum. Hele hele tartismaya girmek? Hic!
Guncelimde canimin istedigini okuyan, moralimi yuksek tutmaktan ote baska bir gelisimle ilgilenmeyen biri olarak, ulkemin durumuna uzuluyor, uzakta olmaktan dolayi duydugum gizli ic rahatligindan utaniyorum.
Oy kullanmama gibi bir luksum olmadigini dusunuyorum, insanca ozgurce esitliklerin var oldugu aydin bir ulke ozlemiyle veriyorum oyumu. Herkes gibi aslinda, kim gelecek degil kim gidecek daha onemli bence.

Ha sunu da yazayim buraya da dursun, daha sonra daha aciklamali yazacagim, simdi ise gitmem lazim.
Bu baskin secimin en buyuk sebebi de bu yaklasan ve onu alinamayan ekonomik krizdir. Ecevit gibi krizden sonra erken secime gitmek ve kriz cikartan kisi olarak suclanmak yerine krizden once erken secime, hatta baskin secime gitmek. Yeniden gelebilirlerse sorun yok, aynen bir 5 sene daha devam, bitirene dek... Gelemezlerse, "bakin biz gittik aninda ekonomik kriz cikarttilar, bizden iyisi yok" deyip en kisa zamanda tekrar gelmenin yollarini acmak.. Yersen.. Bu "yol yaptilaaar" diyen yuzde bilmem kac yer mi? Yer.

Ancak dönüp bir de dini merdiven altına itip, hak mı batıl mı belli olmayan cemaatlere prim yaptıran, feto yu besleyen Yasakları da konuşmak lazım

Simdi yasak yok da merdiven alti yok mu? Alasi var. 1500..0e bolunmus mezhepcilik var. Hangisini sayalim? Ensar var en bilinen. Aladag yurdunda onca cocuk yanarak can verdi. Yine cemaat yurdu. Sorumlusu tarikat yapilanmalarina yol veren degil mi?

Turuncupijama sen istanbulun nezih semtlerinden birinde büyümüşsün, hem etnik ve dini olarak karışıktır buralar, hem de Ekonomık olarak orta sınıf ve üstüdür.. buralarda sorun yaşamaman normal ama turkıye bu ıkı ilçeden oluşmuyor. Türkiye tarıhı dini azınlıklara uygulanan pogromlar ile dolu 34 Trakya yahudi pogromonundan tut, 6-7 Eylül , Maraş, Çorum , Sivas , Gazi gibi...çoğunluk olan halkın ayrımcılık yapması dışında, sistematık olan kurumsallaşmış devlet destekli bır ayrımcılık da var.

Söylediğin turkıye muhafazarlaşmıyor tespitine ise katılmıyorum. Aksine Türkiye Selefi islamı akımlarla tanıştı. Muhafazakar olanlar daha da dindar olurken, halkın dıger kesımı uzaklaştı dinden. Aradaki uçurum arttı, be çok tanık olduğum dıger seyde eskıden tesettürlü olmayan kadınların bırer bırer ya evlendıkten ya da yas kırka dayandıktan sonra tesettüre gırmesı turkıye de. Türkiye de cemaatler hep güçlüydü bunlar ne başörtü yasağından oldu ne de dını egıtıme ihtıyactan. Turkıye de güçlü bır medrese kültürü var, özellikle Kürtler arasında.. Yüz yıl öncede vardı cemaatler, bugün de varlar, dünün polıtık hatları nedendi ile oluşmadılar.

Daha sonra yazacağım tekrar ozellıkle turkıyenın muhafazarkaşması ile alakalı. Bir rapor yayınlandı aylar öncesinde, turkıye de ısıd hücre evleri diye, ülkenın her tarafında hücre evi var örgütün. Bir ya da iki il dışında Selefi islam yayılıyor ülkede.

Evet biraz izole büyüdüğüm doğru. Ailemde çeşitlilik meselesini bu yüzden söyledim aslında.

