22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Sinemaya gidip kafede oturmaktan mi bahsetmişim ben yazımda??
Parantez içinde de geç saatlerde toplu taşimaya binmek veya yurumek zorunda kalmadigimi da yazmişim.

Ne oldugunu bilmediginiz biseyi kaybettiginizi dusunmezsiniz zaten, eglenme anlayişimiz da ayni degil muhtemelen burda sorun yok ama "iyi ki ailem izin vermemiş iyi ki gitmemişim" diyecek ne var onu merak etmiştim ben.

Sizin annenizde kendimi gördüm ben 36 yaşındayım, 8 ve 2 yaşında iki kızım var, büyüdüklerinde bir yerlere kendi başlarına gitmeye başladıklarında ne yapacağımı şimdiden kara kara düşünüyorum hayatım boyunca hep böyleydim, sevdiğim kişilerin başına bir şey gelecek korkusunu çok yoğun yaşıyorum, ablam çok kıymetliydi benim için, eve geç geldiği zamanlar karnıma ağrılar girer,.başına bir şey mi geldi diye düşünüp kendimi helak ederdim, evli ve 1 kızı var onun da, hala bazen arkadaşlarıyla buluşup eve geç gittiğinde merak ederim ,mesaj yazıp eve geldim yazınca rahatlarım kızlarım büyüyünce ne olacak halim bilmiyorum çok özgürlükçü, kadınların tamamen kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini savunan ,hayatın tadını sonuna kadar çıkarmalarını isteyen, yazdığınız gibi arkadaşlarıyla kamp yapan, dolu dolu yaşayan bireyler olmalarını istiyorum ama bu başlarına bir şey gelecek korkusunun bana yaşattığı durum çok kötü, bazen kusarım bile sevdiğim birini arayıp ulaşamazsam,başına bir şey geldi diye böyle olmak istemiyorum ama bunu aşamıyorum, eğer dayanamayacak kadar ilerlerse psikolojik destek almam gerekecek sanirim, çünkü yazdığınız gibi ben panik bir insan olduğum için onların hayatlarını kısıtlamaya hakkım yok

En azından bunun bilincindesiniz. Bence hazır çocuklarınız çok küçük, geç olmadan bir psikolog seansina başlayabilrisiniz. Çünkü ebeveynlik öyle bir şey ki, yaptığınız/hissettirdiğiniz her şey çocuğun hayatını şekillendiriyor,bakış açısını etkiliyor.
Mesela annem bizi evde tek bıraktığında kapıyı kimseye açmayalım,dikkat edelim diye eski bir foto makinasını koridora koyar 'ben sizi izliyorum buradan' derdi. Ya da onlu yaslarin başinda bir yere giderken Bir bakardık ki peşimizden gelmiş (karşıdan karşıya geçebiliyor muyuz diye gizli gizli izlemeye).
Kendince iyi ve düşünceli bir anne. Ama onun yüzünden yıllarca hep içimde izlendiğim hissi oldu. Yıllarca Bu huzursuzlukla yaşadım.
Ve daha nice şeyler... Mahalleye salmaya korkardı mesela (90lar çocuğuyum..benim zamanımda herkes sokakta büyürdü) . Haliyle mahalleden arkadaşımız yoktu,dişlanirdik. Bunun bir sonucu olarak ablam ergenliğinde arkadaşlığa kutsal değer atfeden, bir arkadasi ona küsse sanki 3 çocukla ortada kalmış gibi yoğun hislerle üzülen biri olmuştu (neyse ki zamanla geçti bu durumu).
Ya da bu yasimdayim, onlarca kez tek seyehate çıktım. Hayatimin normali bu. Ama hala her yolculuktan önce stres oluyroum . O gece asla uyuyamıyorum,midemi bozuyorum ve içimde kötü bir his oluyor. Ki yolculuk benim dünyada enn mutlu olduğum şeydir. Ama işte annemin anksiyeteleri, Her seferinde ısrarla "kızım içime kotu bir his doguyor, gitme lütfen" demesi beni de etkiliyor (kalacağım yere varinca anca yeniden neşe doluyorum)
Yani çocuklarınızı seviyorsanız değişmeye çalışın.
Ben mesela size önerdim ya psikologa gidin diye. Kendim başladım bu sene ve ilk seanstan o kadar çok 'annem,annem ,annem,annem' dedim ki psikologum bile üzerine egilmemiz gereken şeyin annem olduğuna karar verdi,ödevler falan verdi onla ilgili :) yani diyeceğim o ki,ertelemeyin. Zaten öyle asiri pahalli şey de değil psikolog. Aile huzurundan kıymetli hele,hiç değil...

Dediğiniz sokağa çıkma izni olmadığı için arkadaşın olmamasi durumunun benzerini ben de yaşadım.Soyle ki ortaokulda çok sevdiğim arkadaşlarım vardı sonra liseye geçtik tabi hepimiz farklı okullara dağıldık.ayni semtte yaşıyorduk ve evlerimiz yakındı fakat buna rağmen annem hiçbiri ile bulusmama izin vermedi ya da diğerleri birbirlerine gidip geliyordu annem buna da asla izin vermedi .digerlerinin hepsi birbiriyle görüştüğü için arkadaşlıklarını korudular hala görüşüyorlar sosyal medyadan görüyorum fakat ben hiç gorusemedim telefona kadar bı yere oluyor tabi ve şu an malesef hicbiriyle iletişimim kalmadı.lisede de kendime göre çok arkadaş bulamadım sadece bir arkadaşım vardı .o da başka şehre taşındı .şu an üniversitedeki arkadaşlarım olmasa koskoca şehirde malesef ki başka arkadaşım yok .o yüzden dediğiniz her cümleye katılıyorum.annem belki korktuğu için izin vermedi bana fakat farkında olmadan arkadaşlığın bitmesine neden oldu.cogu aile koruyacağım diye bı şeylerden kısıtlayıp çocuğu baskilarken aslında ona olumsuz durumlar yaşatıyor malesef ki farkında degiller

Canım ben 29 yaşındayım, akşam 8'den önce eve gidiyorum. Evet ben de eskiden çok kızardım ancak sokaklar çok tehlikeli. Yanımda biri olmadan akşam dışarı çıkmam.

