....
isviçre parlementosu tartışacak bir şey olmadığı için toplanmayacakmış
yahu adamlar kara para aklama cenneti, daha şurada 1 senedir politika değiştirmeye, kara para aklamayı azaltmaya çalışıyorlar
öyle mi olmayı tercih ederdiniz gerçekten?
....
Benim mesajıma gönderme yaptığın için cevap verme gereği duydum.
İsviçre de kimler para aklıyor acaba? Kendi halkı ya da kendi hükümeti değildir heralde?Ben kendi ülkesinde artık olağan bir toplantı yapacak konu olmayınca devlet kasası zarara girmesin diye toplanmayan isviçre meclisinin haberini paylaştım. Çok da taktir ettim. TAbi ki hiç bir ülke dört dörtlük değil ama paylaşma sebebim anlaşılmadı galiba.
Belediyelerden bahsetmişsiniz aksini söyleyecek belediyecilerde gördüm o yüzden gerek yok söylememe çünkü herkes kendi yaşadığı gördüğü çevreden örnek veriyor doğal olarak iyisi de var kötüsü de. Yaşsığınız yer hakkında haklı olabilirsiniz.
Ama şu var ki tamam yol yaptı, park yaptı, kaldırım taşına kadar eyvallah hepsini yaptı ama bende soruyorum geçen yıl yapılan yollar neden kazıldı? Sürekli bu icraatlr neden. Kaç yıldır alt yapı çalışmaları bitmez mi? ( hele Ankara da ) Kimler yapıyor hangi şirketlere veriyorlar bu işleri? Bunları geçtim yol köprü önemli tamam ama ülkenin temeli oluşturan eğitim, sağlık, ahlak daha önemli. Hele dış politika. Ben Hatay da yaşadığım için suriye politikasının sonuçlarını çok iyi gördüm. Kusura bakma da yol köprü bir yılda yapılır ama giden ahlakı eğitimi sağlığı kaç yılda yeniden inşa ederiz? Ben bunları düşünerek eşleştiriyorum şuan ki iktidarı. Genel politikalrını savunmuyorum. Ve inanın şuana kadar bana çok katkısı olmadı yolun ya da köprünün.
Dayanamadım belediyecilik hk burada yaşadığımız şeyi kısaca özetleyeyim.
Büyükşehir chpli. Ama ilçelerin çoğu akp li bu nedenle belediye meclisinde sürekli sorun var. Örneğin, Su fiyatını düşürmek isteyen büyükşehire direndiler, yollar yapılırken tarihi eserler çıktı onların kaldırılması için direndiler. 6- 10 ay da bitecek yollar 2 yıldır yapılmakta hala. Peki dışarıdan bakan ne diyor işte chp belediyesi ne olacak beceremez. Ama lütfü savaş ne yaptı yerel gaZete de yerel haberlerde belgelerle açıkladı. Ne oldu öuhalifler görmedi göremedi. Çünkü o belediye chpli yanlışı onlar yapmıştır. Bu yolların işkence çeken semtleri belli bir kesimde o yüzden hep kötü durumda.
Peki sana şunu sorayım sırf oy ptikası nedeniyle hataya yeni ilçeler eklendi. Hiç baktın mı çok bariz bir etkin köken var. Bu aemtte araplar yaşar bura da türkler yaşar.Hatay gibi yere bu ayrılı getirdi. ( reyhanlı patlamasında ki uslübu hala aklımda hatırşatmama gerek var mı! )
Şimdi bu amaçlarla merkezle bağımızı kopartmaları, yaşadığım şehri ülkenin vatandaşlarından çok mülteciyle doldurması yol ve köprüyle kıyaslanır mı?
Mesaiye kaldım çıkışta çevremde insanlar hep suriyelilerdi. Şahsen ben endişe ediyorum daha önce zorla para isteyenler dilenenler oldu. Bazı mahallelerden geçemiyoruz.
Bura da ucuza iş yaptıkları için çoğu kişi işsiz kaldı devlet yardımıyla işyeri açtılar karşısında ki dükkan zarar etti kapattı!! Çünkü onun ödediği masrafı devlet suriyeliden almıyor.
Bura da kendi ülkesindeymiş gibi gezip arkamızdan ettikleri lafları Arapça söylerken anlamayacağımızı sanan bu insanları bizim hakkımızı yedirmiyorlar mı?
Erkeklerinin kızlara asılması, kadınların evli insanlrla evlenmesi, boşanmaşarın artması( erkek erkek olsa olmaz böyle bir şey de onlar da diyor halkımız 4 e kadar yolu var ) gerçi bu ülkenin her yerinde vardır buraya has değil!!!
Kamu çalışanı olarak şahsen bir suriyelinin gelip bana ahlam kesmesi ve bağırması ağırıma gitti! Neden bunlara göz yumayım.
Ptt de sıralar a girmiş suriyeliler bizim insanımızdan daha mı kıymetli? Hastanelerde özel alanlar var onlar için. Burada baI ilçelere hast yapıldı ooo çok güzel ama nedense orda suriyeliler olunca hast yapılmaya karar verildi. Bu halk 16 Yıldır burda değilmiydi?
Ve öso gibi işid gibi o muhabbetlere hiş girmeyeceğim. Hastanede çalışan arkadaşlarımdan duyduklarım beni yeteri kadar şok etti.
Bir de afrin meselesi var belki biliyorsunudur şuan devlet hast çalışan memur arkadaşlar oraya gidiyor . Doktorlarından tut mühendislerine kadar. Benim eşimi de çağırdılar gitmesi çok şükür. O kadar okuyup dirsek çürüttü emeğiyle bir yere geldi tuttu en güzel yerde çalışırken şehrime memleketime faydam olsun diye buraya geldi ve şimdi başka bir vatanın insanı için mi hele ki onlar emek harcamazlen emek harcayacak?
Kusura bakma bunlar benim gözümde yol köprü havaalanı gibi şeylerden önde geliyor.
Kaliteli yaşam için önceliklerimiz farklı.
Ülkenin temel taşları eritiliyor, satılıyorsa üzerinde ki boyanın cilanın ne önemi var.
İyi bir akşam diliyorum size.