Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .

Maalesef bunlara şahit olduk, daha nelere şahit olacağız Allah bilir.
Tek temennim ülkemizin birliği ve beraberliği hiç bir zaman bozulmaz inşallah ( bundan daha beter zamanlar geçirmeyelim)

kardelen2780 din sizin için çok önemliyse nasıl rüşvet yiyenlere yolsuzluk yapanlara ihalelerde yandaşlarına milyonlar kapaklayana oy veriyorsunuz merak ettim
Gerçi sizin din anlayışınıza göre bunlar önemli değildir dimi para gelsin de nerden gelirse gelsin
Çok dindarım der gider kredi çeker faiz yersiniz sizde

Akp ye oy vermememin sebeplerinden biri
Namaz kılar tesettüre girerler bunlar çok önemlidir ama rüşvetler torpiller önemli değildir

Ülkede torpilsiz rüşvetsiz hiç bir iş halledilmez oldu öğretmen olmak için bile artık torpil bulmak gerekiyor
İhalede yolsuzluk yapıyor kimse ses çıkarmıyor
Arsa sahipleri torpille rüşvetle toprağı uygun olmayan araziye rezidans diktiriyor

Alp ülkede din anlayışını yozlaştırdı
Eskiden din ahlak temelliydi
Artık ahlak önemli değil tesettür namaz şekilcilik önemli
Eskiden dindarlara saygı duyulurdu dindarsa haram yemez sanılırdı

Benim en iyi yaptigim seyi yapiyorsunuz konuyu isine geldigi gibi anlama ve soruya baska soruyla cevap verme. Bu konuda iyiyimdir bu sebeple bende bunu denemeyin. Sorum cok basit bu yapılan koalisyonmudur degil midir ?

Diger ittifakin yaptigi koalisyon degildir diye bir cumle de kurmadim. Koalisyonlar bu ulkenin ilerlemesini envelledi diyip koalisyon kurulmasini soruyorum.

Bunu sormadaki amacim koalisyona karsi olmam... bu arada hdp tek basina secime girdi hatırlatırım.

Son düzenleme:

Bu nasıl bi ön yargıdır.resmen kin kusmuşsunuz.eminim her namaz kılan ve tesettürlü olanı akp li görüyosunuzdur.
Akpden nefret ediyosunuz anladım da inançlı insanlardan ne istiyosunuz siz.

tesettüre namaza nasıl dil uzatırsınız.
Haddinizi bilin..kişi kendinden bilir işi.siyasi görüşünü söyle geç.terbiyesizliğin lüzumu yok...

Mune K Kazen in gözünden kaçmış sanırım yazdıklarınız.zira burda din konuşmak,hele hele ki din üzerinden aşağılamak suçtur.
Umarım gereken yapılır.

Keşke okusaymışsınız yazılanları. Mevzunun nerelerden geldiğini o zaman görebilirdiniz. Kim çarşafa girmiş kim başörtüsü takıp mini etek giymiş mevzusu değildi bu. Alıntıladığınız cevap bana yazıldığından yazma ihtiyacı duydum. Siyaset konuşmak için geliyoruz ama sürükleniyoruz. Uzatmayacağım.
Öne sürülen ve diretilen bir sav vardı bende ispatını istedim. Hakkım değil mi? Siyasetleri din olan insanlardan cevap aramak mı kabahat oldu.

