Etsemmiki:)) sordun solim.. ailem ezelden beri mhp liydi:) ee tabii aileden dolayi biraz bizdede vardi o.. erdogani hic sevmezdim:) yillarcada sevmedim:) esim chpliydi babasida ole cunku:)) simdi esimde bende erdogana verdik oyumuzu ama fanatik degiliz asla:) olsaydim burda bi cok kisiye sinirlenmem gerekirdi:) burdan ak partili oldugum cikiyosa ok senin dedigin olsun :)Karşılıklı bu.. Mesela sen AKP lisin ben CHP li :)) kabul edıyosun dimi AKP li oldugunu :) et artık :)
Gellll vatandaş gelll batan ülkenin zerzevati bunlar.....
Etsemmiki:)) sordun solim.. ailem ezelden beri mhp liydi:) ee tabii aileden dolayi biraz bizdede vardi o.. erdogani hic sevmezdim:) yillarcada sevmedim:) esim chpliydi babasida ole cunku:)) simdi esimde bende erdogana verdik oyumuzu ama fanatik degiliz asla:) olsaydim burda bi cok kisite sinirlenmem gerekirdi:) burdan ak partili oldugum cikiyosa ok senin sedigin olsun :)
Benim dolabımda şuan 1 tane patlıcan, 2-3 tane biber var başka da bişi yok sebzeye dair. Bunlarda kayınvalidemden alınan sebzeler:)Benimde melemen çekti hele kıl biberi görünce off valla aç kalıcaz He ne bu fiyatlar ya.
Tüh bir soru sordum resimlerden ötürü 5 sayfa geride kaldı
Bu arada ben de markete gittim buradaki fiyatlar oraya göre 1 tl daha ucuz. Siz daha elit bir yerde yaşıyorsunuz sanırım
Yok yok, dediklerini gayet iyi anladim. Sende beni gayet iyi anladin fakat cevabin yok iste. Cevabin olmayinca göz ardi et, sorun degil :)
Ha bide forum hayrina bu chp-hdp ittifakin bir kanitini yollarmisin? Hani Erdoganda kabatas olayinda yolladigi gibi. Yada camide icki ictiler iddiasinda yolladigi gibi. Önümüzdeki cuma günü olur mesela, musaitim :)
Kalem kalem Araplarin sayisini nerden buldun bilmiyorum ama herkesin kolayca bulabilecegi secmen sayisindan yola cikacagim. Hangisi kim artik sen hesapla. Hepsine bakamadim. Izmir'den ornek vereyim, AKPnin karin agrisi Izmir'den..Saraylım,
vatandaşlık verme konusunda sizle hemfikirim, ABD, Kanada gibi Avrupa ülkelerinde vatandaş olabilmek çok zorken biz çok kolay vatandaş yapıyoruz insanları, bir Amerikalı, İngiliz, Kanada'lı da bir Suriye'li de hemen vatandaş olamamalı, kriterimiz olmalı.
Yalnız hala Yalova'da Katar, Suud ve Suriye vatandaşına bağlıyorsunuz oyların çokluğunu.
Size bazı veriler sunuyorum.
İlk veri 2013 yılına aittir, rakamlar 2018'de değişmiştir mutlaka ama yüzdeye vurursak %11 seviyelerinde olan olsun olsun da abartılı söylüyorum %20'ye çıkmış olsun, e o zaman %40 seviyelerinde olanda %50-55 civarlarına yükselmiş olmalı.
2013 Nüfus oranı:
Mardin toplam nüfus: 764.033, Arap nüfusu: 313.460, Mardin'in Arap nüfusunun genel nüfustaki yüzdelik oranı: % 41,03
Yalova toplam nüfus: 206.535, Arap nüfusu: 24.655, Yalova'nın Arap nüfusunun genel nüfustaki
yüzdelik oranı: % 11,94
İzmir toplam nüfus: 3.965.232, Arap nüfusu: 410.280, İzmir'in Arap nüfusunun genel nüfustaki yüzdelik oranı: % 10,35
24 Haziran Cumhurbaşkanı seçim sonuçları:
Mardin: Selahattin Demirtaş %58.71
Yalova: Recep Tayyip Erdoğan %50.36
İzmir: Muharrem İnce: %54.01
Sorum şu, devlet sadece Yalova'da yaşayan Arap halkını mı vatandaş yaptı? Doğudaki Arap halk neden Selahattin Demirtaş dedi?
