Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Ben verginin şuan çok fazla olduğunu kabul ediyorum zaten. Bazen eşim arabaların yanından geçerken aslında olan fiyatını ve üstüne konan vergiyi söylüyor, şok oluyorum. Ama size inandırıcı geliyor mu vergiyi kaldıracağım, enflasyon, faizi düşüreceğim, maaş bağlayacağım. Bu kadar kolay mı devlet yönetmek, politikasını değiştirmek?
vergıyı asgarı ucretten kaldıracagım dedıler bu yapılabılır bırsey nasıl olacagını yazdım yukarda, Enflasyon neden yukselır onu anlatayım ulkede uretım olmaz tarım ve sana yı anlamında urun olmadıgı ıcın fıyat yukselır fıyat yukseldıkce alım gucu duser kısır donguye gırere daha vahımı uretım olmadıgı ıcın dısarda ulkeye yatırım olmaz bu yuzdende enflasyon faız euro dolar yukselır bu arada benım derdım partıler degıl benım derdım bızı dusunmeyen ınsanların hala basımızda olması evet dın onemlı kavram ama ben sıyasette dını zaten ıstemıyorum malesef ne dını becerebılıyorlar ne sıyasetı tek temennım ulkemde cocuklarımız huzurlu yasasın ama bu ımkansız bılıyorum :KK43:

Bu arada bir de patates mevzuna değinmeden edemeyeceğim. Ne hikmetse CHP patatesleri çöpe attı , sakladı fiyatları da 6-TL ye çıkardı.... Ne hikmetse seçim sabahı 6-TL olan patates AKP zafer ilan eder etmez 1,49-TL'ye düşüverdi... CHP salak olduğu için sakladığı patatesleri piyasaya sürdü oysa ben CHP olsam ve böyle bir şey yapmış olsaydım kalan patatesi de alır patatesin 20-TL olmasını sağlardım. Burada bir mantık hatası yok mu... El insaf !!!

Bu arada bir de patates mevzuna değinmeden edemeyeceğim. Ne hikmetse CHP patatesleri çöpe attı , sakladı fiyatları da 6-TL ye çıkardı.... Ne hikmetse seçim sabahı 6-TL olan patates AKP zafer ilan eder etmez 1,49-TL'ye düşüverdi... CHP salak olduğu için sakladığı patatesleri piyasaya sürdü oysa ben CHP olsam ve böyle bir şey yapmış olsaydım kalan patatesi de alır patatesin 20-TL olmasını sağlardım. Burada bir mantık hatası yok mu... El insaf !!!
kımse saklamadı surıyeden geldı sabah acıklama yaptılar :KK43: hayır zoruma gıdende surıye bıle bıze urun satar oldu

Türkiye neden Suriye’den patates alıyor? Patatesle ilgili bilmeniz gerekenler
Patatesin kilogramının 4 TL'ye çıkmasıyla gözler bu ürüne çevrildi. Türkiye'de 2015 yılından bu yana patates ekili alan azalıyor. Geçen sene de çiftçinin ürün ekmemesiyle fiyat bu sene tavan yaptı. Türkiye dünyanın en büyük 19. üreticisi. Patates aldığımız Suriye'nin yıllık üretimi ise Türkiye'nin yaklaşık yüzde 20'si kadar.
can-mumay-50x50.jpg

Can MUMAY
11:06 28 Haziran 2018
HaberlerEkonomi
patates-iha_16_9_1530173047-880x495.jpg

93
PAYLAŞIM

• 1990 63 KG 2006 50 KG

Patates araştırmaları yapan Potato Pro'da yer alan bilgilere göre Osmanlı topraklarında resmi olarak patates ekimine özendirme 1872 yılında başlamış. 1990 yılında Türkiye'de kişi başına 63 kilogramlık patates düşerken 2006 yılında bu rakam 50 kilograma düşmüş. 2016 yılında ise Türkiye'de 4 milyon 750 ton patates üretildi.