Ben dindar değilim, lakin kimseye tecavüze yeltenme /kul hakkına girme/ yalan/iftira vs. gibi şeylerden hep kaçınırım. Bunu da öldükten sonra cehennemde yanarım korkusundan değil, erdemli ilkeli vicdanlı olduğum için yaparım. Ve nedense çocuk istismarcıları genelde dindar kesimden çıkıyor bu lafı da sırf sizin at gözlüğünüze istinaden yazıyorum. Dindarlar sapıktır demiyorum, yani insanları din korkutmuyorsa yola getirmiyorsa toplum raydan çıkar size göre. Eh bu akıl niye verilmiş acaba din olmasa da insanlar düzgün yaşayabilir ateist toplumlar gül gibi yaşayıp gidiyor. Ancak sizin yaşadığınız dünya çok başka sizinle tartışılmıyor bile , büyük harf yazmayın dedikçe yazdınız. Ailemizde kapalı ve dindar çok insan var hiç sorun yaşamadılar şuanki hükümeti de aşırı eleştiriyorlar dedik durduk yine tınlamadınız. Bu ülkenin tek gerçeği siz değilsiniz, siz bu ülkede yaratılmaya çalışılan imajsınız. Mağdur edebiyatı. Benim kapalı arkadaşlarım var hiç sizin gibi düşünmüyorlar kesin onlar da gizli hainlerdir.
Önceliğim din dedikten sonra zaten sizinle tartışacak bir şeyim yok, tecavüz istismar kadınların ezilmesi sizi alakadar etmiyor. Çünkü sizin zihniyet belli; "mini etek giyerse tecavüzü hakeder. Hükümeti savunmayanlar lanetlensin. Dini eğitim almazsa tecavüz hırsızlık kaçınılmaz..."
Zerre kadar objektif değilsiniz, ben örtünen insanların eğitim hakkının elinden almasına karşıyım bunu savunurum her daim inançlı olmasam da ; ancak siz asla kendinizden olmayan birisinin hakkını kendi hakkınızcasına savunmazsınız. Ayrıca konu örtünmek/eğitim vs. değil. Siz zengin olabilirsiniz tabağınızdan et altınızdan arabanız eksik olmayabilir, ama aynı o çok sevdiğiniz ecdad osmanlı dönemi gibi saray ve üst tabaka zenginlik içinde halk açlık içinde. Yoksa doğudan batıya, köyden kente göçün artmasının bir açıklaması olamaz. Din ile insanları yozlaştırıp sadece bunu aramalarını iyi öğretmişler. Zira karnını doyurmaya gerçekten nitelikli iyi yaşamaya imkanı olmayan milyonlarca insan -belki siz dahil- önceliği dini. Karnını doyurması, iyi eğitim, iyi sağlık sistemi, istismarsız /mobbingsiz yaşam, gibi gibi şeyler faso fiso. Dinde gösteriş olmaz derler, neden o zaman Emine Erdoğan 300 bin liralık Hermes kullanıyor? Bence çok güzel bir taktik hükümeti çok beğeniyorum bu konularda halka gelince sus, dinine sahip çık kendine gelince yağdır paraları

Banlanmak istemiyorum, çok şey söylemek isterdim ancak susuyorum. Yoksa delireceğim.

Artık akplilerin seçimi dinle manipüle etmesine de, burada taraftarlarının dinle manipüle etmesine de izin veememek lazım.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Sistemi tıkayacak herhangi bir gelişmeye izin vermeyiz. 7 Haziran'da sistemin önünü açtım" sözleri dikkat çekti.””
https://odatv.com/sistemi-tikayacak-herhangi-bir-gelismeye-izin-vermeyiz-15051806_m.html

Şaka gibi ama bunu rahatlıkla aöyleyenilşyor. Sistemin önü tıkalıydı diyor, tıkalı olan sistem erdoganın ve partisinin cogunlugu almadağı sistem!!! Adam secimle bile gitmek istemiyor, kendisinin seçilememesini “ oyun, tuzak, dıs mihrakların kazanması’ olarak değerlendiriyor.

Bakın bir ülkeyi aykta tutan güçlü kurumlarıdır, erdoğan sıfır ekonomi egitimi ile merkez bankası kararlarına müdahele ediyor, orayı kontrol etmeye calısıyor, milyonlarca insanın gelecegi, bir adamın dudakları arasına bırakılmayavak kadar önemli. Vatandas gibi değil de mürit gibi hareket ediyor çoğu seçmen. Çocuklarınızın geleceğini hiç mi düsünmüyorsunuz, bu adam ölümsüz değil, sistemi yok ediyor, ortadogu ülkeleri gibi çökeceğiz bu gidişle cünkü kurumlar yok edildi. E Erdoğan son hızla buna devam ediyor.