Benim baba tarafımda annem ve ben harici kapalı kimse yok.
Anne tarafımdakilere göre ise ben hayli açığım :)
Ailemin bir kısmı Fatih te yaşıyor desem biraz daha net olacak, oradakiler de çarşaflı zaten.
Mesela Fatih te 20 yıl önce de böyleydi bugün de böyle. Ama bir şekilde Fatih’teki dini anlayışı benimseyip, orada yaşamayı reddeden insanlar kendilerine son 6-7 yılda yer edinebildi başka yerlerde.
Şöyle örnek vereyim. Kendi teyzem değil ama sayılır, annemin çocukluk arkadaşı. Hep zengindiler. Ama Fatih ten çıkamazdılar. Çünkü çarşaf giyen biri başka yerde yaşayamazdı.
Bugün Boğaz’da oturuyor kadın. Yani değişen ne bilmiyorum ama insanlar artık gün yüzüne çıkmakta bir mahsur görmemeye başladı.

Azınlık meselesinde haksızlıklarına dair herhangi bir şey yazmadım, yazmam.
Keza aleviler ile ilgili de.
Türkiye’de farklı olmak zordur.

Cemaat ve tarikat farklı şeylerdir. Şimdi bu konuda yanlışım olabilir, ama detayına ben de bakacağım
Tarikatte silsile vardır. her tarikat şeyhinin bir üstü bilinir. Ve bu üstler en sonunda çoğunlukla hz Ali’ye, az da olsa bir kısmı hz Ebubekir’e dayanır.
Tekke, medrese yada dergah, cumhuriyetin ilk 30 yılında aktif olarak kalmadı.
60 lı yıllarda tekrar açılanlar oldu.
Ama bugün İstanbul da eskiden medrese yada Mevlevihane yada dergah olarak kullanılan yerlerin bir çoğu cami. Aktif olarak medrese eğitimi vermeleri söz konusu degil, zaten medrese eğitimi verecek kişi de Var mı bilmiyorum.
Bazı tarikatlerin kuran kursları var ama, o eğitime medrese eğitimi diyebilir miyiz?
Son 10 yılda Eyüp civarında bir kaç medrese tekrar işlevsel olarak kullanılıyor ama o da medrese Eğitimi şeklinde degil.
İslami güzel sanatlar, Arapça, tecvit, ve peygamberler tarihi şeklinde programlar.

Neyse, yasaklandı ve kapatıldıktan sonra son bulan tarikatler olduğu gibi, devam eden de var.

Ama gel gelelim cemaate. (Cemaatten kastım feto olacak)
Cemaat bir tarikat değildir. Evveli yoktur.
Dolayısı ile hali hazırda bir tabanı da yoktur. Ona rağmen bugün 5 tane tarikat ismi say, 3 tane tarikat şeyhi söyle deseler söyleyemeyiz, ama gülen i ve cemaati bilmeyen de yoktu.
Diğerleri merdiven altından çıkamıyorken bunlar dünyaya açıldı.
Ve evet bana sorarsanız bu kadar buyumelerindeki etken Türkiye deki dindar kesimin kucaklarına itilmesi oldu.

Erdoğan ın kandırıldık kısmını anlamıyorum. Benim kandırılamadıgım bir yerde, devleti yönetmeye talip insanların kandırılması bana garip geliyor. O yüzden dogrusu, karşılıklı çıkarlarımız vardı, birbirimize eyvallah ettik, ters düştük, kendimizi kurtaramıyoruz olacak :)
Neyse onlara ders olmuş mudur sanmıyorum ama en azından hakedene mevki ve kadro verme konusunda adaletli olmalarını umuyorum..

Selefi islamla ilgili sen yaz takipteyim ben de yazacağım :)

="turuncupijama, post: 56026685, member: 657098"]Kırsal için bilgim Yok, dediğiniz doğru olabilir.
Ben doğma buyume İstanbul’luyum. Çocukluğum Bakırköy/Yeşilköy de geçti, hala ailem Yeşilköy’de Yaşar. Muhit belirtmemin sebebi, eğer bilginiz varsa azınlıkların yaşadığı bölgeler hep.
Komşularımızdan çokça gayri müslim var, keza ilkokul arkadaşlarımdan da. Saygı duyuyorum, saygı görüyorum. Çünkü nasıl bir arada yaşanacağını biliyorum.
En başta ailemde var çeşitlilik. Dolayısı ile ben birimin şortuna karışılırsa da aksi durumda karışıldığında verdiğim tepkiyi veriyorum.
Kime ne?
Başlıkta daha oncede yazdım. Ülkede her kesimin verdiği oy bellidir ve bu değişmez.

