Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
22 yasında evleneceğim ailemden ayrılmak istemiyorum
- Konu Sahibi 7anahtar
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 1 Şubat 2018
- 808
- 975
- 23
- 38
- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.261
- 73
Ben de evlenirken benzer seyler hissetmiştim. Düğün oldu kendı evıme geldim ama gunlerce yenı yatagıma alışamadım. Kocama bakıp bu adamın benim yatağımda ne içi var diyordum . 10 gün sonra annemlere kalmaya gittim ve eski yatağıma uzandığım an hüngür hüngür aglamaya basladım. Şimdi ise kendı evımden baska yerde rahat edemıyorum o yuzden gecer bu gunler canım. Eğer sevdıgın ınsanla evlenıyorsan .
- 3 Ekim 2018
- 654
- 1.341
- 63
Hepsinden önce , 22 yaş şu devirde evlilik için çok çok erken
Ben 12 sene evvel 23 yaşında evlendim ve en son küçük evlenen jenerasyon bizdik diye düşünürdüm..
eğer ki kendi kızım beni dinlerse asla 28-30 dan evvel evlenmesini istemem
Zaten kayınvalide, Elti, eş akrabası, ev idaresi vs ile boğuşacaksın, ne kadar geç o kadar iyi bence :)
Sizin için en hayırlısı olsun ve kendinizi hazır hissedene kadar , karşınızdakinden emin olana kadar da bekleyin , 2020 olmasın da 22 olsun, geç olsun güç olmasın , çünkü daha çok çok küçüksünüz..
Ben 12 sene evvel 23 yaşında evlendim ve en son küçük evlenen jenerasyon bizdik diye düşünürdüm..
eğer ki kendi kızım beni dinlerse asla 28-30 dan evvel evlenmesini istemem
Zaten kayınvalide, Elti, eş akrabası, ev idaresi vs ile boğuşacaksın, ne kadar geç o kadar iyi bence :)
Sizin için en hayırlısı olsun ve kendinizi hazır hissedene kadar , karşınızdakinden emin olana kadar da bekleyin , 2020 olmasın da 22 olsun, geç olsun güç olmasın , çünkü daha çok çok küçüksünüz..
- 5 Temmuz 2011
- 5.344
- 6.213
- 198
- 5 Ekim 2018
- 1.297
- 1.797
- 83
- 38
- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.173
- 798
Yaw siz gidince bu kadar yıkılacak bir aileniz olsaydı, dur bir hele 21-21 de evlenilir mi, önce bir çalış, işini gücünü eline al, kendi ayaklarının üzerinde dur. 25 sonrası düşün evliliği derlerdi.Kısmetse 2020de 22 yaşında evlenecegim aslında 2019da olacaktı ama ben biraz korkmuştum erkek arkadaşımın ailesi de bu sene yapamayız deyince ertelendi ve ben hala korkuyorum yani evlilikten soğudum ailemden ayrılcam korkusuyla daha önce hiç onlardan ayrılmadım üniversiteyi falanda evden gidip gelerek okudum ailemden ayrılmamak icin annemle arkadaş gibiyiz şuan da çalışmıyorum ve sürekli beraberiz iyice alıştım babamla çok iyi anlaşıyoruz vs. Sanki ben evlenip gidince onlar bensiz çok mutsuz olacaklar hep üzülecekler gibi hissediyorum sanki onları terkedip gidiyormuşum gibi ihanet ediyormuş gibi hissediyorum ve hani evlen ailenin evi sana yabancı gelcek kendi evine gitmek isticeksin diyorlar ya ben onu da yasamak istemiyorum bu evde hep şuan ki gibi olmak istiyorum yani gerçekten bu durum artik beni yoruyor acaba bir psikologa falan mi danışmalıyım ciddi anlamda sürekli bunları düşünüp ağlıyorum üzülüyorum
- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
Anne babanız sizden önce vardı zaten. Sizin gelişinizle bir aile olmadılar. Siz onlarla var olduğunuz için böyle hissetmeniz normal. Başta herkes zorlanır ama aileniz uzun süreli bi boşluğa düşmeyecek onu bi anlayın.
