22 aylık çocuğu evde oyalamak bu kadar zor mu ?

Gözlemleyin derim.
Üstün olma durumu da olabilir.
Genelde böyle çocuklara yetemezsiniz.

Eşim sabahtan okula gidiyor. Her gün dışarı çıkıyoruz. 40 günlükten itibaren her gün kesintisiz çıktık. Yasaklarda bile müstakil bahçeye çıktık. Makas işini araştırıyorum. Hatta birkaç tane favorilere ekledim. Ama 2,5 yaş beklenmeli diye okudum. Ama şimdi alsam erken mi makas için

Maşallah ya bizimki hala anne baba dede mama meme..
konuşturmaya öğretmeye çalışıyorum ama yok.. herşeyi anlıyor ama söyletemiyorum. özel bir çaba sarf ettiniz mi yoksa kendi gelişimi mi?

Lego Bende oynasın istiyorum 3 set aldım ben takıyorum o inadına çıkarıyor ve hiç bir ilerleme kaydedemiyoruz .
Benimki duplolarla başladı, hala onları daha çok seviyordu. Şimdi yeni yeni classiclere geçtik. Uygun seti bulunca seviyorlar ama iki yaştan sonra tabii öncesi tam anlamıyorlar gibi geliyor bana

Gözlemleyin derim.
Üstün olma durumu da olabilir.
Genelde böyle çocuklara yetemezsiniz.
Aynen evet doğru tespit. Üstün olma durumu. Örneğin yerde suluğu var. Kızım bir dakika onu kaldırayım diyprjm. Hayır kaldırmıycan diye ani bir tepki gösteriyor. O anda kullandıpı bir şey değil. Ben ayağımızın altında kalksın diye söylüyorum. Öyle bir tepkisi var ki. Hatta ben ısrarcı olursam sonunda ağlıyor. Çözümü var mı peki

Bence fazla Zeki ben sana söyleyeyim. Oğlumun dil gelişimi oldukça geride . 2 yaşı zor geçiriyoruz , dil gelişimi ve ayrılık kaygısı için çocuk psikiyatristine gittik . İçeri girdik oğlum doktorla kendince bir dil ile konuşmaya başladı . Sonra ben doktora bazı şeyler anlatmaya başladım . Doktor hem beni dinliyor ama o sırada benim oğlum asla durmuyor doktor onu takip edip beni dinleyip not etmekte zorlandı vs vs . Doktor gelişim testi istedi muhtemelen yüksek çıkacak dedi . Bazı çocukların gelişim testleri çok yüksek çıkıyor ama çocuk konuşmuyor olabiliyor veya yaşının gereğinden çok daha düzgün konuşabiliyor olan danışanlarım da oluyor dedi . Bu oyunla ilgili sorunumu 21 ocakta ki randevu da anlatacağım ben bakalım tam olarak ne diyecek

Eline makası verdiğiniz anda tabi ki kesemez. Deneyecek keşfedecek. Dediğim gibi küçük sivri olmayan bebek makaslarından bahsediyorum.
Bakın güzel anlatıyorsunuz ben anlıyorum konu sahibi de anlıyor eminim ama çocuk odaklanıp keşfetmiyor sorun da bu aslında bunu anlatmak istiyor aynen onun yaşadığını yaşıyorum

Bak birkaç gündür mesela odasında atıştırmalık yedik tabağı mutfağa götüreyim diyorum elime alıp 2 adım atıyorum itiraz edip kendini yere atıp ağlıyor boş tabağı götürmemi istemiyor ve sebebi çözemiyorum ben

Maşallah ya bizimki hala anne baba dede mama meme..
konuşturmaya öğretmeye çalışıyorum ama yok.. herşeyi anlıyor ama söyletemiyorum. özel bir çaba sarf ettiniz mi yoksa kendi gelişimi mi?
Hiç tv açmadık. Bebek gibi davranmadık.3 aylıktan itibaren sürekli yetişkin bir insanla konuşuyormuş gibi iletişim kurduk. Kızım hadi altını değiştirelim. Hava çok soğuk, yeleğimizi giyelim. Yansıma seslerle ilgili kartlar kullandık. Kızım varken onu yok sayıp hiç başka konulardan sohbet etmedik. Hep onun da dahil olduğu, ilgisini çekecek konulardan konuştuk. Etraftaki herşeyi mutlaka sıfatla birlikte telaffuz ettik. Karşıdan gelen kırmızı arabaya bak. Büyük köpeğin gözleri kapalı, uyuyor, küçük köpeğin gözleri açık. Demek ki uyumuyor. Gibi

Benimki duplolarla başladı, hala onları daha çok seviyordu. Şimdi yeni yeni classiclere geçtik. Uygun seti bulunca seviyorlar ama iki yaştan sonra tabii öncesi tam anlamıyorlar gibi geliyor bana
Bende doplo ile başladım aynen . Birde başka bir markanın küçük parçalı olanlarından aldım . Amacım onu yapsın değil de renklerine göre ayıralım renk ve gruplama öğrensin istedim .

Susadım diyor ama suluğunu verince istemiyorum diye ağlıyor.

Merhaba çok iyi anlıyorum sizi. Bizim kızimiz 26 ncı ayına girdi. Ne zaman oynayacak tek başına, şaşıyordum.illa biz.ozellikle ben. Ama iki gündür oynamaya başladı.yine tek oynamıyor, yanında durup öğretiyorum ama oynamaya başladı ya bu da gelişme. Dakika durmamasindan iyidir. Ayrıca geceleri uyku sorunu bitmedi, zor uyuyor, erken kalkıyor, çok fazla uyanıyor. LEGO ile oynamaya başladı. En hafif basım gerekeninden aldim yani çok güç çaba gerektirmeyen.

Olaya şöyle yaklaşmamak lazım. Şimdi yaşı değil hiç eline vermeyeyim yaşı geldi hop al kes bakalım. Bazı çocuklar önde veya geride olabiliyorlar. Maksat çocuğa bir şeyler sunmak, keşfetmesine izin vermek.
Benim arkadaşımın kızı 3.5 yaşında. Annesi ısrarla renkleri öğretmeye çalışıyor ama yok. Benimki 2 yaşında ablasından öğrendi. Hatta 1-2-3 sayılarını gördüğünde tanıyor ve söylüyor. Şu an erken ama ben öğrenmesi için bir çaba sarfetmedi. Ablasından kapmış. Ben de hazır öğrenmişken arada bir soruyorum. Hoşuna gidiyor. Tekrar ediyor. Yani çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz neler yapabileceğini siz daha iyi bilirsiniz.
Az önce bir yorumda konuşma olarak çok iyi olduğunu okudum. Maşallah diyelim. Tekerleme veya şarkı öğretebilirsiniz. Biz bu ara “Komşu, komşuyu” tekrar ediyoruz. 2 günde öğrendi.
Askında özet olarak sadece evdeki “oyuncaklarla” sınırlı kalmayın. Farklı şeyler çocukları çok heyecanlandırıyor.

Ayy inşallah. Biz de lego Duplo çok seviyoruz. Ama anne baba da oynarsa.

2 yaş sendromu değil mi bu
geçecek, geçecek ki yenisi başlasın

şaka bir yana, çok doğal ama yorucu bir dönem. duygu regülasyonuyla ilgili biraz daha destek olmaya çalışmak en iyisi olur.

Yani o kadar yazdım ettim ama 2 yaş sendromu diye bir gerçek var. Bu tarz şeyleri bütün 2 yaş civarı bebek anne ve babaları yaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…