Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Yapılan yorumlardan da anlaşılacağı üzere İktidar partisine oy verme sebepleri kendilerince 1- Din 2- Terör.
Akp ve Erdoğan destekçisi fanatik olan bu guruhun Akp terörle mücadele politikalarını ve dini sömürüleri göremiyor oluşlarına yorum yapabilmek çok zor. Hatta imkansız.
Bugun Muharrem İnce nin Selahattin Demirtaş ziyaretinden dem vuranların dönüp geçmişte yaşananlara bakamıyor yada göremiyor oluşunu gerçekten açıklayamıyorum.
Terör örgütüyle hiçbir zaman masaya oturmadık, hiçbir zamanda oturmayacağız diyen de İktidardı.
MIT mensuplarımızı İmralıya gönderen benim. Yarın da gönderirim, öbürsü günde gönderirim diyen de.
Habur kapısında yaşananlar için umut müjdeleyen, iyi şeyler güzel şeyler oluyor diyen de onlardı. (Teröristlerin davul zurna ile karşılanması) Sonra dönüp 2. bir habur vakası yaşamak istemiyoruz diyen de.
Teröristler kadar onurlu olmazsak, gururlu olmazsak, karşılarına dikilmezsek de denildi. Kimse ses çıkarmadı. Duymadı, görmedi.
Çünkü ne olursa olsun bir bildikleri vardı.
Devlet yönetmek kolay değildi.
2011 de bedelli askerlik için bizler kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olarak yola çıktık parası olan bastıracak, benim gariban mehmedim gidecek askerlik yapacak asla kabul edilemez diyende onlardı.
Yine 2011 yılı içerisinde bedelli askerliği müjdeleyen de.
Kendi belediye başkanları zorla görevden çektirildi. Kimse dönüp neler oluyor, neden istifaya zorlandılar diye sormadı.
Açıklama beklemedi. Yaptıysa vardır bir bildiği oldu.
Görüldüğü üzere Akp seçmeni terör konusunda hem çok hassas hemde çok görmez. Bir bildikleri vardır diyerek Allaha emanet vatan millet sakaryacılık çok zahmetsiz.
Dini meseleye gelince o kısımda yazmak istediğim hem çok şey var, hemde hiç bir şey.
Ona dokunmak ibadet oldu, doğduğu şehir mübarek.
Onlara oy vermek İslamın emri, vermeyen kafir.
Peygamber efendimiz kendisine pay çıkardı gurura kapıldı biz kapılmayacağız baş örtüsü yasağını kaldırdık diye bile dediler. Daha ne söyleyebilirler ki.
Kuranı kerimi okumuş, hadisi şerifleri bilen gerçek anlamda inanmış, iman etmiş bir müslümanın dinin ticarette ve menfaatte kullanılmasının istismar olduğunu bilmiyor ve anlamıyor olması imkansızdır.
İnanç ve özgürlük kişinin kendisindedir. Her Allah diyenin, elinden kuran düşürmeyenin sorgusuz sualsiz peşine takılıp Allah tarafından Lider olarak gönderildiğini düşünmenin islamla ve inanmakla hiçbir alakası yoktur.
Akp muhafazakar bir parti mi, yoksa muhafazakar görünümlü bir parti mi?
Bu ikisini birbirinden ayırt edilebiliyor oluşumuz bizleri dinsiz, Sizleri ise en hakiki müslüman yapmaz.
Ekonomi, üretim bunlar kimsenin umrunda değil ya
Hani en önceliği din olanlar var ya. Dini özgürce yaşayabilmemiz için bile önce kalkınan bir ülkeye, sosyal ve kültürel birlikteliğe, adalete ve gelişen bir eğitim sistemine ihtiyacımız var.
Bir binaya 5. kattan başlayamazsın. Önce temel atacaksın.
:KK9::KK9:

henüz buraya kadar okuyabildim, okuduklarıma cevap yazayım istedim

hepinizi alıntılayamıyorum kızlar ama akp'den önce chp'nin iktidar olduğunu varsaymış gibi burada chp üzerinden atıflar yaparak konuşanlara neyi anlatabileceğiz? iyi parti, hdp, chp vs. her kimse; akp öncesi vergileri toplayıp hizmet vermeyen iktidarlar bunlar değildi. Burada kıyas yapacaksanız kenan evren dönemi, özal dönemlerini ısıtıp önümüze koymanız gerek ki zira biz de onlardan yanlı değildik.