Evlenmekte yeni bi aile kurmak demek. Elbette kendi evinizde, eşinizle vakit geçirmeye öncelik vereceksiniz. Nasıl ki şuan anne babanız için endişeleniyorsunuz, o zaman eşiniz ve çocuklarınız için endişeleneceksiniz.
Bu sadece öncelik değişimi ve büyüme. Şimdiden bu düşüncelerle strese sokmayın kendinizi.
Evlenmekte yeni bi aile kurmak demek. Elbette kendi evinizde, eşinizle vakit geçirmeye öncelik vereceksiniz. Nasıl ki şuan anne babanız için endişeleniyorsunuz, o zaman eşiniz ve çocuklarınız için endişeleneceksiniz.
Bu sadece öncelik değişimi ve büyüme. Şimdiden bu düşüncelerle strese sokmayın kendinizi.
- 25 Eylül 2011
- 7.430
- 11.149
- 498
Boyle konular açılıyor sonrada vay efendim eşimle mutsuzum.okumadim işsizin evde canım sıkılıyor..ailemi özlüyorum vs özlüyorum.
Ömrümüzün belkide en keyifli geçecek yıllarını evlilikle kilit vuran gençlere üzülüyorum.
Yine olsa yine eşimle evlenirim ama 26 yaşımda evlendim şimdiki aklım olsa 30 yaşımda evlenirim.
Sorumluluk çok fazla oluyor.
Bari hemen çocuk olayına girmeyin
Ömrümüzün belkide en keyifli geçecek yıllarını evlilikle kilit vuran gençlere üzülüyorum.
Yine olsa yine eşimle evlenirim ama 26 yaşımda evlendim şimdiki aklım olsa 30 yaşımda evlenirim.
Sorumluluk çok fazla oluyor.
Bari hemen çocuk olayına girmeyin
- 1 Aralık 2008
- 2.418
- 1.206
- 698
yaşın çok küçük bişey diyemem ben o yıllarda şehir dışında üniv.okuduğumdan evleneceğim zamn hiç zorlanmadımEvet belki fikirlerim daha bir değişir kendimi daha hazır hissederim inş
- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
- 798
evlilikten once is bulup evden ayrilmak daha saglikli olur bu durumda bence.
19 yasindan beri ailemden ayri yasiyorum, 26 yasinda evlendim,
burada yazan hic bir problemi yasamadim,
zaten faturasini odeyen, ozleyince ailesini ziyarete giden ama kendi evinde huzuru bulan biriydim.
sizin de yasiniz evden ayrilmak icin gayet uygun,
bence direk dugunle ayrilmayin, yoksa evlilige alismaniz zor olur.
19 yasindan beri ailemden ayri yasiyorum, 26 yasinda evlendim,
burada yazan hic bir problemi yasamadim,
zaten faturasini odeyen, ozleyince ailesini ziyarete giden ama kendi evinde huzuru bulan biriydim.
sizin de yasiniz evden ayrilmak icin gayet uygun,
bence direk dugunle ayrilmayin, yoksa evlilige alismaniz zor olur.
- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.122
- 548
Hani evlenmek için önce olgunlaşmak lazım diyoruz ya, o olgunluk ne zannediliyor ki?
En basitinden yuvadan uçmak için sabırsızlanmak, kendi ayaklarının üstünde durma ve kendine ait bir hayat kurma isteği ve cesareti de bu olgunlaşmanın bir parçasıdır. Ve sen evlenmek için çocuk sayılacak bir yaştasın. Doğal olarak böylesin, tam da olman gerektiği gibisin aslında. Olmaması gereken şey şu yaşlarda evlenmeyi düşünmen. Önce bir hayata atıl, kendini keşfet, bir birey olarak yaşa... Kendine güvenen, kendinden emin, hayatta sağlam adımlarla yürüyen, ne istediğini bilen, güçlü bir insan haline getirmeye bak kendini, sonra gör bak, evlilik korkulacak bir şey gibi geliyor mu sana? Hiç sanmıyorum. Doğru zaman geldiğinde, evlilik, birlikte yaşamak için heyecan ve sabırsızlık duyduğun insanla yeni başlayacak bir macera gibi gelir sadece.
