- 1 Haziran 2012
- 7.077
- 24.251
- 598
- Konu Sahibi Mutsuzum41
-
Size o farkındalığı veremeyeceğimizi fark ettiğim için muhatap almadım farkındaysanız. Bir öğretmen olarak üzülüyorum evde baskı gören çocuklara, elimde değil. Bu yasaklarınızı evinizin kuralları olarak adlandırıyorsunuz, bu yasaklarınızın adı kural değil; baskıdır diyoruz ona bile itiraz ediyorsunuz . Zor ama umarım kızınız birey olduğunun bilincinde, ayakları yere basan, özgüvenli bir kadın olur büyüdüğünde. Sizin yetiştirme şekliniz bunu destekler nitelikte değil.
Ben böyle seviyorsam demek ki :)Çocuk psikolojisinden az çok anlayan herkes daha iyi anlar. Hatta bir zamanlar çocuk olmuş, benzer baskıları görmüş insanlar da daha iyi anlar. Her anne de çocuğunu bizlerden daha iyi düşünemez. Yoksa çocuğunu istismar eden, fiziksel/psikolojik şiddet uygulayan anneler olmazdı bu dünyada, değil mi?
Mesleğim, eğitimim çocuk gelişimi üzerine. Sizi ilgilendirmez, yorum yapamazsınız demeniz, bir doktora/mühendise “sen anlamazsın, hastanın bu yönde eğitim almamış yakını doğrusunu bilir” demenizle aynı şey.
Buraya yazılan her şeyi sorgulamaya, buraya yazılanların üzerinde fikir beyan etmeye de doğru sanılan yanlışları düzeltmeye de forum kurallarınca hakkımız var. Anneliğinin eleştirilmesini istemiyorsa böyle bir konuda bunu paylaşmayabilirdi. Herhangi bir kıyafeti yasaklamak, çocuğa karar hakkının tanınmaması da psikolojik şiddettir.
Çocuk psikolojisinden az çok anlayan herkes daha iyi anlar. Hatta bir zamanlar çocuk olmuş, benzer baskıları görmüş insanlar da daha iyi anlar. Her anne de çocuğunu bizlerden daha iyi düşünemez. Yoksa çocuğunu istismar eden, fiziksel/psikolojik şiddet uygulayan anneler olmazdı bu dünyada, değil mi?
Mesleğim, eğitimim çocuk gelişimi üzerine. Sizi ilgilendirmez, yorum yapamazsınız demeniz, bir doktora/mühendise “sen anlamazsın, hastanın bu yönde eğitim almamış yakını doğrusunu bilir” demenizle aynı şey.
Buraya yazılan her şeyi sorgulamaya, buraya yazılanların üzerinde fikir beyan etmeye de doğru sanılan yanlışları düzeltmeye de forum kurallarınca hakkımız var. Anneliğinin eleştirilmesini istemiyorsa böyle bir konuda bunu paylaşmayabilirdi. Herhangi bir kıyafeti yasaklamak, çocuğa karar hakkının tanınmaması da psikolojik şiddettir.
sakin olun :) kimse çocuğunuzu sahiplenmedi :) kimse alamaz sizden :)Ben böyle seviyorsam demek ki :)
Ben yasakların kadınıyım.
Çocukta benim aaaa.
Rahat bırakın yahu :)
siz psikolojik şiddetin ne demek olduğunu bilmiyosunuz galibaAynı şekilde üyeye yapılan bana gore psikolojik şiddet.
Yok yahu guncesAynı şekilde üyeye yapılan bana gore psikolojik şiddet.
Nereden biliyorsunuz ?sakin olun :) kimse çocuğunuzu sahiplenmedi :) kimse alamaz sizden :)
birkaç yıl sonra konu açarsınız buralarda.... kızım beni dinlemiyor diye :)
ve anladık siz çok mutlusunuz
Yok ilk defa sizden duydu.siz psikolojik şiddetin ne demek olduğunu bilmiyosunuz galiba
Ben cahilim bacim anlamam o işlerden :)siz psikolojik şiddetin ne demek olduğunu bilmiyosunuz galiba
çocuk ergen psikiyatri servisinde stajyerim..... o yüzden görebilirim 3-5 sene sonrasını. tahmin yürütmek zor değil.Nereden biliyorsunuz ?
Müneccimle beraber aynı masada ekmek mi tokusturdunuz efenim ?
Ve evet çok mutluyuz
belliBen cahilim bacim anlamam o işlerden :)
çok mutlu oldum inanın. başka eksiğiniz varsa seve seveYok ilk defa sizden duydu.
Sok oldu şuan.
Ayrıntılı bilgi için Hz googleden vaaz almaya gitti.
Gidek mi ya :))Ben cahilim bacim anlamam o işlerden :)
Olursa söyleriz.belli
çok mutlu oldum inanın. başka eksiğiniz varsa seve seve
10 saydadır iyi forumlar yazıyorsunuz...... gidinOlursa söyleriz.
Şimdilik girebilirsiniz.
İyi forumlar.
Adı üstünde size göre yanlışçocuk ergen psikiyatri servisinde stajyerim..... o yüzden görebilirim 3-5 sene sonrasını. tahmin yürütmek zor değil.
sizin kişiliğinizle ilgili anneliğinizle ilgili bir şey demedim. yalnızca yaptığınızın aslında 'yanlış' bir tutum olduğunu söyledim. evladınızı 'eşya' olarak gördüğünüzü söyledim. siz hala goygoyculuk peşindesiniz
beklerim sizi servisimize :)
Bitseniz gideceğim :)10 saydadır iyi forumlar yazıyorsunuz...... gidin
Ben bir çıldırsam mı? Yahu hava sıcak, kiminiz çalışan kadınsınız kiminiz çoluklu çocuklu ev kadını, ayyy aşkım önce sen kapat kavgası gibi tartışıyor, son sözü ben söylerim deyip yorum üzerine yorum yazıyorsunuz
Abooo burada ne olmuşBen bir çıldırsam mı? Yahu hava sıcak, kiminiz çalışan kadınsınız kiminiz çoluklu çocuklu ev kadını, ayyy aşkım önce sen kapat kavgası gibi tartışıyor, son sözü ben söylerim deyip yorum üzerine yorum yazıyorsunuz
Yüksek dağın başı hep dumanlı olur. Ondan bir emareydi belki de bu grilik...Ben bir çıldırsam mı? Yahu hava sıcak, kiminiz çalışan kadınsınız kiminiz çoluklu çocuklu ev kadını, ayyy aşkım önce sen kapat kavgası gibi tartışıyor, son sözü ben söylerim deyip yorum üzerine yorum yazıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?