Bak şimdi sana anlatayım başımdan geçeni aynı ilaçla aynı prosedürle 14 haftalık düşük yaptım. Benim durumum biraz farklıydı bebeğin malesef yaşama şansı hiç yoktu mucize olup yaşasa da zihinsel ve fiziksel engelli olucaktı. 13 küsür haftalıkken 2li test için ultrasona girdiğimde sorunları keşfettiler. O an eşim yanımda değildi kendisiyle paylaşacağımı ne karar verdiğimizi bildireceğimi söyledim. Pazartesi öğrendim Çarşamba gittim eşimle. Ama o arada başka doktora da gittim aynı hastalığa sahip çocuğu ulan biriyle konuştum özel eğitim öğretmeniyle konuştum yani o mucizeyi aradım. Ama bulamadım. Neyse Çarşamba günü gittim. Plasentadan alınan bi örnekle genetik test yapıldı. Sonra aldırmak istediğimize dair eşimle dilekçe imzaladık. Heyet için 3 perinatoloğun imzası alındı. Sorumlularıyla öncesinden konuşmuşlardı kabul ederim demişti hemen kabul imzası attı ve ben öğlen yattım. 1 hafta o iğrenç ilacı aldım. Hiçbir şey olmadı. 1 hafta yaşadı bebeğim hatta 9 buçukta düşük oldu sabah 7deki ultrasonda hala kalp atışı vardı hareketleri artık nerdeyse yoktu zaten ama. Çarşambadan pazar öğlene kadar ilaç aldım. Önceki sezaryenim dolayısıyla zarar vermekten çekindikleri için ilaç dozunu yükseltmekten korktular. Günde 8 doz dil altı alıyordum ilacı. Azıcık ağrıd yemeği kesiyordum 24 saatten fazla minicik bi varla yok arası ağrı için aç gezdiğimi biliyorum hastane sürecinde. En son sorumlu doktor pazar günü öğlen güzelce bi ultrasona aldı muayene etti. Açılma yok, ağrı yok, kanama yok. Doğumhaneye alınıp balon takıldı rahim ağzına. İğrenç bi işlem. Balon dediğimiz rahimin içinden ağız kısmına takılan dışarı çıkan borusunu gerginleşip aşağı çekilip açılma yapması için bacağa sabitlenen bişey. Takıldığı gibi ağrı çektim hiç nefes almadım sancıların arasında bile nefes alamıyorum çünkü balonun baskısı ağrı yapıyodu. Sonra gece rahatlama için duş aldırdılar. Balonun bacağımdaki bantları açıldı gece biraz rahat edebileyim diye. Ama ağrı gitmedi çünkü açılma başlamıştı ve balon hala ordaydı. Sabah 6da tekrar sabitlendi ve ben artık yürüyemiyo çığlıktan nefes alamıyodum. 2 kere çok güçlü ağrı kesici serum takıldı. Dediğim gibi hareket etmiyodu ama pazartesi sabahı 7de hala kalp atışı vardı. O arada bi doç dr geldi kontrole. 30 CC şişirilmişti balon 20 ccye düşürdü. Ağrı kesici serum yapıldı. Hala ilaç alıyofum bu arada vajinal veriyorlardı çünkü kusuyodum artık ilaç midemde durmuyodu. 9 buçuğa kadar ağrı kesici uyutuyodu beni yine ağrı vardı ama ben tepki veremiyodum tuhaf bi durumdu uyandım biraz yürümek istedim tam kalkarken pıt diye bi şey hissettim hemen geldiler zaten balonun düşmesinin ardına suyum geldi ardına da bebeğim. Plasenta çıkmadı çatalda aldılar. Parça kalmıştı kürtaja da alındım. Akşam 6da hastaneden çıktım. Yani iğne yapılsa da bu sana bi zarar vermeyecek sadece bebeğin kalp atışını durdurup doğumu hızlandıracak. Bunu da ta en başta yatış yapılınca ilaçtan önce yapılacak. Bunun sana bi zararı yok. Bu süreç sana zarar vermesin istiyosan doktor kontrolünde hastanede yatarken yaşanmalı bu süreç. Evde geçirilemez. Mümkün değil. Tansiyon düşüyor şeker düşüyor zaten her kasılmada kusuyorsun sütelik doğum anıda öyle tek başına atlatabileceğin bi süreç değil mutlaka yetkin birileri olmalı yanında. Zaten açılman başlamışken nasıl durduruldu peki bu durum? Tamam bebek yaşıyor onu anladık ama sağlıklıysa bile nasıl o ilacın zarar vermediğindne emin olabilirsin ki? Kasılmalar zamanından önce olmuş sonuçta illa ki bi zararı olacak bunun. Bebek sağlıklı olsa bile alınmış bu ilaçtan sonra geri dönüş var mıdır emin değilim.
Ekleme: doğum sonrası doğuma ait her materyal bi kapla patolojiye gönderiliyor. Bebek ve plesantası falan işte. İstersen bebeği tekrar teslim alabiliyorsun. Sen önce bi bebek sağlıklı mı değil mi cidden bi sorun var mı yok mu öğren. Sonrasına bakarsın ama hastanede yatış yokken böyle bi işlemi asla kabul etme.