Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .

Çok zor abla..
Allah yardım etsin, ben de hep düşünüyorum , Allah a şükür var ki harcıyorum ,ya olmayanlar ne yapıyor diye hep düşünüyorum..
Ve çok üzülüyorum

Kim hayatını Nasıl geçiriyor merak ediyorum
Aslında ben de merak ediyorum çünkü bugün ciddi ciddi hesap kitap yapmaya çalıştım asgari ücret üzerinden, aldıklarımı kalem kalem sayabilirim de, ortada ne abartı fiyatlı bir ürün ne de alınmasa da olur bir malzeme var, hepsi bir evde olmazsa olmaz şeyler, 1600 lira alsaydım çıkın 250 lira harcamayı, geriye 1350 lira kalacaktı, daha ortada faturalar yok, çoluk çocuk varsa onların ihtiyacı yok, ev kiraysa kira parası yok, günlük ekmekti ekstra harcamalardı yok, 1600 liraya herşeyi sığdırıp geçinebilen varsa tüyo istiyorum, ciddiyim, ki ben de ev kirası, küçük bebek, okula giden çocuk da yok, 3 kişiyiz üçümüzde erişkiniz, gelirimiz hamd olsun ama bana bile 250 lira çok geliyor, neden derseniz buraya yerleştiğimizde kahvaltılıkları da pazardan alıyorum, sebze, meyve, hatta portakal mandalina, muzu abartmıyorum 5'er kilo alıyorken 50 lira harcıyordum(6 sene evvel) bu sene 200 lirayla pazara çıkıyorum yetmiyor bile, içinde hakiki zeytinyağım, köy tereyağım, köy yumurtam, sütüm, peynirim, balım ve zeytinim de dahil sadece peynircime verdiğim para 150 lira.

İki akşamdır seyrettiğim seçim sonrası programlarda siyasetçi, gazeteci ve akademisyenler CHP nin Hdp ye yaptığı oy yardımını konuşuyor ama seçmeni kabul etmiyor.
Akp oy kaybettiğini kabul ediyor CHP de evet oy kaybettirdik diyor ama seçmeni oy çaldılar diyor. Sormazlar mı adama madem oy çalıyor ne diye kendini düze çıkaracak kadar oy çalmadı? Göbeği hala başka partilere bağlı kaldı?
Parti içindekiler başka konuşuyor, seçmeni başka.

2009 yerel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bizim başarısızlığımız olarak yorumlanmamalı, oylarımızı arttırdık, bizim açımızdan çok güzel bir gelişme, iktidara koşuyoruz” dedi. Ecevit kasketi taktı, “Yeni Karaoğlan” diye alkışlandı.

*

2010 referandumunu Akp kazandı, guguk kuşu seçmen kağıdı çıkarmayı unuttu, oy kullanamadı. “Ben İstanbul'da kayıtlı olduğumu sanıyordum, talihsizlik oldu, her şeye rağmen çok olumlu sonuç aldık, Akp çöküyor, iktidara koşuyoruz” dedi. Ecevit kasketini çıkardı, Che Guevara bereli posteri asıldı, “Yeni Che” diye alkışlandı.

*

2011 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Yüzde 30'un altında alırsam çeker giderim” demişti. Yüzde 26 aldı. Çekip gitmedi. “Yeni oydaşlar kazandık, parti olarak 12 Eylül'den bu yana en başarılı dönemimizi yaşıyoruz, Akp iyice eriyor, biz güçleniyoruz, bir sonraki seçimde iktidarız” dedi. Kasketle bere dolaba kaldırıldı, Gandi Kemal posteri asıldı. “Yeni Gandi” diye alkışlandı.

*

2014 yerel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bu çıkan sonucu başarısızlık olarak görmüyorum, bir çizgimiz var, sevindirici, kararlılıkla yukarıya gidiyor” dedi. Bu sefer kasket bere filan gibi herhangi bir aksesuar ayarlamadılar ama, gene alkışlandı.

*

2014 cumhurbaşkanlığı seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. Memlekette adam kalmamış gibi teee Kahire'den aday getirdi. “Bu seçimin galibi Tayyip Erdoğan değildir, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'dur, siyaset dünyamız çok önemli bir aktör kazandı, gelecek açısından ciddiye alınması gereken bir aktördür, bugün seçim olsa yine sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterirdim, kurultaya gitmemizi gerektiren bir sebep görmüyorum” dedi. Che'nin Küba devrimi, Gandi'nin Hindistan bağımsızlık hareketi, Ekmeleddin'in Mısır piramitleri falan derken, şırrak, “ben Dersimli Kemalim” dedi.

*

Haziran 2015 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Oylarımız düşerse istifa ederim, bu seçimde oy kaybeden genel başkan gider” demişti, oyları düştü, zafer konuşması yaptı… “Baskıcı dönemi sona erdirdik, bizim açımızdan sorun yok, memnunum, istifamı gerektirecek bir sonuç değil, iktidara yürüyoruz” dedi.

