• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Gözünün içine baktığım, yemeğini, çişini, suyunu, oyununu, uykusunu, üstüne giydiğini altına seçtiğini,düştü mğ bir yeri acıdı mı dediğimi, ateşi var uyumayım diye yarım saate alarm kurduğumu, hapşırdu burnu mu tıkalı, banyo suyu sıcak mı, dur şunu alayım mutlu olsun, aaaa yemekte soğanı küçük yapayım dur sebzesibi köfte yapayım, eğlensin parka gidelim, dur biraz yürüyelim açık hava iyi gelir dediğim, bugün hangi besinden ne kadar yedi diye hesapladığım evladım ki vb çok şey var. Böyle düşünse kahrolurum sanırı. Evlat yetiştiriyoruz bitki değil o yüzden bunca pisliğin olduğu bu dünyada korkmak kadae doğal bir durum yok kurallar koyar anneler merak eder endişe duyar kahrolur. Siz 1 saat daha arkadaş yanında oturacaksınız diye kadın kapıda camda mı beklesin. Evlat farklı anne olunca anlarsınız. He gerçi ben anne olmadan anladım Anne olmak çok başka gel diyorsa gelin
Taşra dışına hiç çıkmadınız mı ya nasıl kafalar bunlar

Gerçekten öyle sonra insanlar bu seferde kocasından benzer sorunlar çekiyor ve bu sefer de bu insanlara eşin haklı kocan ne derse haklı diye onları savunuyorlar yine
Kocan hakli kizim o saatte ne isin var disarda deniliyor. Ben onlari degistiremeyecegimi kabul ettim. Onlardan ayri yasiyorm eve giris cikis saatimide kendim belirliyorm. Onlarlaykende dikkat etmeye calisiyorm. Baska cözüm bulamadim. Bu arada ben de bugün tartistim bir saat ciktim diye.

Bana guvenmemesini gerektirecek hiçbir şey yapmadım çocukluğumdan bu yana.zaten liseye kadar hiç arkadaşlarımla bı yere gitmedim.lisede de toplasan 3 kere çıktım dışarı :/ okulda ne bir kavgaya karıştım ne başka bir şey.ogretmenlerimden hiçbir zaman eve şikayet gelmedi.alkol sigara hiç tuketmedim eger korktuğu şey buysa .bana da güveni eksik geliyor ama o güveni nasıl saglicam bilmiyorum.
Yazik, boşa gecmis bir hayat.
İnsanlar 18 yasinda evlenebiliyo, 19 yaşında univeristeye gidebiliyor kendi evini kendi çeviriyor,üstüne fatura aliyor, yemek yapıyor,evi boyatiyor... 20 yaşında askere gidip bir sene baska şehirde koğuş hayatı yaşayabiliyor, 21 yasinda mezun olup yüksek lisans için ya da iş için şehir - ülke değiştirebiliyor.
Ama sizin 22 yasinda bir kız olarak akşam kizkiza kahve içmeniz annenin endiselenip bağırması çağırması için haklı bir sebep ve bunu savunan 10 sayfa insan çıkmis

Üniversite kesinlikle şehir dışında okunmalı yoksa insanlar böyle böyle baskı altında özgüvensiz kişilere dönüşüyor.
Bazılarına etki etmiyor. Mesela bir arkadaşım var, ailesi baskıcı değil erkek kardeşi yok. Ablalarının ya çok iyi bir mesleği var ya da cok iyi mesleği olan birileriyle evliler. Enisteleri de ablaları da rahat insanlar. Ama bizimki bir şey yapacak olsa hep ablasina sorar. Cok özgüvensiz. En basitinden bir kıyafete güzel mi diyorum ben bunu ablama bi sorayım diyor. İleride bir gelecek planini konusuyoruz ailen izin verir mi diyor 🤷 Ağzım açık bakıyorum her defasında.

Bazılarına etki etmiyor. Mesela bir arkadaşım var, ailesi baskıcı değil erkek kardeşi yok. Ablalarının ya çok iyi bir mesleği var ya da cok iyi mesleği olan birileriyle evliler. Enisteleri de ablaları da rahat insanlar. Ama bizimki bir şey yapacak olsa hep ablasina sorar. Cok özgüvensiz. En basitinden bir kıyafete güzel mi diyorum ben bunu ablama bi sorayım diyor. İleride bir gelecek planini konusuyoruz ailen izin verir mi diyor 🤷 Ağzım açık bakıyorum her defasında.
Baskılanmıştır zamanında

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
İkız 29 yaşında 2 cocuk annesiyim annem hala dışarı cıkmama geç gelmeme giyinmeme karışır 😂😂eşim bile karışmaz annem karışır 😂😂annelik işte koruyucu yapısı hiç geçmiyor.

