Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .

Hayır bizim gibi ülkelerde bu yasanın değişmesi demek, iktidar sahıplerının memurlardan siyasi dusuncesı farklı olanı elenmesi demek. Gercı sımdıslınlarda ekliyorlar mülakat esıttır torpıl ülkede ...O yüzden iş guvencesı var devlet memurlarının! Evet aynen de öyle atacaklar , sanki olmayan şey ülkede... beddua değil, iyi dilek temennisi o:) madem ülke ileri gidecekti, bazı tehlikeleri görmek lazım değil mi, empati yap diye, bam telinden vurayım dedim :)

[
Aldığı parayla böyle bir servet mümkün değil hanımefendi... Aldığı maaş helali hoş olsun , rahatsızlık duymayız biz ama o maaşla ne hastaneler zinciri kurulur , ne gemicikler alınır....

Gel Kartal semt pazarına da bak fiyatlara dikkatini çekerim Etiler , Bağdat Caddesi demiyorum Kartal diyorum... 5-6 TL muz bitmiş büyüyemiş tadı yuzu olmayan mini minnacık yerli muzların fiyatıdır doğru.

Valla kartala hiç gitmedim istişare edeceğim bir yakınımda yok ben karşının taksisiyim :)) kendimde öyle minicik şeyler almıyorum.
Yazıyor adam işte yerli 6 ithal 7-8 diye.
Bimde bile 9 lira nerdeyse.

Burda yokmu daha pahalısı var tabi ben kendi bütçeme göre alıyorum yanımdaki kişide kendine göre alıyor.

Yok annem, annemin oturduğu yer bildiğin işçi kesimin oturduğu, tarihi taaa Osmanlı zamanına dayanan bir İstanbul ilçesi, 15.90'a kiraz görünce kadının gözleri yuvalarından fırlamış, hatta inanmazsın dedi bana, anne niye inanmayayım dedim, ben orada doğdum büyüdüm, acayip pahalıdır, düşün ki ev kiraları bile 1200 liranın altında değildir, kadın kızartmalık kabağın kilosunu 5 liradan alıyor, ben Ege'ye taşındıktan sonra bana gelmişti, buranın köy pazarına götürmüştüm annemi, pazarcı içinde yaklaşık 4-5 kilo dolmalık biber olan poşeti anneme hediye etmek istedi de annem şaka zannetti

Kadın alışık değil öyle şeylere, İstanbul'da gittiği pazarda bir limonu bile al bu da bizden olsun demezler çünkü, işçisi ve emeklisi bol ilçemizde herşey ateş pahasıdır, o yüzden insanlar emekli olduktan hemen sonra ek iş bulup çalışır, evde 4 kişi varsa hepsi çalışmak zorundadır yoksa geçinemezler.

[

Aldığı parayla böyle bir servet mümkün değil hanımefendi... Aldığı maaş helali hoş olsun , rahatsızlık duymayız biz ama o maaşla ne hastaneler zinciri kurulur , ne gemicikler alınır....

İşte mesele maaşsa toptan hepsininkini ele almalı.
Hastane eyvallah yapılsında okulda yapılsın mesela okul yapılmıyor bir türlü okul yapılmıyor bende bundan rahatsızım :)

15 senedir ve öncesinde aynı semtteyim yeni bir okul görmedim. Ama semtin nüfusu en kalabalık semtlerden.

Başka şeylere israf gırla var maaşlara olduğu gibi.

Kirayı hiç deme abla girişin altına 1210 lira veriyorum yuvarlamıyorda ev sahibi o 10 lirayla kiraz alıyodur kesin

Pardon devlet hastanesi değil sahip oldukları Özel hastane amme hizmeti yapmıyor !!!! Ticarethane orası ....

Burda millet bi maydanoz için birbirini azarlıyor. Yaşlı demiyorlar imkan yoktur demiyorlar pazarcılar.