‘YENİ YENİ KREDİ BORÇLARI ÖDENİYOR'
    Suriye’den ithal patates ithalinin yerli üreticiyi zorlayacağını söyleyen İzmir Ödemiş Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Turgut Usluca,”Patates üreten köylü biraz para kazanmaya başladı. Eğer Suriye’den patates ithal edilirse artık kimse üretim yapmaz ve sürekli Suriye’den üretim yapmak durumunda kalırız. ” dedi.

Kimi üreticinin yeni yeni kredi borçlarını ödemeye başladığını söyleyen Usluca,”Köylünün çok borcu vardı. Yeni yeni borçlarını ödemeye başlamışlardı.ancak ithal durumu olursa daha da borçlanırlar.” ifadelerini kullandı.

‘YENİ MAHSÜL ÇIKINCA FİYATLAR DÜŞECEK'
    Yeni mahsüllerin 2 haftaya kadar çıkacağını söyleyen Nevşehir Esnaf Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı, “Buralarda aman aman kimse patatesten para kazanmıyor. Suriye’den patates ithal edilirse hiç kazanamayacak. Zaten yeni mahsül çıktığında fiyatlar daha da düşecek. İthal etmeye gerek yok.” ifadelerini kullandı.

vergıyı asgarı ucretten kaldıracagım dedıler bu yapılabılır bırsey nasıl olacagını yazdım yukarda, Enflasyon neden yukselır onu anlatayım ulkede uretım olmaz tarım ve sana yı anlamında urun olmadıgı ıcın fıyat yukselır fıyat yukseldıkce alım gucu duser kısır donguye gırere daha vahımı uretım olmadıgı ıcın dısarda ulkeye yatırım olmaz bu yuzdende enflasyon faız euro dolar yukselır bu arada benım derdım partıler degıl benım derdım bızı dusunmeyen ınsanların hala basımızda olması evet dın onemlı kavram ama ben sıyasette dını zaten ıstemıyorum malesef ne dını becerebılıyorlar ne sıyasetı tek temennım ulkemde cocuklarımız huzurlu yasasın ama bu ımkansız bılıyorum :KK43:
Siyasette din yok aslında, sadece dinini yaşayanlara verilen haklr var. Ben seçim döneminde dini vaatlerde bulunmayan bir aday bilmiyorum. Chpde dahil. Ama Erdoğan’ın çok güzel bir sözü var; “biz dini yaşarız, siz tüccarlığını yaparsınız.” Tamda bu yüzden diğer partiler samimi gelmiyor.

Balkon konuşmasında da söyled cumhurbaşkanı; “milletimin mesajını aldı” dedi. Evet millet onu cumhurbaşkanı seçti ama milletveli seçimlerinde tek başına yeterli olmadı sayısı. Siyasi liderden öte elbette gönül bağımız var ama nihayetinde asıl amacı millete hizmet etmek, ülkeyi kalkındırmak. Eminim daha iyi adımlar atacak, daha akıllıca davranacak. Oda biliyor ki ekonomi bir milletin atar damarı.

Siyasette din yok aslında, sadece dinini yaşayanlara verilen haklr var. Ben seçim döneminde dini vaatlerde bulunmayan bir aday bilmiyorum. Chpde dahil. Ama Erdoğan’ın çok güzel bir sözü var; “biz dini yaşarız, siz tüccarlığını yaparsınız.” Tamda bu yüzden diğer partiler samimi gelmiyor.

Balkon konuşmasında da söyled cumhurbaşkanı; “milletimin mesajını aldı” dedi. Evet millet onu cumhurbaşkanı seçti ama milletveli seçimlerinde tek başına yeterli olmadı sayısı. Siyasi liderden öte elbette gönül bağımız var ama nihayetinde asıl amacı millete hizmet etmek, ülkeyi kalkındırmak. Eminim daha iyi adımlar atacak, daha akıllıca davranacak. Oda biliyor ki ekonomi bir milletin atar damarı.
insallah bunları bende birgün maaşı alıp markte gşttiğimde hissederim yoksa gidişat hiç iyi olmayacak ülke gönül bağıyl gitmiyor:KK43:

