- 20 Haziran 2017
- 1.117
- 4.239
Kızım lise öğrencisi
Geçen sene burslu zincir okullardan birtanesine girdi.Kayıt yaptırmadan önce çok araştırdım zira bulunduğumz şehire yeni açıldı ilk öğtencilerindeydik.
Atatürk ilkelerini benimsemiş bir okul olduğunu öğrendik(ki öyle değilmiş)
İlk önce kapatılan fetö okullarından öğrenci alarak başladılar işe
En son 19 Mayıs gösterisinde kızım şiir okumak için seçildi.
Ertesi gün gösteriden çıktığını söyledi.
Nedenini sorduğumda kutlamada Atatürk 'ü anlatan hiçbir şiirin olmadığını törende semazen gösterilerinin yapılacağını öğretmenine sorduğunda"her bayram Atatürk'ü anmak mecrubiyetlerinin"olmadığını bunun üstüne Atatürk'ün armağan ettiği bu bayramda onu anmadan tören yapmanın kendisi için uygun olmadığını söylerek şiir okuma görevini iade ettiğini söyledi.
Sonuç kızım okulunu değiştirdi
Ülkenin durumunu hala anlayamayanlar var çok acı çookYa Offf Offf hiç sorma arkadaşım biz tekstilciyiz imalat ve satış mağazamız var inanın özellikle 4 yıldır kan ağlıyoruz günlerce siftasız mağaza kapatıyoruz her geçen sene daha kötü oluyor bundan 2 sene öncesine kadar yanımızda eşim ve ben artı 8 kişi vardı ama şuan tek elemanımız kaldı Faso'n dikim kesim yapıp satmaya çalışıyoruz çocuğu işi eşim ve ben yapıyoruz düşünebilirmisin bizim gibi ufak kuruluş bile işçi çıkarmaya başladı en son sene vergimi ödeyememiştim ssk primleride dahil geçen yılki yapılandırmada hepsini yapılandırdım zorda olsa ödemeye çalışıyorum üzerine yenileri geliyor verginin vergisi var yani bir ay SSK yapılanmam 2300 tl diğer ay vergi 3855 tl ve arada yenileri stopajları üstüne 9 bin kira artı bir eleman 2500 tl maaşı SSK'sı yemeği elemanın bile stopajı ve biz siftasız kaptığımız mağazayı daha kaç ay cepten destek çıkıcaz kimse bilmiyor bizlerin halini anlamıyor kimse ülkede dolar yok bundan 4 sene önce her hafta 50 bin dolar bozdurup piyasaya ödeme yapan bizim mağaza bugün 12 dolarlık satış yaptı fark burda işte bizim ve bizler gibilerin bu ülkeye fazlasıyla ihtiyacı vardı ama önümüz kesildi hangi ülkeyle çalıştıysak aramızdakiye bozuldu Rusya İran Cezayir Irak Macaristan not : Almanya giyimi genelde Macaristan'dan alır gibi gibi şimdi sokakta Ada'm yok bu sadece bizim sektörden küçük bir sıkıntı paylaşımı daha nice sektörlerde neler vardır umarım herşey yoluna girer ve ben 8 değil 18 kişiye ekmek kapısı olurum inş
Çok haklısınız bende tahammül edemiyorum.Az önce e devlet şifresi almak için postaneye gittim tabi alamadım çünkü önümde 134 kişi vardı bende çıktım yerlerde oturan bir sürü Suriyeli mülteciler vardı ve ellerinde miss gibi gıcır gıcır tc kimlik kartları tahammül edemedim o manzarayı bu na ne demeli şimdi
Siz çok güzel iş yapıyorsunuz keşke tüm kurumlar sizin gibi olsa. Benim burada gördüğüm tüm küçük işletmelerde suriyeli çalıştırıyorlar. Diğerleri de işten çıkarınca tazminattan kaçmaya çalışıyor. Tekrar eski haline gelmesi için ülkenin de eski hale gelmesi lazım. Kimse yıllardır baskı altında olan ülkeye khk ile idare edilen yere yatırım yapmaz. Umarım 15 yıl önceki eski güzel günlerimize döneriz tek dileğim budur. 1 dolar 1.2 liraydı, suriyeliler suriyeliler yoktu, afganlar yoktu, tecavüz indirimi yoktu. Güzel günlerdiAh arkadaşım hiç sorma dolarla ticaret yapıyoruz vergimide Hakkı'yla ödüyorum inş birgün bizede af çıkar hiç bir zaman ssksız eleman çalıştırmadım çıkartınkende üzülerek yaptım ama en son kuruşuna kadar ödedim tazminatları örnek 3.5 yıl yanımda çalışmış birine 7680 tl vererek gönderdim ne devletin Hakkı'na girdim nede çalışanın ama sonuç geleceği belli olmayan bir esnaf oldum dolarla çalışıyoruz dolar alıp bozdurup piyasaya ödeme yapıyoruz atölye ütü baskı kumaş taş vb niceleri onlarda bizden ödeme alıp işçilerine veriyor işçide market bakkal pazar gibi bu durumda ne oluyor ülkeye para giriyor ama şuan en basit bugün 12 dolar nedir Yaaa bakın ülkeye sayemde dolar girdi bozdur bozdur harca valla batıyoruz billa batıyoruz acil birşeyler lazım bu arada çalıştığım tüm Faso'n firmaları artık eleman çıkarmış durumda ne yapıyor o kadar işçi bilmiyorum herşey yoluna girsin de tekrar her firma kalabalık bir şekilde çalışalım millete ekmek kapısı olalım. Ülkeme benim sayemde ve benim gibi nice işletmelerin sayesinde dolar girmesini istiyorum allahım ne olur yardım et bizlere bu mübarek günlerde
