• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Gözünün içine baktığım, yemeğini, çişini, suyunu, oyununu, uykusunu, üstüne giydiğini altına seçtiğini,düştü mğ bir yeri acıdı mı dediğimi, ateşi var uyumayım diye yarım saate alarm kurduğumu, hapşırdu burnu mu tıkalı, banyo suyu sıcak mı, dur şunu alayım mutlu olsun, aaaa yemekte soğanı küçük yapayım dur sebzesibi köfte yapayım, eğlensin parka gidelim, dur biraz yürüyelim açık hava iyi gelir dediğim, bugün hangi besinden ne kadar yedi diye hesapladığım evladım ki vb çok şey var. Böyle düşünse kahrolurum sanırı. Evlat yetiştiriyoruz bitki değil o yüzden bunca pisliğin olduğu bu dünyada korkmak kadae doğal bir durum yok kurallar koyar anneler merak eder endişe duyar kahrolur. Siz 1 saat daha arkadaş yanında oturacaksınız diye kadın kapıda camda mı beklesin. Evlat farklı anne olunca anlarsınız. He gerçi ben anne olmadan anladım Anne olmak çok başka gel diyorsa gelin

Kadınlar kulübünde böyle şeyler yazıp destek goremezsin. Çoğu kişi senin birey olduguna inanmak istemiyor.
Evlenene kadar ailen izin vermez kendi hayatını yaşamana, tatiller yapmana,arkadaşlarında kalmana, eğlenerek sabahlamana. Çünkü korkarlar-endiselenirler. "Hem gençsin daha,evlenince gidersin" derler.
Evlenirsin bu sefer temizlikten yemekten bebekten başını kaldiramazsin, arkadaşlarınla çıksan bile münasip saatte dönmen gerekir, evde kocan varken kimsede kalamazsin,yok artık. Hele başkalarıyla tatile,zinhar gidemezsin. Annenin kaynananın yazlığı varsa al cocugunl git. Sonucta 'evli bir kadınsın,artık tek kendini düşündugun gençlik günlerinde değilsin"
Eeee , ne anladım bu hayattan???
Oysa ne kadar saçma. Dünyayı goremeden, küçücük fanusu okyanus zannedip yaşayıp ölüyorlar.
Geçen kadınlar kulübünde okudum,çok etkilendim . K Karadutlu 'un psikoloğu ; dışardan bir insanın sana yaptığında kabullenemedigin şeyi, ailen yaptığında da kabullenme
Demiş.
Aslında ne kadar doğru.
Ayrıca anne ya da koca. Kimse sana bagiramaz. Artık insanlar 3 yaşında çocuklarına bagirmiyorlar. Öncelikle bunu öğret.
Benim öğretmem biraz zor oldu , çünkü annem ikizler-aslan kombinine sahip dengesiz bir kadin. Bir an kızıp bir an seviyor falan, farketmiyor bile sinirliyken ne kadar kırıcı olduğunu . Çünkü onun siniri gecince herşey güllük gülistanlık. Bizi de öyle zannediyor. En son bir buyuk kavgasindan sonra iki ay evi otel gibi kullandım,asla sofraya oturmadim, aciktiysam kendime yumurta kırdım . Aylarca bir kelime konuşmadım, akşam işten gelip odamdan çıkmadım ve farketti yaptığının sonuçları olabileceğini. Ben tepkisiz kalınca çünkü olağan, normal karşılıyor. Sonrasında da nasıl ileride kocam, şimdi arkadaşlarım vs bana hakaret edemiyorsa-edemeyecekse onun da bana ağzına geleni söylemeye hakkı olmadığını, kenarda depozito+birkaç kira kadar para biriktirdiğimi ve şimdilik babamın hattı için kaldığımı ama bir sonraki kavgasında evden kesinlikle gideceğimi,bunun da benim asiligim yüzünden değil tamamıyla onun yüzünden olduğunu gayet açıklayıcı bir şekilde anlattım.
Sonuç?
Aradan geçen 15 aya yakın zamanda daha kavgamız olmadi. Çünkü blöf yapmadim ve gerçekten uça uça gideceğimi biliyor.
Şimdilerde de sesjni yukselttigini ya da rahatsız edici bir şey söylediğini bilsin diye (çünkü ona normal geliyor. Böyle yapmasam asla beni kırdığını anlamayacak) rahatsız olduğum anda, "bu eleştirilere/bana bagirmana/şu muhabbete daha fazla katlanamayacagim" deyip ortamı terkediyorum,odama geçiyorum.istersem en güzel yemeğin ortasında olayım,istersem filmin en heyecanlı sahnesinde olayım
Bu yüzden o da farkın varıyor söylediklerinin beni rahatsız ettiğini. Sonuç olarak artık evde iki medeni insan gibi yaşıyoruz..sana da tavsiye ederim. Ses tonu yükseldiği anda "Azarlarina daha fazla katlanamayacagim" de, geç odana. Ne münakaşaya giriyorsun?

