- Konu Sahibi mermaid2608
-
Kızsa bitmeyen evcilik türevleri. Erkekse bilmiyorum.Yaa biz 1 sonra rahatlarız diyoruz. Azcık umudumuz var. 1 sene sonra nasıl olacak?
Ayy kahkaha attım.Ben yemeğin altını kapatayım diyorum ayağa kalkarken o çoktan kalkıp koşuyor oluyor
Bir insan herşeye ağlar mı yaaa diyorum ama ağlıyor yemin ederim ağlıyorKendi diyor çiş kaka yaptım. Annem temizleyecek.hadş temizleyelim diyorum. Anne temzilemeyecek yaygarası kopuyor. Tamam temizlemiyorum diyorum. Bu defa da temizleyecekkkkk ve ağlayarak kapanış
Ne güzel işteKızsa bitmeyen evcilik türevleri. Erkekse bilmiyorum.
Bebek konuşturmalar, role play ler, hadi yarışma yapalımlar.... Keyifli bi dönem de daha çok senle oynuyor işte. Benimki bi de rolünü de söylüyor. Sen şimdi böyle diyceksin böyle yapacaksın...
Her an pnunla geçirmek zorunda değilsiniz ki. 2 yaşında çocuk kendi başına oynayabilir, oyun kurabilir. Siz sadece destekçi olup onun kendini oyalayamadığı zamanlarda yardımcı olursanız çocugunuz için daha faydalı bir şey yapmış olursunuz.Eşim de öğretmen ben de. Birimz sabah, birimiz öğleden sonra gidiyoruz. Dönüşümlü bakıyoruz. Ama evde çocupu oyalayamıyoruz. Bugün okuldan geldim, eşimin bebekle üç saattir birlikteydi ve tükenmişti adam resmen. Zombi gibi olmuştu. Gözaltları morarmıştı. Lego, kartlar, oyun hamuru, evcilik hepsini oyunuyoruz. Kitap anlatıyoruz. Resim karalıyoruz. Ama resmen kısır döngü oldu. Henüz aylardan ocak. Havalar yağışlı bu ara. Siz neler yapıyorsunuz?
Kız. Ben razıyım oynamaya. Yeter ki ağlamadan güzel güzel oynayalım.Ben de çok severim bebekler, oyuncaklar.İnatlaşmadan gidelşm gezelim, hayvanlara bakalım, onlara mama verelim, dönerken markete uğrayalım.Arabada son ses müzik açalım. Sabahtan akşama kadar sokaklarda oynayalım. Ama lütfen ağlamadan, inatlaşmadan.Kızsa bitmeyen evcilik türevleri. Erkekse bilmiyorum.
Bebek konuşturmalar, role play ler, hadi yarışma yapalımlar.... Keyifli bi dönem de daha çok senle oynuyor işte. Benimki bi de rolünü de söylüyor. Sen şimdi böyle diyceksin böyle yapacaksın...
Saçma sapan videolar çekiyor aileler çocuklarıyla yok parka gidiyorlar yok evde oyuncak paketi açıyorlar falan. Nedense çocuklar da onlara bayılıyor. O kadar itici videolar ki.
Buraya "fatih seliiiiiiim" yazsam çocuğu olan kadınların çoğunun kulaklarında bu videoyu çeken kadının sesi yankılanır
Böyle şeyler izlememesi hayrınıza.
Ama cocomelon, bazı güzel türkçe bebek şarkıları falan bunlardan çok fazla şey öğrendi. Oyunlar da boyama oyunu, baby games başlığındaki oyunlar işte gölgesi ile şekli eşleştirme falan bunların zararını değil yararını gördüğümüzü düşünüyorum kendi adımıza.
Tuvaletin kapısında bekliyor ama. Sürekli beni kesiyor evin içinde. Bir odaya giriyorum sessizce peşlmden geliyor. Elindeki oyuncağa bakıyor diye bende elime telefonumu alıyorum, anne onu bırakacak, oyuncak oynayacak diypr.Her an pnunla geçirmek zorunda değilsiniz ki. 2 yaşında çocuk kendi başına oynayabilir, oyun kurabilir. Siz sadece destekçi olup onun kendini oyalayamadığı zamanlarda yardımcı olursanız çocugunuz için daha faydalı bir şey yapmış olursunuz.
Aynen ya. Enerjileri de bitmiyorZor zor, çok zor.
Arada kapatıp açabilmeliyiz bu çocukları.
Mute tuşu istiyorum Rabbim, ama kontrol bende olsun.
Çocuğunuz var mıHer an pnunla geçirmek zorunda değilsiniz ki. 2 yaşında çocuk kendi başına oynayabilir, oyun kurabilir. Siz sadece destekçi olup onun kendini oyalayamadığı zamanlarda yardımcı olursanız çocugunuz için daha faydalı bir şey yapmış olursunuz.
444 aylığım dermişim misal
djfgklkgld
Bizim çocuklar aşırı benziyor ya farkında mısınAyy kahkaha attım.
Yönergeli dikkat geliştirme setleri var.Rutinlere çok itirazı yok. Bizim asıl sıkıntımuz şu sanırım. Benim çocuğum beyin olarak yorulmayı seviyor. Çekmece karıştırmak, koltuklara çıkmak, sandalyeye tırmanmak hiç oyalamıyor onu. Ben açıyorum çekmeceyi hadi Bakalım neler varmış diye. Göz ucuyla bakıyor. Ama eşleştirme kartları verin. Gözleri parlıyor. Bu tarz etkinliklerde sürekli anne yada baba iletişimiyle oluyor. Gün sonunda resmen 2 yaş bebesiyle çene çalmaktan yoruluyorum
Aynen ya. Enerjileri de bitmiyor
İlk bebeğiniz sanırım.. Siz de anne olduğunuzda anlayacaksınız. 22 ay ve 2 yaş çok farklı. 2 yaşın önü açık ayrıca22 ay ne ya 2 yasinda deseniz olmuyor mu?
İlk hamilelik mi? Çevremde hiç 2 yaşında kendi kendime oynayan çocuk yok da bana ütopik geliyor. Benimki dört yaşında hala kendi kendine pek oynamaz.Her an pnunla geçirmek zorunda değilsiniz ki. 2 yaşında çocuk kendi başına oynayabilir, oyun kurabilir. Siz sadece destekçi olup onun kendini oyalayamadığı zamanlarda yardımcı olursanız çocugunuz için daha faydalı bir şey yapmış olursunuz.
Olmuyor hanımefendi 15 aylık bebekle 24 ayını doldurmuş bebek bir mi ? O zaman 6 aylık da demeyelim yarım yaşında diyelim. Boş şeylere takılacağınıza sorulan soruya cevap vermeyi deneseniz olmaz mı?22 ay ne ya 2 yasinda deseniz olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?