*

Kasım 2015 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Durumumuz olumlu, güzel bir seçim geçirdik” dedi. “İstifa edecek misiniz?” diye sordular, “Chp'yi diğer partilerle karıştırmayın” dedi. Bir hafta sonra röportaj verdi… “Oy oranımızın netleşmesinden sonra istifa edip etmeyeceğim konuşuldu, açıkçası istifa etmeyi aklımdan bile geçirmedim, yenilendik, iktidara yürüyoruz” dedi.

*

2017 referandumunu Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bugünden itibaren yeni strateji kuracağız, yarın seçim olacakmış gibi hazırlanmaya başlıyoruz, herkes görecek, çok güzel şeyler olacak” dedi. Partiye Kürtçe pankartlar asıldı, “Aşiti” diye alkışlandı.

*

2018 tek adam seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti.
İki defa deneyip kendisini bile yenemeyen Muharrem İnce'yi, kendisini sekiz defa yenen Akp'yi yenmesi için aday gösterdi iyi mi…
Partiyi bile vermediği Muharrem İnce'ye ülkeyi vereceği zannedildi.
Sonra da çıktı, “bu seçimin tek kaybedeni Akp'dir, bir tarafa yazın, önümüzdeki seçimde çok daha güçlü sonuçlar alacağız, bütün veriler bunu gösteriyor, koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yok” dedi.

*

(Üç milyon altı yüz yetmiş beş bin dokuz yüz kırk dördüncü defa, belki bu defa anlaşılır umuduyla tekrar yazıyorum… CHP'yi geri almadan Türkiye'yi geri alabilmek mümkün değildir.)

*

Bari, asrın liderimize sesleneyim…
Bak bunca senedir senden hiçbir şey istemedim.
İlk defa bi şey rica ediyorum.
Tek adam seçildin, hazır Ohal de kalkmamışken, ilk icraat olarak gözünü seveyim şunu görevden alıver, kırma beni.
Kayyuma bile razıyız gari.....https://www.google.com/amp/s/www.so...rin-bizim-partide-yeri-yok-diyor-2489429/amp/

Ben'de' derken

Evet 10 milyon etmezdi ama eşinizin gözünde fikirlerine saygısı olmayan ve güvenilir olmayan biri olmuş olabilirsiniz. Oyunu verememiş ama fikirleri asla değişmeyip daha da kuvvetlenecektir.
Ordaki de bitişik yazilmiş.farkindasinizdir heralde.ozneyi isaret ediyor

Oy calmaya bir başka bakişaçisi
Zaten kazanacagini bilen oy calmaz.ama kaybedecegini,yada kazanma ihtimalinindusuk oldugunu bilen ,kaybedecek birseyi olmadigi icin bu tarz dalavereye başvurur.
Bence oy calan iktidar degil,iktidar olmaya calisanlardir.ama hep camur at izi kalsin.yavuz hirsiz misali.baskin cikiyorlar.
Bitti.
Bu secim bitti.onumuzdekilere bakalim.
Haa ama bir vatandaş olarak cokkk daha lehime gelişsin istiyorum siyaset.
Onun icin guclu bir lider gerekiyor muhalefete.
İki tarafta liderlik icin halkı gozetip kollayacak.
Şimdi olansa biri halki kollamaya calisirken digeri onu nasil alasagi ederim e calisiyor.
Hayir dogru olan onun yanlisi budur diyecegine(cunku senin kadar halkta goruyor kim yanliş kim doğru.kim diktator)
Somut şeyler sun.halkin lehine doğrularla gel.

Vayy beee bi gün bu adam için üzülüceğim hiç aklıma gelmezdi :)
O kadar laf ettiği erdoğana yalvardığı günleride görücekmişiz meğer.valla acıdım şimdi

Yazını görünce dayanamadım ve yazayım dedim.. bu hesap pazarı manavı da aştı..
3.5 ay önce ithal edip depoma koyduğum malın değeri ( ithal ediyorum çünkü bu ülkedeki üretim maliyetinden daha düşük diye ) kur artışı sebebi ile yükseldi...Benim açımdan sorun yok.. ķazancım arttı.
Sonraaaaa tabi ki devlete ödeyeceğim gelir vergisi de kur oranında arttı...
Pazardaki soğan patates, vatandaş nasıl geçinir vs. Kimsenin umurunda değil...
Ne kur artışı ne patates soğan fiyatı..
Dış güçler değil iç güçler yani:))
Sabah 4.63 ten dolar al akşam 4.72 ye bozdur.. global bir dolar artışı dünya genelinde var ama dünyanın hic bir yerinde bu kadar hareketli bir kur dalgası yok... 45 bin TL si olan bir günde 1000 tl kazanabiliyor bazı günler...
İster kabul edilsin ister edilmesin.. kur sabitlemeyi istemeyen bir yönetim var...
Win Win yani... üretmek değil ithal ettirmek bu yüzden de cazip belki de...

