Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Ya bırak Allah aşkına doğunun oyları hep HDP , AKP , MHP.... Bir sürü video görüntüsü var Suruç'ta orada burada CHP li müşahitleri kovalayıp açık açık buradan CHP ye oy çıkmaz oylar AKP ye denilen....
Baksana önce uyuşturucunun ilkokula indiğini nereden çıkardınız dedi... Sonra devletin her okula bir polis aracı dikecek hali yok ya dedi... Sonra zaten devlet mücadele ediyor vatandaş mücadele etmeli dedi... Biraz sonra da o çocuklarda alıp içmesin suç ailelerinde diyecek bekliyorum

Bekleyelim bakalım.. Amann banane beee... Bir tek çocuk bile zarar görmesin diyoruz..

Ben bütün okulların kapısında bekleyemez dedim. Gerekli olan bölgelerde zaten bulundurduklarına eminim. Fazlasıyla atama yaptı polis kadrosuna devlet . Siz benim düşüncem hakkında ne biliyorsunuz? Bi dolamışsınız köprü yolu ağzınıza. Nankörlük bu ya. Adam 16 yılda bastığınız topraktan içtiğiniz suya kadar yeniledi. Polis atasınmış. Siyasetçi olun, milletvekili olun, söz sahibi olun, buyrun atayın. Oturduğunuz yerden ne kolay ya eksik tartmak.

Anlattığınız dönemlerde hep chp iktidardaydı zaten....ya da sol hükümetler??? Öylemi acaba

Azıcık bakalım bi geri dönüp...Bu ülkede chp yalnızca cumhuriyet döneminde iktidardı...hani o chp nin ekmek karneli günler 1940 ların ikinci yarısı inönü ve chp iktidarda ve tüm dünya ciddi bir savaşta...bugünden yaklaşık 80 yıl önce...bugünle nasıl kıyaslanır bilmem....daha sonra bugüne kadar sol hiç bir parti tek başina iktidar olamadı...80 öncesi ecevit ve dsp bir ara geçti iktidara fakat necmettin erbakanlı milli selamet partisiyle... o ezilen kesimin en ateşli temsilcisi değil miydi erbakan??? O dönem ecevit amerikanın tüm uyarılarına rağmen kıbrıs barış harekatını yaptı amerika türkiyeye 5 yıl ambargo koydu ve o meşhur tüpgaz kuyruklu ekmek karneli karaborsalı günler basladı...sonra 80 ihtilali parti marti kalmadı tabi...derken özal askerin de büyük desteğini alarak tek başına iktidara geçti merkez sağ dedikleri ne şis yansın ne kebab iki tarafı da idare edeyim zihniyetli liberal bir iktidar oldu....erbakanlı refah partisi demirelli doğru yol partisi esamesi okunmayan baykallı chp ismet inönünün oğlu erdal inönü ile anılan sol merkezdeki güçlü shp...ama o da hiç bir başına icraat yapamadı...mesut yılmaz, tansu çiller, demirel, o zamanların binali yıldırımı denebilecek yıldırım akbulut...hep sağ partiler vardı iktidarda....ne ilginç değil mi muhafazakar sağ kesim hep sağ görüşlü iktidarlarla ezilmiş....

Haha ekmek deyince marketten ekmek aldım avuçiçi kadar marketteki cocuga ne olmuş bu ekmeklere pogaça taklidi yapıyorlar dedim..." hocam fiyatı artıramayınca gramını düşürdüler" dedi...

40 yaşımı geçtim, annem ev hanımıydı, orta halli bir esnaf çocuğuydum...evimiz de vardı arabamız da hem de kredisiz tamamen bize ait...annemin zaruri ihtiyaç fiyatlarından yakındığını hatırlamam ( sogan gibi) kardeşlerim ve ben deli gibi meyve yerdik pazara gidildiğinde her meyveden en az 2 kilo alınırdı...normal sartlarda ( savaş, ciddi krizler vsvs) alım gücü bu kadar düşük deģildi...

Neyse kabulümdür gönül bagım var deyin ne yaparsa yapsın seviyorum deyin ama bunlarla gelmeyin artık lütfen

bızde adamın evine misafirliğe gelmedik bilmiyorum çalışıyormusunuz ama her ay maasımın %25 'i vergiye gidiyor yani ben yapsın diye çalışıyorum tabiki yapacak bu parti olarak değil kim olursa olsun onlar bana hizmet etmek için orda sanırım siz karıştırdınız

Az evvel uyuşturucunun ilkokul seviyesine indiğini de nereden çıkardınız ben hiç duymadım diye başlayarak sonra her okulun kapısına polis dikecek hali yok ya ama bizi kim koruyacak tan devlet zaten mücadele ediyor vatandaş da mücadele etsinden şimdi sen kurtara geldik ya helal
Doğru biz taş devrinde yaşıyorduk.... 3 maymunu oynamaya devam edin siz....

malesef biz insan olarak kendimizi değerli görmediğimiz için yapılanlar mükafat falan sanılıyor donen vergilerden haberleri olsa neden dıye sorgularlar

Yani sonuç 16 yıl önce buzdolabı,fırın yoktu

malesef biz insan olarak kendimizi değerli görmediğimiz için yapılanlar mükafat falan sanılıyor donen vergilerden haberleri olsa neden dıye sorgularlar
Yeni nesil emekliler türesin bu ülkede o zaman göreceğim ben onları... Aylık bağlanma oranlarının % kaça düşürüldüğünü kaç kişi biliyor acaba ne dersiniz ?

Bunu şuraya bırakayım
Devlet yine asgari ücretliyi düşünüp Yat ve Elmas dan vergi almıyor!!