Egede fazla boş yer varmı acaba Mune

Pardon devlet hastanesi değil sahip oldukları Özel hastane amme hizmeti yapmıyor !!!! Ticarethane orası ....
Çok gergin mesajlar yazıyorsunuz. Konu sizi gerebilir tabiki de benle sorun ne? Minnoştan halliceyim emin olun :)

Mesela okudum anlayamadım ne demek istediğinizi.

Kirayı hiç deme abla girişin altına 1210 lira veriyorum yuvarlamıyorda ev sahibi o 10 lirayla kiraz alıyodur kesin

Kiralar çok uçuk cidden, yine annemle bir gece konuşuyoruz, komşusu evini kiraya vermiş 2000 liraya, el insaf dedim çünkü bizim oralarda evler çoook eski, en yenisi 50 yıllık diyeyim oradan pay biç, tamam içlerine bir miktar yenileme yapıyorlar ama ne olursa olsun evler eski, yaptıkları da dökülüyor sonuçta, o kadar para istenir mi dedim, zira cidden bizim o tarafta yaşayanlar işçi ve emeklinin yoğun olduğu bir yer, emekli kaç para maaş alacak da 2000 lira kira verecek, e ev sahipleri 3 aylık peşinat, depozito da alıyorlar, bunun nakliyesi ıvırı zıvırı, İstanbul çıldırmış resmen.

Allah kuvvet versin valla, hem kalabalık, hem pahalı, hem trafiği delirtir cinsten, ben kaçtım kurtuldum, bir gram stresim yok, aman kapkaç mı olacak, tacizci mi fırlayacak endişem yok, gece yarısı sokağa çıkıyorum bu kadın neden sokakta diyen yok, herşeyi ucuza yiyorum, şu anda evimin terasından sardunyalarım, ortancalarım, domates biber fidelerimin arasından keyifle yazıyorum, sıcaklık 35-36 derece civarı, kuşlar cıvıldıyor, ben mest :)))

Neden şikayet ediyorsun ki giriş altı 1.210 tl diye hararetle savunurken ?

Nasıl düz bakıyorsanız savunma okumuşsunuz. Kimseyi savunmadım. Gerçek olmayan bir resimle komik olunuyor dedim bir örnek verdim iki tarafta aynısını yapıyor dedim.

Herkesle konuşmamalı gerçekten.

Çok gergin mesajlar yazıyorsunuz. Konu sizi gerebilir tabiki de benle sorun ne? Minnoştan halliceyim emin olun :)

Mesela okudum anlayamadım ne demek istediğinizi.
Canım seninle bir sorunum yok... Sorunum kendi açken Milyon dolarlık hastaneler zincirine , gemilere , banka hesaplarında milyon dolarlara , 6 tane villa da yaşayan bir aileye körü körüne sadakat yemini edilmesi... Sorunum aldığı maaş ile bunların asla mümkün olmadığı... Sorunum benim ödediğim vergiler ile saltanat hayatı sürerlerken benim sürünmem... Benim evladım bu hayatı hak etmiyor ..... Sizler evlatlarınıza neyi hak görüyorsunuz anlamıyorum bunu gerçekten anlamıyorum... Benim oğlum markette karpuzu tutup gözümün içine bakarken annem az daha bekle ucuzlasın alacağım demekten duyduğum utanç , üzüntü.... Sorunumu anlayabiliyor musun ? Üzerine alınması gerekenler alınsınlar bence sen alınma.

Son düzenleme:

Ama bu nasıl bir imrendirmedir ya ağzım açık okumuş olabilirim

Çok zor gerçekten kendi evime çıkıcam onu bekliyorum.
İnş cam önüne sardunya dikicem göl manzaralı sana yazıcam :))

İnsandan arabadan nefret ediyorsun bazen.
Para bazen boşa akan musluk gibi bazılarında bazısıda pazarda 2 lirayla pazarlık yapıyor.