Evliyim, 33 yaşındayım, başka şehirde yaşıyorum, onsaatlerde dışarıdaysam dikkatli ol diyorlar bu beni rahatsız etmiyor. Günde defalarca konuşuyoruz. Abimi de aynı şekilde ararlar.
dışarısı cidden tehlikeli, anneni anlamalısın.
Endişelenmesini anlıyorum ama beni bı birey yerine koyup sakince su olaylardan dolayı endişeleniyorum demiyor öyle dese kendimi aciklarim bana cocukmusum gibi azarlar komşular bile duycak şekilde bağırıyor .22 yaşındayım belki burdakilere göre küçük ama bagirilmasini kaldiramiyorum.Hic mi eğlenmeye hakkım yok kötü bı şey yapmıyorum neden azarlaniyorum

Kendine göre hakli olsa da bu kadar baskilayarak yanlis yapiyor. Baska sehirde ülkede okumaya gidenler herkes cocuklarini evde kafese mi kapatsin?

22 yas cok kucuk hata yapmani istemiyor sadece simdiki yasadiklarin normal geliyor ama on sene sonra ne sacma dusunmusum diyeceksin hepimiz gectik o yollardan 😅annen sadece senin iyiligini dusunuyor

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
Disari ciddi kotu insanlar var ve annen korkuyor korumaya calisiyor buyutulecek bir konu degil kuzum

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :( sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:( arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:(
30yaşındayım evli 2çocuk annesiyim. Annem o kadar çok seye karısır ki saymakla bitmez. En basit örneği yapacağım yemeğe bile karısır yanında telefonuma mesaj gelse bile kim diye sorar. Ama onu öyle kabul ettim çünkü anneannem otoriter bi kadındır annemde de böyle görmüş diyorum. Çoğu şeyine onun istediklerini diyip geçmeye başladım. Çünkü kendine asla hakim olamıyor

22 yas cok kucuk hata yapmani istemiyor sadece simdiki yasadiklarin normal geliyor ama on sene sonra ne sacma dusunmusum diyeceksin hepimiz gectik o yollardan 😅annen sadece senin iyiligini dusunuyor
18 yasinda üniversiteye gidiliyor. Iyiligimizi düsündügünü biliyorum ama bizler de birer bireyiz. Sürekli korumaci olunmamasi gerekiyor demek istiyorm. Insan bu kadar endise duyuyorsa belki bir psikologa gitmesi gerekir. Ben de anne babam icin cok endise duyorum ya bir sey olursa diye ama belli etmiyorm onlara

Arkadaşlarımla yemek yiyip kahve içerken ne hata yapabilirim ki? Hata yapan insan bunu öğle vakti de yapamaz mı bı tek akşam mi yapılıyor hata

Bunları zaten halihazırda yapıyorum.bugun çıkmadan nereye ve kimle gidecegimi söyledim .gittiğim yerde beni üç kere aradı tekrar naptigimi söyledim.dolmusa bindim ben aradım anne bindim yoldayım diye.her seferinde yapıyorum bunlari ve her seferinde aynı problem :/ en son 3 ay önce eve geldim 8.30 da onda da aynı şey oldu.

Mesela sabah evden çıkarken annenize "bugün saat 10 da geleceğim eve" derseniz ne oluyor? Saat 10 da gidebiliyor musunuz?
Anneniz sebebi olsun ya da olmasın size güvenmiyor gibi geldi.

Endişelenmesini anlıyorum ama beni bı birey yerine koyup sakince su olaylardan dolayı endişeleniyorum demiyor öyle dese kendimi aciklarim bana cocukmusum gibi azarlar komşular bile duycak şekilde bağırıyor .22 yaşındayım belki burdakilere göre küçük ama bagirilmasini kaldiramiyorum.Hic mi eğlenmeye hakkım yok kötü bı şey yapmıyorum neden azarlaniyorum
Azarlamaya bende karşıyım

Ben gayet normal buluyorum. Doğru değil belki ama merak etmesi, karışması normal.
Ben istersem gece 4-5'te taksi çağırıp dışarı çıkabiliyorum ancak saat gece 4te olsa akşam 21'de olsa annem endişeleniyor.
E haberler malum, haberleri izlerken eli ağzında izliyor. E haklı olarak korkuyor. O yüzden birşey diyemiyorum.

