22 aylık çocuğu evde oyalamak bu kadar zor mu ?

Şu yazdıklarınızı ben mi yazdım acaba diye okudum. Allahım çok şükür beni anlayabilecek biri. Oley oley. Okulda öğretmen arkadaşlar abartıyorsun diypr. Çocuk suluğum boş, doldur diyor. Dolduruyorum neden doldurdun diye ağlıyor. Geçen cumartesi uyanık kaldığı 12 saatin 5 saatini ağlayarak geçirdi. Sebep yok. Herşey potansiyel sebep. Kızım çay içeceğim dedim. Hayırrr anne çay içmeyeck diye bir saat ağladı. Tamam içmeyecğim diyorum. Ama aradığımız kişiye ulaşılamıyor modunda
Demek ki sizin kızınız zor bi çocuk. Pekin şeyi merak ettim sınır koyabiliyor musunuz çocuğa? Mesela ne bileyim yatma saati gibi felan

Küvette kayıp düşmemesi için aldığınız ekstra bir önlem varmıydı. Kaydırmaz koyduk ama çözüm olmadı. Bir defa kayıp düştü
Bizim zemin tırtıklıydı pek kaymıyordu.
Tabi bir iki oldu yine kayma.
Bu ince havuz patikleri var ya kaydırmaz tabanlı onlardan giydirin.

Bende anne olucam Allah nasip ederse. Tabiki bende oyunlar oynamak istiyorum ancak bütün vaktinizi çocuğa ayırmak doğru mu? Kendi başına da oyalanmayı bilmesi gerekmez mi? Sürekli bi etkinlik yapmak, sürekli yenilik, sürekli hareket ileride çocuğu memnuniyetsiz, çabuk sıkılan biri haline getirmez mi? Ne bileyim çocuğunda arada sırada canının sıkılması gerekmez mi? Sonuç olarak oyunlar çocukların gerçek hayata hazırlanması için bi nevi simülasyon, ancak bu etkinlik çılgınlığıyla iş farklı boyutlara taşınmış gibi. Sanki aileler biz yaşayamadık siz yaşayın diye çocuğu ilgiye boğuyorlar.
Hani birde insanın çocuğu olunca tabiki en önemli görev ebeveynlik ama çocuk için tümden kendinden vazgeçmek mi gerekiyor?
Biri beni aydınlatsın 😊

Kendi kendine oyun oynayacak zamana gelmesi 3 4 yaşı bulabiliyor hatta daha uzun bile sürebiliyor.. Biz anne babalar da isteriz çocuğumuz kendi kendini eylesin ama maalesef öyle olmuyor🤦‍♀️ birde çocuk hayatı zaten oyun oynayarak öğreniyor,bir öğretmen gibi karşısına gecıp anlatamıyorsun.. Mesela tuvalet egıtımı bizim gundemımızde su an.. Onu bile bebek üzerinden oyunla gosterıosun.. Bak bebegı çişi gelmiş kakası gelmiş vsvs.. Etkınlık konusunda size katılıorm, 2.5yasına girecek oglum, evde 3 kere anca önune bisey vermısımdır.. Bile bile de vermıorm anaokulunda sıkılmasın ilerde diye..

Çocuk için kendinden vazgecmıyorsun elbette mesela çişin gelince eşin gelene kadar tutuyorsun 🤣

Eşim de öğretmen ben de. Birimz sabah, birimiz öğleden sonra gidiyoruz. Dönüşümlü bakıyoruz. Ama evde çocupu oyalayamıyoruz. Bugün okuldan geldim, eşimin bebekle üç saattir birlikteydi ve tükenmişti adam resmen. Zombi gibi olmuştu. Gözaltları morarmıştı. Lego, kartlar, oyun hamuru, evcilik hepsini oyunuyoruz. Kitap anlatıyoruz. Resim karalıyoruz. Ama resmen kısır döngü oldu. Henüz aylardan ocak. Havalar yağışlı bu ara. Siz neler yapıyorsunuz?
Cocugu hiç kendi haline bırakmıyor musunuz oyun kurmasi ve kendi başına oynaması için ?