Bu arada kumaş hammaddesi dolar taş dolarla Çin'den geliyor baskıda kullanılan kağıt ve boya vs yurt dışı ürünlerde kullanılan en küçük aksesuar dahi dolar yani tek tl dikim şaka gibiyiz demi hemde şakanın alasıyız bugün video iZledim Aksaraylı köylü vatandaşlarımız sahte dolar alıp yakmışlar biz dolar istemiyoruz bize tl yeter diyorlar güleriz ağlanacak halimize ve sonuç oylar eşit vah vah eyyyyy Amerika sen kimsin ki bizi kıskanıyorsun eyyyyy Almanya bakın batı bizi kıskanıyor Batı bizim eğitimsizliğimizle dalga geçiyor eyyyy Türkiye tek bir Ada'ma tek bir partiye bu kadar inanıp güvenmeyin kimin altından ne çıkacağı belli değil eyyyyy Osmanlı torunu eyyyyy Atatürk evladı Türk halkı biraz değişime açık olun kimsenin babasının malı değil bu ülke elhamdürillah Maaşallah hamdolsunla yönetilmez yönetim başkadır ve son söz bu günleri görmüşcesine......Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir...eyyyyy Türk evladı oku oku oku 1 asır önce söylemiş saygıyla karşılayın bariAh arkadaşım hiç sorma dolarla ticaret yapıyoruz vergimide Hakkı'yla ödüyorum inş birgün bizede af çıkar hiç bir zaman ssksız eleman çalıştırmadım çıkartınkende üzülerek yaptım ama en son kuruşuna kadar ödedim tazminatları örnek 3.5 yıl yanımda çalışmış birine 7680 tl vererek gönderdim ne devletin Hakkı'na girdim nede çalışanın ama sonuç geleceği belli olmayan bir esnaf oldum dolarla çalışıyoruz dolar alıp bozdurup piyasaya ödeme yapıyoruz atölye ütü baskı kumaş taş vb niceleri onlarda bizden ödeme alıp işçilerine veriyor işçide market bakkal pazar gibi bu durumda ne oluyor ülkeye para giriyor ama şuan en basit bugün 12 dolar nedir Yaaa bakın ülkeye sayemde dolar girdi bozdur bozdur harca valla batıyoruz billa batıyoruz acil birşeyler lazım bu arada çalıştığım tüm Faso'n firmaları artık eleman çıkarmış durumda ne yapıyor o kadar işçi bilmiyorum herşey yoluna girsin de tekrar her firma kalabalık bir şekilde çalışalım millete ekmek kapısı olalım. Ülkeme benim sayemde ve benim gibi nice işletmelerin sayesinde dolar girmesini istiyorum allahım ne olur yardım et bizlere bu mübarek günlerde
Her gün kapıma bir Suriyeli geliyor iş varmı apla diyor bende hayır yok diyorum komşularım evet çalıştırıyor 1500 tl maaş SSK yok ama çok tembeller mağazaları çöplüğe döndürmüşler Allah Rıza'sı için biri de mağazanın bir yerini toplasın yok adamlar rahat valla hiç çalıştırmadım asla da büyük konuşmayım ama ben sonuna kadar milliyetçiyim bayrakçıyım Atatürkçüyüm ama tek partili Değilim haklının yanında haksızın karşısındayım benim anlım ak ben her ay kuyruğa girip vergimi veriyorsam ve buda fakire fukaraya ulaşmıyor sa sonuna kadar iliğimin sonuna kadar Hakkı'm zehir zıkkım olsun valla içim şişti yaSiz çok güzel iş yapıyorsunuz keşke tüm kurumlar sizin gibi olsa. Benim burada gördüğüm tüm küçük işletmelerde suriyeli çalıştırıyorlar. Diğerleri de işten çıkarınca tazminattan kaçmaya çalışıyor. Tekrar eski haline gelmesi için ülkenin de eski hale gelmesi lazım. Kimse yıllardır baskı altında olan ülkeye khk ile idare edilen yere yatırım yapmaz. Umarım 15 yıl önceki eski güzel günlerimize döneriz tek dileğim budur. 1 dolar 1.2 liraydı, suriyeliler suriyeliler yoktu, afganlar yoktu, tecavüz indirimi yoktu. Güzel günlerdi
Bu gidişle suriyelilerde parti kurar başa gelirse hiç şarşırmam vallaÇok haklısınız bende tahammül edemiyorum.