chp'nin iktidar olmasına gerek yok ki. belediyeciliği yetiyor.
hani vergi vergi deniyor ya biliyorsunuzdur mesela emlak vergisi direkt ilçe belediyelerine gidiyor, çevre vergisinin %80 i direkt ilçe belediyelerine gidiyor, bunun gibi bir çok vergi ilçe belediyelerine gidiyor
mesela ankara ümitköyde ana caddenin sağ tarafı akp sol tarafı chp
keşke bir gidip iki tarafa da bakabilseniz
pislik farkını gözle ayırdedebilirsiniz, oysa katı atık olayı tamamen yerel belediyelerin işi (büyükşehir belediyesi değil yani)
istanbul'a gelin, bahçelievler belediyesi (akp) bir çok sosyal tesisi ne kadar iyi işletirken, Bakırköy'ün 2 sosyal tesisinden biri Bakırköy belediyesi (chp) tarafından yıkıldı.
sosyal tesislerde dünyanın hizmeti veriliyor
bahçelievlerde belediye tiyatroları ücretsiz, salonlar tertemiz vs, bakırköy belediyesi oyunlar ücretli, temizlik tartışılır
vs vs
bunlar hep örnek (yani bazı arkadaşların zannettiği gibi sadece bunlara bakarak yorum yapmıyorum, örnekliyorum)
belediyecilikte bile başarısız olan bir parti var karşımızda
hani diyorlar ya büyükşehirden destek yok, oysa ki aldığı vergiler?

Bütün samimiyetimle şunu söylemek istiyorum size... Benim annem 69 yaşında. Ben 44 yaşındayım. Ben kendimi bildim bileli başı kapalı ve namazını hep kıldı. Teyzelerim, halalarım ve ablamında... Evimizde ezan sesi, kuran sesi hiç eksik olmadı. Orucumuzu tuttuk. Hacca giden oldu, umreye giden oldu.. Universite mezunu kızlarımız bir dünya. Başı açık olanı da var olmayanı da...
Bize kimse müdahale etmedi.. Aynı ülkedeyiz.. Ben anlamıyorum..
Bir dönem ünv. yasak vardı ( bunu asla onaylamam ve doğru bulmamdım.) ama kendi halinde insanlara kimse ibadet etme, namaz kılma, oruç tutma demedi yahu...
Bu kadar abartmayın din elden gidiyor diye... Gitmez.. Gidemez...

evet demedi
ama o insanlar torunlarının mezuniyet törenlerine bile alınmadı üniversitelerde
yaşlı nenem, torununun düğününe giremedi ordu evine ki bildiğiniz başörtü, türban da değil

üniversite yasağı evrene aittir bu arada not düşelim. tasvip etmiyorum bunu dindar olmamama rağmen.

evrene aittir.
2008'de mhp üniversitelerde türban yasağı kaldırılsın dediğinde chp şiddetle karşı çıkmadı mı?
komple hayır oyu vermedi mi? hadi diyelim ki o zaman baykal vardı
2013 Başa örtü yasağının kaldırılmasının İPTALİ için chp danıştaya başvurmadı mı?
hatta ve hatta o zaman saçma sapan bir savunma yapıp kadınların dinen de çalışmalarının uygun olmadığını söylemedi mi?

12 Eylül darbesinde ben ilkokul 2 ye gidiyordum... sonra yaz tatili oldu.. Camiye yolladı annem kardeşimle beni. Namaz surelerini ve Kuran-ı Kerim okumayı yaz tatillerinde cami de öğrendik. Çok tatlı bir Remzi hocamız vardı.. Nur içinde yatsın.. Yanına dizinin dibine toplardı bizi. Dayak yok, bağırma çağırma yok.. Kızlarım evlatlarım yavrularım diyerek..
Ben başka bir ülkede mi yaşadım bunları...
He şimdi çocuğunuzu camiye yollar mısınız diye sorsalar... Yollamam asla... Hocasına da güvenmem bu kadar netim..
Çocuğuma dini eğitimi de kendim vermek isterim. Bildiğim kadarı ile..Ama önce çocuğumu namuslu, ahlaklı, haram yemeyen, vicdanlı bir birey olarak yetiştiririm. Önce bu eğitimi vermeden üzerine inanç inşa edemeyiz zaten. Şu anki karmaşa da bundan kaynaklanıyor bence. İbadetde makbul olan niyettir zira.. Nerede yaptığım, kiminle yaptığım, ne kadar yaptığım değil.. Temiz bir kalple, bedenle, ruhla ve inançla yapabildiğim kadar..
Bir ramazan günü babam iftar sofrasında işyerinde ne kadar çok oruç tutmayan var dedi.. O zaman rahmetli dedem bunu diyeceğine keşke sende tutmasaydın dedi.. Sonra neden böyle dediğini bize anlattı..
Kimseye inanmadığı için, oruç tutmadığı için, ibadet etmediği için birşey deme hakkımız yok.. Bu Allahı gücendirir, siz de sakın yapmayın. Yapanlara da karşı durun...

