- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
1-20 ye kadar sayıyor, arabaların plakalarını harfler de dahil okuyor, bütün renkleri biliyor ve söylüyor, dinlediğimiz şarkıların bütün sözlerini ezbere biliyor ve sizinle aşık atışması yapıyor. Yani biz mini mini bir kuş diyprız o diğer satırını söylüyor. Heyecanlandıracak farklı bir şey bulsamOlaya şöyle yaklaşmamak lazım. Şimdi yaşı değil hiç eline vermeyeyim yaşı geldi hop al kes bakalım. Bazı çocuklar önde veya geride olabiliyorlar. Maksat çocuğa bir şeyler sunmak, keşfetmesine izin vermek.
Benim arkadaşımın kızı 3.5 yaşında. Annesi ısrarla renkleri öğretmeye çalışıyor ama yok. Benimki 2 yaşında ablasından öğrendi. Hatta 1-2-3 sayılarını gördüğünde tanıyor ve söylüyor. Şu an erken ama ben öğrenmesi için bir çaba sarfetmedi. Ablasından kapmış. Ben de hazır öğrenmişken arada bir soruyorum. Hoşuna gidiyor. Tekrar ediyor. Yani çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz neler yapabileceğini siz daha iyi bilirsiniz.
Az önce bir yorumda konuşma olarak çok iyi olduğunu okudum. Maşallah diyelim. Tekerleme veya şarkı öğretebilirsiniz. Biz bu ara “Komşu, komşuyu” tekrar ediyoruz. 2 günde öğrendi.
Askında özet olarak sadece evdeki “oyuncaklarla” sınırlı kalmayın. Farklı şeyler çocukları çok heyecanlandırıyor.