Demek ki sizin kızınız zor bi çocuk. Pekin şeyi merak ettim sınır koyabiliyor musunuz çocuğa? Mesela ne bileyim yatma saati gibi felan
Rutinlere çok itirazı yok. Bizim asıl sıkıntımuz şu sanırım. Benim çocuğum beyin olarak yorulmayı seviyor. Çekmece karıştırmak, koltuklara çıkmak, sandalyeye tırmanmak hiç oyalamıyor onu. Ben açıyorum çekmeceyi hadi Bakalım neler varmış diye. Göz ucuyla bakıyor. Ama eşleştirme kartları verin. Gözleri parlıyor. Bu tarz etkinliklerde sürekli anne yada baba iletişimiyle oluyor. Gün sonunda resmen 2 yaş bebesiyle çene çalmaktan yoruluyorum

Kendi kendine oyun oynayacak zamana gelmesi 3 4 yaşı bulabiliyor hatta daha uzun bile sürebiliyor.. Biz anne babalar da isteriz çocuğumuz kendi kendini eylesin ama maalesef öyle olmuyor🤦‍♀️ birde çocuk hayatı zaten oyun oynayarak öğreniyor,bir öğretmen gibi karşısına gecıp anlatamıyorsun.. Mesela tuvalet egıtımı bizim gundemımızde su an.. Onu bile bebek üzerinden oyunla gosterıosun.. Bak bebegı çişi gelmiş kakası gelmiş vsvs.. Etkınlık konusunda size katılıorm, 2.5yasına girecek oglum, evde 3 kere anca önune bisey vermısımdır.. Bile bile de vermıorm anaokulunda sıkılmasın ilerde diye..

Çocuk için kendinden vazgecmıyorsun elbette mesela çişin gelince eşin gelene kadar tutuyorsun 🤣
Ayy valla çok eksiğim var benim 🙈 Aslında kitap okumaya başladım çocuk gelişimiyle ilgili ama buradaki annelerden çok fazla şey öğreniyorum. Ben sanıyorum ki öğretmen gibi anlatıcam nezih nezih yavrum böyle yapman hoş değil , paşa çocuğum da evet annecim diyecek 😅😅😅

Oyunla öğretmek çok güzel bir yöntemmiş

22 ay nedir Allah aşkına?48 ay diyen bile gördü bu gözler bu forumda.Ve evet buna takıldım.2 yaşına gelmiş çocuğa da ay demeyiverin artık ya.

Bu akşam eşimle konuştuk. Acaba dediğiniz tarz oyunlar mu bulsak diye. Hangi içerikler olumsuz etkiledi.
Saçma sapan videolar çekiyor aileler çocuklarıyla yok parka gidiyorlar yok evde oyuncak paketi açıyorlar falan. Nedense çocuklar da onlara bayılıyor. O kadar itici videolar ki.
Buraya "fatih seliiiiiiim" yazsam çocuğu olan kadınların çoğunun kulaklarında bu videoyu çeken kadının sesi yankılanır :D

Böyle şeyler izlememesi hayrınıza.
Ama cocomelon, bazı güzel türkçe bebek şarkıları falan bunlardan çok fazla şey öğrendi. Oyunlar da boyama oyunu, baby games başlığındaki oyunlar işte gölgesi ile şekli eşleştirme falan bunların zararını değil yararını gördüğümüzü düşünüyorum kendi adımıza.

Cocugu hiç kendi haline bırakmıyor musunuz oyun kurmasi ve kendi başına oynaması için ?
Sürekli yalnız bırakmaya çalışıyorum. Mesela kızım ben su içip geleyim, bir dakika mutfağa gidiyorum hemen geleceğim diyip ortamdan ayrılıyorum. En fazla 30 sn. Sonra dibimde bitiyor. Elimden tutup anne gelecek, Ali baba oynayacağız, kiatp okuyacağız diye götürüyor

Şu yazdıklarınızı ben mi yazdım acaba diye okudum. Allahım çok şükür beni anlayabilecek biri. Oley oley. Okulda öğretmen arkadaşlar abartıyorsun diypr. Çocuk suluğum boş, doldur diyor. Dolduruyorum neden doldurdun diye ağlıyor. Geçen cumartesi uyanık kaldığı 12 saatin 5 saatini ağlayarak geçirdi. Sebep yok. Herşey potansiyel sebep. Kızım çay içeceğim dedim. Hayırrr anne çay içmeyeck diye bir saat ağladı. Tamam içmeyecğim diyorum. Ama aradığımız kişiye ulaşılamıyor modunda
Klasik iki yaş sendromu

Rutinlere çok itirazı yok. Bizim asıl sıkıntımuz şu sanırım. Benim çocuğum beyin olarak yorulmayı seviyor. Çekmece karıştırmak, koltuklara çıkmak, sandalyeye tırmanmak hiç oyalamıyor onu. Ben açıyorum çekmeceyi hadi Bakalım neler varmış diye. Göz ucuyla bakıyor. Ama eşleştirme kartları verin. Gözleri parlıyor. Bu tarz etkinliklerde sürekli anne yada baba iletişimiyle oluyor. Gün sonunda resmen 2 yaş bebesiyle çene çalmaktan yoruluyorum
Belki kendi yaş grubuyla sosyalleşse bu ihtiyacı azalacak. Biz bile bu saate yazışarak olsa bile konuşmaktan vazgeçmiyoruz 😅