İzmir'de özellikle Basmane tarafında Suriye'lilerin olduğu bilinir, Yalova'dan çok daha fazla Arap nüfusa sahip olduğu da yukarıdaki verilerde desteklenmiştir, İzmir'deki Arap vatandaşın seçim sonucuna neden bir etkisi olmadı?
Şunu da ilave edeyim Yalova çok göç alan bir ildir, göç almasının birçok nedeni vardır ama Araplardan daha fazla Doğulu vatandaşımız yaşar. Gidin araştırın orada müteahhitlik emlakçılık yapanların köken seceresini çıkarın, Doğulu arkadaşlarım çoğunluk çıkacaktır.
Bir kuruşun bile boğazlarindan geçiyorsa haram olsun Puxhu ne diyeyim.Bana elektrık faturası 301 tl gelmıs bu ay.. Market işletıyorum sanki..
çok net bi bilgim yok içeriğini nasıl olduğunu da bilmiyorum ama benim arkadaşımın iş yerinde bi suriyeli varmış. seçimden bi süre önce ismi değişmiş Türk ismi olmuş. seçim günü de patronu whatsapp grubundan bu kişinin sandıkta çekilmiş fotosunu yollamış o da devam dedi diyerekten. neyse her şeyi geçtim de bi patronun iş için kullanılan bi whatsapp grubundan böyle bir paylaşım yapmasının amacı nedir neden böyle bir şeye ihtiyaç duyar benim pek anlam veremediğim şeyler.Kazen iyide hiç kullanAn varmı onu merak ettim
Karı koca sabah gidip akşam geliyoruz Hafta sonu köydeyiz buna rağmen 55 lira gelmiş. Benim yine şüküt ama çocuklu aileleri düşünemiyorum çamaşır makinası, ütü hep açıktırBana elektrık faturası 301 tl gelmıs bu ay.. Market işletıyorum sanki..
Benim dolabımda şuan 1 tane patlıcan, 2-3 tane biber var başka da bişi yok sebzeye dair. Bunlarda kayınvalidemden alınan sebzeler:)
Ama şu an için çok anlamsız değil mi ?Ekonomi kötü para yok ama biz elimizdeki malı çöpe atıyoruz. Valla parası olmayan bir insanın yapacağı bir hareket gibi gelmiyor banaSordugun soruyu gördüm.. Mazot pahalı gübre pahalı.. Cıftcı mazot alamıyor ki ürünlerini ucuz satsın.
. Etmez hiç umudum yok keske etseBu arada yarin Kılıçdaroğlunun istifa edeceğine dair bir söylenti var ne düşünüyorsunuz.
O konuya hiç değinme biz biliriz kimler gelip geçiyor. Adam korkar tiplerine bakınca.Kalem kalem Araplarin sayisini nerden bukldun bilmiyorum ama herkesin kolayca bulabilecegi secmen sayisindan yola cikacagim. Hangisi kim artik sen hesapla. Hepsine bakamadim. Izmir'den ornek vereyim, AKPnin karin agrisi Izmir'den..
2011 secimlerinde secmen sayisi yaklasik 2,5 milyon, tam olarak tek tek toplamadim. 2015 yili genel secimlerinde, yani 4 yil sonra gene ayni oranda secmen sayisi, 2.4-2.5 civari.. Bu yil, yani uc yil sonra secmen sayisi 2.9 milyon civarina firlamis. Tam da senin verdigin 400.000 lik Arap sayisi kadar, ne tesaduf degil mi?
Bak, bu ulkede Arap sayisi ile ilgili verdigin rakamlar aslinda hic bir sey ifade etmiyor. 2011 yilindan 2013 yilina dek kac Arabin sinirlardan iceri girdigini kendileri bile bilmiyor, cunki Suriye sinirinda kimlik bile sorulmadan iceri alinmislardi. Yani o kadar Allaha emanet yasiyorsunuz bu ulkede.. Devlet de o kadar sallapati yonetiliyor, ciftlik gibi yani..
Ama şu an için çok anlamsız değil mi ?Ekonomi kötü para yok ama biz elimizdeki malı çöpe atıyoruz. Valla parası olmayan bir insanın yapacağı bir hareket gibi gelmiyor bana
Sağlam bir kanaldan bilgi geldi diye haber geçtiler ama yine de belli olmaz dediğin gibi adam fosil oldu nerdeyse ısrarla birakmiyor yahu.. Etmez hiç umudum yok keske etse