Birde suriyeliler gidecek diyorlardı.Nasıl gittiklerini görüyoruz.
İçimi acıtan da hergün şehit verip dururken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bu kadar kolay olmasi.
Bunlar ilerde özerklik de isterlerse hiç şaşirmam.
Akillanmiyoruz millet olarak ve bu durumları sonraki nesile sorun olarak bırakıyoruz.
İnşÜlkenin durumunu hala anlayamayanlar var çok acı çookresmen enkaz durumdayız ama yok anlamıyorlar bazen gerçekten başka bi boyutta yaşadığımı falan düşünmeye başladım . inşallah işleriniz en kısa zamanda toparlanır düşündüğünüzden dilediğinizden çok daha fazla kişiye ekmek kapısı olursunuz
Yanlış hatırlamıyorsam suriyeli biri 50 bin suriyelinin imzasıyla ak partiden aday adayı olmuş.Düşündükçe sinir oluyorum.Ben milliyetçiyim ve bunu asla istemiyorum.Bu ülke güzel günler görecekse Ata'mızın devrimleriyle inkilaplariyla görecek başka birşeyle değil.Bu gidişle suriyelilerde parti kurar başa gelirse hiç şarşırmam valla
Ah ah Allah korusun Meclis onların Hakkı değil o bayrağın altında konuşmalarını asla izin vermemeliyiz vermiycezde okadarda değil hooooop bu rası Türkiye ATA'sının kanı akmamış hiç kimse bu Meclis'e girmez bir olalım arkadaşlar lütfenYanlış hatırlamıyorsam suriyeli biri 50 bin suriyelinin imzasıyla ak partiden aday adayı olmuş.Düşündükçe sinir oluyorum.Ben milliyetçiyim ve bunu asla istemiyorum.Bu ülke güzel günler görecekse Ata'mızın devrimleriyle inkilaplariyla görecek başka birşeyle değil.
Helal olsun. Herkes bu devirde haram para peşinde kısa yoldan zengin olma peşinde. Sizin gibi işletme sahipleriyle dolsa ülke keşke. Yani açıkçası benim verdiğim vergiler de haram zıkkım olsun. Yükle vergi ödüyorum ama kendi ülkemde ikinci sınıf vatandaş durumuna düştüm. Elin suriyelisi burda keyif yapsın mehmetçiğimiz çölde kalsın. Hayır. Bu devran elbet dönecekHer gün kapıma bir Suriyeli geliyor iş varmı apla diyor bende hayır yok diyorum komşularım evet çalıştırıyor 1500 tl maaş SSK yok ama çok tembeller mağazaları çöplüğe döndürmüşler Allah Rıza'sı için biri de mağazanın bir yerini toplasın yok adamlar rahat valla hiç çalıştırmadım asla da büyük konuşmayım ama ben sonuna kadar milliyetçiyim bayrakçıyım Atatürkçüyüm ama tek partili Değilim haklının yanında haksızın karşısındayım benim anlım ak ben her ay kuyruğa girip vergimi veriyorsam ve buda fakire fukaraya ulaşmıyor sa sonuna kadar iliğimin sonuna kadar Hakkı'm zehir zıkkım olsun valla içim şişti ya
https://www.google.com.tr/amp/www.c...riyeli_is_insani_AKP_den_aday_adayi_oldu.htmlYanlış hatırlamıyorsam suriyeli biri 50 bin suriyelinin imzasıyla ak partiden aday adayı olmuş.Düşündükçe sinir oluyorum.Ben milliyetçiyim ve bunu asla istemiyorum.Bu ülke güzel günler görecekse Ata'mızın devrimleriyle inkilaplariyla görecek başka birşeyle değil.
