- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.242
- 158
- Konu Sahibi Diamondheart
-
Seninki sıkıntılı bir durum. Bizdeki durumlar daha farklı, annem antidepresan türü ilaçlar kullanıyor mesela, çok ağır bir hastalık dönemi ve ameliyat atlattı, o yüzden ben onu bu süreçte kıramıyorum, müdahale de etse bir şey diyemiyorum.O saate hic kalmiyorum ki canim. Evle gittigim kafe arasi bes on dakika yürüyerek. Tek yaptigim kiz arkadasimla oturup dertlesmek. Yok sorun oluyor.
Böyle olan bı akrabamiz vardı ve kız herkesten habersiz başka bı şehre yerleşti numarasını değiştirdi kimse adresini bilmiyor sadece gideceğini artık bu şekilde yaşamak istemediğini ve böyle yaşarsa kendini öldürmek isteyecegini söyledi ve çekip gitti şimdi ne annesi ne babası ne karsesleri haber alamıyor kizdan.boyle olsa daha mı iyi mesela haberleri yok korumak isterken kendilerinden uzaklasiyorlar.tehlikelere kendi elleriyle itiyorlarO saate hic kalmiyorum ki canim. Evle gittigim kafe arasi bes on dakika yürüyerek. Tek yaptigim kiz arkadasimla oturup dertlesmek. Yok sorun oluyor.
Bence evladina özgürlük hissini tattiramayacak insanlar anne baba olmasin o zaman. Sizlerin endiseleri yüzünden kafeste hissediyoruz kendimizi.Hiçte değil kimse kusura bakmasın. Alıp fanusa koyduğumuz yok. Gitsin çıksın gezsin ama saat tedirgin edici olduğunda gelecek o eve kimse kusura bakmasın bu kirli dünya evladımı yutsun diye büyümedim ben. Kimse kafese koyayım demiyor ama evlat kolay yetişmiyor.
Özgürlük size göre nedir?Bence evladina özgürlük hissini tattiramayacak insanlar anne baba olmasin o zaman. Sizlerin endiseleri yüzünden kafeste hissediyoruz kendimizi.
Bencil evlada laf anlatmak zor , ona söylenecek laf ," kızın olduğunda aynısını yaşa ""olur herhaldeÖzgürlük size göre nedir?
Aynen öyle bende de.Hava karardı tamam ama dışarısı insan kayniyor.su an saat 11 e geliyor ama balkonumdan seyrediyorum bakıyorum saysam onlarca insan geçiyor önümdeki caddeden.yazin sekize kadar laf etmiyor ama kışın sekiz de sorun mesela hava karardigi icin.kisin da yediye cekiyor o saati.zaten okulda altıda çıksam yedide ancak evde oluyorumBenim annem de gunes saatine gore haraket ederdi ben bekarken.kisin saat 5 hava karardi kiyamet kopar gece yarisi olmuşmuş. Evlenene kadar boyle cnm.evlenince de zaten cikamion
Sen tadini cikar bosver
Bana guvenmemesini gerektirecek hiçbir şey yapmadım çocukluğumdan bu yana.zaten liseye kadar hiç arkadaşlarımla bı yere gitmedim.lisede de toplasan 3 kere çıktım dışarı :/ okulda ne bir kavgaya karıştım ne başka bir şey.ogretmenlerimden hiçbir zaman eve şikayet gelmedi.alkol sigara hiç tuketmedim eger korktuğu şey buysa .bana da güveni eksik geliyor ama o güveni nasıl saglicam bilmiyorum.
Belirli bir yastan sonra kendi kararlarimi kendim vermek dogru gördügüm seylere göre yasamak. Hayatimda hic sigara icmedim. Alkol almiyorm. Bar disko gibi ortamlari sevmiyorum yanlis anlasilmasin yüksek müzikten ve dans etmeyi sevmedigimden dolayi gitmiyorm. Mesele beni mutlu eden sey yazin hava serinledikten sonra arkadaslarimla bulusup kahve icmek dondurma yemek yürüyüs yapmak. 10 dan önce eve dönüyorm cünkü erken uyuyorm. Bunu bile yapamadigim heryer kafes benim icin.Özgürlük size göre nedir?
