Satılacak fazla da bir şey kalmadı aman dikkat yıllardır arkadaşlarıma gırgırına takılırım ben satılık vatandaş diye korkarım ki sonunda gerçek olacak
Anlayamadınız sanırım. İçki içilsin diyen var, bunu içkiyi yasaklamak gibi gören var. Ben zaten şikayet edilebiliyor olmasından memnunum.Pardon da 16 yıldır iktidar olan devletin polisi nerede ? Arayın polisi alsınlar bizim parkta kimse içmiyor çünkü bırak içki içeni şüpheli bir tip görsek biz arıyoruz polisi....
Hayır ben Konya dayım.Burda uluorta pek yok içen.Polise haber vermek en akıllıca iş.Burda da it kopuk çok geliyor çocuk parklarına.Parklar oyun alanlarıdır, su gibi biraları yuvarlayanları görmediniz mi hiç? Çimenlere yayılıp çocuğumdan 2 metre ötede içki içilmesni istemiyorum ben.
Bu ülkede hiç kimse çocuk parkında içki içilmesini onaylamaz. İçki içilir evet , evde içilir , barda içilir , restoranda içilir kimsede karışamaz ama kimse de çocuk parkında içilsin demez.... Çarpıtılmasın bazı şeyler. Ona gelene kadar neden uyuşturucu ilkokul kapılarına indi siz onu sorgulayın.Anlayamadınız sanırım. İçki içilsin diyen var, bunu içkiyi yasaklamak gibi gören var. Ben zaten şikayet edilebiliyor olmasından memnunum.
Bunu benim gibi zararlı hiçbir maddeyi kullanmayan ve tasvio etmeyen birine değil, herhangi bir maddeyi kullanan, savunan ve kısıtlayıcılık geldiğinde sokaklara dökülenlere sorun.Bu ülkede hiç kimse çocuk parkında içki içilmesini onaylamaz. İçki içilir evet , evde içilir , barda içilir , restoranda içilir kimsede karışamaz ama kimse de çocuk parkında içilsin demez.... Çarpıtılmasın bazı şeyler. Ona gelene kadar neden uyuşturucu ilkokul kapılarına indi siz onu sorgulayın.
Kadıköye bir gidin. 1-2 sene önce hele. Her yer bira kutuları. Her köşede biri sızmış. Pislik içindeydi. Hala öyle mi bilmiyorum. Gündüz bir şekilde halk engel oluyor, gece canım parkları mahfediyorlardı.Ccelik haklı ama çocuk parkında içmekde ne oluyor?İçecek adam gitsin evinde yapsın bu işi
Polis,jandarma(kim bakıyorsa) toplayacak sınır dışımı edecek napacak,önlem lazımKadıköye bir gidin. 1-2 sene önce hele. Her yer bira kutuları. Her köşede biri sızmış. Pislik içindeydi. Hala öyle mi bilmiyorum. Gündüz bir şekilde halk engel oluyor, gece canım parkları mahfediyorlardı.
Söylediklerinizin hiçbiri ilkokul kapılarına kadar düşen uyuşturucu pazarının yok edilmemesini ve giderek yaygınlaşmasını izah etmiyor. Elinde her türlü imkana sahip olan bir devlet nasıl olur da ülkeye bu kadar çok uyuşturucu madde sokulmasının ha onu da geçtim dağıtılmasının önüne geçemez sizce mantıklı mı ? Bence değil ve bunun tek bir açıklaması var birileri bu pazardan nemalanıyor.Bunu benim gibi zararlı hiçbir maddeyi kullanmayan ve tasvio etmeyen birine değil, herhangi bir maddeyi kullanan, savunan ve kısıtlayıcılık geldiğinde sokaklara dökülenlere sorun.
Devlet zaten her türlü maddeyle ilgili yaptırım uyguluyor. Halktan bi takıp grup napıyor? Uyuşturucuyu kullanmış, satmış bir oyuncuyu/şarkıcıyı/yönetmeni göklere çıkarıyor. Hapishaneye girdiğinde kapılarında bekliyor. Neden? Toplum birlikte tepki göstermedikten sonra devlet istediği kadar yaptırım uygulasın.
Geçen gün 14-15 yaşında 4 çocuk şarabın mükemmel olduğunu konuşuyor. İçlerinden birinin fikri o yönde değil. Ama sadece “çürümüş bi şey içemem” diyebildi. Diğerleri bastırdı. Nasıl kabul gördü çocuklarda bu? Cunhurbaşkanı adayına “Senin kazanmanı şaraplarla kutlayacağız” diyen bir idol grubu varken onlarda, daha çoook düşünürüz bunları.
İnternete bir uyuşturucu yapımı yazar mısınız? Ne kadar kolay yapmak ve yetiştirmek. Her bulunanın cezası veriliyor, tedbir alınıyor. Ama durmuyorlar.Söylediklerinizin hiçbiri ilkokul kapılarına kadar düşen uyuşturucu pazarının yok edilmemesini ve giderek yaygınlaşmasını izah etmiyor. Elinde her türlü imkana sahip olan bir devlet nasıl olur da ülkeye bu kadar çok uyuşturucu madde sokulmasının ha onu da geçtim dağıtılmasının önüne geçemez sizce mantıklı mı ? Bence değil ve bunun tek bir açıklaması var birileri bu pazardan nemalanıyor.
