- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
- Konu Sahibi mermaid2608
-
benimki oynuyor hem de harika ve çok güzel oyun kuruyor maşallah ama uyku düzeni berbat yani her çocuk farklı ve yukarda yorumumda da yazdım hepsinin bi arızası varİlk hamilelik mi? Çevremde hiç 2 yaşında kendi kendime oynayan çocuk yok da bana ütopik geliyor. Benimki dört yaşında hala kendi kendine pek oynamaz.
Aslında çok doğru söylüyorsunuz. Bizler de anne baba olarak sabırsız ve tahammülsüzüz birazher çocuk farklı bence yani kızımdan sonra öyle düşünüyorum. 24 aylık kızım. ben mutfaktayım koyuyorum öğrenme kulesine bulaşık yıkıyor tezgah temizliyor odada oyuncak ayısını uyutuyor oyun hamurlarıyla oynuyor legolarla kuleler yapıyor alış veriş merkezi oyun alanlarında 2 saat sıkılmadan oynayabiliyor. ama aması var doğduğundan beri bilhassa 6 aydan sonra bi sabah dinlenmiş uyanmadım. uyku düzeni berbat ötesibazen cinnet geçiresim geliyor.herkesin durumu farklı yani. özetle hepsinin bi arızası var
Doktor bana 3 yaşından önce oynamayacağını 3 yaşından sonra da karakterine göre oynayıp oynamayacağı belli olacak dedi . Kiiii oynasa oynasa ne kadar oynayabilir ki zatenİlk hamilelik mi? Çevremde hiç 2 yaşında kendi kendime oynayan çocuk yok da bana ütopik geliyor. Benimki dört yaşında hala kendi kendine pek oynamaz.
Bizde de aynı dönemlerde sendromun ayak sesleri duyulduKışın evde zapetetmek cok zor.. Bi arkadasım demıstı 2 yasında kış aylarında evde cok zorlandım, sende zorlancaksın hazır ol demişti.. Resmen bize agustos tan sonra "winter's coming" oldu2 yasına girdi gireli sendromların birebir aynısını yasıyorum
böyle bir bebek vat miKız. Ben razıyım oynamaya. Yeter ki ağlamadan güzel güzel oynayalım.Ben de çok severim bebekler, oyuncaklar.İnatlaşmadan gidelşm gezelim, hayvanlara bakalım, onlara mama verelim, dönerken markete uğrayalım.Arabada son ses müzik açalım. Sabahtan akşama kadar sokaklarda oynayalım. Ama lütfen ağlamadan, inatlaşmadan.
Tek başına oyun oynamak da sıkıcı gerçekten ben ona da hak veriyorum.Doktor bana 3 yaşından önce oynamayacağını 3 yaşından sonra da karakterine göre oynayıp oynamayacağı belli olacak dedi . Kiiii oynasa oynasa ne kadar oynayabilir ki zaten
insanız çünkü. ben de öğretmenim mesela yarın nöbetçiyim ama hala tam dalmadı. gece kaçta uyanır geçen hafta olduğu gibi 2 buçukta beni zorla yataktan çıkarıp odaya götürür ve niloya izlemek için bağırır mı ben açmamak için direnir delirir miyim, sonra otursun oynasın ama gözüm üstünde olsun diye tepesinde bekleyip bütün gün ayakta 7 saat dersle ceset gibi olur muyum bilmiyorumAslında çok doğru söylüyorsunuz. Bizler de anne baba olarak sabırsız ve tahammülsüzüz biraz
Bizim de oyun oynamaz hep bizle oyun kurar ama kesintisiz uyur, yemeğini düzgün yer, okula uyumlu sayılır. Ama seçme şansım olsa sanırım kendi oynamasını tercih ederdimbenimki oynuyor hem de harika ve çok güzel oyun kuruyor maşallah ama uyku düzeni berbat yani her çocuk farklı ve yukarda yorumumda da yazdım hepsinin bi arızası var
Her gün dışarı çıkıyoruz. Evimiz müstakil. Bahçemiz var. Salıncak kaydırak bir sürü şey var. Ama ahh Karadeniz havası. Bir de benim kızım salıncak ve kaydırak sevmedi. Yani toplasanız aldıoımzdan beri 3-4 defa bindi. Benim kızım sürekli hayvan bulalım. Şehrin yakın köylerinde at, inek, koyun, eşek aramaktan bir depo benzin harcıyoruz. Hava yağışlı olunca hayvanları da otlatmıyorlar. Milletin bahçe çitlerüne yanaşıp yanaşıp koyun inek bekliyoruzbiz de eşimle bundan bahsediyoruz sürekli. Yani benim çocuklarım 8 buçukta yatan, sabahın köründe kalkan çocuklardı. Bu kış bize hiç iyi gelmedi. Geç yatıp geç kalkıyorlar. Yazın hep parklardaydık, şimdi parka çıkamıyoruz ve çocuklar yorulmuyor. Büyüğü 4 saat gidiyor okula yetmiyor. Sürekli ne yapsak modundayız o yüzden ben hastalık hava mava dinlemeden dışarı çıkmaya çalışıyorum.