Bazı KDV oranları;

• Enerji, akaryakıt, tezek %18

• İlaç, kitap, simit %8

• Cenaze hizmetleri %1

• Yabancılara konut satışı % 0

Bazı ÖTV oranları;

• 2000 cm3 oto: %160

• Bira: %63

• Cep telefonu: %25

• Traş köpüğü %6,7

• Yat, tekne, gemi %0

• Elmas, Pırlanta %0

• Gümrük girişi 100.000 TL olan 2.000cm3 üstü “sıfır” bir otomobil alırsanız;

• 160.000 TL'lik ÖTV (%160),

• 18.000 TL'lik KDV (%18) ve

• 28.800 TL'lik de ÖTV'nin KDV'si ile birlikte;

• Bayi karı hariç toplam 306.800 TL ödemek zorundasınız.

• Yeni alınan bir cep telefonunun fiyatına;

• %25 ÖTV,

• %18 KDV,

• %6 TRT payı ekleniyor.

• Maliyet: 1.900 TL olan “0” cep telefonu alırsanız;

• 114 TL TRT bandrolü,

• % 25 oranında 504 TL ÖTV,

• %18 oranında 453 TL KDV ödüyorsunuz;

• Bayi karıyla birlikte size toplam maliyeti 3.000 TL'yi geçiyor.

• Cepten yapılan iletişimde her ay;

• %25 ÖTV,

• %18 KDV;

• 1,64 TL telsiz kullanım bedeli ödeniyor!

• Bir elektrik faturasının;

• %51'ini gerçek tüketim tutarı;

• %14,1'ini kayıp kaçak bedeli,

• %10,3'ünü dağıtım bedeli,

• %2,4'ünü iletim bedeli,

• %1,8'ini EPDK payı oluşturuyor.

• 51 TL'lik elektrik enerjisi tükettiğinizde 100 TL ödemeniz gerekiyor.”

Yeni nesil emekliler türesin bu ülkede o zaman göreceğim ben onları... Aylık bağlanma oranlarının % kaça düşürüldüğünü kaç kişi biliyor acaba ne dersiniz ?
ben her yorumdan başka sey oldum münafık , ermeni , cahil oldum :) oysaki benim bildiğim müslümana kafir yakıştırması çok günah şimdi farklı bir dine geçmek istemiyorum :):)

Yok kız suçlu ben mişim

Sen niye gidip uyuşturucu baronlarını bulmadın ki? Konuşuyorsun burda car car car...? Allah allah..! Herkes çocuğuna sahip çıksın... Tacizcinin, uyuşturucu satanın işinr mani olmayın...Çocukklarınıza sahip çıkacaksınız arkadaşım... Doğurduysan bakacaksın diyordu iç ses:)

80 yıl öncesini değil, 16 yıl öncesni söyledm ben. Malum Erdoğan öyle bi geldi ki EÖ ve ES diye konuşmak daha doğru. Bencede o kadar geri gitmeye gerek yok. Ben deli gibi desteklenen chpnin genel başkanının daha bir sgkyı yönetemedği, karla alıp dünya kadar borca soktuğu dönemden bahsediyorum. Yani bu devrimcilerin olduğu, eşarpların kafalardan çekildiği, savaşsız ama zamlı günlerden.

Dolarları elinden çıkaran, patates soğanı yollara döküp yinede pazarcıya vermeyen bir millet ile daha çoook zam gelir, daha çok paramız değerszleştir, daha çok ürün ithal edilir.

Yahu bende diyorum ki bu sadece onun görevi değil, her gelenin görevi evet. Kim yaptı bugüne kadar? Boş beleş vaatler veriyorlar. 180 bin öğretmen adayacakmış, vergileri kaldıracakmış. Alınan %25 vergiyi nasıl kaldırabilir bir devlet adamı gelip? Bu adam mı bana hizmet edecek?

asgari ucret kaldırılabılır canım neden biliyormusun bizde herkes eşit vergi veriyor aslında vergi sistemi gelire göre ayarlanmalıdır yanı geliri yüksek olan yüksek vergi düşük olan düşük vergi vermelidir hal boyle olunca kayıp değil kazanç olur

Ben verginin şuan çok fazla olduğunu kabul ediyorum zaten. Bazen eşim arabaların yanından geçerken aslında olan fiyatını ve üstüne konan vergiyi söylüyor, şok oluyorum. Ama size inandırıcı geliyor mu vergiyi kaldıracağım, enflasyon, faizi düşüreceğim, maaş bağlayacağım. Bu kadar kolay mı devlet yönetmek, politikasını değiştirmek?

Türkiye'de mal ve hizmet üzerinden alınan vergilerin toplam vergiler içerisindeki payı yüzde 47,7 düzeyinde bulunuyor. Türkiye bu oran ile 34,7 olan OECD ortalamasını bile aşıyor.

Mal ve hizmet vergisinin toplam vergiler içerisindeki payı ABD'de yüzde 4,7, Kanada'da yüzde 17,7, Japonya'da yüzde 19, Fransa'da yüzde 21,2, İspanya'da yüzde 21,9, İtalya'da yüzde 24,6, Belçika'da yüzde 25,1, Almanya'da yüzde 28,1, Lüksemburg'da yüzde 28,4, Avusturya'da yüzde 29, Avustralya'da yüzde 29,8, Hollanda'da yüzde 30,1 ve Norveç'te yüzde 32,2 düzeyinde bulunuyor.

Gelişmiş bütün ülkeleri saymışsınız, ne güzel. Verginin fazla olduğunu söylemiştim ama yeni bir şey daha öğrenmiş oldum, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…