Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Ben akp dışındaki butun siyasi partilarin kazanmasini istiyorum ki benimm gonlumden gecen isim selehatin demirtaş niye bu kadar tepki gördü anlamıyorum beni susturmaya calismaniz cok acayip hangi birinize cevap verecegegimi de bilemiyorum
Ben susturmaya calismadim . Siz baris ve kardeslik diyor dediniz ya hani ona istinaden size soyledigi bir sözü attim. "Daha aponun heykelini dikecegiz."

Bu sözde baris ve kardeslik iceren unsurlari merak ettim. Ben terorizmden baska bir mesaj goremedim çünkü.
Neyse uzatmayayim daha fazla.

Seni başkan yaptiracaz selo başkan ❤❤

Sonuna kadar HDP Selahattin Demirtaş ❤️

Bu adamın ve türevlerinin derdi kürt halkı zannediyorsunuz ya hala diyecek söz bulamıyorum

Türk askeri sayesinde güvenle yaşıyor kürt vatandaşlarımız

Türkiye cumhuriyetinde yaşayıp türk vatandaşı olup kendi ülkenize düşmansınız insan azıcık utanır
Kimseden utanmasa şehit ailelerinden babasız kalan çocuklardan utanır..

Çok beklersiniz ..
Başkan olacakmış mış mış..

Iste yani iran degil evet...ama sanki oyleymis gibi bahsediliyo bazi yazilarda
onların demek istediği kadınları onların bakış açısı yüzünden hor görüp daha küçük yaşta eziyolar yaşadığım yerde ya 5 6 yaşında 12 13 yaşında kızları kapatmışlar arkalarına almışlar kızlar önlerine bakarak geziyo böyle olmamalı kızlar bebekliğini çocukluğunu rahat yaşamalı rahatça okuyup geleceğini kurmalı çocukken baba evlenince koca baskısı olmamalı açık kapalı rahat dolaşmalı geçen mesela nette gördüm şanlıurfada öğretmen kızlara açık giyerseniz sizi sınıfta bırakırım erkeklerle dolaşırsanız döverim ee zamanında bu hükümet kapalılara yapılan baskıdan bahsediyodu şimdi kendi niye tacize tecavüze açıklara yapılanlara göz yumuluyo

Birşeye ulaşıcamı sanmıyorum ama gerçekten şu aşamada (ki ilk defa böyle düşünüyorum)mevcut hiçbir adayın halkı gerçekten düşündüğünü sanmıyorum.

O zaman size en yakın olana oy verin en azından. diyorsunuzki kullanılmayan oylar eşit oranda dağıtılıyor. ozaman sizin oy hiç sevmediğiniz Hdp ye dağıtılabilir..lütfen daha duyarlı olalım..

Sorumluluk almazsak mevcut durumumuzdan şikayet etme hakkımız olmaz

Sahi HDP yi meclise kim sokmuştu , kusura bakmayın malum yaşım 40 oldu Alzehemir oldum galiba :KK70:
HDP dediğini kaç milyon Kürt halkı destekliyor oy veriyor kim sokacak oyla meclise girdi.
Ama RTE meclise nasıl girdi kim önünü açtı diye sorarsan Deniz Baykal. aslında İstanbul büyük şehir belediye başkanlığındandaki yolsuzluklardan içerde olması gerekiyordu.
Vay anasını bir tane temiz siyasetçi yok ya...

onların demek istediği kadınları onların bakış açısı yüzünden hor görüp daha küçük yaşta eziyolar yaşadığım yerde ya 5 6 yaşında 12 13 yaşında kızları kapatmışlar arkalarına almışlar kızlar önlerine bakarak geziyo böyle olmamalı kızlar bebekliğini çocukluğunu rahat yaşamalı rahatça okuyup geleceğini kurmalı çocukken baba evlenince koca baskısı olmamalı açık kapalı rahat dolaşmalı geçen mesela nette gördüm şanlıurfada öğretmen kızlara açık giyerseniz sizi sınıfta bırakırım erkeklerle dolaşırsanız döverim ee zamanında bu hükümet kapalılara yapılan baskıdan bahsediyodu şimdi kendi niye tacize tecavüze açıklara yapılanlara göz yumuluyo
Valka ben bildim bileli kadin hep ezikleniyo Turkiyede.. simdi boyleyse eskiden baska seyler vardi benzer seylerde vardi.. ha net yoktu tv vs bu kdr duyulmuyodu bile.. demiyorumki normal bu durum

Bu adamın ve türevlerinin derdi kürt halkı zannediyorsunuz ya hala diyecek söz bulamıyorum

Türk askeri sayesinde güvenle yaşıyor kürt vatandaşlarımız

Türkiye cumhuriyetinde yaşayıp türk vatandaşı olup kendi ülkenize düşmansınız insan azıcık utanır
Kimseden utanmasa şehit ailelerinden babasız kalan çocuklardan utanır..

