• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Buda dertmii. Sende gunduz bulus arkadaslarinla. Bendr istemem karanlik kavustuktan sonra cocugumun eve gelmesini. Zaten insan haberleeden etkileniyor. Annenize hak verin. Ve gunduz uapin yapacaklarinizi.

Yaşınız büyüdükçe ve özgürlüğünüz arttıkça üzerinizdeki baskı azalacak veya sizin bu baskıyı bertaraf etme gücünüz artacak. Bana da ters geliyor bu kadar kısıtlama (tabiki sizi düşünüyorlar aksini iddia edemem) ama bir eve tabiiyseniz o evin kurallarına ne yazık ki uymanız gereki. Kendi mesleğinizi elinize alır, kendi işinizde çalışır, kendi evinizde yaşarsanız size böyle bir baskıyı isteseler de kuramazlar. 18 yaşından beri önce üniversite sonra iş dolayısıyla ailemden ayrı yaşıyorum, 27 yaşımdayım, bana karışmaları belli bir düzeyde kaldı. Kendi evimde kendi düzenim var ancak hala onların yanlarına gittiğimde onların düzenine uyarım. (ki benim ailem gayet dindar br muhafazakardır, ama ben değilim)

Buda dertmii. Sende gunduz bulus arkadaslarinla. Bendr istemem karanlik kavustuktan sonra cocugumun eve gelmesini. Zaten insan haberleeden etkileniyor. Annenize hak verin. Ve gunduz uapin yapacaklarinizi.
Hava kararınca sokakta noldugunu düşünüyorsunuz?herkes hala daha dışarda.ayrica bazı etkinlikler sadece akşam gerçekleşiyor

Ortam artik kotu, tekin degil. Annnenize hak veriyorum.
Sokak kalabalık ama başıma ne gelebilir?gündüz daha tenha hatta bizim burda çok geç bı saatten bahsetmiyorum sekizde dokuzda dönmekten bahsediyorum.ortamin kötülüğü havanın kararmasıyla ortaya çıkmıyor.ayni ortam gündüz de var başıma bı şey geleceği varsa gündüz de gelir.

Milletten kaçarak yaşanmayacağını, gençlerin de bir birey olduğunu, hayatın fişinin akşam ezanıyla beraber çekilmediğini düşünen mantıklı insanlar beğendi muhtemelen. IQ kısmına ise hiç girmeyin.
En basitinden geçen sene çok sevdiğim bir grubun son turnesi vardı. Akşam onda başladı. Bir daha gidemeyecektim. Kendime bir anı yaratmış, sevdiğim bir şeye para harcamış ve eğlenmiş oldum.
Kaçırdığınız şeyler zaten kaçtığı için farkında olmamanınız muhakkak da kaçırmak istemeyenleri zeka düşüklüğüyle itham etmek komik değil mi?
Bir konser, adam akıllı bir tiyatro ya da akşam sahilde arkadaşlarla sohbet etmek. Örnekler çoğaltılabilir.
Çocuklarınızı kısıtlarsanız yalan söylerler. Gerçekten başlarına bir şey gelirse haberiniz olmaz o zaman da.
Benim saat kısıtlamam yoktu, annem de hiçbir zaman surat asmadı nerdesin nerdesin diye. Ama merak edeceği için haber verdim, mesaj attım. Bana güvendiği, yalan söylemeyeceğimi bildiği dolayısıyla olduğum lokasyonu bildiği için.
Kısıtlasa yalan söylerdim. Çünkü hen gencim, hayata karışmak istiyorum. Bazı şeylerden aldığım zevki yıllar sonra alamayacağımı biliyorum.
Bar konusunda da hiç gitmedim. Gitmek istemedim. İstesem giderdim.
Gece=bar, pavyon ve tecavüz değildir.
Bol sans sana gez toz vardir birsey ben bir anne olarak anneme hak veriyorum herseyin bir zamani var anlicaksiniz

Bol sans sana gez toz vardir birsey ben bir anne olarak anneme hak veriyorum herseyin bir zamani var anlicaksiniz
Tiyatroya gitmenin falan zamanı yaşı nedir Allah aşkına ya? İnsan gençken gidecek tabiki böyle yerlere.sizin gibi düşünceler yüzünden taş devrinde kaldı ulke

Tiyatroya gitmenin falan zamanı yaşı nedir Allah aşkına ya? İnsan gençken gidecek tabiki böyle yerlere.sizin gibi düşünceler yüzünden taş devrinde kaldı ulke
Puhahaha ben o ülkede yasamiyorum dusun avrupada böyle bir yol izliyorum türkiye de hicte tas devrinde degil gayet gelismis gayet guzel bir ülke gezemiyon diye tas devrinde kalmis olmuyor direk annene hakaret ediyorsun aslinda benim gibi düsunuyor ya gez yavrucum gezzz bol bol

Dokuz ne zamandan beri gece yarısı?ayrıca hiç konsere ya da opera,tiyatro gibi kültürel aktivitelere katilmadiginizi düşünüyorum çünkü hepsi akşam sekizden sonra başlıyor.ve üzgünüm ama bu bı kayip.insan gitmeli böyle şeylere farklı bakış açısı sağlar sanat her zaman iyidir.aksamlari sadece içmek ,barlarda erkek aramak gibi sebeplerle dışarı çıkılmaz .
Ya ne Allah askina tek gece disari cikmadim diye beni tas devrine attiniz akil fikir ihsan ediyorum esimle nisanliyken gece gezmesinin alasini yaptik ondan oncede zaten 3 kardesiz heryere beraber giderdik 9 u bilmem 10 burda gece oluyo kanunlara gore gece ben ce sen annenle ugras zira problemin o

