Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Abla ben bayan kadin lafinada takilmam mesela.. takilmiyorum boyle seylere pek. Yani ben konusmada bekledimki acaip birsey soylesin ama videoda bi gariplik yok bana gore

Nasıl gariplik yok,aleni aşağılamış kadını.
Kadınmı kızmı bilemedim lafı çok ağır değilmi sence..

Nasıl gariplik yok,aleni aşağılamış kadını.
Kadınmı kızmı bilemedim lafı çok ağır değilmi sence..
Abla kadinin tipi nasildi bilmemki :) simdi laf zara gelmesin rica ederimde:) onu kadtettigini dusunmedim izledigimde.. yasi genc mi orta yas mi anlaminda.. nerden bilcek? Ben oyle anladim ve asaglanma oldugunu dusunmedim

Sadece fikrimi söyleyeyim....aponun heykelini dikmeyi vaat eden biri mi barış getirecek ya da Yasin Börü gibi çocukları katleden bir örgütün eş baskani mı barış getirecek.
Merak etme sen neyin ne oldugunu bilerek oy veriyoruz sıkma tatli caninj

Daha cezasi kesinlesmemis bi insani idam sehpasinda gostermekte akil isi olsa gerek erdogan bahceliyle görüştükten sonra atti onu iceri bi nevi fasizt orgutlenme dayanismasi
Bu millete kursun sikan teroristlerin ve onlari destekleyenlerin sonu ya ölüm ya kodes :) Kaldi ki baskan olacakmis gercekler acidir.

Öncelikli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim :)
Muhafazakarlaşma ile şeriat çok başka.
Akp modern muhafazakarlığı savunan bir parti. Bu modernizm lüks değil. Yani 5 yıldızlı otel yada lüks arabalar, yatlar, katlardan ziyade toplumsal bir modernizm.

Daha yakın zamanda adamlar dini güncelliyordu :)
Eğer bugün şeriat ile ilgili bir adım atacaklarsa önce kendi getirdikleri kadın diyanet işleri Başkan yardımcısını açıklamalılar.
Türkiye’de hiç kimse o makam için neden kadın olmuyor diye bir çıkış yapmaz. Dindar olan gerçekten olmaması gerektiğini düşünür, dindar olmayanın da diyanet işleri Başkan yardımcısının kim olduğu ile ilgilendiğini sanmıyorum.

Bu ülkede solun elinde de belediyeler var, kaçında kadın belediye başkanı oldu akp den önce? 2002 den önce kadın Büyükşehir belediye başkanı yada bakan olduysa aydınlatın lütfen.
(Tansu Çiller hariç)
Ve bunun yanında, bakıcı yardımları, büyükanne yardımları... kadının çalışmaya teşviki ile ilgili adımlar. Kimse kadına bakıcı yardımı vereceğine 1 yıl devlet maaş verse de çocuğuna kendi baksa kısmına itiraz etmezdi bence :) hem kadın çalışmamış ve doğurmuş(!) olurdu. Annelikle şereflenirdi falan.

Bunların hepsi şeriate aykırı adımlar. Doğrusunu yanlışını, toplumda yansımasını veya dini boyutunu tartışmıyorum. Sadece zaten olmayan bir şeyi neden yapmadın diyecek değildi kimse. Ama yaptılar. Şeriat getirmeye niyeti olanın yapmaması gereken seyler hepsi.
Ve liste bunlarla sınırlı değil, şöyle çok değil 1 yıl geriye dönüp baksam 20-30 tane şeriate aykırı söylem rahatlıkla bulabilirim.

Erdoğan ziyaret ettiği Arap ülkelerinde dahil, ‘sizin de bizim gibi LAİK bir toplum olmanız için....’ minvalinde cümleler sarf eder.
Şeriatte laiklik yoktur. Din devletin yönetim şeklidir. Erdoğan bu halinden gurur duyuyor bence. Adam muhafazakarlaştırma üzerine bir yönetim şekli oluşturduğunu düşünüyor. Bunu söylerseniz katılırım. Ama bunun şeriatle uzaktan yakından ilgisi yok.