Keşke çogunuzla aynı ülke vatandası olmasaydım, keşke iki türkiye olsaydı: siz bir tarafta nasıl yönetilmek isterseniz öyle, biz öte tarafta başka bir yönetim altında. O kadar bıktım ki cogunuzun boş tenekeden hallice bir kafadan çıkan yorunlarınızı okumaktan...

Son düzenleme:
Alıntıladığın sey de nasıl bir hakaret var? Kardelenin dindar olmayanlar ahlaksızdıra gelen yorumu hakkında ne düşünüyorumuz? Bütün ortamı geren ‘ din din ve yine din” diyen o sahsı değil de, diğer üye konuyu dine getirmiş gibi davranmayın lütfen.

Hitap ettiği kitlenin kendi gözündeki yerini gösterir bu açıklamalar ama tınlayan yok.

Demek ki kendi tespitleri haklı.Bunu da alkışlıyorlar.Alkışlayanları sıfatla tanımlamaya

hiç girmiyorum.

Bakın eger hdp barajı geçemez ise , neredeyse o seksen milletvekili akpye geçecek. Erdogan bu sekilde hem cumhurbaskanı hem de meclis cogunlugunu kazanır, türkiyenin halini düşünemlyorum ben o zaman. Sahşı Baskan olsa bile, meclisin coğunluğunun elinde olmaması, bu ülkenin hayrına. .. o yüzden hdplilere ve hdpye sallayıp durmayın artık... vatan hainliği sadece silah tutmakla olmaz, ülkenin zenginliklerini somurmek de, gelecek 100 yılını ipotek altına almak da vatana ihanettir!

Keşke sadece siyaset konuşabilsek ama söz konusu olan elinde Kuran miting meydalarında

sallayan bir cb adayı olunca dini siyasetten ayıramıyoruz.

Benim ailem de dindar ama Akp ki değil çünkü rüşvete yolsuzluğa karşılar
Neden sinirlendiniz ki madem bu kadar dindarsınız niye haram yemek önemli değil
Akp bunu ülkede meşrulaştırdı

İnançlı insanla sorunum yok namaz kılıp sonra da rüşvet veren yolsuzluğa olsun ama yol yapıyorlar diyenle sorunum var

Günaydın ülkemin aydınlık yüzlü kadınları
Evet bir dönem için abartıldığı kadar olmasa da bu konuda bir mağduriyetleri oldu. Çok akıllı birilerinin oy devşirmek icin yarattığı sistematik bir çaba sonucunda ve evet başarılı da oldu..
Ve hep mağdurlar ve çok mağdurlar.
Atanamadigi için intihar eden öğretmenden, kendini aşan babadan, tecavüze uğrayan bebeden, boşanmak isteyen kadından, onca yıl emek verip sonrasında işsiz kalan üniversiteliden...
Herkesten daha mağdurlar ve yalniz onlar mağdurlar..
Bu da olmasaydı acaba 4 elle neye sarılıp mağdur olacaklarDı. Kendine acımaya meraklı ne kadar çok insan varmıs.
Hayret...

Bu süreç herkesin sinirlerini yıprattı. Şuan öedyayı bile takip edesim gelmiyor. Zaten mesailer nedeniyle beynim dolu ve artık enerji kalmıyor. Allah a şükür işimiz var ama özel şirket misali haftaiçi haftasonu tüm zamanımızı çalışmaya ayırmamızı istiyorlar. Bazı birimlere sen dur, bazı birimlere sen çalış diyerek seçim öncesi vaatleri gerçekleştiriyorlar. Şimdi soruyorum benim aldığım maaş artmazken beni aldığım paradn daha fazla çalıştırmak, sağlığımı düşünmeden ne yaparsanız yapın bitirin işi diyerek belli bir partinin propagandasını yapmak ne kadar doğru? Benim hakkıma girmiyorlar mı?
Beni geçtim burda çocuğu olan daha emzirme döneminde olan annelere! İzin vermeyip sende çocuk yapmasaydın zihniyetiyle burnunda getirilmesi, istediğini alamayınca ilçelere göndermesi! Sizce bu kul hakkına girmiyor mu? Yoksa bizi kuldan saymıyorlar mı!?