O günden beri ibadet edene de etmeyene de aynı mesafede durdum hep... Kimsenin de ibadetinden yoksun bırakıldığını düşünmüyorum açıkçası...

1968 doğumlu arkadaşım ne kadar tedavi gördü biliyor musunuz ilkokulda gittiği Kur'an kursu yüzünden.
Bu konuları münferit olaylarla değerlendirmek ne kadar doğru?

kırmızıyla işaretlediğim yerlere sonuna kadar katılıyorum
dedeniz de eli öpülecek, saygı duyulacak adammış gerçekten, keşke herkes dedeniz gibi olsaydı

tüm yazılanlara ek
ekonomi kötü diyenlere hak veriyorum, evet ekonomi kötü görünüyor, gidişat da kötü görünüyor, risk büyük
kullandırılan krediler, finansal kolaylıklar vs büyüme gerçekleşti ama cari açık arttı enflasyon yükseldi vs
enflasyonun düşmesi zor, bizim gibi ülkeler likidite sıkıntısı yaşayacak (küresel ekonomide, FED sebebiyle)

büyüme rakamlarımız da tekrar yükselemeyecek gibi görünüyor
yanlış hatırlamıyorsam ülkemizin bu yıl 200 milyar dolara ihtiyacı var
bunların hepsi ok

fakat yok yol yapmasaydı bilime yönelseydi, yok yol yaptı da başka ne yaptı diyen arkadaşlar
onlarca bilim merkezi açıldı özellikle üsküdar ve eskişehir parmakla gösteriliyor
çocuk üniversiteleri açıldı
bir sürü sosyal tesis açıldı
insanlar havuzlara gidebiliyor, spor yapabiliyor
bir sürü spor salonu açıldı
yüzlerce çocuk, genç spora yönlendirildi , yüzlerce ücretsiz spor kursları verildi, veriliyor
dünyanın ücretsiz kursları verilip insanlar meslek sahibi yapılmaya çalışılıyor, hatta bazı kurslarda 20 tl yol parası bile veriliyor kursiyerlere

3. havalimanı mesela
ne kadar karşı çıkıldı yahu
neden kimse ne kadar büyük bir proje olduğunun farkında değil?
daha önce de yazacaktım, Almanya neden karşı çıkıyor diye yazdım, Almanya bizden mi korkacak denildi
Almanya'nın korktuğunu düşünmüyorum fakat ciddi bir rekabet olacak, diğer Avrupa ülkeleri de etkilenecek
aynen aşağıdaki yazıdaki gibi (özellikle son paragraf)
Lufthansa'nın devlete yaptırmayın baskısı yaptığı aşikar
ayrıca o yazıda lojistik olayına değinilmemiş, bir de o yönden inceleyin mesela (yazıya gelen yorumlarda var mesela)
http://www.kokpit.aero/ucuncu-havalimani-kimleri-tedirgin-ediyor

mesela elektrik faturasındaki vergiler... @Mune senin için yazmıyorum, ben senin ne dediğini anladım, vergimi veriyorum ama doğalgazı bile getirtemiyorum diyorsun, haklısın
yalnız şurada bir problem var
ülkemizdeki elektrik faturalarının %43-47 si vergi
ama Avrupada'da öyle
mesela Almanya'da elektrik faturalarının %53 ü vergi
yeri gelince avrupa örnek gösteriliyor ya, yeri gelince neden öyle olmuyor?

köylü çok cahilmiş, kandırılıyormuş, ekonomiden ne anlarmış
evet ekonomiden anlamıyor olabilirler
ama kardan kapanan yollardan, sağlık helikopterlerinden, açılan okullardan anlıyorlar
trt'de belgesel, izlediniz mi? yıllar öncesine ait
doğudaki öğretmenlerin belgeseli
neyi neyle kıyaslıyoruz?
şimdi bu insanlar, kendi ihtiyaçlarına göre oy veriyorlar diye, "onların oyu geçersiz olsun"u savunmak... makro seçim yani
ben zaten demokrat olduğumu düşünmüyorum, fakat inatla demokrasiyi savunan insanların, bu görüşü savunması doğru mu gerçekten?

isviçre parlementosu tartışacak bir şey olmadığı için toplanmayacakmış
yahu adamlar kara para aklama cenneti, daha şurada 1 senedir politika değiştirmeye, kara para aklamayı azaltmaya çalışıyorlar
öyle mi olmayı tercih ederdiniz gerçekten?

emek sineması yapılmasın diye kıyametler koptu, çok daha güzel olmadı mı
AKM yıkılmasın deniyor, ilber ortaylı bile "rezalet" demiyor mu yapıya? ne akustik ne bir şey

yani eleştirmek güzel, gerçekten güzel de eleştirirken iyi olana bile kötü demesek olmuyor mu?