Öte yandan size katılmadığım noktalar,
avm deki mescitler.
Amerika’da 6 aylık bir eğitim programına katıldım. hastanelerde çalıştım. Hemen her hastanede, ibadethane var.
Eğer halkın çoğunluğunun dini ritüeli avm de ibadethane gerektirecek olsa o da yapılır. Bunun hizmet verdiği insanlar saygı duyması ile alakası var.
Kadın-erkek ayrı plajlar,
Eğer bulun plajlar bu şekilde olsa haklı olurdunuz. Ama bu bir talep ise karşılanmasından normal hiç bir şey olamaz siye düşünüyorum. He bana sorarsanız sevmediğim için plaj hayati bir ihtiyaç değil keyfi, olsa da olur olmasa da, ama insanları bir şeylerden mahrum etmek de imkan varken doğru değil. İsteyen bu şekilde kullansın. Bir de kaç plaj var ki böyle? Hiç bir fikrim olmamakla birlikte 5 falan olsun. 10 değildir. (muhafazakar otelleri saymıyorum, oralar özel mülk olmuş oluyor)

Gıdada sertifikasyon ise geç kalınmış bir hareket.
Gelişmiş ülkelere bakarsanız, market etiketlerinde helal ve koşer sertifikalarını bolca görürsünüz.
Ki helal çok yaygın olmasa da koşer epey bir yerde hayat kurtarıyor.

Ama ben hep söyledim yine söylüyorum. Erdoğan bu seçimde de seçilse zerre sürpriz olmayacak. Sebebi ise topluma uygun lider.
Örneğin size göre haremlik selamlık plaj yanlış yada tehlikeli, Türkiye yi şerileştiriyor ama bu ülkede tesettürlü kadınlar çokça, ve onların istekleri görmezden gelmek oluyor bunu eleştirmek.
Avm de mescit olmaması abes bir çok insana göre çünkü hayatımızın büyük kısmını dışarıda geçiriyoruz.

Toplum muhafazakarlaşıyor diyorsunuz ama bence muhafazakar kesim özgürleşiyor.
Önceden kapalı bir kadın gündelikçi, çocuk bakıcılığı yada tekstilde falan çalışma harici iş yapamazdı.
Şimdi istediği mesleği icra edebiliyor ve artık göz önünde.
Kadın üzerinden siyaseti sevmiyorum ama en bariz kendini belli eden başörtü olduğu için mecbur örnekler böyle gidiyor.

Nasıl akp seçmeni olmayan bireyin muhafazakarlaşma korkusu varsa, akp ye oy veren insanların da kazanımlarını kaybetme korkusu var.

Ya yine başımızı açmak zorunda kalırsak?
Ya namazımızı kılamazsak?
Ya aşağılanırsak?
Ya çalışamazsak?
Yakın tarih insanların travmalarıyla dolu.
Ve maalesef ülkede insanlar oy verirken bilinçaltlarında korkuları ağır basarak yapıyor bunu.
Zaten oy verenlerin yazdıkları da
Yağ kuyrukları, hastane kuyrukları, İstanbul un çöplük olması, başörtülü üniversiteye girememe vs vs.

Örneğin çokça ortada dolaşan bir video var, bir chp kadın milletvekili ve CHP kadın kollarından bir kaç kadın daha konuşma yapıyor. Aralarından biri,
‘O kafalarına saten pırıl pırıl başörtülerini takıp başları dik bir şekilde yanımızdan geçmelerini hazmedemiyorum’ diye bir şey söylüyor.
Ben tesettürlüyüm, benim için ne kadar korkutucu olduğunu düşünebiliyor musunuz?

Saygı başka bir şey. ‘Saygı duyuyorum’ demek çok kolay ama ya gerçekler? Her kesim için söylüyorum bunu.
Dindar bir insanın eşcinselliği seçen bireylere saygı duyduğunu düşünmüyorum mesela.
Aynı şekilde özgürlük anlayışları farklı kadınların birbirlerine saygı duyduğunu da düşünmüyorum.

ben 31 yaşındayım, bir ihtimal 20 sene sonra çocuklarımız bu korkuları tanımadan büyürse onlar daha doğru seçim yapar diye düşünüyorum.

Oy hiç kullanmadım. Kullanmayı yine düşünmüyorum. Bunun vatan hainliği olduğuna falan hiç inanmıyorum. Eğer bu seçme hakkı ise hiç birini seçmiyorum.
Akp nin yanlış politikalarından yorgunum, ama CHP ye elim gitmez.
Meral Akşener’in ne olduğu belli değil.

Neyse size cevap gibi olmadı, bolca kafa karışıklığı içeriyor ama durumum tam da bu :)

Gercekten su donemde boyle birsey olabilecegine inaniyor musunuz?
Ben inanmiyorum , artik bir avuc sayidaki insan haricinde boyle dusunen kimse kalmadi

122
,,,
Bu millete kursun sikan teroristlerin ve onlari destekleyenlerin sonu ya ölüm ya kodes :) Kaldi ki baskan olacakmis gercekler acidir.
Fetöyü devlete sokan AKP- Dolbahçede HDP ile uzlaşan AKP-İmralıya heyet gönderen AKP- İŞİD e Tırlar dolusu silah yollayan AKP...
AKP içinde böyle düşünüyor musunuz? gerçekler acıdır kabulu daha acı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…