Aynen öyle arkadaşım sustum sustum ama artık haykırdım devlete bir eksiğim varsa sabaha çıkmayayım tek derdim dürüst ticaret dürüstçe kaznılmış ekmek kendimi övmek gibi derdimde yok ispat isteyenlere vergi makbuzlarını yarın çeker gönderirim yeterki herkes şeffaf olsun ülkeye yararı dokunsun seçtiği adam yanlışsa kararından dönüversin değişikliğe açık olsun tek derdim bu kimse burada partizanlık yapmasın ne sağcısı ne solcusu Allah aşkına nekadar komik bir deyim değilmi bir olmak varken valla saçmalık herşey güzel günler için olsun vergim ihtiyaç sahiplerine vatanıma milletime gidiyorsa helali hoş olsun ama mideye gidiyorsa zehir zıkkım olsun netHelal olsun. Herkes bu devirde haram para peşinde kısa yoldan zengin olma peşinde. Sizin gibi işletme sahipleriyle dolsa ülke keşke. Yani açıkçası benim verdiğim vergiler de haram zıkkım olsun. Yükle vergi ödüyorum ama kendi ülkemde ikinci sınıf vatandaş durumuna düştüm. Elin suriyelisi burda keyif yapsın mehmetçiğimiz çölde kalsın. Hayır. Bu devran elbet dönecek
Yooook artık doğruysa bu vay halimize adamlar 1 kilo jöle ile girer valla Meclis'e rezillik diz boyu ondan sonra banlan banlan mıyacığımı bilsem neler yazardım. Neler of of
Bu arada tekstili suriyeliye teslim ettik Arap'larla bir çalıyorlar birgün yükleme yaparken foto çekip atarım siZe adamlar tur dolusu koli yüklüyor bizde 2 tane ürün satıyoruz bedavaya satıyorlar çünkü vergi yok kdv yok ev yok işyerinde yatıp kalkıyorlar 1 koliden 10 $ kazansa kar onun için ama o bir koliyi üretime sokmak en az 1 hafta ve bizim böyle bir karla ürün satmaya imkanımız yok daha ne yazayım yaşadığım okadar şey varki of diyorumHelal olsun. Herkes bu devirde haram para peşinde kısa yoldan zengin olma peşinde. Sizin gibi işletme sahipleriyle dolsa ülke keşke. Yani açıkçası benim verdiğim vergiler de haram zıkkım olsun. Yükle vergi ödüyorum ama kendi ülkemde ikinci sınıf vatandaş durumuna düştüm. Elin suriyelisi burda keyif yapsın mehmetçiğimiz çölde kalsın. Hayır. Bu devran elbet dönecek
Yok yok.. Aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ama seçilmemiş.. Baktım nettetn... Adam Erdoğana öyle hayran ki soyadını Erdoğan olarak değiştirmiş.. 10 yıl önce Bursaya çöreklenmiş....Orda çok paralar kazanınca daha çok kazanayım zaten Erdoğan aşığıyım diye düşündü zaar... Ama öyle her önğne geleni meclise almazlar... Ona bakarsanız İbrahim Tatlıses de aday adaylığı başvurusunda bulundu olmadı.. Zaten millet suriyelilerden bıkmış.. Akp meclise vekil olaral suriyeli getirme riskini göze alamaz... Kimse oy vermez deyyyüüüü... Olmaz o iş yani.. Bu seçimde dananın kuyruğu kopacak... Ondan dolayı yemezzz:)Ah ah Allah korusun Meclis onların Hakkı değil o bayrağın altında konuşmalarını asla izin vermemeliyiz vermiycezde okadarda değil hooooop bu rası Türkiye ATA'sının kanı akmamış hiç kimse bu Meclis'e girmez bir olalım arkadaşlar lütfen
Bakalım hayırlısı milletimiz için diyorlar ya ya TAMAM ya Devam,,, milletimiz halinden memnunsa veryansın!!!!Yok yok.. Aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ama seçilmemiş.. Baktım nettetn... Adam Erdoğana öyle hayran ki soyadını Erdoğan olarak değiştirmiş.. 10 yıl önce Bursaya çöreklenmiş....Orda çok paralar kazanınca daha çok kazanayım zaten Erdoğan aşığıyım diye düşündü zaar... Ama öyle her önğne geleni meclise almazlar... Ona bakarsanız İbrahim Tatlıses de aday adaylığı başvurusunda bulundu olmadı.. Zaten millet suriyelilerden bıkmış.. Akp meclise vekil olaral suriyeli getirme riskini göze alamaz... Kimse oy vermez deyyyüüüü... Olmaz o iş yani.. Bu seçimde dananın kuyruğu kopacak... Ondan dolayı yemezzz:)