Sokak kalabalık ama başıma ne gelebilir?gündüz daha tenha hatta bizim burda çok geç bı saatten bahsetmiyorum sekizde dokuzda dönmekten bahsediyorum.ortamin kötülüğü havanın kararmasıyla ortaya çıkmıyor.ayni ortam gündüz de var başıma bı şey geleceği varsa gündüz de gelir.
Iyi annene soyle bana bukadar anlatacagina 🙄

Benim annem bana kısıtlama koymuyor diye anne değil mi ne alaka? Çocuklarınızın sizden ayrı bireyler olduğunu kabul etmiyorsunuz işte sorun bu yani.
Sağ ol gezdim gezeceğim 🌿

Benim annem bana kısıtlama koymuyor diye anne değil mi ne alaka? Çocuklarınızın sizden ayrı bireyler olduğunu kabul etmiyorsunuz işte sorun bu yani.
Sağ ol gezdim gezeceğim 🌿
Ya bi birakin allah askina ya ayri bir bireymis ben artik kendi basina guvende diyee kadar cocuklarima kisitlama getirecem senin annende annedir herkesin egitim sistemi baska siz nasıl benim gibi dusunenleri cag disi var sayiyorsaniz bizde sizin gibileri ayri siniflandiriyoruz cok gorduk 40 inda bile cocuklarini birakip baskasina kacani cahilligin yasi yok malesef hem anne hem cocuk uyumlu olmali ben bagirmayi asla tasvip etmiyorum o ayri bir konu hani diyorum az haber izleyin malesef erkek milleti kadina acimiyor heleki gece disarisi ayyas dolu herkes kendi ayagindan asilir gezmis sin gezeceni iste artik alintilama gina geldi konu sahibide turkiyenin tek sorunu gece gezemeyen özgur ama kafeste kizlar zannediyor yazik

Ya bi birakin allah askina ya ayri bir bireymis ben artik kendi basina guvende diyee kadar cocuklarima kisitlama getirecem senin annende annedir herkesin egitim sistemi baska siz nasıl benim gibi dusunenleri cag disi var sayiyorsaniz bizde sizin gibileri ayri siniflandiriyoruz cok gorduk 40 inda bile cocuklarini birakip baskasina kacani cahilligin yasi yok malesef hem anne hem cocuk uyumlu olmali ben bagirmayi asla tasvip etmiyorum o ayri bir konu hani diyorum az haber izleyin malesef erkek milleti kadina acimiyor heleki gece disarisi ayyas dolu herkes kendi ayagindan asilir gezmis sin gezeceni iste artik alintilama gina geldi konu sahibide turkiyenin tek sorunu gece gezemeyen özgur ama kafeste kizlar zannediyor yazik
İlk siz “bunu beğenenlerin IQ seviyesini merak ediyorum” demiştiniz de neyse artık. İyi akşamlar.

Canım yanlış düşünüyorsun dışarda vakit geçiren kocaya vs mi kaçıyor ne alaka🤷🏼‍♀️ Benim ailem muhafazakar ama misal kıyafetime karışmazlar kapan diye bır kere laf etmediker diyenlere had bildirdiler. Benim babam kadar emin ol korumacı yoktur tabi vardır benim için öyledir ben İstanbul gibi bir yerde hiç bir yere arkadaşlarımla gidip gezemedim ben gezdiririm lafını duydum üniversiteye kadar böyleydi. Tabi korkuyorlar çevreye güvenmiyorlar. Ama insan özgüvensiz oluyor böyle emin ol. Ben üniversiteye ne zaman başladım gezmeye başladım babam bana güvenir kaçta geliceğimi bilir her zaman gün içinde arar eve giderken ararım metrodan mı ındım ararım eve mi girdim ararım içi rahat etsın diye böyle böyle artık büyüdüğümün farkına vardı. Kocaya kaçma gibide bir cahil düşüncelerde olmadım. Şu an artık evde uzun süre kaldım mı gelir kızım nıye evde oturuyorsun git gez para mı lazım vereyim gez arkadaslarınla otur canın ne çekiyorsa ye der. Yeri geldi 10 da eve geldim çoğunlukla 8 e doğru evde olurum haber verırım bir sorun olmuyor. Yani demem o kı ben evde sureklı otursam saatlerı saysam ne anlarım arkadaslarımla bır yerde oturmaktan sen yetiştirdiğin çocuğa güveneceksın tabi çevreye kımse güvenemez orası ayrı ama böyle yaparakta kendımıze zarar verırız.

Ya ne Allah askina tek gece disari cikmadim diye beni tas devrine attiniz akil fikir ihsan ediyorum esimle nisanliyken gece gezmesinin alasini yaptik ondan oncede zaten 3 kardesiz heryere beraber giderdik 9 u bilmem 10 burda gece oluyo kanunlara gore gece ben ce sen annenle ugras zira problemin o
Kanunlara göre gece mi oluyor hayatimda daha saçma başka bı şey duymadım.

Puhahaha ben o ülkede yasamiyorum dusun avrupada böyle bir yol izliyorum türkiye de hicte tas devrinde degil gayet gelismis gayet guzel bir ülke gezemiyon diye tas devrinde kalmis olmuyor direk annene hakaret ediyorsun aslinda benim gibi düsunuyor ya gez yavrucum gezzz bol bol
Allah aşkına bu nasıl çirkin bı üslup ya?cevap yazmaya degmezsin iyi akşamlar lütfen bana cevap da yazmayın

Back