22 günlük bebeğim çok gazlı

Diamoond

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2024
16
3
26
Merhabalar anneler . Tecrübesiz bir anne olarak tecrübelerinize ihtiyacım var. 22 günlük bebeğim çok gaz sancısı çekiyor. Özelikle 17.00 dan sonra bazen 1 saat sürüyor bazen gece yarısına kadar ağlıyor. Vicol damla kullanıyorum biraz etki ediyor ama yinede sancı çekiyor. Ağrısını hafifletmek yada gazını çıkarmak için öneriniz var mı? Kimyon çayı işe yarıyor diyorlar ama denemedim daha.

Merhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah. Ben oğlumda kiraz çekirdeği kemeri kullanmıştım o rahatlatıyordu. Kimyon çayı veya başka bir çay oğluma vermedim hiç ama kendim her gün içtim sütten geçsin diye. Doktorumuz bize bir gaz damlası vermişti onu kullandık ama bence bu gazın tek çözümü zaman

Ay bilmezmiyim 2 saat durmadan ağlardı doktora götürürken araba uyurdu . Doktor neden geldiniz dedi iki saat ağladı diyordum, geriliyordu cimcime gazı var dedi lagman yapıp gondedi. Sürekli böyle belli saatlerde ağlardı. Bende sürekli lagman yapılmaz dedim. Akşama kadar kaka yapmazssa karnına gaz masajı yapar ayaklarını karnına iterdim kaka yapana kadar. Yapınca yada gaz çıkarınca rahatlardim fakat gece gene saatlerce uyumazdi gece 3-5 nöbetleri tutardım annemle nöbetleşe . Uyumuyor diye mama bile veriridim gene uyumazdi. Benim iki numaram . Yavaş yavaş azalarak 4 aylık olunca normale döndü. Kendi yapmaya başladı. Rahatladım. Kimyon çayı da için yemeklerinizde kimyon koyun.

22 günlük bebekte gaz sorunu yeni başlar sizin sorununuz başka bisey olabilir mi ? Tam doyduğundan emin olmanız lazım. Benim kızm inanılmaz derecede gazliydi ise yarayan tek çözüm onu göğsüme sarar o sekilde uyurduk evet yaklaşık 20 saat onu göğsümde tutarak büyüttüm

Doyduguna eminim bende belki işe yarar diye sling aldım ama hiç sevmiyor

Bebeğim 1 aylık olacak 2 gün sonra ve gaz sancısı en büyük korkulu rüyam oldu. Bizimki de 15 günlük civarı başladı. Hala baş edemiyorum, bir gaz damlası denemedim herhalde. Ama anladığım kadarıyla bebeği sıcak tutmak (22-23 dereceden yüksek 25-26 gibi), beslenmeden sonra 15-20dk gaz çıkartmaya çalışmak ve en kötü ihtimal göğüste yani sıcakta kalması işe yarıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…