Mavi Marmara için ne demiş bir ünlü düşünürümüz;
"Giderken bana mi sordunuz?"
"İsrail bize lazım."

:KK25:
Acaba kim demiş olabilir? Tabiki gılışdar, hem liderlik vasfı yok bikere:21:
Hani Israil'e tam gaz söylenmeden bir soluklanın nefes alın diye dedim.:KK22:

hııııım ilginç! İzleyiniz lütfen...

Ben burda Enver Aysever i takdir ettim. Karşıt görüşlü olsa da iktidara haberciliği gereği çok güzel üslüb takınmış.
Abdullatif Şener e gelince söyledikleri zaten bilinen şeylerdi. Ama görmek ve duymak istemeyen için yine boş bunlar. Hatta Kesin fetöcüdür:bicak:

nota verende cikmadi daha. Demek reza daha kiymetliymis.

Kolayi icip kendilerini bicaklasalar daha etkili bir eylem olmazmi:deli:
Müzik notasi mi vercez diyodu ya zamaninda. Tabi canim reza icin iki kere nota verdi. Reza onlar icin duygusal olarak onemli :)))) vatandasina sahip cikmaliymis oyle diyodu. Ama bi kola eylemi yapmalilar. Ya da actigi cocacola fabrikasini kapatsin. Şşş kimse duymasin :)

Eki Görüntüle 2146642

Bu belge nedir ??? Bir inceleyin.Bu metin orjinal metindir.Ne yazıyor Ankara ve Kudüs.Bu ne demek

Kudüs'ü İsrailin başkenti kabul ediyorum ve muhatap alıyorum demek.

Bu belge ne demek??? O insanları 20.000.000.-$ satıyorum, ailerin haklarından vazgeçiyorum

demek.

Eeeee şimdi ne yapıyor çok bilen hükümetimiz

Miting

Hükümetin koyduğu tavır miting.İsrailin de çok umrundaydı.Tınnnnn.

Hiç bir resmi tepki, yaptırım yok.Laf, laf, laf..........

Aynı hükümet gibisiniz.İşinize gelene cevap veriyorsuz, işinize gelmeyene vermiyorsunuz.

Reisciler şu belgeye bir yorum yapın.Bunun adı nedir?????????

Huuuuuuuuuuu

Sabahtan beri bekliyorum kimse kola alıp sokaklara döküp şişesini bıçaklamadı hayret :KK53:
Zavallı eşşeğe İsrail bayrağı çizip taşlayarak öldürmüş Filistinliler... o yüzden burası tepkisiz kalmıştır... kafa aynı kafa..
Eşşekten ne istediniz.. dünya tepemize geçse de herkes kurtulsa diyesim geliyor.
Okudukça şurayı...

Aynı hükümet gibisiniz.İşinize gelene cevap veriyorsuz, işinize gelmeyene vermiyorsunuz.

Reisciler şu belgeye bir yorum yapın.Bunun adı nedir?????????

Huuuuuuuuuuu

ama yorumun en başında yazdım ya
alıntıladığım yere kadar okuyabildim
önümde daha 20-30 sayfa var
hangi belgeyi kastettiğinizi dahi anlamadım

Zavallı eşşeğe İsrail bayrağı çizip taşlayarak öldürmüş Filistinliler... o yüzden burası tepkisiz kalmıştır... kafa aynı kafa..
Eşşekten ne istediniz.. dünya tepemize geçse de herkes kurtulsa diyesim geliyor.
Okudukça şurayı...
Bu haberi daha önce görmemiştim.
İçim parçalandı.Bu nasıl insanlık bu nasıl vicdan.

Yok abla onlar din sömürüsü konusunda mesaj atarlar genelde. Mağdurluk falan öyle takılmayı seviyorlar

arkadaşım iyi misin?
din sömürüsü mü yapmışım ben?
"onlar" kim ayrıca?
yazdığım onca paragraftan çıkara çıkara "din sömürüsü"nü çıkaran bir zihniyetle aynı oluşum içinde olmak istemem zaten

hani vergi vergi deniyor ya biliyorsunuzdur mesela emlak vergisi direkt ilçe belediyelerine gidiyor, çevre vergisinin %80 i direkt ilçe belediyelerine gidiyor, bunun gibi bir çok vergi ilçe belediyelerine gidiyor
pislik farkını gözle ayırdedebilirsiniz, oysa katı atık olayı tamamen yerel belediyelerin işi (büyükşehir belediyesi değil yani)
istanbul'a gelin, bahçelievler belediyesi (akp) bir çok sosyal tesisi ne kadar iyi işletirken, Bakırköy'ün 2 sosyal tesisinden biri Bakırköy belediyesi (chp) tarafından yıkıldı.
bahçelievlerde belediye tiyatroları ücretsiz, salonlar tertemiz vs, bakırköy belediyesi oyunlar ücretli, temizlik tartışılır
vs vs
bunlar hep örnek (yani bazı arkadaşların zannettiği gibi sadece bunlara bakarak yorum yapmıyorum, örnekliyorum)

