21 yaş-39 yaş , evlenmeye engel mi?

bi sonraki yorumumu okuyun. yazamicam birdaha

İnşallah hep genç kizlara ilgisi yoktur da. Bir tanidigim var kendinden 18 yaş büyük kocasi var. Ciddi söylüyorum kadinin babasi gibi duruyor. Ve kadin öğrendi ki kendisinden 10 yaş küçük başka kadinla aldatiliyormuş. Yani adamdan 28 yaş küçük. Neyse sen iyi tani derim

Konu sahibi öncelikle benim tıp okuyan arkadaşlarım kafalarını kitaplardan kaldırıp da bizlerle sinemaya ne bileyim cafelere bile gelemezlerdi. Yaz, kış kütüphanelerde sabahlarlardı yahu. Sizin üniversitede komite sınavları yapılmıyor herhalde, enteresan ilişki paradokslarına, kadınlar klubüne, evlilik düşüncelerine ve cinsel hayatına vakit ayırabildiğine göre.. Tıp okuduğuna göre aranızdaki yaş farkını, yaşının evliliğe uygunluğunu ve aşk ile sübyancılık arasındaki farkı da hesaplayabilirsin değil mi ? Tabi desteksiz sallamıyorsan. Birde anan baban yok mu senin, cinsel hayatım var benim diye bir gerdan kırmadığın kalmış. Cık cık cık az edep ya hu.

Annemle aramda 16 yaş var.
18 yaş büyük uçurum. Siz 40 iken hayatınızı düzene koymuş çocukları büyütmüş gezmenin tozmanın hayatın tadını çıkarmak isterken yanınızda 60 a merdiven dayamış emekliliği gelmiş televizyonda kadın programı izleyen göbeği krndinden yarım metre önde giden yolda gören çocukların dede dediği bir bey amca olacak.
Biraz öngörü

Malesef olmaz, ileride çok sorunlar yaşarsınız. Mesela eşiniz olacak kişi yaşı geçiyor diye hemen çocuk isteyebilir, siz ise erken diye istemezsiniz. O kişi yaşlanıp hastalıklarla uğraşırken siz hala deli dolu zamanlarda olacaksınız birbirinize ayak uydursmamaya başlayacaksınız. Biraz zaman geçince ya eşim benden önce ölürse ne yaparım korkuları başlayacak. Arkadaşlarınızın eşleri genelde genç olacağı için eşiniz o ortama uyum sağlamakta zorlanabilir,aynı şekilde size de onun arkadaş gurubu yaşlı gelebilir vs. Hepsinden önemlisi siz evlenmek için henüz küçük sayılırsınız bence en az 24üne kadar bekarlığın tadını çıkarın

Son düzenleme:
Okumak istediğim yorumlar tam olarak böyleydi...Sübyancılığa kadar girdiler
Yok o kadar kati soylemlerim yoktur benim. Sadece kendimden ornekler verebilirim. 21 yasindayken uni ogrencisiydim,her gun biriyle gezer dolasirdim. Sevgili kavramim yoktu acikcasi, o kafayla evlensem sorun yasardim. Maalesef o yaslara gore degil evlilik sorumlulugu diye dusunuyorum. Ama beraber yasanabilir. Kafa yapiniz cok degisecek cunku. Adam bunca sene beklemis,cok istiyorsa sizinle evliligi,sizin sartlariniza da uymasi gerekir. Bir meslek edinin,biraz daha iyi taniyin adami. Baktiniz zaman gecti hala bu kivamdasiniz,kiyarsiniz nikahi.

Veya adam isinize gelmedi mi,sepetlersiniz. Hayat, kendinizi 21 yasindayken evlilik cenderesine sokmamaniz icin size bu sansi vermis,kullanin bence

Evlilik için çok küçüksün, okulun bitmesine en az 3 sene var. İşe başlayıp kendi paranı kazanıp harcamadan, onun tadına varmadan evlenme asla. Yaş farkına yorum yapmayacağım ama benim tercih edeceğim bir durum olmazdı.

Cinsel hayata konuyu getiren ben değilim burdaki insanlar, konusunu bile açmadım bu bir. Cinsel hayatım oldugunu neden ve kimden niye saklayacakmışım onu da anlamadım. Edep ve edepsizlik anlayışınız bundan ibaret heralde. Ayrıca size tıp okumakla ilgili uzun bi paragraf yazmak isterdim ama gerçekten çok üşeniyorum. Siz üşenmezseniz önceki konularımda bulur okursunuz.

Aynı yaştayız,hatta bölümde.Ben bırak evliliği,ciddi ilişkilerden bile uzağım.İleride bunları düşünecek zaman çok.Şimdi keyfini çıkar flörtün,sevgili olmanın.
Tamam seviyorsun da evlilik neye yarayacak bu yaşta ? Özellikle üniversite okurken ? Seviyormuşsunuz sevgili kalın,beğenmiyorsa da sallayın gitsin.

Yalnis hatirlamiyorsam bu hanim ablamiz o komite sinavlarini 60la gecenlerdenmis, bir ara oyle birseyler yazmisti, sizin o kafeye gelmeyen arkadaslar 80 90 falan kasiyodur ondan

Adamın yaşı gelmiş geçmiş neden düşünsün ki kizin durumunu yarın öbür gün evlenince benim yaşım geçiyor deyip bir de çocuk ister...

Bir
Bir de o kütüphanelerde yaz kışsabahlayan tıpçılar nerde allah aşkına:)) Bizde komite haftaları ağırdır, 3-4 saat uyku dışında çalışırsın. Onun dışında günlük 10 saat çalışma periyodu sabit. Ve tıp öğrencileri öyle dizilerde izlediğiniz gibi sosyal hayattan uzak değiller, böyle yorumlara baya gülüyorum

Reactions: KV_
Çok
Çok teşekkürler...

Bkz edep;
1. toplumda oluşan töreye uygun davranış
2. utanma, çekinme, sıkılma duygusu, incelik.

Eski konularını bulabilirdim tatlım lakin inanır mısın çok üşendim.

Adamın yaşı gelmiş geçmiş neden düşünsün ki kizin durumunu yarın öbür gün evlenince benim yaşım geçiyor deyip bir de çocuk ister...

adamın yaşı gelmiş geçiyo demek biraz ayıp olmuyo mu? tamam yaşı büyük ama adamında hayatını bilmiyoruz ki. ne yaşadı ne etti.
bende ilkten dedim aklı başında biri evlilik kararı alırken düşünür. 2 ayda almaz diye. üf bilemedim.

ya bilmiyorum benim tercih edeceğim durum olmazdı. dediğiniz gibi adam çocuk ister. belki ‘artık evlendim’ düşüncesiyle o deli dolu halleri gider daha monoton biri olur falan.

konu sahibi derdini veya sorusunu tam soramadı bana göre. belki farklı şekilde sorsaydı böyle yorumlar gelmezdi.

Ya belki de... Ben de anlatamamış olabilirim

Reactions: KV_
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…