• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 aylık bebek

Mavisuperisi_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
38
15
3
33
arkadaşlar 22 aylık erkek bebeğim var . Baba, dede , gel , mama, nene, obbo(ozmo), haha(hala) ,bob(top), dışında bir şey soylemiyor acaba normalmi? Her şeyi biliyor neyin. Nerde olduğunu, anlatılanları anlıyor agzında anlamsız çok fazla laf var söyledikleri bunlar normal mi acaba ?? Ben mi gereksiz yere takıyorum yoksa takmam mı lazım ? Bebişi olan anneler sizde durum ne ?

Benim oğlan da 22 aylık, aynen bir kaç kelime dışında konuşmuyor. Gayet normal merak etmeyin.

Tüm bireylerin gelişim süreçleri farklıdır, bazısı erkenden dillenir, bazısı geç. Sabırla konuşmaya devam etmek gerek :)

Benim oğlan da 22 aylık, aynen bir kaç kelime dışında konuşmuyor. Gayet normal merak etmeyin.

Tüm bireylerin gelişim süreçleri farklıdır, bazısı erkenden dillenir, bazısı geç. Sabırla konuşmaya devam etmek gerek :)

Evet her cocuk farklıdır allahtan cocugumu bir kıyaslamanın içine sokmuyorum . Ama bazen etraftan gelen bu cocuk nie konuşmuyor lafları acaba dedirttiyor insana teşekkürler ☺️

Benimki 3 yaşına grecek geveler gibi konusuyor aslında uzun cümleler kuruyor bayagı sohbet eder tarzda ama kimse anlamıyor tabi ki ne dediğini.
Net cümleleri de anne süt ver,televizyonu aç gibi iki kelimeli konusuyor.

gayet normal
kitap okuyun bol bol
benim oglum ilk defa 24 aylikke. anne dedi , kizimsa 9 aylikken anne demeye basladi :)
aralarinda daglar kadar fark var
oglan simdi 9 yasinda susturamiyoruz o kadar geveze

Gayet normal,her bebeğin gelişim süreci farklıdır. Bol bol kitap okuyun,bol bol konuşun bebeğinizle. Tv,tablet va gibi yerlerden bişeyler izliyorsa dil gelişimini geciktiriyor.
22 aylık kızım var,son 1 haftadır cümle kurmaya başladı artık. Onun öncesinde kelime kelime anlatıyordu derdini. Kız ve erkek arasında fark olduğu söyleniyor dil gelişiminde nekadar doğru bilmiyorum.

Normal gayet :))

Bunun bi değişik versiyonunu yaşıyoruz biz de, aklıma geldi yine uyuz oldum adama.
Normal kelime söyleyen çocuğun kelimelerini bozuyor babası. :/
Anne diyen çocuk annnnnööö der oldu. Dede diyen çocuğu dödööee haline getirtti. Güzelim çocuk teyzesine tize derdi, tööhhhss oldu, cevize civis derdi, civöeess oldu.
Arada bi höaaahh diyerek koşmalar filan... Babası yüzünden hep.
Hep bi şeylere tezahürat halindeyiz ailecek, sebepsiz.

Şurada iki satır derdimi dökem dedim konu açmadan idare edin artık :KK70:

Son düzenleme:
Ben 5 yasima kadar konusmadim. 22 ay erken daha.
Ama konusamiyor mu konusmuyor mu? Bu da onemli.

Ben oyle nazlanmayi seviyordum. Konusmuyordum her seyi onume seriyorlardi o mu bu mu ne istersin hangisi diye. Prenses gibi

Sonra bigun agzimdan kacirdim kelimeleri heyecanlaninca. Foyam aciga cikti :))

Ben 5 yasima kadar konusmadim. 22 ay erken daha.
Ama konusamiyor mu konusmuyor mu? Bu da onemli.

Ben oyle nazlanmayi seviyordum. Konusmuyordum her seyi onume seriyorlardi o mu bu mu ne istersin hangisi diye. Prenses gibi

Sonra bigun agzimdan kacirdim kelimeleri heyecanlaninca. Foyam aciga cikti :))
7 8 kelime söyleyebildiğine göre konuşuyor yani diye düşünüyorum :emir_bebek: biraz bizimkide nazlı keyfine göre canı nasıl isterse oyle

Normal gayet :))

Bunun bi değişik versiyonunu yaşıyoruz biz de, aklıma geldi yine uyuz oldum adama.
Normal kelime söyleyen çocuğun kelimelerini bozuyor babası. :/
Anne diyen çocuk annnnnööö der oldu. Dede diyen çocuğu dödööee haline getirtti. Güzelim çocuk teyzesine tize derdi, tööhhhss oldu, cevize civis derdi, civöeess oldu.
Arada bi höaaahh diyerek koşmalar filan... Babası yüzünden hep.
Hep bi şeylere tezahürat halindeyiz ailecek, sebepsiz.

Şurada iki satır derdimi dökem dedim konu açmadan idare edin artık :KK70:

Ah bu erkekler ah ahh der susarım :KK43:

arkadaşlar 22 aylık erkek bebeğim var . Baba, dede , gel , mama, nene, obbo(ozmo), haha(hala) ,bob(top), dışında bir şey soylemiyor acaba normalmi? Her şeyi biliyor neyin. Nerde olduğunu, anlatılanları anlıyor agzında anlamsız çok fazla laf var söyledikleri bunlar normal mi acaba ?? Ben mi gereksiz yere takıyorum yoksa takmam mı lazım ? Bebişi olan anneler sizde durum ne ?
Takma ya , bizim 2 yaşından sonra birden başlamıştı . Bi vakti vardır

Back