Çocuklarımız çok benziyor. Hiç öyle çekmeceyle mutfak eşyasıyla işi olmadı. Etkinlik kitabı, ona bişeyler soracaksın o bulacak falan böyle şeyler isterdi. Hep öğrenme odaklı gidiyor. Ben oturayım ona anlatayım yaptırayım vs. Senin 1 sene sonraki geleceğini görüyorum :D

Bence bizim bebelerin karakteri bu çok üzülüyorum 😦
Yalnis anlasilmasin. Benimkiler de melek gibi degil. Ama benim fark ettigim o yas grubu icin: Ben cocukla ne kadar inatlassam o kadar zora giriyor hersey. Cocuklarin o yas grubunda beyin yapisi daha o kadar ilerlemedigi icin bazen o krizlere de giriyorlar. Almanyada bu konu ile ilgili iyi bir kitap var, ama maalesef türkcesi yok galiba. Bebegin size uydugu zaman öyle gecirin, inatlastigi zaman da onun ihtiyaclarina agirlik verin..her bebek ayni degil, hepsinin ihtiyaclari farkli. Benim ki de bir kere kaka bezini degistirmek istedigim icin kriz cikartti:D
O bez krizi günde 3 öğün var kakalı bez 🤣 birde kakasını çişini tuvalete yaptığını iddia ediyor 🤣

Saçma sapan videolar çekiyor aileler çocuklarıyla yok parka gidiyorlar yok evde oyuncak paketi açıyorlar falan. Nedense çocuklar da onlara bayılıyor. O kadar itici videolar ki.
Buraya "fatih seliiiiiiim" yazsam çocuğu olan kadınların çoğunun kulaklarında bu videoyu çeken kadının sesi yankılanır :KK70:

Böyle şeyler izlememesi hayrınıza.
Ama cocomelon, bazı güzel türkçe bebek şarkıları falan bunlardan çok fazla şey öğrendi. Oyunlar da boyama oyunu, baby games başlığındaki oyunlar işte gölgesi ile şekli eşleştirme falan bunların zararını değil yararını gördüğümüzü düşünüyorum kendi adımıza.
Fatihe sırf meraktan bakacağım. Şu anda bana bir ışık oldunuz. Ekran konusunda biraz kuralı davranıyoruz. Tv yok henüz. Ufak tefek çocuk şarkıları dinliyoruz telefondan. Ama çocuk oyunları iyi bir alternatif olabilir

Çocuklarımız çok benziyor. Hiç öyle çekmeceyle mutfak eşyasıyla işi olmadı. Etkinlik kitabı, ona bişeyler soracaksın o bulacak falan böyle şeyler isterdi. Hep öğrenme odaklı gidiyor. Ben oturayım ona anlatayım yaptırayım vs. Senin 1 sene sonraki geleceğini görüyorum :KK70:
Yaa biz 1 sonra rahatlarız diyoruz. Azcık umudumuz var. 1 sene sonra nasıl olacak?

Sürekli yalnız bırakmaya çalışıyorum. Mesela kızım ben su içip geleyim, bir dakika mutfağa gidiyorum hemen geleceğim diyip ortamdan ayrılıyorum. En fazla 30 sn. Sonra dibimde bitiyor. Elimden tutup anne gelecek, Ali baba oynayacağız, kiatp okuyacağız diye götürüyor
Ben yemeğin altını kapatayım diyorum ayağa kalkarken o çoktan kalkıp koşuyor oluyor 😁

Bence bizim bebelerin karakteri bu çok üzülüyorum 😦

O bez krizi günde 3 öğün var kakalı bez 🤣 birde kakasını çişini tuvalete yaptığını iddia ediyor 🤣
Kendi diyor çiş kaka yaptım. Annem temizleyecek.hadş temizleyelim diyorum. Anne temzilemeyecek yaygarası kopuyor. Tamam temizlemiyorum diyorum. Bu defa da temizleyecekkkkk ve ağlayarak kapanış

Ayy valla çok eksiğim var benim 🙈 Aslında kitap okumaya başladım çocuk gelişimiyle ilgili ama buradaki annelerden çok fazla şey öğreniyorum. Ben sanıyorum ki öğretmen gibi anlatıcam nezih nezih yavrum böyle yapman hoş değil , paşa çocuğum da evet annecim diyecek 😅😅😅

Oyunla öğretmek çok güzel bir yöntemmiş

Emin ol kitaptan okuduklarınla gercekten yasayacakların bambaşka olacak.. Herkesin annelık serüveni kendıne özgü.. Her cocuk bir degıl, mesela belkı senın dedıgın gibi olur, cocugun seni dinler bilemeyiz.. Ama özelikle 2 yaş dönüm noktası.. Orada huyu suyu herseyı yerıne oturuyo..
Bu arada saglıklı gebelık gecırmenizi temenni ederim.. Saglıkla kucagına alırsnz inş🙏

Back