Şu dönemde anne olmak çok zor inanın hergün haberlerde kadın cinayetleri var kadının hiç bir bağı olmadan bile pisliğine öldüren var annenizi anne olunca anlarsınız. Çocuğun eline bişey batsa annenin canı daha çok yanar. İstisnalar hariç bi anne çocuğunun üzülmesini mutsuz olmasını istemez anneniz erken gel derken sizi üzmek bozmak için söylemiyor emin olun

Yazik, boşa gecmis bir hayat.
İnsanlar 18 yasinda evlenebiliyo, 19 yaşında univeristeye gidebiliyor kendi evini kendi çeviriyor,üstüne fatura aliyor, yemek yapıyor,evi boyatiyor... 20 yaşında askere gidip bir sene baska şehirde koğuş hayatı yaşayabiliyor, 21 yasinda mezun olup yüksek lisans için ya da iş için şehir - ülke değiştirebiliyor.
Ama sizin 22 yasinda bir kız olarak akşam kizkiza kahve içmeniz annenin endiselenip bağırması çağırması için haklı bir sebep ve bunu savunan 10 sayfa insan çıkmis
Arkadasim bir cinnet isi cözer diyor ama yapamiyorum. Gencken yapiyordum da artik yoruldum degismiyor kafa yapilari cünkü. Kücücük sehirde 30 yil gecirmisler dogru düzgün arkadas cevreleri yok. Hayati dizilerden haberlerden biliyorlar. Sadece korkular ve elalem ne der. Bu saatten sonra degismez.

Gözünün içine baktığım, yemeğini, çişini, suyunu, oyununu, uykusunu, üstüne giydiğini altına seçtiğini,düştü mğ bir yeri acıdı mı dediğimi, ateşi var uyumayım diye yarım saate alarm kurduğumu, hapşırdu burnu mu tıkalı, banyo suyu sıcak mı, dur şunu alayım mutlu olsun, aaaa yemekte soğanı küçük yapayım dur sebzesibi köfte yapayım, eğlensin parka gidelim, dur biraz yürüyelim açık hava iyi gelir dediğim, bugün hangi besinden ne kadar yedi diye hesapladığım evladım ki vb çok şey var. Böyle düşünse kahrolurum sanırı. Evlat yetiştiriyoruz bitki değil o yüzden bunca pisliğin olduğu bu dünyada korkmak kadae doğal bir durum yok kurallar koyar anneler merak eder endişe duyar kahrolur. Siz 1 saat daha arkadaş yanında oturacaksınız diye kadın kapıda camda mı beklesin. Evlat farklı anne olunca anlarsınız. He gerçi ben anne olmadan anladım Anne olmak çok başka gel diyorsa gelin

İşte evlat bitki olmadığı için cam fanusta suyunu vitaminini verip büyütemiyorsun. İstediğin kadar sevgiden için gitsin kendi kendine düşmesine kalkmasına hayatı tanımasına bir nebze izin vermek gerekiyor. İçim rahat olsun diye çocuğun büyümesine izin vermemek bencilliktir.

Mesela ne kaybettim. Eğlence mekanı gormedim bar görmedim alkole alısmadım. ondan hariç gundüz yapabileceğim aktiveteleri de yaptım gezebilecegim yeri de gezdim. Kaybettiğim bar diskoysa iyi ki kaybetmişim.
Vallah ünide sabahlara kadar disaridaydim ne alkol kullandım ne sigara. Ailem istemediği için değil. Sevmediğim için. Karşı değilim ama kullanmıyorum da. Alkol kötüdür diye bir şey yok ayrıca kötü olan insandır. Aileleri cok baskici olan arkadaşlarım sırf inadından kullanırdı.

Bizim o kadar değil, ama gece 11'den sonrasına kalırsam ve teksem çok merak ediyor. Hak da veriyorum. Annelik başka bir duygu. :)
O saate hic kalmiyorum ki canim. Evle gittigim kafe arasi bes on dakika yürüyerek. Tek yaptigim kiz arkadasimla oturup dertlesmek. Yok sorun oluyor.

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
Benim annem de gunes saatine gore haraket ederdi ben bekarken.kisin saat 5 hava karardi kiyamet kopar gece yarisi olmuşmuş. Evlenene kadar boyle cnm.evlenince de zaten cikamion
Sen tadini cikar bosver

İşte evlat bitki olmadığı için cam fanusta suyunu vitaminini verip büyütemiyorsun. İstediğin kadar sevgiden için gitsin kendi kendine düşmesine kalkmasına hayatı tanımasına bir nebze izin vermek gerekiyor. İçim rahat olsun diye çocuğun büyümesine izin vermemek bencilliktir.
Hiçte değil kimse kusura bakmasın. Alıp fanusa koyduğumuz yok. Gitsin çıksın gezsin ama saat tedirgin edici olduğunda gelecek o eve kimse kusura bakmasın bu kirli dünya evladımı yutsun diye büyümedim ben. Kimse kafese koyayım demiyor ama evlat kolay yetişmiyor.

Back