evet demedi
yaşlı nenem, torununun düğününe giremedi ordu evine ki bildiğiniz başörtü, türban da değil

evrene aittir.
2008'de mhp üniversitelerde türban yasağı kaldırılsın dediğinde chp şiddetle karşı çıkmadı mı?
2013 Başa örtü yasağının kaldırılmasının İPTALİ için chp danıştaya başvurmadı mı?
hatta ve hatta o zaman saçma sapan bir savunma yapıp kadınların dinen de çalışmalarının uygun olmadığını söylemedi mi?

1968 doğumlu arkadaşım ne kadar tedavi gördü biliyor musunuz ilkokulda gittiği Kur'an kursu yüzünden.

dedeniz de eli öpülecek, saygı duyulacak adammış gerçekten, keşke herkes dedeniz gibi olsaydı

tüm yazılanlara ek
ekonomi kötü diyenlere hak veriyorum, evet ekonomi kötü görünüyor, gidişat da kötü görünüyor, risk büyük
kullandırılan krediler, finansal kolaylıklar vs büyüme gerçekleşti ama cari açık arttı enflasyon yükseldi vs
enflasyonun düşmesi zor, bizim gibi ülkeler likidite sıkıntısı yaşayacak (küresel ekonomide, FED sebebiyle)

bunların hepsi ok

fakat yok yol yapmasaydı bilime yönelseydi, yok yol yaptı da başka ne yaptı diyen arkadaşlar
onlarca bilim merkezi açıldı özellikle üsküdar ve eskişehir parmakla gösteriliyor
yüzlerce çocuk, genç spora yönlendirildi , yüzlerce ücretsiz spor kursları verildi, veriliyor
dünyanın ücretsiz kursları verilip insanlar meslek sahibi yapılmaya çalışılıyor, hatta bazı kurslarda 20 tl yol parası bile veriliyor kursiyerlere

3. havalimanı mesela
daha önce de yazacaktım, Almanya neden karşı çıkıyor diye yazdım, Almanya bizden mi korkacak denildi
Almanya'nın korktuğunu düşünmüyorum fakat ciddi bir rekabet olacak, diğer Avrupa ülkeleri de etkilenecek
ayrıca o yazıda lojistik olayına değinilmemiş, bir de o yönden inceleyin mesela (yazıya gelen yorumlarda var mesela)

mesela elektrik faturasındaki vergiler... @Mune senin için yazmıyorum, ben senin ne dediğini anladım, vergimi veriyorum ama doğalgazı bile getirtemiyorum diyorsun, haklısın
ama Avrupada'da öyle

ama kardan kapanan yollardan, sağlık helikopterlerinden, açılan okullardan anlıyorlar
neyi neyle kıyaslıyoruz?
şimdi bu insanlar, kendi ihtiyaçlarına göre oy veriyorlar diye, "onların oyu geçersiz olsun"u savunmak... makro seçim yani
ben zaten demokrat olduğumu düşünmüyorum, fakat inatla demokrasiyi savunan insanların, bu görüşü savunması doğru mu gerçekten?

yahu adamlar kara para aklama cenneti, daha şurada 1 senedir politika değiştirmeye, kara para aklamayı azaltmaya çalışıyorlar

AKM yıkılmasın deniyor, ilber ortaylı bile "rezalet" demiyor mu yapıya? ne akustik ne bir şey

yani eleştirmek güzel, gerçekten güzel de eleştirirken iyi olana bile kötü demesek olmuyor mu?

Yazdığınız bazı seylere katılmasam da siz de başlıkta takdir ettiklerimden birisiniz :) her sayfayı takip edemedim ama genel olarak sınırlarınızı koruyabildiğinizi dusunuyorum. :) söylemeden geçmek istemedim.

Yazdığınız bazı seylere katılmasam da siz de başlıkta takdir ettiklerimden birisiniz :) her sayfayı takip edemedim ama genel olarak sınırlarınızı koruyabildiğinizi dusunuyorum. :) söylemeden geçmek istemedim.

kesinlikle karşılık olarak yazmıyorum
yalnızca bu konuda değil, tüm konularda çoğu yorumunuzu çok beğeniyorum
bu konuda da harika yorumlar yaptınız (tabi ben de tüm sayfaları okuyamadım) :)

vs vs

evet demedi

evrene aittir.

tüm yazılanlara ek

bunların hepsi ok

3. havalimanı mesela

ama Avrupada'da öyle

neyi neyle kıyaslıyoruz?

