Merhaba

Nickin çok tanıdık gelince mesajlarıma baktım ve seninle mesajlaşmışız. Aynı anda aynı heyecanları yaşamışız ve meğerse aynı acıyı da tatmışız. Umarım bundan sonra senin için her şey daha güzel ve kolay olur

Ben o zamandan sonra ocak sonu yarı tatilde bir kere daha transfer oldum ve başarısız oldu. Yani bu 3.transferim. Hepsinde natürel siklusla oldum. Çünkü adetlerim düzenli ve doktorum doğal döngüde yapılan transferlerin daha sağlıklı olduğu görüşünde.
Natürel siklusta gelişen yumurta ve sonrasında da ovulasyon takip ediliyor. Yumurta belli bir olgunluğa erişince bazı doktorlar çatlatma iğnesi ile kontrollü çatlatıyor ya da benim doktorum gibi bazıları da kendinin çatlamasını bekliyor. Ama bu süreçte birkaç gün üst üste kontrole gidiyoruz. Yumurta büyürken salgılanan östrojen (e2) ile rahim kalınlığı artıyor. Çatlamasıyla da progesteron artmaya başlıyor. Ama tabi doktorlar yine de progesteron takviyesi veriyor. Eğer ki dondurulmuş embriyo 5.gün embriyosu ise ovulasyondan 5 gün sonra transfer gerçekleşiyor. 3.gün embriyosu ise 3 gün sonra transfer ediliyor.
Çok rahat bir süreç aslında. Sağlıklı beslenerek doğal döngünün daha kaliteli olmasına katkıda bulunabilirsin.
Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin canım. Bu prosedüre çok aşinayım.