Aslında ben de merak ediyorum çünkü bugün ciddi ciddi hesap kitap yapmaya çalıştım asgari ücret üzerinden, aldıklarımı kalem kalem sayabilirim de, ortada ne abartı fiyatlı bir ürün ne de alınmasa da olur bir malzeme var, hepsi bir evde olmazsa olmaz şeyler, 1600 lira alsaydım çıkın 250 lira harcamayı, geriye 1350 lira kalacaktı, daha ortada faturalar yok, çoluk çocuk varsa onların ihtiyacı yok, ev kiraysa kira parası yok, günlük ekmekti ekstra harcamalardı yok, 1600 liraya herşeyi sığdırıp geçinebilen varsa tüyo istiyorum, ciddiyim, ki ben de ev kirası, küçük bebek, okula giden çocuk da yok, 3 kişiyiz üçümüzde erişkiniz, gelirimiz hamd olsun ama bana bile 250 lira çok geliyor, neden derseniz buraya yerleştiğimizde kahvaltılıkları da pazardan alıyorum, sebze, meyve, hatta portakal mandalina, muzu abartmıyorum 5'er kilo alıyorken 50 lira harcıyordum(6 sene evvel) bu sene 200 lirayla pazara çıkıyorum yetmiyor bile, içinde hakiki zeytinyağım, köy tereyağım, köy yumurtam, sütüm, peynirim, balım ve zeytinim de dahil sadece peynircime verdiğim para 150 lira.