Belediyeler belediyeler.. Borc batagindaki AKP belediyeleri.. Borcu AKP mi odeyecek? Bu vatandas odeyecek. Meydanlara dinazor heykelleri diken Ankara belediyesinin borclari milyarlarla ifade ediliyor. Sayistay raporuna gore en borclu 5 belediye AKPden..Gene sayistay raporlarina gore ihale usulsuzluklerinde basi da AKPli belediyeler cekiyor. Belediyeleri dondurmeye emlak ve cevre vergileri yetse idi hazine yardimi almazlardi. Bu kadar borc batagina da girmezlerdi. Hazine yardimlarinda kaymagi kimler yiyor? Tahmin edersiniz. AKPden olmayan belediyeler ile AKPli belediyelerin aldigi hazine yardimi arasinda ucurumlar oldugunu yazmama bilmem ki gerek var mi? Melih niye gitti? Topbas niye gitti? Sayistay raporlarini artik AKP bile izah edemiyorken, sizin belediyeler hakkinda yazdiklarinizin hic bir anlami kalmiyor. Sadece Iller bankasindan aldiklari kredilere bakmak bile bir fikir veriyor. Ne kadar ekmek, o kadar kofte. Belediyelerde donen naneleri de biraz arastirmanizi tavsiye ederim. Bir metro yapiminda AKPli Ankara belediyesinin halka cikarttigi maliyete, AKPli Istanbul belediyesinin halka cikarttigi maliyete, bir de CHPli Izmir belediyesinin halka cikarttigi maliyete bakarak, mukayese ederek baslayabilirsiniz arastirmaniza. Izmir belediyesi yari maliyete ayni metroyu maledebiliyorsa, Istanbul ve Ankara metrosuna harcanan bu paralar kimlere gitti?

Biri Norvec ile ilgili bir paylasim yapmis burada. Resmi goremedim, ama tahmin edebiliyorum. Bu olmali:
3f5bdbc0-00d3-4d3f-878b-51327562f4b5_x365.jpg

Biri de cevap vermis.. Dunyanin en gelismis ulkesi ile Turkiye karsilastirilir miymis?:rolleyes: Norvec halkinin parasini ona buna yedirmedigi icin dunyanin en gelismis ulkesi. Yoksa Turk halkinin cebinden cikan da alin teri, Norvec halkinin da.. Dolarla odedikten sonra, dolar heryerde ayni dolar.. 92 milyon dolara maledilebilen bir tunel neden bizde 1.3 milyar dolara maledilmis demiyor da..:confused:Ben sorayim: 2.5 misli derinliginde, 1.5 misli uzunlugunda bir tunel dunyada 92 milyon dolara maledilebiliyorsa bizim odedigimiz 10 kati fazla para kimleri zengin etti? Kime cantalar zinciri oldu mu demeliyim yoksa? Belki daha etkili olur, dusunmeye sevketmek acisindan..

Ben 14 yildir Turkiye'de yasamiyorum. Il il, ilce ilce nereye bilim yuvasi yapilmis bilemem. Ben sonuca bakarim. Ne faydasi olmus, ulke ne kadar yol katetmis ona bakarim. AKPnin bilime verdigi onem Tubitak'a Hayvanat bahcesi mudurunu atamasindan belli. Ayni Tubitak'in papaz erigini imam erigine cevirme projesine verdigi onemi, geri cevirip Avrupaya muracaat eden genclerimizin dunyada birinci gelen projelerine vermedigi belli. Yani bilim projesinden ne anladigi belli. Bunlarin yaptigi bilim ile Turkiyenin bir adim dahi ilerleyemedigini de artik bilmem ki yazmama gerek kaldi mi? Zaten Turkiye'nin bilimde ilerlemesini neden istesinler? Egitimli olanlar arttikca oylarinin dustugunden sikayet eden de AKP degil mi?

Avrupa ile, Isvicre ile Turkiye'deki halkin odedigi vergi ve refahi bence hic karsilastirmaya kalkma. Komik olur.

Son düzenleme:
Dini yasaklarla ilgili yazılanlara cevap veresim gelip duruyor da bir yere varılamayacağını bildiğim için geri adım atmaya çalışıyordum :)

Daha öncesinde de yazdım. Türkiye muhafazakarlaşıyor diye endişe eden varsa söyleyeyim. Türkiye muhafazakarlaşmıyor.
Muhafazakarlar özgürleşiyor.
Önceden başörtülü öğretmen, doktor, memur göremezdiniz.
Artık görebilirsiniz. Önceden insanlar Cuma’ya gizli saklı giderdi. Şimdi öyle bir endişeleri kalmadı.
Bunun adı mıhafazakarlaşmak değil. Gizli saklı dinini yaşayan insanların nefes alabilmesi.

