- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Tuvalete gidememek, bazen su bile içememek, bakın kahvaltı, yemek vs hiç demiyorum. Temizlik, yemek yapmak için onlar ne diyorum. Biz vakit geçirmek, hasret gidermek aşamasının biraz üzerindeyiz sanırım. Yapışık ikiz. Bizim bebe doğduğunun farkında değil benceDuruma “çocuğu evde oyalamak” yerine “evladımızla vakit geçirmek, onunla eğlenmek, onun gelişimine yardımcı olmak, hasret gidermek” olarak bakarsanız sorun kalmaz
Çocuğu yalnız oynasın diye bıraktığınızda yine size yapışırBende anne olucam Allah nasip ederse. Tabiki bende oyunlar oynamak istiyorum ancak bütün vaktinizi çocuğa ayırmak doğru mu? Kendi başına da oyalanmayı bilmesi gerekmez mi? Sürekli bi etkinlik yapmak, sürekli yenilik, sürekli hareket ileride çocuğu memnuniyetsiz, çabuk sıkılan biri haline getirmez mi? Ne bileyim çocuğunda arada sırada canının sıkılması gerekmez mi? Sonuç olarak oyunlar çocukların gerçek hayata hazırlanması için bi nevi simülasyon, ancak bu etkinlik çılgınlığıyla iş farklı boyutlara taşınmış gibi. Sanki aileler biz yaşayamadık siz yaşayın diye çocuğu ilgiye boğuyorlar.
Hani birde insanın çocuğu olunca tabiki en önemli görev ebeveynlik ama çocuk için tümden kendinden vazgeçmek mi gerekiyor?
Biri beni aydınlatsın
Anne olunca anlıyorsunuz. Ay değil gün bile farketiyor. Ben 20,5 aylık dediğimi biliyorum.22 ay ne ya 2 yasinda deseniz olmuyor mu?
Kızınız size muhalefet davranıyor anladığım kadarıyla.Benim kızım da aynıydı 10 yaşında şu an daha beter.Bu sefer ne desem tamam diyor ama yapmıyorAynen evet doğru tespit. Üstün olma durumu. Örneğin yerde suluğu var. Kızım bir dakika onu kaldırayım diyprjm. Hayır kaldırmıycan diye ani bir tepki gösteriyor. O anda kullandıpı bir şey değil. Ben ayağımızın altında kalksın diye söylüyorum. Öyle bir tepkisi var ki. Hatta ben ısrarcı olursam sonunda ağlıyor. Çözümü var mı peki
İki yaş sendromu bu. Benmerkezci su an bu davranış çok normal. Her şeye hayır der, yapma der. Her şeyi ben yapacağım der. Sabirdan başka çözümü yokAynen evet doğru tespit. Üstün olma durumu. Örneğin yerde suluğu var. Kızım bir dakika onu kaldırayım diyprjm. Hayır kaldırmıycan diye ani bir tepki gösteriyor. O anda kullandıpı bir şey değil. Ben ayağımızın altında kalksın diye söylüyorum. Öyle bir tepkisi var ki. Hatta ben ısrarcı olursam sonunda ağlıyor. Çözümü var mı peki
Ben de kızımda bu şekilde davrandım.3,5 yaşında konuştuHiç tv açmadık. Bebek gibi davranmadık.3 aylıktan itibaren sürekli yetişkin bir insanla konuşuyormuş gibi iletişim kurduk. Kızım hadi altını değiştirelim. Hava çok soğuk, yeleğimizi giyelim. Yansıma seslerle ilgili kartlar kullandık. Kızım varken onu yok sayıp hiç başka konulardan sohbet etmedik. Hep onun da dahil olduğu, ilgisini çekecek konulardan konuştuk. Etraftaki herşeyi mutlaka sıfatla birlikte telaffuz ettik. Karşıdan gelen kırmızı arabaya bak. Büyük köpeğin gözleri kapalı, uyuyor, küçük köpeğin gözleri açık. Demek ki uyumuyor. Gibi
Aaaa bu benim oğlum sankiBen de kızımda bu şekilde davrandım.3,5 yaşında konuştuŞimdi susturamıyoruz o ayrı da.Oğlum da üç dört kelimede daha.Sürekli konuşuyorum.Her şeyi çok güzel anlıyor ama konışma yok.Hiçbir aktiviteyle ilgisi yok.Sürekli bir hareket.Bahçeye çıkarsam kapıdan kaçmaya çalışır.Ne salıncağa biner,ne kaydırağa.Erkek çocuk topla oynasın diye uğraşıyorum umru değil.Varsa yoksa süpürge, araba bir de.
Tvsiz çocuk büyütmek zor gerçekten.Ben arada açıyorum alşam hele eşim duramaz Tvsiz.Ama onunla da pek ilgilenmiyor.Konuşma olayına kızımda çok taktım oğlumda takmıyorum.Birden çözülüyorlar merak etme.Soran olursa çok değil başkalarının yanında hiç konuşmuyor dersinAaaa bu benim oğlum sankiTv olmadan çocuk büyüyorum ki bu bence çok zor ama oğlumun kelime sayısı çok az . Millet açıyor tv çocukları bülbül gibi Sürekli oyuncak oynayalım kitap bakalım vs derdindeyim o ise sürekli koş zıpla hopla hareket peşinde onunla konuşmaktan akşamları boğazım şişiyor resmen. Geçen görümcem ve Kv ile görüntülü konuşuyorduk . Görümcem oğlun artık konuşuyordur dedi . Bende yooo hayır konuşmuyor daha dedim . 2 Li cümle kuruyordur dedi yok dedim . Anne baba gel diyordur dedi demiyor dedim artık patlamama ramak kalmıştı eşim müdahale etti ben sustum çünkü
Hiç izletmedim. Yemek yedirirken ve şehirler arası yol dahil. Hatta merak etmesin diye telefonları ve uzaktan kumandaları hep gözünün önünden kaldırıyoruz.Benimde 21 aylik cocugum televizyon baktiriyor musunuz yada eline hic telefon aliyor mu arkadaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?