Ahhh ah

Eee ogretmenim diyorsun boylemi basindan atiyorsun sende haklisin kime ne anlatiyorsak konudan konuya ben atlamiyorum sana sordugum atladifin sorulari hatirlatiyorum neyse elbet ucu sizede deger okullar ozellesecekmis bakalim ozaman :)
Sen de analisttim yazmissin sorunları saptayıp çözümleri gelistiremiyorsun onu ne yapacağız: ) yoksa atanmayan analistmisin :) ben atanamayan öğretmenim ve özelde çalışıyorum... halbuki koyu yandasiz ama ışte demekki biz yolu bilmiyoruz: )ayrıca hepimize ayrı ayrı nasıl yetişebilirim grup içerisinde sıra almayı bilir kazaniminimi uygulayalım size: ) genel cevap yazıyorum ışte alinti mi yapmam lazım illa...elektrge yılbaşında % 8.8 nisanda ise ;
"Elektrik fiyatlarına 1 Nisan'dan itibaren yüzde 2,89 zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, zammın, maliyet artışları ve döviz kurundaki yükselişten kaynaklandığını belirtti" %30 zam nerede? Hayır şimdi bu zammida
Begeniyormusum gibi olacak ama :)

Bu hepimizin sorunu ve biz konuşsmazsak birbirimizi anlamayız.

Bir tek o değil zengin olan o zaman her zengin için bunu demeliyiz. Herkese helal buna haramsa oda olmaz.
Hangi siyasi imkansız yaşıyor? Kim garip allah aşkına?

Mesele imkansız yaşamaları ya da garip olmaları değil... Mesele dinden , haktan , hukuktan , adaletten bahsederken hak hukuk tanımıyor olmaları... Kendi çocukları yurt dışında eğitim görürken burada ki eğitim sistemini yok etmeleri , parası olan özele kaçıyor ya biz ne yapacağız , bizim çocuklarımız ne olacak ?? Milli eğitim bitti , farkında mısınız ?

Türkiye gibi siyaset yapılan bir ülkede 657 değişmesi büyük çok büyük sıkıntıdan başka hiçbir işe yaramaz performans falan fasa fiso işler bunlar biz eleştirkende severken de siyasiyiz cunki memurların iş güvencesi mutlaka olmalıdır hatta bütün calisanlarin

Ya valla Bonus'um ne yalan söyleyeyim, İstanbul'da doğdum büyüdüm, sana yeminle 40 yaşına kadar İstanbul'dan ayrılma fikri her gündeme geldiğinde ben gitmem diyordum, yapışıp kalmıştım İstanbul'a ama kız büyümeye başlamıştı ve açıkçası korkuyordum, bir sürü olaylar oluyordu, bir gayret karar verip uyguladık, Ege'ye gelirken ağlayarak geldim yalan yok ama 1 ay sonra oh beee demeye başladım, güvenlik açısından kafam o kadar rahat ki, benim için en önemlisi güvenlikti, kızımı okula gönderirken ya da arkadaşlarıyla cafeye acaba birşey olur mu korkusu yaşamamak kadar güzel birşey yokmuş, diğer güzellikleriyle ekstrası oldu, sakin yaşam, huzurlu geçen günler.

Evet burada da var o pazarlığı yapanlar ama cidden insanların alım gücü düşmeye başladı, bak burada soğanı patatesi 50 kuruşa alırsın mesela, dolmalık körpecik biberlerin en pahalısı 1 lira ama yine de insanlar pazarlık yapar, ceplerinde para yok çünkü, burada bile evlerin fiyatları 5 yılda arttı, 100 bin liraya alınan evleri artık 400 bin liraya zor alıyorsun.

Ben ilk geldiğim sene ki 5 yıl bitti, 50 liraya köy pazarından sütüm, peynirim, tereyağım, zeytinyağım dahil herşeyi 50 liraya alıp tek pazar arabası aldıklarıma yetmezken, bugün bu saydıklarımı 200 liraya alıyorum, ki benim imkanlarım Allah'a hamd olsun, herşey yüzde yüz artsa Allah sağlık verdikçe etkilenmem ama insanlar buralarda asgari ücret altında çalışıyor, çoğu inşaatlarda çalışan işçiler, evleri kira, yetmiyor zorlanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…