22 yaşında üniversite sınavlarına hazırlanmak

Herkesin kendisi için hayalleri idealleri olması güzel bir şey ama adı üstünde kendisi için diye boşa demiyoruz. Yani ideallerini gerçekleştirmek için kendini birileri ile kıstas edersen kusura bakma ama başarılı olamazsın.

Ben çok vasıflıyım demedim. Bana övülenlerden çok daha vasıflıyım dedim :) Birilerine diploma göstermek değil amacım, her iş yerinin diploma isteyişi. Bu yaştan sonra aaaa bak diploma aldım demek için okunur mu Allah aşkına keşke yazdıklarımı biraz anlasaydınız

Kimse mükemmel değil ki zaten. Ben kompleks içerikli bi şey yazdığımı düşünmüyorum. Sizin de etrafınız da gelinlerini yarıştıran teyzeler, kızlarını yarıştıran anneler vs vardır. Bu tür insanların sürekli hava atmasından sıkıldığımı söylemek istiyorum :) Ayrıca bunları yazarken vasıfsız kişiliksiz vs diye aklımda tek bi insan vardı ve hala daha öyle düşünüyorum. Onun tutumundan çokça rahatsız olduğumu belirtmek istemiştim.

Evet en muhteşem sizsiniz. Eşinizin ailesi ne öyle ya... Hepsi karaktersiz, seviyesiz. Sizin kadar muhteşem kim olabilir.
Sizin gibileri de birisi şu siteye bi şey yazsa da, linç etsem diye bekliyorsunuz. Eğer iyi kalpli düşünüp biraz cesaret vermeyi düşünseydiniz, bende bunu yazmak zorunda kalmazdım.

Bakalım konu ne zaman "okuyanlar ölsün" e dönecek

Acıtasyon edebiyatı launching(yükleniyor).. 3...2...1...
Sizi de bu forum da çok görüyorum Velvette Hanım. Sürekli sivri dilli bi tavır içerisindesiniz. Ama benim topiğim de buna hiç gerek yok oysa ki :) Ne acıtasyonu acaba nereden anladınız yazdıklarımı merak ettim.

çok haset gördüm seni...çok vasıflı olsaydın eğer, insanlar hakkında böyle yorumlar yapmazdın...

Bizm sinfita bi arkadas vardi hamileydi. Son sene finallere girerken insallah doğurmam diyordu ki öyle de oldu. Finaller bitti dogum yapti. Kep atmaya çocuğuyla geldi. Hicbir sey okumaya engel degil. Yeter ki iste.
Ayrica 40 yasindaki bir tanidigimiz abla da kiziyla beraber universite okudu ayni sene mezun oldular. 60 yasindaki yengem ehliyet aldi. Baska bir yengem ortaokuldan acikogretime yazilip okumaya basladi vs. Vs... İsteyince hepsi oluyor.

Belki o niyetle yazmadınız, ama bu kadar kişi okuyup aynı şeyi düşündüyse geri yaslanıp düşünmeniz gerekiyor.

Konuya gelecek olursak yaşınız geç değil, gayet güzel okuyabilirsiniz, hatta okuyun. Ama çocuğu biraz erteleyin. Çocuk yeni bir hayat, çok farklı sorumlulukları var. O hayata girmeden yapmak istediklerinizi yapın, okuyun, gezin, olgunlaşın. Gerçekten yaşınız (okumasanız bile) çok küçük.

Bende iki yillik kuyumculuk ve taki tasarimi mezunuyum suan calismiyorum ama calisirsan gercekten guzel paralar var tasarimda.soyledigimde herkes bir burun kiviriyor o ne ki diye ama umrumda bile degil ben severek gittin okudum ilginc geliyordu altinin nasil islendigi islenmeden once nasildi sonra ustalikla ne hale geliyor.sonra taslarin enerjileri degerleri.ki biz incik boncukla hic ugrasmadik hep cizim yaptik sabaha kadar cizim yaptigimizi bilirim arkadaslarla...