İlkokul kapısında satılmasının önüne geçemeyen devlet vay be !!!! Ben alkolü savunmadım hanımefendi ve alkol ilkokulun kapısı önünde satılmıyor. Ona da öyle cezalar verecek ki kimse 18 yaş altına alkol ve hatta sigara satmaya cesaret edemeyecek bu kadar basit ve zor... Çünkü alkol satan milyonlarca nokta var tekel , market vs vs takip edilmesi zor bir şey diyemem ama her okul kapısında güvenliği sağlamak hiç de zor değil gerçekten istenirse tabi !!!İnternete bir uyuşturucu yapımı yazar mısınız? Ne kadar kolay yapmak ve yetiştirmek. Her bulunanın cezası veriliyor, tedbir alınıyor. Ama durmuyorlar.
Siz neden alkol için cevap vermiyorsunuz? Uyuşturucudan daha mı az zatarlı çocuklar için? Daha mı çok kabul görüyor nazarınızda? Uyuşturucuyu kabul etmiyoruz engellemeye çalışıyoruz hadi. İçki için çözümünüz nedir?
Her okulun önüne bir polis aracı dikilsin değil mi? Geri kalan suçlarlada biz mücadele edelim. Önlemden kastınız ne? Varsa devletin yapmadığı sizin bulduğunuz bir şey, buyrun söyleyin. İlkokul lafıda nerden dolandı ağzınıza? Bmyle bir haber hiç duymadım ben.İlkokul kapısında satılmasının önüne geçemeyen devlet vay be !!!! Ben alkolü savunmadım hanımefendi ve alkol ilkokulun kapısı önünde satılmıyor. Ona da öyle cezalar verecek ki kimse 18 yaş altına alkol ve hatta sigara satmaya cesaret edemeyecek bu kadar basit ve zor... Çünkü alkol satan milyonlarca nokta var tekel , market vs vs takip edilmesi zor bir şey diyemem ama her okul kapısında güvenliği sağlamak hiç de zor değil gerçekten istenirse tabi !!!
O halde başka ülkede yaşıyorsunuz... Hiç haberde mi izlemiyor , gazete okumuyorsunuz....Gerekirse dikilecek polis aracı değil sivil polis dikilecek hiçbir şey sabi sübyanın göz göre göre zehirlenmesini haklı gösteremez... Bu ülkede ilkokul sayısı belli hanımefendi ve uyuşturucunun yoğunlaştığı iller , ilçeler , okullar da belli... Umarım yakın çevrenizden hiç bir çocuk bu belaya bulaşmaz siz de gözlerinizi kapamayı seçtiğiniz bu gerçekle tanışmazsınız...Her okulun önüne bir polis aracı dikilsin değil mi? Geri kalan suçlarlada biz mücadele edelim. Önlemden kastınız ne? Varsa devletin yapmadığı sizin bulduğunuz bir şey, buyrun söyleyin. İlkokul lafıda nerden dolandı ağzınıza? Bmyle bir haber hiç duymadım ben.
Sonunda bu da oldu!
Haber içeriğini okudunuz mu?Satılacak fazla da bir şey kalmadı aman dikkat yıllardır arkadaşlarıma gırgırına takılırım ben satılık vatandaş diye korkarım ki sonunda gerçek olacak
Öyle gereksiz eleştiri yapıyprsunuz ki. Uyuşturucunun yoğun olduğu bölgelerde sivillerin olmadığını nereden biliyorsunuz? Sivil dediğiniz polisi tanıyamazsınız gördüğünüzde biliyorsunuz değil mi?O halde başka ülkede yaşıyorsunuz... Hiç haberde mi izlemiyor , gazete okumuyorsunuz....Gerekirse dikilecek polis aracı değil sivil polis dikilecek hiçbir şey sabi sübyanın göz göre göre zehirlenmesini haklı gösteremez... Bu ülkede ilkokul sayısı belli hanımefendi ve uyuşturucunun yoğunlaştığı iller , ilçeler , okullar da belli... Umarım yakın çevrenizden hiç bir çocuk bu belaya bulaşmaz siz de gözlerinizi kapamayı seçtiğiniz bu gerçekle tanışmazsınız...
Gereksiz hımm haklısınız .... Hiç sivil yok demedim siz her okulun önüne polis dikecek hali yok ya dediniz... Gitgide neden yaygınlaşıyor dedim.... Devlet Suriyeli ye bakabilir ama polis kadrosuna atama yapıp uyuşturucuyu okulların önünden kazıyamaz. Uyuşturucu ile mücadele devletin görevidir. A pardon devletin görevi köprü ve yol yapmaktı , hizmet anlayışımız bununla sınırlıydı pardon ya...Öyle gereksiz eleştiri yapıyprsunuz ki. Uyuşturucunun yoğun olduğu bölgelerde sivillerin olmadığını nereden biliyorsunuz? Sivil dediğiniz polisi tanıyamazsınız gördüğünüzde biliyorsunuz değil mi?
Ben hiçbir şeye gözümğ kapatmıyorum. Aksine size inatla tek sorumluluğu devlet adamlarına atıyor, kendi yapabilecekleriniz üzerine yoğunlaşmıyorsunuz.
Yenibosnada bir imam hatip lisesi duvarında uyuşturucu satımını proveke eden ve uyaran bir duvar yazısı gördüm. Bu bi sosyal bilinçdir, uyarıdır. Boş eleştirileri bırakıp elinden ne geliyorsa onu yapmaya odaklanmak lazım.
Kendi agziyla söyledi ben kk kk nin karsina cikmam diye. Bi nenevi donecek mi sozunden ???Bencede kurmaz,yapılacak en mantıklı hareket partinin başına geçmek olur..