Çok beklersiniz ..
Başkan olacakmış mış mış..
:KK9:
Her zamanki gibi yine sana katılıyorum

Burada ne söylenirse boş bence , günlerce sayfalarca yazılsa anlatılsa da anlamak istemeyene bir şey anlatmak mümkün değildir.
Ben AKP seçmenine sadece şunu söylemek istiyorum eğer Başkanlık sistemine EVET dememiş olsaydınız ve demokratik süreçte ki normal bir süreçte AKP yine başa gelseydi , gelecek olsaydı ağzımı açıp tek kelime konuşmazdım , çoğunluğa saygım olurdu.
Ama durumun ciddiyetinin farkında olmalı herkes...
YASAMA - YÜRÜTME - YARGI tek elde toplandığında olabilecek şeyler ve başkanlık sisteminin eyaletlere bölünmeye kapı açtığını düşünerek sadece RTE değil gelecek olan HERKES tehlikedir , tehlikelidir.
İNCE ya da AKŞENER seçilirse bence ilk icraatları acilen BAŞKANLIK sisteminin iptali ve kuvvetler ayrılığının tekrar tesis edilmesi olmalıdır.

Tek bir mağduriyet değil de insanlarda o günlere dönme korkusu var. İnsanlarin oy vermesi için o zihniyetin değiştiğine ikna olması gerekiyor. Bunun yolu nedir ben de bilmiyorum ama kesinlikle ak parti'nin bu kadar parlamasinin sebebi o günlere dönme korkusu.

Size bişey anlatayım. 2013te akp ile fetonun arasının bozulduğu zamanlar o zaman ben üni de öğrenciydim. Konuşuyorduk bu konu hakkında sonra kapalı bir arkadaşım (ki o sırada derse gireceğiz hoca gelmek üzere) konuşurken ağlamaya başladı. Bu fetoculer yüzünden akp gidecek sonra yine bize başımızı actiracaklar diye. Belki sizin arkadaş çevreniz farklıdır diye anlatıyorum. Çoğu kişinin bakış açısı bu.
Evet benim cevremde boyle dusunen insan yok o yuzden tuhaf geliyor bana
Evet binlerce kadina buyuk haksizlik yapildi ve telafisi yok o donem yasananlarin
Ama tekrar o gunlere donmeyecek bu ulke ve sadece bu bakis acisi yuzunden akp yi desteklemek bana cok mantiksiz geliyor

Devam diyen arkadaşlara soruyorum neden diye.. ikna edici hiçbir şey söyl
Aynen ya ben de bir türlü cevap alamadım.. Hep aynı.. Yol, köprü, türban... Türban konusunda ben de onlarla hem fikirim.. Fakat artık öyle bir sorun da kalmadı.. Geriye yol ve köprü kaldı.. E yollardan her gün istanbulda yaşayan insanlar geçiyor... Geçiş ücretleri bir dünya para.. Köprü geçişleri resmen soygunculuk... Neden bu kadar pahalı diyoruz? Cevabını bilen yok.. Yurt dışında yaşayan insanların başındakiler de yol yapıyor ama ücretsiz...Biz de neden ücretli... Sen zaten benden aldığın vergilerle yol yaptın.. Daha ne para istiyorsun? Diyoruz.. Cevap türban...

Oy vermeyi düşünmüyorum diyen arkadaşlar lütfen böyle bir şey yapmayın.. Lütfen.. Bu sizin vatandaşlık göreviniz..

Ya arkadaşlar yıl olmuş 2019 hala dedelerimizden kalma şeyleri tartışıyorsunuz.. yok türban yasağı gelir mi yok şeriat gelir mi devlet yıkılır mı.. bu ülkeye ne şeriat gelir nede türban yasağı..

Bunları geçin artık bunlarla uyutuluyoruz anlasanıza.. AZ SORGULAYICI OLUN..

Ekonomi bitmiş,eğitim bitmiş, iç huzur bitmiş. Ülke araplardan geçilmiyor.. şikayetçi olmak için daha ne olması gerekiyor acaba..

Evet ben dahil diğer arkadaşlarında söylemeye çalıştıkları tam da buydu. Aslında içten içe bilipde kabul edemediği gerçekleri sündürme çabası bence her itiraz her dayanaksız kıyaslama...