Bana verilen zam %3 enf farkı olursa taş çatlasın % 4.5-5 olacak ama gerçek enf %5 in üzerinde ! Benim eriyen maaşımı buna rağmen daha çok çalıştırılmamı görmeyenler, göz yumanlar bu düzeni bu hale gitirip yeni nesiller için daha da zorlaştırılacak iş hayatında yapılanlar neden görmezden geliniyor!
Eğitim ekonomi bunları çok konuştular ama kimse evet haklısınız demiyor. Nereye baksanız kötü durumdayız şuan taşıma suyuyla dönen bir sistem var. Dışarıdan alınan paralarla, yapılandırmalarla, vergi aflarıyla( iş adamlarına ) ve halktan alınan vergilerle!

Benim maaşımdan kesip, ikramiyemden, performansımdan kesip hakkımı aşanlara haram olsun madem bundan anlıyorlar.

Gelelim seçimlerde ki vaatlere. Artık net ve eminim keşke Diyaneti kaldırma yı ya da özelleştirmeyi önerseler. Herkes kendi inancı doğrultusunda bağışını yapıp ibadetini yapsın.

Hatay da bilen bilir bazı kesimler devletin gönderdiği imamı kabul etmez maaş aldıkları için. camilerde kendi inancı doğrultusunda hocalar namaz kıldırır ve yıllık o köy, mahalle bağış toplar imama verir.
Yani bu imamda olur, papaz da olur, haham da olur. Herkes kendi inancı doğrultusunda bağış yapsın bu laikliğin gerçek tanımıdır.

Bu toplumda kimsenin kıyafetine, kimsenin inancına, kimsenin rengine karışılmaması demek işte o zaman gerçekten demokrasi ve laik sistemin geldiğini gösterecektir.

Düzenin ve sistemin değişmesi umuduyla. Allah herkesi kendi niyetiyle ödüllendirsin

Sadece şunu belirteceğim; geçmiş iktidarda dinini yaşayan insanlar ötekileştirildi mi? Evet. Ben şimdi o dönemden şikayetlerimi, neden tercih etmediğimi söylerken ne söyleyeceğim? Eğitim konuşalım, benim başım kapalı olduğu için ben üniversiteye alınmadım. Sınava bile giremedim, nasıl konuşacağım? Daha yolun başında dışlanmış biri ne bilim konuşabilir, ne tarım, ne ekonomi. Din konuşmak yasakta buda siyasetin bir parçası. Bunu belirttiğim için banlanacak mıyım?

EKMEK AŞ DENİLİYO DİN DİYOSUN
EĞİTİM BİLİM SORUYOLAR ÇARŞAF DİYOSUN
TACİZ TECAVÜZ DİYOLAR BAŞÖRTÜ DİYOSUN SEN NE DİYOSUN ALLA SEN DÜN FİLİSTİN İÇİN YAS TUTULCAKMIŞ TÜRKİYEDE NİYE ZAMANINDA TOPRAKLARINI SATMASALARDI İSRAİLE ERMENİ SOYKIRIMINI DESTEKLEMESELERDİ BİZİM ONCA ASKERİMİZ ÖLÜYO ÖLDÜDE NİYE YAS TUTULMUYO

Hindistan'a turistik gezi yapmıştım. İnsanlar pislikten, sefaletten kırılıyordu inanılmaz ama anlatılmaz yaşanır. Ve hepsi Tefekküre teslim olmuş ibadet ediyordu. Koşullarını değiştirmek yok, isyan kesinlikle yok. Hepsi de bağlı oldukları dinin sonucu; "biz bu hayata tekrar tekrar geliyoruz. Eğer şuan hayatımız kötüyse önceki yaşamımızda kötü ve inançsız biriymişiz bu bizim yaşamdaki cezamız bu cezamız dolup öldükten sonra tekrar daha iyi koşullarda dünyaya geleceğiz" inancı hakim. Bizde de gidişat o yönde. Aç mısın, yaşam standartların mı kötü ? boyun eğ, dinine sığın , ibadet et , isyan etme ötesini bırak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…