En basitinden yuvadan uçmak için sabırsızlanmak, kendi ayaklarının üstünde durma ve kendine ait bir hayat kurma isteği ve cesareti de bu olgunlaşmanın bir parçasıdır. Ve sen evlenmek için çocuk sayılacak bir yaştasın. Doğal olarak böylesin, tam da olman gerektiği gibisin aslında. Olmaması gereken şey şu yaşlarda evlenmeyi düşünmen. Önce bir hayata atıl, kendini keşfet, bir birey olarak yaşa... Kendine güvenen, kendinden emin, hayatta sağlam adımlarla yürüyen, ne istediğini bilen, güçlü bir insan haline getirmeye bak kendini, sonra gör bak, evlilik korkulacak bir şey gibi geliyor mu sana? Hiç sanmıyorum. Doğru zaman geldiğinde, evlilik, birlikte yaşamak için heyecan ve sabırsızlık duyduğun insanla yeni başlayacak bir macera gibi gelir sadece.
- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.201
- 598
- 40
20 yaşındayken evlilik en son düşüneceğim şey bile değildi. Ve +8 yıl daha böyle sürüp gidecekti. Nitekim 29 yaşımda evlendim..
"Evleneceğim ama ailemden ayrılacağım" dan başka gelecek kaygın yok mu?
Tabi ki herkes kariyer, mükemmel bir iş sahibi olmak zorunda değil. Ama insan hayatını yalnız idame edebilecek kadar iş ve sosyal hayat tecrübesine sahip olmalı diye düşünüyorum. Özellikle bir kadının..
Lütfen kendini geliştir.
Çalış, ailenden ayrı tatillere çık. Biraz ailenden ve erkek arkadaştan bağımsız bir birey ol.
"Evleneceğim ama ailemden ayrılacağım" dan başka gelecek kaygın yok mu?
Tabi ki herkes kariyer, mükemmel bir iş sahibi olmak zorunda değil. Ama insan hayatını yalnız idame edebilecek kadar iş ve sosyal hayat tecrübesine sahip olmalı diye düşünüyorum. Özellikle bir kadının..
Lütfen kendini geliştir.
Çalış, ailenden ayrı tatillere çık. Biraz ailenden ve erkek arkadaştan bağımsız bir birey ol.
- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
- 548
iş bulun kendi ayaklarınız üzerinde durun daha kolay atlatırsınız.
kusura bakmayın da şu an ailenize bağımlısınız yani bir anda onlardan kopmak sizi tabi ki korkutur. biraz kendi başınıza hayatınızı devam ettirmeyi bilmeniz gerek.
22 yaş da evlilik için çok küçük bu arada ben 22 yaşındayım babama evleneceğim desem sabaha kadar dalga geçer benle.
kusura bakmayın da şu an ailenize bağımlısınız yani bir anda onlardan kopmak sizi tabi ki korkutur. biraz kendi başınıza hayatınızı devam ettirmeyi bilmeniz gerek.
22 yaş da evlilik için çok küçük bu arada ben 22 yaşındayım babama evleneceğim desem sabaha kadar dalga geçer benle.
Teşekkürler cevap için :)Evet
92liyim ama burada isim alırken rastgele bu isim kolayıma geldi.
- 4 Aralık 2015
- 536
- 605
- 103
Bende senin gibiydim, uzun bir nişanlılık dönemi yaşadım sanki herşey böyle gidecek biz hiç evlenmiyecekmişiz gibi geliyordu vakit geldi aynı senin düşündüğin gibi düşünür oldum hatta bunu bizzat yaşadımda, evlendim evime alışamadım 1 ay kendime gelemedim eşime çocuk gibi ağlıyordum beni anneme götür diye hergün annemlerdeydim psikoloğa bile gittim oda güldü bana bu bir geçiş dönemi dedi,kardeşlerim abla eve geri dön diye ağlıyorlardı bende dayanamıyordum onlara ama hepsi 1 ay sürdü ve şuan yatıya çağırsalar gidemem o derece yani herkes kendi düzenine, eşine alışıyor cicim aylarını böyle zehir etme evlenince annen yine annen baban yine baban bende annemi ve babamı en az senin kadar seviyorum emin ol ama yuva kurmak herkesin hakkı böyle şeyleri düşünüp nişanlılığını kendine zindan etme.
MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.898
- 133
Hazır degilseniz evlenmeyin. Çalışın. 28 yaşında evlenmiş biri olarak bana göre cocuksun daha. Kardesim 25 yasinda daha cocuksun isini gucunu eline al evlenirsin diyorum:))Kısmetse 2020de 22 yaşında evlenecegim aslında 2019da olacaktı ama ben biraz korkmuştum erkek arkadaşımın ailesi de bu sene yapamayız deyince ertelendi ve ben hala korkuyorum yani evlilikten soğudum ailemden ayrılcam korkusuyla daha önce hiç onlardan ayrılmadım üniversiteyi falanda evden gidip gelerek okudum ailemden ayrılmamak icin annemle arkadaş gibiyiz şuan da çalışmıyorum ve sürekli beraberiz iyice alıştım babamla çok iyi anlaşıyoruz vs. Sanki ben evlenip gidince onlar bensiz çok mutsuz olacaklar hep üzülecekler gibi hissediyorum sanki onları terkedip gidiyormuşum gibi ihanet ediyormuş gibi hissediyorum ve hani evlen ailenin evi sana yabancı gelcek kendi evine gitmek isticeksin diyorlar ya ben onu da yasamak istemiyorum bu evde hep şuan ki gibi olmak istiyorum yani gerçekten bu durum artik beni yoruyor acaba bir psikologa falan mi danışmalıyım ciddi anlamda sürekli bunları düşünüp ağlıyorum üzülüyorum
Zaten bu dusuncelerle evlenirsen mutlu olamazsin, birbirinizi mutlu edemezsiniz. Simdiden bunlari dusunme. Gez toz eglen. Dantel yap seviyorsan orgu or. Kursa git vs.
Kizima bakan kisi 19 yasinda evlenmis, ilkokula giden iki cocugu var, ustune benim bir bucuk yasindaki kizima bakiyor. Benden guzel ev idare ediyir masallah. Evlilik olgunluga erismekle alakali aslinda yaşla pek alakası yok. Dusunme cok
- 30 Eylül 2018
- 1.401
- 1.782
- 63
- 29
Bende 23 yaşındayım nişanlıyım daha tarih belli değil evlilik için hastanede bi kadın gördüm yatıyor 23 yasında yaşıtız çocuk gibi daha 2 tane çocuğu varmış üniversite okumamış kendisi hala çocuk ama çocuğu var ve öyle mutsuzdu ki aynı yasta olmamıza rağmen ona yaşlı bi kadın gibi muamele ettiler bana daha genç bi kadın gibi çok üzüldüm kendime geldim ayna gibi gözüktü kız gözüme ömrünü heba etmiş 23 yaşında 6 yıllık evli.. Dedim daha yeni evlenmeliydin neydi acelen dedim. Bana göre doğru insan olursa 23 24 yaş çok iyi ama çocuk için coookkk erken bi kadın önce kendini büyütüp sonra anne olmalı.. Mutluluklar inşallah çok mutlu olursunuz
- 10 Kasım 2018
- 76
- 24
- 88
Katılıyorum bende hemen çocuk düşünmüyorum tabi herşey kısmet.. küçük bir yerde yaşıyoruz çocukluk aşkıyız sürekli beraber gibiyiz ama laf söz oluyor bizde o yüzden çok uzatmamak için evlenelim diyoruz erkek arkadaşımla azcik hayatımızı yasayalım başbaşa diyerek erken evleniyoruz cocuk hemen dusunmuyorum o sebepten bakalim nasip herşey çok güzel olur umarımBende 23 yaşındayım nişanlıyım daha tarih belli değil evlilik için hastanede bi kadın gördüm yatıyor 23 yasında yaşıtız çocuk gibi daha 2 tane çocuğu varmış üniversite okumamış kendisi hala çocuk ama çocuğu var ve öyle mutsuzdu ki aynı yasta olmamıza rağmen ona yaşlı bi kadın gibi muamele ettiler bana daha genç bi kadın gibi çok üzüldüm kendime geldim ayna gibi gözüktü kız gözüme ömrünü heba etmiş 23 yaşında 6 yıllık evli.. Dedim daha yeni evlenmeliydin neydi acelen dedim. Bana göre doğru insan olursa 23 24 yaş çok iyi ama çocuk için coookkk erken bi kadın önce kendini büyütüp sonra anne olmalı.. Mutluluklar inşallah çok mutlu olursunuz