Benzer konularda hep yazıyorum. İkinci universiteme 30 yaşında başladım. Türkiye'nin en soğuk şehrinde örgün okudum.1.sinifin sonunda küçük kızıma hamile kaldım. İkinci sınıfın ara döneminde dogurdum. Okulu üstten ders alarak 3 yılda iyi bir dereceyle bitirdim. Amma velakin ben okumayı seviyorum kimse için değil kendim sevdiğim için okudum. Eğer ki başkaları için etiketim olsun diye okuyacaksınız o zaman bunca zahmet size çok yorar.... Evli ,çocuklu okul okumak istenmeden,sevmeden yapilacak iş değil....

Kendinizi övdüğünüz kadar vasıflı iseniz diplomasız iş bulabilirsiniz.
Çevremde çok var bunun örneği.
Bir ben aynı şeyi yazmamışım ayrıca. Aklın yolu bir.

ben 27 yaşındayım eşim izin verse hic üşenmem sinavlara yeniden hazırlanirım ve hayalim olan meslek öğretmenlik okurum kazanacağıma da inanıyorum çünkü o istek icimde var ogretmenlik aşkı . kardeşlerime ders anlattığım zaman o kadar mutlu oluyorum ki ya da bir matematik sorusu çözdugum zaman matematigim cok iyi degildir ama çabalamak hosuma gidiyo bence okumak istiorsan yaşa takılma gercekten isteyip istemedigin onemli

Diploma önemli ama her şey değil.Her şey değil çünkü üniversite mezunları da işsiz kalabiliyor.Önemli çünkü eskiden lise mezunu olmak önemliyken şimdi lisenin yanında üniversite nerde üniversite diyorlar.Ortaokul mezunlarına değinmeyeceğim zira onların iş bulma olasılığı daha kötü ve KPSS'ye bile giremiyorlar bildiğim kadarıyla.Benim 25 yaşında bitecek üniversite okumanın yaşı yok ama okumayı başkaları için değil kendiniz için yapın.

Vasiflariniz neler? Eger bu kadar vasifli iseniz 22 yasinda yani aslinda kendi paranizi kazanir durumda olmaniz lazim. 2 dili bugun 10 kişiden en az 2 si konusur durumda da... Bu pek de bir vasif degil gunumuzde. Tek basina diploma da vasif degil. Vasıflarınizi biraz anlatin size kariyer plani konusunda yardimci olalim.

"Dönecek" dedim
Gelecek zaman kipli
Henüz dönmemiş yani
Beni hatırlıyorsanız bdvde okuyan insanın yerildiği, okumayanlara acıtasyon edebiyatı yapıldığını da hatırlarsınız bence

Einstein demiş ki Ego=1/Bilgi dir. Sizin de bilgi azaldıkça egonuz artmış durumda. Karşınızdaki insanlar akademisyen memur demişsiniz. Emin olun üniversiteye geçince o yolun ne kadar zor olduğunu göreceksiniz. Yaparsınız yapamazsınız bilemem ama tavrınız çok çirkin.

Daha yaşın erken ne güzel eşinde destekci okumak istiyorsan çocukla olmuyor malesef. ama sizden ricam okumak için okuyun dibloma alıp hava basıcam diye okumayın

lise mezunuyum 39 yasındayım ve üniversite sınavlarına bu yıl gireceğim..Vasıfsızdım ama artık değilim... 31 yasında calışmaya başladım işimde iyiyim ,birkaç iş teklifini sadece bulundugum işyerine vefa borcumdan rededecek kadar..Yani bahsetmek istediğim hiçbirşey için geç değil

Yaşın çok çok genç..öğrenmeye ve öğrenci olmaya çok müsaitsin..
Fakat çocuk için acele etmeyin derim. Hem evlilik yükü , hem hamilelik sonrasında bebek bakımı , okula ara verme durumları vs sizi geri iter. En erken son sınıftayken düşünün bebeği
Ya da ; önce bebeğinizi dünyaya getirip, kreş yaşına getirdikten sonra okul hayatına o zaman başlamayı düşünebilirsin..
Hakkınızda en hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…