Son düzenleme:
Siz niye esinizin oyunuzu çaldiniz o zaman. Kazanacağınızdan emin mi olamadıniz:)) bir kişi bir kişi mi dediniz. Komikli olay... Laf başka icraat başka

Merakımdan soruyorum sızın wp listenizde de nasıl yendik ama muarrem tarzı durum paylasan var mı??
Hayır yoksa hepsini silcem
Var var silmiyorum ama sessize alıyorum hatta seçim süresince siyasi paylaşım yapanları fbde takibi bıraktım wpde sessize aldım igde sona aldım

Ara sıra takip ediyorum okuyorum bu konuyu bugun bir röportaj a denk geldim seçim sonuçları için demiş ki:
"Çok şükür kötü günleri geride bıraktık , şimdi sırada daha kötü günler var."

Haksız diyemem. Çok haklı.

Ben hala o vakıftaki çocukların ahı kimin boynunda onu merak edip, bir gün inşallah cezalarını çekerken keyifle izleyeceği diye bekliyorum o çocuklara aile ve sosyal pl. bakanı bile acımadı asla acımam göz yuman, davanın üstünü kapatmaya çalışan, yetkisi varken yapmayana..

Bir ülke kadınına, çocuğuna anca bu kadar sahip çıkamazdı.

İlaç isterken cebine üç kuruş para sıkıştırılan "orda çok para var" denilen Dilek'i unutmadım. Sizin aklınıza geliyor mu bilmem benim aklımdan çıkmıyor.

İş isteyene "sen de çalışmayıver" denmesini ben unutmadım.

Şehidime "kelle" denmesini ben unutmadım.

Yatak odalarımıza kadar girilmesini ben unutmadım.

Yıllarca çıkar ortaklığından sonra ara bozulunca "kandırıldık" denmesini ben unutmadım siz kandırılın ama ben zaten hiç inanmamıştım kandırılmadım.

Ben din tüccarlığı oyununa gelmedim gelmeyeceğim çok şükür inancımı kimse ile kazanmadım ve Allah ile arama kimseyi sokmadım sokmayacağım.

Ben ses kayıtlarını, ayakkabı kutularını, 15 temmuzda yazık ettiğiniz o canları unutmadım. Habersiz 20 yaşındaki çocukları millete öldürttüklerini, dövdürdüklerini unutmayacağım.

"Erdoğan zengin olursa bilesiniz ki çalmıştır" diyen Erdoğan ın gemiciklerden bahseden oğlunu unutmadım.

Daha o kadar çok sayılır ki ama yol yaptı o yüzden #tamam.

Hala hiç bitmeyen ama çok darbe yemiş olan bir umudum var her şey bir gün daha güzel olacak buna inanmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Hak yenmeyen bir ülke istiyorum çok zor değil.

Ülkenin ekonomi piyasasını senelerdir takip ediyorum, o yüzden siyasette hep işin ekonomi bölümüne vurgu yaparım, bir haber linki koyacağım haberiniz vardır belki, haberi olmayanlarında haberi olsun, yalnız haber geniş açıdan ele alınsın istiyorum, yani şöyle ki ek vergi, iç piyasaya getirtilen ürünlere ekstra zam demektir, bu kalem ürünlere ekstra zam diğer ürünlere de yansıyacaktır demektir.

Dolar dedin, dolardaki dalgalanma devam edecek gibi görünüyor, yukarı çıkabilir belki ama 1,5-2 seviyelerine düşmesi en azından uzun süre mümkün değil, 1,5 liraya düşmesi için Türk lirasının değer kazanması, enflasyonun düşmesi, faizin aşağı çekilmesi, ithalatın azalıp ihracatın artması, üretimin artması, siyasi istikrar, işsizlik oranının düşmesi, döviz rezervlerinin artması, merkez bankasına güven gibi bir takım şeylerin peşpeşe olması gerekiyor, imkb hala toparlanmış değil, seçim günü 7000 puanlık hızlı bir çıkış ardından baş aşağı yapmaya başladı, henüz dip noktayı yapmadı ama yapması olası.

Evet haberimiz diyor ki: http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-abd-urunlerinin-ekonomi-2695324/

Ben hiç merak etmiyorum gecinemiyoruz diye ağla ağla sonra seçime gelince yine aynı kişiyi sec
Beter olsunlar inşallah o soğan patates 10 lira et 200 lira falan olur

Ben hiç merak etmiyorum gecinemiyoruz diye ağla ağla sonra seçime gelince yine aynı kişiyi sec
Beter olsunlar inşallah o soğan patates 10 lira et 200 lira falan olur

Ne kadar güzel bir üslup bu
Oy verenler beter olduğunda siz çok çok zengin olacaksınız herhalde.
Böyle söylemler arttıkça oy verenler daha da çok bağlanıyor partilerine.
Et yemezler patates soğan yemezler ama oy verirler merak etmeyin. Bu sebepten dolayı da ölmezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…