Maalesef bir güruh var, sıra bizde artık diye düşünen. Yani bu tarafının önemi olmaksızın kötünün doğası bence.
Vakti zamanında muhafazakar kesimi ezenler arasında siz yoktunuz. Ama bir başkası vardı.

Bu arada ben oy kullanmıyorum, hayatım boyunca akp ye 1 kere dahi oy vermedim. burada hükümet savunuculuğu yapmıyorum. Sadece mağduriyet yoktu diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Ki dünya tarihinde, özellikle Avrupa tarihinde dönüp bakarsanız din hep en önemli etkendi siyasette. Hatta mezhep farklılıkları yön vermiştir ittifaklara.
İnsanlar dinime karışmasınlar da et yemesem de olur diye düşünüyor demek ki. Yada samimi gelmiyor diğer partilerin bu bağlamdaki özgürlük söylemleri.
Yani mesele köprü, yol, kömür, makarna vs değil. Kendini rahat hissettiği ortam.
Gerçekten oy kullanmiyorsaniz niye gelip burada yazıyorsunuz? Başkalarının seçimleri hakkında yorum yapmak kolay geliyor sanırım. Çünkü ülkenin gidişatı sizce kotuyse bir şekilde dur deyip karar mekanizmasını çalıştırıp bir şekilde oy verirsiniz, yok sizce iyiyse aynen devam edene oy verirsiniz. Diğer türlusu ne olur bilmiyorum... Hayır gerçekten anlamıyorum kendisi elini taşın altına koymazken bu kaaadar yorum yapanı... Kurtuluş Savaşı'ndan da benzetme yapacaktım ama şu günde yapmayim dedim

Simdi yasak yok da merdiven alti yok mu? Alasi var. 1500..0e bolunmus mezhepcilik var. Hangisini sayalim? Ensar var en bilinen. Aladag yurdunda onca cocuk yanarak can verdi. Yine cemaat yurdu. Sorumlusu tarikat yapilanmalarina yol veren degil mi?

Ne diyebilirim ki? Ben kontrolsüz bir buyumeden bahsettiğim için bu örneği verdim.
1970 yılından önce yoklardı, birden oldular.
İlk yer edinmeleri eğitimdeki yasaklarla başladı. Belli bir gğce ulaştıkça Türkiye’nin mevcut siyasi ortamını hep en iyi şekilde kullandılar. Ecevit’ten Özal’a hepsi ile temasları oldu gülen’in.
Yurtdışına atanan ateşeler, konsoloslar, gittikleri yerde önce onların okullarına uğradılar.
Yine söylüyorum, kadrolaşmada bariz yayılma 2002 sonrası ama öncesi de var nihayetinde...

Gerçekten oy kullanmiyorsaniz niye gelip burada yazıyorsunuz? Başkalarının seçimleri hakkında yorum yapmak kolay geliyor sanırım. Çünkü ülkenin gidişatı sizce kotuyse bir şekilde dur deyip karar mekanizmasını çalıştırıp bir şekilde oy verirsiniz, yok sizce iyiyse aynen devam edene oy verirsiniz. Diğer türlusu ne olur bilmiyorum... Hayır gerçekten anlamıyorum kendisi elini taşın altına koymazken bu kaaadar yorum yapanı... Kurtuluş Savaşı'ndan da benzetme yapacaktım ama şu günde yapmayim dedim

Başlık tekelinizde değil diye düşünüyorum.
Oy kullanmamak fikrimin olmaması ile aynı şey mi sizce?
Göz ardı edebilirsiniz görmek istemiyorsanız.
Ben okuduklarından keyif alıyorum. Bazıları ile bilgi paylaşımı yapmak hoşuma gidiyor.
Ayrıca eğer herhangi birine kendimi ait hissetmiyorsam zorla mı oy vermeliyim?
Gidişat beni mutlu etmediğinde bu beraberinde geri kalana güveni getirmiyor.
Her neyse, dediğim gibi, yazdıklarımı okumak zorunluluğunuz yok.
Ki zaten başlıkta sadece siyaset değil yakın tarih yada Türkiye’nin sosyolojisi falan da konuşuluyor.