Yahu artık yapmayın şu başörtü mağduriyetini
Neden yapmayalım ?
Hala başörtrülü insan görünce acayip bir yüze bürünen insanlar var.
Örnek vereyım .
Bundan 2 yıl önce ilk defa Haşema alıp denıze gidiyordum . Densiz bir adamın teki yanındakı kadını dürtüp şuna bak böyle mı girecek bu denize deyip acayip bir şekil aldı suratına bnde duydugum için evet böyle giricem bir sakıncasımı var deyınce susup gitti.
Bu benım ilk karşılaştıgım tepki değil . İstanbul da yaşıyorum kapalı kesimin çok oldugu yerlerde bile gezerken sanki giydiğimiz şeyler çok garip gibi bakıyorlar. .
Yıl olmuş 2018 hala kimsenın kimseye saygısı yok .

Tabı kapalı olanlarda açık olanlara garip garip bakıyodur , laf ediyodur .
Bu sözüm her iki kesime.

Her koyun kndı bacagından asılcak . Kim naparsa yapsın . Kimsenin kalbini pis bakışlarınızla , sözlerinizle kırmayın...

80 yıl öncesini değil, 16 yıl öncesni söyledm ben. Malum Erdoğan öyle bi geldi ki EÖ ve ES diye konuşmak daha doğru. Bencede o kadar geri gitmeye gerek yok. Ben deli gibi desteklenen chpnin genel başkanının daha bir sgkyı yönetemedği, karla alıp dünya kadar borca soktuğu dönemden bahsediyorum. Yani bu devrimcilerin olduğu, eşarpların kafalardan çekildiği, savaşsız ama zamlı günlerden.

Dolarları elinden çıkaran, patates soğanı yollara döküp yinede pazarcıya vermeyen bir millet ile daha çoook zam gelir, daha çok paramız değerszleştir, daha çok ürün ithal edilir.

Ssk 'nın (eski adıyla) mali-idari yönetimini,kâr amacı güdüp gütmedigini ,işleyişini ve amaçlarını bilerek mi yaptınız bu yorumu merak ettim .

Neden yapmayalım ?
Hala başörtrülü insan görünce acayip bir yüze bürünen insanlar var.
Örnek vereyım .
Bundan 2 yıl önce ilk defa Haşema alıp denıze gidiyordum . Densiz bir adamın teki yanındakı kadını dürtüp şuna bak böyle mı girecek bu denize deyip acayip bir şekil aldı suratına bnde duydugum için evet böyle giricem bir sakıncasımı var deyınce susup gitti.
Bu benım ilk karşılaştıgım tepki değil . İstanbul da yaşıyorum kapalı kesimin çok oldugu yerlerde bile gezerken sanki giydiğimiz şeyler çok garip gibi bakıyorlar. .
Yıl olmuş 2018 hala kimsenın kimseye saygısı yok .

Tabı kapalı olanlarda açık olanlara garip garip bakıyodur , laf ediyodur .
Bu sözüm her iki kesime.

Her koyun kndı bacagından asılcak . Kim naparsa yapsın . Kimsenin kalbini pis bakışlarınızla , sözlerinizle kırmayın...

16 yildir "özgürlüğümüz kisitlaniyor" denilebiliyorsa hala, bu ülkede başörtüsü de hep konuşulur,konuşulacakta,kimse unutmayacak...

Artık sorun çözüldü hiç bir şey eskisi gibi olmaz diyemiyoruz,bal gibi de olur...Bir günde değişmez belki tıpkı serbestliğin de bir günde gelemediği gibi ,ama fırsat verildiğinde muhakkak tekrar yıllar içinde kendini gösterir bu sorun...Çünkü kafalar ayni kafa :KK66:

Kimisi icin dinini yaşayabilmek herşeydir,kimisi için ekonomi,kimisi için hayvan haklari v.s.
Bu nedenle sırf bu endişeyle bile oy kullanılmasını yadirgamiyorum ben...

secim bitti........
hersey normale yavas yavaş girecek
mesela patatesin fiyati dusmeye başladı
pazartesi gunu 6 tl lik patates 4 .70 e düştü bile ...

X