Din Türkiye’de özgürdü, biz camiye gider kuran öğrenirdik, diyorsunuz.
(Özgürlük anlamında başka örnek varsa buyrun aydınlatın.)
Üniversitelerdeki başörtü yasağı için hemen herkes hemfikir sanırım saçmalık olduğuna aksi görüşü görmedim sanırım.
Peki üniversite okuyan öğretmen, görevini yaparken ne yapsın?
Yada doktor? Yada mühendis?
Üniversite diye dile dolamaya gerek Yok. Kamuda yasak vardı.
Askerlerin yemin törenlerine kapalı anneler gidemezdi.
Askeri lojmanlarda kapalı eşi olan yaşayamazdı.
Yani cidden aynı Zamanlardan mı bahsediyoruz anlamıyorum?
Ki kaldı ki CHP ye bugün ben de inanmak isterim, kazanılan hakları koruma ve saygı duyma konusunda dürüst olacaklarına, ama daha 2013 yılında kaldırılan başörtü yasağını iptal için Danıştaya gittiler.

Bugün feto kadrolara onların zamanında yerleşti diye hükumeti suçlayana %100 hak veriyorum.
Ancak dönüp bir de dini merdiven altına itip, hak mı batıl mı belli olmayan cemaatlere prim yaptıran, feto yu besleyen Yasakları da konuşmak lazım.
İmam hatiplere kat sayı mağduriyeti gelmeseydi acaba cemaat kolejleri bu kadar tutar mıydı?
Ben söyleyeyim, tutmazdı.
(O zaman bu okulları köklü hale getiren kararları verenlere de bakmak lazım)
Bir dönem okula gidecek olan her muhafazakar aile güven ortamı olmadığı için çocukları onlara emanet etti. Başka şansları yoktu.
2002 den beri kadroya yerleşenler varsa, onları o zamana yetiştiren öncesi de var bu işin.

Bugün feto kadrolara onların zamanında yerleşti diye hükumeti suçlayana %100 hak veriyorum.
Ancak dönüp bir de dini merdiven altına itip, hak mı batıl mı belli olmayan cemaatlere prim yaptıran, feto yu besleyen Yasakları da konuşmak lazım..
Hak olan cemaat hangisiymiş ? Bana göre hepsi lacivert

Belediyeler belediyeler.. Borc batagindaki AKP belediyeleri.. Borcu AKP mi odeyecek? Bu vatandas odeyecek. Meydanlara dinazor heykelleri diken Ankara belediyesinin borclari milyarlarla ifade ediliyor. Sayistay raporuna gore en borclu 5 belediye AKPden..Gene sayistay raporlarina gore ihale usulsuzluklerinde basi da AKPli belediyeler cekiyor. Belediyeleri dondurmeye emlak ve cevre vergileri yetse idi hazine yardimi almazlardi. Bu kadar borc batagina da girmezlerdi. Hazine yardimlarinda kaymagi kimler yiyor? Tahmin edersiniz. AKPden olmayan belediyeler ile AKPli belediyelerin aldigi hazine yardimi arasinda ucurumlar oldugunu yazmama bilmem ki gerek var mi? Melih niye gitti? Topbas niye gitti? Sayistay raporlarini artik AKP bile izah edemiyorken, sizin belediyeler hakkinda yazdiklarinizin hic bir anlami kalmiyor. Sadece Iller bankasindan aldiklari kredilere bakmak bile bir fikir veriyor. Ne kadar ekmek, o kadar kofte. Belediyelerde donen naneleri de biraz arastirmanizi tavsiye ederim. Bir metro yapiminda AKPli Ankara belediyesinin halka cikarttigi maliyete, AKPli Istanbul belediyesinin halka cikarttigi maliyete, bir de CHPli Izmir belediyesinin halka cikarttigi maliyete bakarak, mukayese ederek baslayabilirsiniz arastirmaniza. Izmir belediyesi yari maliyete ayni metroyu maledebiliyorsa, Istanbul ve Ankara metrosuna harcanan bu paralar kimlere gitti?

Biri Norvec ile ilgili bir paylasim yapmis burada. Resmi goremedim, ama tahmin edebiliyorum. Bu olmali:
3f5bdbc0-00d3-4d3f-878b-51327562f4b5_x365.jpg

Biri de cevap vermis.. Dunyanin en gelismis ulkesi ile Turkiye karsilastirilir miymis?:rolleyes: Norvec halkinin parasini ona buna yedirmedigi icin dunyanin en gelismis ulkesi. Yoksa Turk halkinin cebinden cikan da alin teri, Norvec halkinin da.. Dolarla odedikten sonra, dolar heryerde ayni dolar.. 92 milyon dolara maledilebilen bir tunel neden bizde 1.3 milyar dolara maledilmis demiyor da..:confused:Ben sorayim: 2.5 kati uzunlugunda bir tunel dunyada 92 miloyon dolara maledilebiliyorsa bizim odedigimiz 10 kati fazla para kimleri zengin etti? Kime cantalar zinciri oldu mu demeliyim yoksa? Belki daha etkili olur, dusunmeye sevketmek acisindan..