Bu önce insana baskı gibi geliyor ama sonra anneni anlıyorsun. Ortalık sapık kaynıyor ve gündüz vakti bile şahsen ıssız yerlerden geçmemeye özen gösteriyorum.

Bu ülkede maalesef "o saatte orada ne işi varmış?" gibi iğrenç bir cümle var. O yüzden kendini koruman gerek.

Haklısınız fakat yaşadığım yer gece bire kadar insan dolu olan bı yer.ve bahsettiğim saat dokuz.ozellikle yazın hava daha yeni kararmış oluyor.

Haklısınız fakat yaşadığım yer gece bire kadar insan dolu olan bı yer.ve bahsettiğim saat dokuz.ozellikle yazın hava daha yeni kararmış oluyor.
O zaman annenizle konuşup makul bir sürede orta yolu bulmaya çalışın bence. Ama uygun bir zamanda konuşun. Neşeli olduğu bir vakit olsun.

Sapığı var tecavüzcüsü var canı istedi diye insan öldüren cani pislikler var bu ülkede farkında mısın? Adamın biri Boğazına yapıştı diyelim kendini savunma bilicek misin? Annen haklı...

Sapığı var tecavüzcüsü var canı istedi diye insan öldüren cani pislikler var bu ülkede farkında mısın? Adamın biri Boğazına yapıştı diyelim kendini savunma bilicek misin? Annen haklı...
Sokak insan dolu o saatte bizim burda.ona bakarsan gündüz de yapışabilir boğazıma biri hiç çıkmıyim disari

Sokak insan dolu o saatte bizim burda.ona bakarsan gündüz de yapışabilir boğazıma biri hiç çıkmıyim disari
Sokak insan dolu olabilir evet gündüzde başına bela gelebilir haklısın ama Yalnız olmamalısın annene haber vermelisin. Anne yüreğinden hiç anlamıyorsun endişe telaş içinde oluyordur Gece ŞERDİR bunu unutma.

Gecenin ikisinde Beyoğlu’nun arka sokaklarında gezeyim demiyor. Sabah gün ağarırken bardan döneyim demiyor.

Tamamen insani bir şekilde arkadaşlarımla yemek yiyeyim, sinemaya, tiyatroya, belki bir konsere gitmek istiyorum diyor. Taş çatlasa 11-12. O da ayda yolda bir.

Evet sokaklar kadınlar için tehlikeli. Ama her köşe başında sapık katil beklemiyor. Kötü insanlar var diye eve mi kapanalım? Nefeste mi almayalım?

Anneler evlatları için endişe duyarlar anlamak istemediğin olay bu :)
Endişe duyuyor diye beni azarlamaya hakkı yok ama üstelik yanlış hiçbir şey yapmamisken.hayatimi bu kadar kısıtlamasına da hakkı yok.her insan endiselenir ama bu yüzden sevdiklerimizi surekli baskı altında tutmak ne kadar doğru onların kalbini kırmak çocuk gibi bağırmak ne kadar doğru?üstelik ben evden çıkmadan nereye kimle gidicegimi soylemisim beni aradığında telefonu açmışım hemen dolmuşa bindiğinde bindim dönüyorum diye haber vermişim .ne hatam var benim söyler misiniz mesela?dışarda yaptığım şey de yemek yiyip üstüne tatlı ile kahve icmekti yani.

Annene ozaman Müge anlı izletme Müge anlı İzleyen anneler Kafayı Çizdi Şimdi Senin kuşağın farklı annenin kuşak farklı. Sen daha modernizm ile büyürken Annen kızlar Okula gitmez Kafasındaki Çağda büyüdü. Ben anneyim herşeye hakkım var ben en iyisini bilirim modunda geziyor. Ne desek boş bence bana sorduklarını daha yumuşak bir şekilde anne ne sor. Kırılıp üzüldüğünü belirt. Annen kızgın iken değil sakin iken bu konuyu açıp içini boşalt bakalım cevabı ne olacak.

Ben de onun çıkmasından endişe ediyorum
Sakinken bile böyle konulari açınca yine tonunu yükseltiyor.onun düşündüğü seklin karşıtı düşünmeme razı olmuyor diyebilirim sanırım.sakinken ona tane tane anlatmaya çalıştım ama olmadı.mesela diyorum neden istemiyorsun hava kararınca noluyor bana dese ki endişeleniyorum korkuyorum ben yine onu rahat ettirmeye çalışırım fakat bana hiçbir cevap demiyor yine sesini yükseltiyor bağırarak ne işin var hava karanlikken dışarda diyor.bakin bunlar sakinken açtığım konuşma.boyle olunca açıkçası cikiyim geziyim tozuyim bagirirsa da bagirsin kendi kendine diye içimden geciyor.cunku ben iyi yanasmaya çalışıyorum fakat yine olmuyor.

Annende iletişim bozukluğu var . Kendini ifade etmek yerine bağırması şunun Göstergesi değil mi? Giriş yapmadan Direk Sonuç a varıyor? (Sonucu Şu) : benim dediğim olacak. Diyorum ya Kuşak farkı var arada Cahilliğine ver takılma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…