22 aylık çocuğu evde oyalamak bu kadar zor mu ?

Duruma “çocuğu evde oyalamak” yerine “evladımızla vakit geçirmek, onunla eğlenmek, onun gelişimine yardımcı olmak, hasret gidermek” olarak bakarsanız sorun kalmaz
Tuvalete gidememek, bazen su bile içememek, bakın kahvaltı, yemek vs hiç demiyorum. Temizlik, yemek yapmak için onlar ne diyorum. Biz vakit geçirmek, hasret gidermek aşamasının biraz üzerindeyiz sanırım. Yapışık ikiz. Bizim bebe doğduğunun farkında değil bence

Çocuğu yalnız oynasın diye bıraktığınızda yine size yapışırBenimki en fazla 10 dakika araba oyunu.Kitapmış,saklambaçmış,oyun hamuru verir vermez yiyor (veremiyorum),bebekler,kap kacak aklına ne gelirse oyuncak namına ilgisini araba dışında çeken yok.Elektrik süpürgesi en büyük ilgi alanı.Ben süpürüyorum o da eline benzer birşey bulup süpürüyor benle.Günde birkaç kere ev süpürüyoruzYemek yerken tv açıuorum reklamlar sadece.Çizgi filmler pek ilgisini çekmiyor.Gözünü korkutmak istemem emekleyene kadar en güzel dönem.O dönemde de uyku düzeni, emzirme olayı yüzünden bunalıyorsun.İki çocuk annesi olarak söyleyebilirim ki 5 yaşına kadar fiziksel bir rahatlık yok.5 ten sonra da beynen yok.Ama bunlara rağmen dünyadaki en güzel mutluluk çocuk sahibi olmak.En çok yorulduğum günde bile niye doğurdum dememişimdir.

Ben çözümü işte buldum. Bulaşık Makinesi boşaltır, çamaşır makinesi boşaltır, çamaşır toplar, katlar, taşır. Ortalığı toplar, sağı solu siler, ev süpürür elbette yaptığı kadar da dağıtır ama maksadim bebeye iş kilitlemek değil, öğrensin ve ise yaradığını hissettsin. Sorumluluk çok sever bu yaş bebesi. Bir deneyin. Hadi bana yardım et deyin bir yapmaz iki yapmaz üçüncüde kendi koşar. Ben tüm gün yalnızım oğlumla. Mecburen işi de birlikte yapa yapa öğrendi katılmayı. Ha bir de kedimiz var. Eviniz musaitse evcil hayvan sahiplenin derim. Yemeği de onu tezgaha oturtarak yapıyorum mecburen. İzlemek hatta dahil olmak istiyor. Çözümü böyle buldum. Parka da gideriz hemen her gün. Birkaç gündür kar var çıkamadık ama kar haricî her hava durumunda çıkarırım.

Kızınız size muhalefet davranıyor anladığım kadarıyla.Benim kızım da aynıydı 10 yaşında şu an daha beter.Bu sefer ne desem tamam diyor ama yapmıyor

İki yaş sendromu bu. Benmerkezci su an bu davranış çok normal. Her şeye hayır der, yapma der. Her şeyi ben yapacağım der. Sabirdan başka çözümü yok

Benim oğlan bana parmak sallamaya başladı

Ben de kızımda bu şekilde davrandım.3,5 yaşında konuştuŞimdi susturamıyoruz o ayrı da.Oğlum da üç dört kelimede daha.Sürekli konuşuyorum.Her şeyi çok güzel anlıyor ama konışma yok.Hiçbir aktiviteyle ilgisi yok.Sürekli bir hareket.Bahçeye çıkarsam kapıdan kaçmaya çalışır.Ne salıncağa biner,ne kaydırağa.Erkek çocuk topla oynasın diye uğraşıyorum umru değil.Varsa yoksa süpürge, araba bir de.

Aaaa bu benim oğlum sanki Tv olmadan çocuk büyüyorum ki bu bence çok zor ama oğlumun kelime sayısı çok az . Millet açıyor tv çocukları bülbül gibi Sürekli oyuncak oynayalım kitap bakalım vs derdindeyim o ise sürekli koş zıpla hopla hareket peşinde onunla konuşmaktan akşamları boğazım şişiyor resmen. Geçen görümcem ve Kv ile görüntülü konuşuyorduk . Görümcem oğlun artık konuşuyordur dedi . Bende yooo hayır konuşmuyor daha dedim . 2 Li cümle kuruyordur dedi yok dedim . Anne baba gel diyordur dedi demiyor dedim artık patlamama ramak kalmıştı eşim müdahale etti ben sustum çünkü

Tvsiz çocuk büyütmek zor gerçekten.Ben arada açıyorum alşam hele eşim duramaz Tvsiz.Ama onunla da pek ilgilenmiyor.Konuşma olayına kızımda çok taktım oğlumda takmıyorum.Birden çözülüyorlar merak etme.Soran olursa çok değil başkalarının yanında hiç konuşmuyor dersinÇok duyucan konuşuyor mu sorusunu sonra da çiş söylüyormu

Ankara'da hava 0'ın üstüne çıkmıyor. Yine de oğlumu parka indiriyorum çocuğu bırakın insan yok. Hava soğuk, kasvetli, ortam sessiz boş... evde daha çok eğleniyor yani ama enerjisini atamıyor. kaba motor gelişimi geri. gymboree, kindyroo gibi fiziksel yönü olan oyun gruplarını araştırmaya başladım. Tecrübesi, bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. Oğlum 15 aylık (vay anam neden 1 veya 1,5 yaş değil de 15 ay demişim diye yargılamayın ikisiyle de aradaki fark baya fazla).

Benimde 21 aylik cocugum televizyon baktiriyor musunuz yada eline hic telefon aliyor mu arkadaslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…