Benim anne babam biraz daha gencken odami bile karistiriyorlardi günlügümü bulmuslar babam ordaki bazi o yas icin masum olan seyleri yüzüme vurdu ne de olsa 'kiz cocuguydum' sonucta... anne babalar korumacilik adina cok yanlis seyler yapiyorlar. Kiz cocuklarinin erken ve yanlis evlilik yapmasina neden oluyorlar.

Arkadaşlarımla yemek yiyip kahve içerken ne hata yapabilirim ki? Hata yapan insan bunu öğle vakti de yapamaz mı bı tek akşam mi yapılıyor hata
Seni eve kilitlemissin gibi konusuyorsun evet hatayi her an yapabilirsin burdaki butun annelere sorsan hepsi de sana ayni tepkiyi vercek geceleri iki kat daha tehlikeli Sokaklar simdi sana bu saatte cikma dedi diye bir birey gibi davranmadigini dusunuyorsun

Mesela sabah evden çıkarken annenize "bugün saat 10 da geleceğim eve" derseniz ne oluyor? Saat 10 da gidebiliyor musunuz?
Anneniz sebebi olsun ya da olmasın size güvenmiyor gibi geldi.
Bana guvenmemesini gerektirecek hiçbir şey yapmadım çocukluğumdan bu yana.zaten liseye kadar hiç arkadaşlarımla bı yere gitmedim.lisede de toplasan 3 kere çıktım dışarı :/ okulda ne bir kavgaya karıştım ne başka bir şey.ogretmenlerimden hiçbir zaman eve şikayet gelmedi.alkol sigara hiç tuketmedim eger korktuğu şey buysa .bana da güveni eksik geliyor ama o güveni nasıl saglicam bilmiyorum.

Seni eve kilitlemissin gibi konusuyorsun evet hatayi her an yapabilirsin burdaki butun annelere sorsan hepsi de sana ayni tepkiyi vercek geceleri iki kat daha tehlikeli Sokaklar simdi sana bu saatte cikma dedi diye bir birey gibi davranmadigini dusunuyorsun
Gece dediğiniz saat dokuz? Yaşadığım yerdeki nüfusun yarısı dışarda?sokaklar insan kaynıyor.belki siz küçük bı yerde ya da tenha bı semtte yaşıyorsunuz ve o yüzden öyle konuşuyorsunuz fakat benim yaşadığım semt İstanbul'un göbeği ve saat 11-12 ye kadar dışardan insan eksik olmuyor.psikolojik şiddet konumuna geçiyor 22 yaşındaki insana bağırıp azarlamak.normal bı şekilde rahatsizligini dile getirmiyor bana

48 yasindayim. Hala annemin gozunde 5 yasinda cocuk gibiyim.
Ayni sekilde 15 yasinda bir oglum var. Kac yasina gelirse gelsin annelik bitmiyor.
Bu olsam ben de kizardim☝
15 yaşla üniversite aynı şey değil. O yaşta insan akşam 9 dan sonra dışarda olamam annem kızar derse herkes güler bu duruma, komik çünkü.

Evliyim 30 yaşındayım ben onlarda kalırken saat geç oldu mu babam hâlâ arar çabuk eve gel diye. Bekarken düşünün bir de. Siz onların gözünde hep küçük çocuksunuz ve hep onların korumasına ilgisine muhtaçsınız ve bence bu dünyanın en güzel şeyi... Düşünsenize hayatta yalnız değilsiniz sizin için endişelenen hava kararınca aklına düştüğünüz ve yüreğini titrettiğiniz biri var. :KK36:

İşbu mesaj babamla konuştuktan 5 dakika sonra girilmiştir. Objektif bakamıyorum... :KK36:

Benim anne babam biraz daha gencken odami bile karistiriyorlardi günlügümü bulmuslar babam ordaki bazi o yas icin masum olan seyleri yüzüme vurdu ne de olsa 'kiz cocuguydum' sonucta... anne babalar korumacilik adina cok yanlis seyler yapiyorlar. Kiz cocuklarinin erken ve yanlis evlilik yapmasina neden oluyorlar.
Gerçekten öyle sonra insanlar bu seferde kocasından benzer sorunlar çekiyor ve bu sefer de bu insanlara eşin haklı kocan ne derse haklı diye onları savunuyorlar yine

Back