Haklısınız fakat kötü insanlar ben yolda benimle birlikte on tane daha insanla yururken bana napabilir ki? Yaşadığım yer gerçekten aşırı kalabalık bu saatlerde bile gündüz dolaşmaktan bı farkı yok.onun dışında zaten kötü insanın hayatima nerden gircegi belli olmaz işten de olur aileden de bunun çözümü hava kararınca dışarda olmamak degildir28 yaşında evlendim kendi iş yerim olduğu halde saat 8 de evde olurdum annem efham yapmasın tedirgin olmasın diye birazda insanın kendinde olması gerek sorumluluğun dışarısı çok güvenli değil anne ve babaya da hak vermek lazım özgür yaşamak isterken dışarıda nasıl insanlarla karsilasacaginizi da düşünmek gerek
Senin evladın hiç zaman kavramı olmadan, bu gördüğümüz haberlerin yaşanmadığı, kimsenin kimseye saldırmadığı, biri hakkında endişe etmediğimiz, otostopla gezecek kadar güzel bir dünyada büyüsün demek yerine beddua.Bencil evlada laf anlatmak zor , ona söylenecek laf ," kızın olduğunda aynısını yaşa ""olur herhalde
Canim sen haklisinda aileler de degismiyor. Üniversiteyi baska yerde oku firsatin varsa. Alisiyorlar o zaman ama yanlarina gelince yine ayni tabi.Haklısınız fakat kötü insanlar ben yolda benimle birlikte on tane daha insanla yururken bana napabilir ki? Yaşadığım yer gerçekten aşırı kalabalık bu saatlerde bile gündüz dolaşmaktan bı farkı yok.onun dışında zaten kötü insanın hayatima nerden gircegi belli olmaz işten de olur aileden de bunun çözümü hava kararınca dışarda olmamak degildir
modern bir anneyim büyük şehirdeyim ama kızımın yanında kuzeni ya da çocukluk kankası aile üyesi olmadan asla saat 9.30 dan sonra sokakta bırakmam üniversiteyi bitirene dekBence evladina özgürlük hissini tattiramayacak insanlar anne baba olmasin o zaman. Sizlerin endiseleri yüzünden kafeste hissediyoruz kendimizi.
Üniversiteyi baska sehirde okumak isterse?modern bir anneyim büyük şehirdeyim ama kızımın yanında kuzeni ya da çocukluk kankası aile üyesi olmadan asla saat 9.30 dan sonra sokakta bırakmam üniversiteyi bitirene dek
İnanın alkışlamak istiyorum sizi.Annemin beni yetistiris şeklinden aşırı korumaciligindan belki de ömrüm boyu aşırı çekingen kendini savunamayan ozguvensiz biri oldum.yapmak istediğim konsermis tiyatroymus hiçbirini yapamıyorum .ama burda insanlar anne olmadan anlamazsın diye tutturmuş gidiyor.benim mutsuzluğum nolcak benim ömür boyu hissettiğim eziklik.anne olmak cocugu psikolojik şiddete maruz bırakma hakkını vermiyor kimse kusura bakmasın.annesiniz diye çocuğunuzun hayatını istediğiniz gibi yonetemezsiniz.ancak tavsiye verebilirsiniz ve uygulayıp doğruyu yanlışı öğrenme ona kalirBir sey soracağım kızınız dışarı çıkamadığı için mutsuz sosyallesemedigi için asosyal siz kızdığınız için de özgüvensiz olunca hala mükemmel anne mi oluyorsunuz ? Kızınızın ruhsal sağlığı fiziksel sağlığı kadar önemli değil mi ? Hicbir başarılı insan ailem beni kısıtlıyor demez. İzin vermez buna.
Anlatamazsınız. Aileleri rahat anlayışlı insanlar hayatta çok başarılı oluyor çünkü kendine güveniyor diyor ki ben burada asgari ücrete neden çalışayım ailemin yanında rahatım,mutluyum daha iyi şartları hakediyorum. Veya kpss çalışma süreci daha rahat oluyor diyor ki ailem arkamda atanamasam da onlar bana destek olur ben yolumu bulurum. Bir de nedense bu kisitlamalar sadece kız çocuğuna bu nasıl annelikseBence evladina özgürlük hissini tattiramayacak insanlar anne baba olmasin o zaman. Sizlerin endiseleri yüzünden kafeste hissediyoruz kendimizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?