Eve kaydırak salıncak vs düşünün benceO aylarda baya oyalıyor. Bir de soğuk bile olsa hava aldırmaya çalışın.
Şu an kendi kendine de oyun kurabilecek yaşta. İmkan verirseniz deneyebilir
sanırım ben de uyumasınıBizim de oyun oynamaz hep bizle oyun kurar ama kesintisiz uyur, yemeğini düzgün yer, okula uyumlu sayılır. Ama seçme şansım olsa sanırım kendi oynamasını tercih ederdim
Ayy Allah yardımcınız olsun. O da ayrı zorinsanız çünkü. ben de öğretmenim mesela yarın nöbetçiyim ama hala tam dalmadı. gece kaçta uyanır geçen hafta olduğu gibi 2 buçukta beni zorla yataktan çıkarıp odaya götürür ve niloya izlemek için bağırır mı ben açmamak için direnir delirir miyim, sonra otursun oynasın ama gözüm üstünde olsun diye tepesinde bekleyip bütün gün ayakta 7 saat dersle ceset gibi olur muyum bilmiyorumhassas noktam uyku benimki de ordan vuruyor hem de tam 18 aydır
Oyun grupları bir süre askıya alındı. Corona, domuz gribi, rota ve bronşit salgınları varmışyaşadığıniz şehirde oyun grubu var mı ya da kreş yarim gün gitsin. benim de oğlum 18 aylık artık kitaplarını puzzelarini yırtmaya başladı haklı çocuk sıkıldı yani
Hayaller hayatlarböyle bir bebek vat mimasal gibi çok güzel anlatmışsınız
LegoTek başına oyun oynamak da sıkıcı gerçekten ben ona da hak veriyorum.
Dört yaştan sonra güncelleme geldi bize, oyunu kurup bir yemek yapayım ben der kaçarsam onbeş dk idare ediyor.
Kendi kendine kes yapıştır boya fln epey oyalıyor.
Onun dışında hot wheelstan ve legodan kusacağız artık normal bence
Bizde enteresan bir durum var, bizimki normal bir yetişkin gibi konuşuyor. Mesela kızım montunu giydireyim diyorum. Çümkü hava çok soğuk diye tamamlıyor.Bağlaçları, de ekini kullanıyor. Deyimleri kullanıyor. Bizim ağzımızdan bir defa çıkmış olması yeterli. Normal karşılıklı konuşabilirsinİ.Benim kızım da 22 AYLIK taaaaam Y İ R M İ İ K İ
Hiç oyunlardan zevk almıyor 5 dakika oynuyorsak 6. Dakika sıkılıp dikkatini hemen başka şeylere yöneltiyor. Açıkçası bende bu yüzden hiçbir şey yapmak istemiyorum.
Aslında hazır konu da açılmışken sizin bebek 2li kelime falan kullanmaya başladı mı ?
22 aylık bebek nasıl makasla kağıt kesecek oğlum 24 aylık ve kesemiyor mesela .Yaz kış çocuklarımı dışarı çıkarırım. Astronot tulum, yağmurluk, çizme …hatta yaşlarına uygun şemsiyeleri var. Soğuk veya yağışlı hava çok aşırı olmadığı sürece bence bahane. Eşiniz bir yarım saat bir saat dışarı çıkarsa kahvaltısıydı, oynamasıydı zaten öğlen olur. Siz geldiğinizde öğle yemeği, uyku, arıştırmalık bir şeyler sonra yine bir tur dışarı, ardından oyun ve akşam yemeği. Gün biter zaten.
Oyun dediğim de değişik etkinlikler olabilir. Her gün aynı oyuncakları görmekten sıkılıyorlar. Farklı bir şeyler katın. Çok az malzemeyle yapabileceğiniz bir dünya etkinlik var.
Benim küçüğüm 2.5 yaşında ve uzun süre sulu boya ve oyun hamuru ile kendi oyalanır. (Çok keskin olmayan) çocuk makası verin eline. Kağıt kessin. Masaya iki farklı malzeme dökün (2 farklı renkte ponpon gibi). Renklerine göre iki kutuya ayırsın. Parmak boyasına bayılırlar. Balonu boyaya batırıp tırtıllar yapın. Şarkı açın. Dans edin. Bu yaşlarda yerlerinde duramıyorlar zaten. Oyalamak zor ama imkansız değil. Allah kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?