Kırsal için bilgim Yok, dediğiniz doğru olabilir.
Kime ne?

Söylediklerine bende katılyorum. Doğru söze hak vermek gerek.
Bazen düşünmüyorum değilim tek tip insan olsaydı keşke. Medeniyetler beşiği diyoruz ama hiç kimse birbirine saygı göstermiyor. Kimse mağdur olmadan yaşasa üstünlük göstermese.
Yine dilemekten temenni etmekten bir şey gelmiyor elimden. Allah birliğimizi bütünlüğümüzü pekiştirsin. :dua:Yoksa gidişat gerçekten hiç iyi değil. :KK43:

Başlık tekelinizde değil diye düşünüyorum.
Oy kullanmamak fikrimin olmaması ile aynı şey mi sizce?
Göz ardı edebilirsiniz görmek istemiyorsanız.
Ben okuduklarından keyif alıyorum. Bazıları ile bilgi paylaşımı yapmak hoşuma gidiyor.
Ayrıca eğer herhangi birine kendimi ait hissetmiyorsam zorla mı oy vermeliyim?
Gidişat beni mutlu etmediğinde bu beraberinde geri kalana g
Eki Görüntüle 2146770

İşte bu belge.İşaretleri yerleri iyi okuyun.Ankara ve Kudüs yazıyor.Anlaşma İsrail devletiyle

yapılıyor.Bu ne demek oluyor??? Kudüsü başkent olarak kabul ediyorum oluyor.

Bu orada göz göregöre insanları satmak değil midir??? Ailelerin hakkını gasp değil midir??

Filistinde yaşananlara yüce hükümetimizin resmi bir tepkisi var mıdır???

Büyükelçi geri çağrılmış mıdır?

İlişkiler askıya alınmış mıdır?

Ticari ilişkiler askıya alınmış mıdır?

Konyada eğitim gören İsrail pilotlarının eğitimleri durdurulmuş mudur?

Ben söyleyeyim h a y ı r r r r r.

Hükümetin verdiği tepki nedir???? Miting.

İsrailin de çok umrundaydı miting.Çok da tınnnnnn

İsrailin suyunu bile sizin AKP hükümetinin temin ettiğini biliyor musunuz???

Bilmiyorsunuz.Buyrun size resmi yazı

http://www.mfa.gov.tr/bn_3---6-nisan-2006_-manavgat-nehrinden-israil_e-su-satisi-hk_.tr.mfa

Bir lafa bak bir de dön icraata bak.

Miting dedin de neden Taksim bir kesime kapalıylen diğer kesime sınırsız açık anlamadım. Bunun benzer durumlarını çok gördüm. Bak yine geçmişe dönüp sinir katsayımı arttırdım. Off off

Israil zulmunu kinayan yola devam diyen arkadaslar bakin bu gün mecliste ne olmus.

Eki Görüntüle 2146778

https://www.google.com.tr/amp/s/www...nin-iptali-onergesine-akpden-ret-2409248/amp/

Siz yola devam diyin onlar da israil ile anlasmaya devam diyor.

Coca colalar hazir mi nerede picaklar?:bicak: :110:

Cevap veremediginiz onca sey gibi bunda da üç maymunu oynamaya devam mi?
Bunun üstüne İsrail boş durur mu ?
Yapıştırmış Türkiye ile ticareti dondurmayı :KK66:
Bizimkiler de anca krizi fırsata çevirip Yenikapı'da miting yapsın,3 gün yas ilan etsin halkı kandırmak için falan filan...

