Beni CIMER'e sikayet edicen he mi? Oralarda aramasinlar, dur, nerde oldugumu, ne yaptigimi da yazayim.
Ben Amerika'da bir kiyi sehrinde yasiyorum, gol manzarali kendi evimde. Turkiye'deki bir hemsire gibi burada hemsirelik yapiyorum. Turk parasina cevirdigimde haftada kazandigim 6 bin TL.
Burada calisip yasayan hemsirelerinkinden farkli degil. Altimda Honda Accord var. Her yere araba ile gidiyorum, benzinin litresi 3 tl. Yilda bir kez tatile dunyanin en unlu plajlarina gidiyorum, Can Cun gibi, Punta Cana gibi.. Isyerinden gerekli uzunlukta izin koparttigimda Turkiye'ye gelip Cesme, Oludeniz, Kusadasi geziyorum. Ben zengin degilim, siradan biriyim, ortadirek yani, basbakan kadar maas aliyorum ama gemiciklerim yok, ama burada siradan bir hemsire, bir ogretmen, bir kuafor, hatta bir fabrika iscisinin istediginde yasayabildigi hayati yasiyorum. Amerikan halki hic bir zaman az ile yetinmedigi, hep daha iyiyi, daha guzeli istedigi ve aradigi icin..Dindarliksa onlar da dindar.. Hafta sonlari kiliseler dolup tasiyor, sadece erkek degil, kadinlar ve cocuklarla da.. Hic birinden de caliyor ama calisiyor lafi duymadim, onlarda calmak hem suc hem gunah, yani Hristiyanliklar ve Yahudiler boyle... Gelismis, refah seviyesi yuksek, kisi basina dusen GSMH'nin yuksek oldugu ulkelerde durum bu. Hani diyor ya Tayyip, GSMH cok artmis bu sene (kime artmissa), iste ondan.. Yoksa burada da 8 seritli yollar, kavsaklar, gecitler, kopruler, havaalanlari var, butun hastaneler ve dahi doktor muayenehanelerinden eczanelere bilgisayar agi var, kimin yaptigi konusulmaz bile, kimse bilmez, lazim olmus, halktan alinan vergilerle birileri yapmis iste..Artan trafigin ve Teknolojinin getirileri..
Sen soyle simdi, CIMER bana ne yapar? Cok gucluyse gitsin once kirmizi bultenle aranan FETOyu Pensilvanya'da AKPli milletvekillerinin bile gittigi, adresini bildigi evinden yakalayip getirsin.
Turkiye'de 2016 SGK verilerine gore
sigortali bir iste calisan kayitli insan sayisi 13 milyon..Bugun doktoru da SGKli, iscisi de,ogretmeni ve hatta esnafi da..Bagkur SGK kapsamina alindi biliyorsunuz.
https://kanalfinans.com/one-cikanla...-demografi-ve-istihdam-bilgileri-gurdal-aslan Bakanligin aciklamasina gore bunlarin
yuzde 40'i asgari ucretle calisiyor.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...lnin-altinda-yuzde-40-asgari-ucretli-40680624 Turkiye'de
memursayisi yaklasik 2.5 milyon..
https://www.memurlar.net/haber/691725/2017-yili-temmuz-ayina-gore-kamu-personel-sayilari.html Bunlar kayitli calisanlar..
13 milyon + 2.5 milyon = 15.5 milyon insan 11 milyon 800 bin civarinda emekliye bakiyor, ayrica ev gecindiriyor. Ilaveten kopru parasi da oduyor tabii.. 81 milyonluk Turkiyeyi gecindirenler bunlar, bir de kayitdisi calisanlar, sigortasiz, bir cogu asgari ucretin de altinda calisanlar.. Iste bu da sizin kendinize layik gordugunuz, alkisladiginiz, Avrupanin sizi kiskandigini iddia ettiginiz durumunuz.
Ote yanda sizin oylarinizi vererek sectikleriniz sizin mutfaginiza girmeden maaslarinizdan kesilenleri har vurup harman savuruyor, fuhus fiyatlara beton yatirimlar yapiyor, aylik gideri milyonlarca lira eden saraylarda yasiyor. "Acligini 4 hurma ile gideren peygamberin ummetiyiz" diyenler sarayda 110 garsonun hizmet ettigi iftar sofralari kuruyor, sizin paranizla.Size suslu din laflari, ona bal kaymak.. O milyarlik sarayda 4500 TLlik beyaz caylar icerken sizin itibariniz filan artmiyor bayanlar, dunya sizin halinizin farkinda.
Ben yurtdisinda calisan, yasayan, her iki tarafi da goren bir vatandasiniz olarak Turkiye neden bu durumda, neden ilerlemesin, neden Turkiyenin kaynaklarini uc bes kisi somursun, gerisi ay sonunu ve kredi karti borclarini dusunsun, neden zenginin cocugu bedelli askerlik veya curuk raporlari ile askerlikten yirtarken cikarttiklari savaslarda fakirlerin cocuklari sehit olsun, neden egitimde herkese esit firsat sunmak varken secilenlerin cocugu kolejlerde, yurtdislarinda okusun, fakirlerin cocuklari her mahallede actiklari Imam Hatiplere gitmeye mahkum olsun, hergun degistirilen egitim ve sinav bilmeceleri ile cocuklar daha ufacikken yipransin, sinir sahibi olsun, neden herkes benim olanaklarima kavusmasin, neden bu duzen surmek zorunda diyorum. Sizler biz halimizden memnunuz, Allah Tayyip'e zeval vermesin diyorsunuz. Kendiniz bilirsiniz..