Bazı konular hakkında bir şeyler okumuş olmak da 'bilmeye' yetmiyor sanırım. Bilgiyi dezenformasyondan ayıracak sezgiye, mantık hatalarını ayıracak muhakeme yeteneğine, manipülasyon ve duygu sömürüsünü ayıracak alt yapıya ihtiyaç var. Kendi gerçeğinize ulaşmak için değil de; ortamlarda bilgi sahibi görünmek için, gündemden kusur kalmamak için okuyorsanız o yalan yanlış bilginin çukuruna düşüyor, zamanla da çukurun kendisine dönüşüyorsunuz. Bir söylem sizin kendi düşünce sisteminizi tetiklemek yerine kendi düşüncesini dikte eder nitelikteyse verimsizdir. Aydınlanma sağlamaz, bellek şişkinliği yapar.

Yazım tarzı ve üslupta yeterince ayırdedici aslında... Yapabilenler anlıyor...

Evet benim cevremde boyle dusunen insan yok o yuzden tuhaf geliyor bana
Evet binlerce kadina buyuk haksizlik yapildi ve telafisi yok o donem yasananlarin
Ama tekrar o gunlere donmeyecek bu ulke ve sadece bu bakis acisi yuzunden akp yi desteklemek bana cok mantiksiz geliyor

Oy vermelerinin tek sebebi türbanın serbest bırakılması,bu yüzden sonuna kadar destek veriyorlar..
Gerisi sanki önemlideğil gibi ...
Oysaki giden manevi değerlerimiz var...

Aynen ya ben de bir türlü cevap alamadım.. Hep aynı.. Yol, köprü, türban... Türban konusunda ben de onlarla hem fikirim.. Fakat artık öyle bir sorun da kalmadı.. Geriye yol ve köprü kaldı.. E yollardan her gün istanbulda yaşayan insanlar geçiyor... Geçiş ücretleri bir dünya para.. Köprü geçişleri resmen soygunculuk... Neden bu kadar pahalı diyoruz? Cevabını bilen yok.. Yurt dışında yaşayan insanların başındakiler de yol yapıyor ama ücretsiz...Biz de neden ücretli... Sen zaten benden aldığın vergilerle yol yaptın.. Daha ne para istiyorsun? Diyoruz.. Cevap türban...

Geçmediğim köprünün parasını ben neden ödeyim demi..

Ben artık neye inanacagimi şaşırdım o dönemi yaşadım teknolojinin ulaşmadığı doğunun en ücra köşesine kadar bir günde ulaştı baş örtüsü yasağı ve baskı ne olabilir ne olamaz bilemiyorum zira geleceği kestirmek çok zor siz madem böyle düşünüyorsunuz hangi partilisiniz bilmiyorum ama siz değilse de burada CHP li arkadaşlar vardır onlardan partiyle itibarlı olanlar iletsin o zaman seçim beyannamesinde bunu baş örtüsü yasağı olmayacağını belirtsin o zaman Muharrem bey buda benden size tavsiye olsun:KK66:ama tabanından tepki alır bence çünkü O zamanları yaşayan biri olarak söylüyorum d.s.p kadın kolları o zamanki en büyük baş örtüsü düşmanıydı ve kadınlar kadınları daha çok ezdi umarım dediğiniz gibidir ve öyle düşünen insanlar azalmıştır
Ben chp liyim , dogdugum gunden beri , tabi ki yonetiminde degilim o yuzden kime nasil ulastirilir bu talebiniz bilemiyorum :)
Ancak devir degisti , insanlar degisti , hala tek tuk sacmalayan insan var hep de olacaklar ama cogunluk degiller
Ben tum kadinlarin ozgur oldugu , istedigini giyip istedigi gibi yasadigi bir ulke olmak istiyorum
Turbanli gelip benim minime laf etmesin
Mini etekli de gidip turbanliya laf etmesin
Ama bu hukumet zamaninda da turban takmayan kadinlarin dislandigini cok net biliyoruz
Ama ben yine de genelleme yapmiyorum

Hanımlar,
karşıt görüşlüler birbiriyle seviyeli bir şekilde tartıştığı sürece müdahale etmiyoruz ama bu demek değildir ki burada ağzınıza geleni sayıp sövebilirsiniz, rica ediyorum hakaret, aşağılama, küçümseme vb olmasın, devlete, devletin organlarına, TBMM'ye, Atatürk'e, Cumhurbaşkanına, siyasi liderlere suç teşkil edecek söylemlerde bulunmayınız, terör örgütü propagandası yapmayınız.

Lütfen şu linki okuyunuz:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yasalara-gore-suc-kapsamina-giren-haller.658251/

X