• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 haftalik hamilegim ama problem var lutfen yardim

Benimde 21+2 iken 400grdı nerdeyse 22iken diyelim ama doktorum bana normal dedi benimdemi sıkıntı ozaman kızlar?

Yeni bir doktor bulun bu islerde tecrubem sifir ama doktor gezmek ise yarayabilir ayrica kiloya takilmayin sonucta her bebek farkli kiloda doguyar kardesim 3kilo dogmus ben 40gunlukken 1bucuk kiloymusum annem bende neredeyse 20kilo almis olabilir yani boyle seyler

damarlardami sikinti var plasentaya giden boyle durumlarda bebegin kilo alimi az oluyor

bence doktorunuzu degıstırın zıra sanırım sızofren bı doktorunuz var
bebek ortalama 400-500 gram olur yahu zaten :D
ultrasonda kesın bırsey yoktur uc asagı bes yukarı yanılma payı var

baska doktora daha gıdın

2 hafta geriden geliyo sanırım bebek. 2 haftadan bi şey olmaz inşallah 1 ay geriden gelirse sorun oluyo. Siz beslenmenize dikkat edin süt ürünleri meyve sebze yumurta et tuketin kaşar peyniri muz tuketin. Şuan çok riskli değil kordonla ilgili de bi sıkınti var galiba. Inşallah kulağınıza alırsınız sağlıkla

Teşekürler yorumunuz için. İki tane doktora gitim bir günde. Ve her halde üçüncuye gidicem.
Diyorlar ki plasenta iyice oluşmuyor.
Benim için de çok fark yok ama onlara göre var miş bir de boyu küçük miş.
Hep dua ediyorum.

Allah dualarinizi kabul etsin insallah bir sey cikmaz

Siz doktorunuzu anlamadınız yada o anlatamadı sorun kilosu degil kordonda çentik var kan akışı anormal plasenta genişlemiyor demiş olabilir mi? Bu durumda ayrıntılı renkli ultrasona girip kan akışını takip edecek 1 hafta ara ile eğer gelişimi devam etmiyorsa onlar tıbbi seçenekleri söyler

Siz doktorunuzu anlamadınız yada o anlatamadı sorun kilosu degil kordonda çentik var kan akışı anormal plasenta genişlemiyor demiş olabilir mi? Bu durumda ayrıntılı renkli ultrasona girip kan akışını takip edecek 1 hafta ara ile eğer gelişimi devam etmiyorsa onlar tıbbi seçenekleri söyler
Banada oyle geldi durumu..

Banada oyle geldi durumu..
Bence heyecandan konu sahibi doktoru net anlamadı çünkü 22. Haftaya kadar her kontrolde normal giden bir bebek birden 2 hafta gerilemez. Eğer geriliyor ise gelişiminde sıkıntı vardır buda sadece kilo baz alınarak olmaz bel kafa boy ölçümlerine göre fikir beyan edebilir. En doğru teşhis renkli ultrason ile kordonların kan akışını kontrol edilmesi.

Bebeginizin kilosu az değil. Baska bir sorun vardır onu kast etmiştir. Perinatologa giderseniz daha iyi olabilie

Bebek benden çok şey almıyormuş. Plasentada bir sorun var miş diyorlar.
Tatlım oncelikle Allah bebeginizi sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin kimseyi evladiyla sinamasin bende buna benzer bir bir problem yasadim plasente kireclenmesi dedi ama bebim 28. Haftadaydi

Aynen haklisiniz bende yasadim plasente kireclenmesi diyorlar

Bence heyecandan konu sahibi doktoru net anlamadı çünkü 22. Haftaya kadar her kontrolde normal giden bir bebek birden 2 hafta gerilemez. Eğer geriliyor ise gelişiminde sıkıntı vardır buda sadece kilo baz alınarak olmaz bel kafa boy ölçümlerine göre fikir beyan edebilir. En doğru teşhis renkli ultrason ile kordonların kan akışını kontrol edilmesi.
Bende ayni seyi dusundum cunku benimde hersey normal giderken biranda 2 hafta geriledi doktorlar kan akisinda oldugunu dusundu renkli ultrasona girdim plasenta kireclenmesi baslamisti

canim ben 20 haftalik gebeyim cocuk 320 gr falan haftada 50 gr artmis olsa 430 gr falan olmasi lazimki sizinki cokta dusuk degil bol bol sut ic yogurt ye suyu ihmal etme sikma canini birsey yoktur baska dr ada gorunursun cok kafan karistiysa

Selam kadinlar uyeleri.
Ben şu an 22 haftalık hamileğim ama bebeğim sadece 400 gr yapıyor. Ve bügün doktora gitim dedi ki hiç normal değil. Korkuyom bebeğime bir şey olur mı diye.
Doktor dedi ki bebeğiniz hiç normal değil sanki 20 haftalık gibi. Ve dedi ki anne ve bebek bağlantısı iyice oluşmuyor o yüzden böyle. Sorum şu ki. Benim gibi olan var mı? Varsa bebeğiniz yaşıyor mı, iyi mi?
22 haftalıken 400 gr olan bebekler doğuyor mı?
Lütfen yardım edin çunkü aklımda hep kötü şeyler geçiyor.
Benimd ebebgim 22+5 te iken 360 gr mdi. 20+5 gorunuyordu. Hatta suyumda siniirin altindaydi. 2 hafta sıkı bir diyet uyguladim.normale dondu.

1)bol bol uzanip istirahat edjn. Cok onemli.
2)sol yaniniza yatin surekli bebege oksijen daha cok giduyor. Kanlanma artiuor.
3)annem heo der ki bebege kilo.aldiran meyvedir. K iki hafta boyunca gunde 3-4 porsiyon meyve yedim. Ne bulduysam .
4) 3 litreye yakin su ictim.
5)gunde iki bardak havuc suyu ictim. (Eger amniyon sivinda azlik yoksa buna gerek yok.)
6)en onemlisi. Cevremde hic kimseye soylemedim.sadece esim ve annem biliyordu. Hic stres yaomadimm ilk.gundisinsa uzukup endiselenmedim. Bebegimle heo konustum. Iyisin daha iyi olacaksin diye telkinkerde bukundum. En onemli sey moral. Bhnu unutmayin..
Ayrica diger arkadaslarin dedigi ginincihazlar cok yaniltici olabiliyor. Dunyaniz kaearmis gibi davranmaykn. Doktor doktor gezsenizde fayda yok..bebeginiz kucukse kucuktur. Genetikte olabilid.ki bizimki genetikti anne baba minyonuz.

Merhaba;
Benimde ilk gebeliğimde plesanta ile ilgili problemim vardı.İyi bir perinotoloğa görünürseniz içiniz rahat eder.

Canım nesi normal değil anlamadım biz 10 gün önce doktora gittik 360 gramdı suan 22 haftadayız gittiğimde 20 hafta 4 günlüktü boyu da 24.5 cm doktor gayet iyi deDi anormal bi durum göremedim ben?

Hatta söyle bi durum var benim sat dan 10 gün sonra hesaplanıyor yani geç döllenme olmuş seninde öyle olabilir

Back
X