Ne diyebilirim ki? Ben kontrolsüz bir buyumeden bahsettiğim için bu örneği verdim.
1970 yılından önce yoklardı, birden oldular.
İlk yer edinmeleri eğitimdeki yasaklarla başladı. Belli bir gğce ulaştıkça Türkiye’nin mevcut siyasi ortamını hep en iyi şekilde kullandılar. Ecevit’ten Özal’a hepsi ile temasları oldu gülen’in.
Yurtdışına atanan ateşeler, konsoloslar, gittikleri yerde önce onların okullarına uğradılar.
Yine söylüyorum, kadrolaşmada bariz yayılma 2002 sonrası ama öncesi de var nihayetinde...
Soylemek istedigim hala bu tip yapilanmalarin desteklendigi. Menzilciler ensarcilar kadrolasmiyor mu? Egitimde yasak yok simdi madem neden hala cocuklarini tarikat okullarina veriyor insanlar adina da subyan okulu diyorlar. Baska secenek birakmiyorlar Aladag ornegindeki gibi.

akp öncesinde türkiye'nin özgürlük ve refah içinde yaşadığını zanneden ya da kendisi o şekilde yaşadığı için kendinden gayrısını önemsemeyen, ak parti iktidarında kurulu düzenleri bozulan ve bu yüzden ak parti muhalifi olan borazanların bilmediği önce ve sonradır. türkiye her haliyle bundan 10 yıl öncesinden fersah fersah ileridedir. başbakanın önüne kasalar atılmıyor. insanlar giyimleri kuşamlarından ötürü tutuklanmıyor ve yaşam şekillerinden ötürü arabistan pasaportu verilmeye çalışılmıyor. genel kurmay başkanının ağzından çıkacaklar kanun hükmünde kararname değil artık ve başbakan cırcır olduğu için borsanın düşüp faizlerin yükseldiği bir ekonomiye sahip değiliz. (alıntı)

akp öncesinde türkiye'nin özgürlük ve refah içinde yaşadığını zanneden ya da kendisi o şekilde yaşadığı için kendinden gayrısını önemsemeyen, ak parti iktidarında kurulu düzenleri bozulan ve bu yüzden ak parti muhalifi olan borazanların bilmediği önce ve sonradır. türkiye her haliyle bundan 10 yıl öncesinden fersah fersah ileridedir. başbakanın önüne kasalar atılmıyor. insanlar giyimleri kuşamlarından ötürü tutuklanmıyor ve yaşam şekillerinden ötürü arabistan pasaportu verilmeye çalışılmıyor. genel kurmay başkanının ağzından çıkacaklar kanun hükmünde kararname değil artık ve her gün yeni bir asker sıçmığını gazetelerin manşetinde okumuyoruz. başbakan cırcır olduğu için borsanın düşüp faizlerin yükseldiği bir ekonomiye sahip değiliz. (alıntı)

Nereden alıntı? Hiç mi yazılanları okumadınız anlamadım ki.

akp öncesinde türkiye'nin özgürlük ve refah içinde yaşadığını zanneden ya da kendisi o şekilde yaşadığı için kendinden gayrısını önemsemeyen, ak parti iktidarında kurulu düzenleri bozulan ve bu yüzden ak parti muhalifi olan borazanların bilmediği önce ve sonradır. türkiye her haliyle bundan 10 yıl öncesinden fersah fersah ileridedir. başbakanın önüne kasalar atılmıyor. insanlar giyimleri kuşamlarından ötürü tutuklanmıyor ve yaşam şekillerinden ötürü arabistan pasaportu verilmeye çalışılmıyor. genel kurmay başkanının ağzından çıkacaklar kanun hükmünde kararname değil artık ve her gün yeni bir asker sıçmığını gazetelerin manşetinde okumuyoruz. başbakan cırcır olduğu için borsanın düşüp faizlerin yükseldiği bir ekonomiye sahip değiliz. (alıntı)
Bu kimden alıntıysa kişiliğini ortaya koymuş.
Sizde bunu buraya koymakta beis görmemişsiniz.
Kib :KK66:

X