Ben 14 yildir Turkiye'de yasamiyorum. Il il, ilce ilce nereye bilim yuvasi yapilmis bilemem. Ben sonuca bakarim. Ne faydasi olmus, ulke ne kadar yol katetmis ona bakarim. AKPnin bilime verdigi onem Tubitak'a Hayvanat bahcesi mudurunu atamasindan belli. Ayni Tubitak'in papaz erigini imam erigine cevirme projesine verdigi onemi, geri cevirip Avrupaya muracaat eden genclerimizin dunyada birinci gelen projelerine vermedigi belli. Yani bilim projesinden ne anladigi belli. Bunlarin yaptigi bilim ile Turkiyenin bir adim dahi ilerleyemedigini de artik bilmem ki yazmama gerek kaldi mi? Zaten Turkiye'nin bilimde ilerlemesini neden istesinler? Egitimli olanlar arttikca oylarinin dustugunden sikayet eden de AKP degil mi?

Avrupa ile, Isvicre ile Turkiye'deki halkin odedigi vergi ve refahi bence hic karsilastirmaya kalkma. Komik olur.
Ama niye öyle diyon. İsviçre bizi kıskanıyor. Hatta tüm avrupa bizi kıskanıyor :)) biz niye az maliyet ettik arada biz de biraz kazanaydık diyolardır :)

Aaaaaaa yeter vallaaaa yeter bizler halk olarak birlik olmak zorundayız resmen ortadan 2 ye bölündük biraz aklınızı kullanın yaaaaa isteyen başını örtsün isteyen açsın bizim dinimiz kimseyi zorlamadı 90 larda yaşanan bugünkü liderlere mal edilemez bu saatten sonra merak etmeyin kimse kimsenin başına bakmaz yeter valla oku oku içim kıyıldı aynı ülke vatandaşısınız ne yi paylaşamıyorsunuz bu kin bu öfke kime ne yapmaya çalışıyorsunuz sizemi kaldı milletin ibadetini sorgulamak kendinizi ne zannediyorsunuz kim neye inanıyorsa inansın yeter artık resmen 2 ye böldünüz ülkeyi biraz insan olalım Türküz açığıyla kapalıysıyla açın kimlikleri bakın tc vatandaşı olan herkes her ne görüşten olursa olsun kardeş olalım bize bu yakışır biz güçlü ve birlik olalım inançlarımız ve siyasi düşüncemiz ne olursa olsun valla içim kıyıldı biz böyle olmamalıyız olamaz bize yakışmaz vatan aşkı için toprak aşkı için geçmiş için şehitler için lütfen :dua:

Aaaaaaa yeter vallaaaa yeter bizler halk olarak birlik olmak zorundayız resmen ortadan 2 ye bölündük biraz aklınızı kullanın yaaaaa isteyen başını örtsün isteyen açsın bizim dinimiz kimseyi zorlamadı 90 larda yaşanan bugünkü liderlere mal edilemez bu saatten sonra merak etmeyin kimse kimsenin başına bakmaz yeter valla oku oku içim kıyıldı aynı ülke vatandaşısınız ne yi paylaşamıyorsunuz bu kin bu öfke kime ne yapmaya çalışıyorsunuz sizemi kaldı milletin ibadetini sorgulamak kendinizi ne zannediyorsunuz kim neye inanıyorsa inansın yeter artık resmen 2 ye böldünüz ülkeyi biraz insan olalım Türküz açığıyla kapalıysıyla açın kimlikleri bakın tc vatandaşı olan herkes her ne görüşten olursa olsun kardeş olalım bize bu yakışır biz güçlü ve birlik olalım inançlarımız ve siyasi düşüncemiz ne olursa olsun valla içim kıyıldı biz böyle olmamalıyız olamaz bize yakışmaz vatan aşkı için toprak aşkı için geçmiş için şehitler için lütfen :dua:
Bunlar hep danisikli dogus. Birileri yesin diye birileri basortusunu gundemde tutuyor. Aba altindan sopa. Biz gidersek ezanlar susar haa.. Basortunuz gider haa.. Namaz kilamazsiniz haa.. Camileri yikarlar haa.. Mekke gider, din gider, su olur bu olur.. Her mitingde elde Kuran, dilde Allah ayni terane.. Milletin beynini yikadilar. Sanki AKPden once analarimiz patates dinine tapiyorlardi, bu ulkede ezan okunmuyordu, namaz kilinmiordu, oruc tutulmuyordu, hacca giden yoktu. AKP geldi ve Islamla tanisti herkes.

X