• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik nasıl bir şey? değer mi katlanmaya?

biliyorum ama biri 60 biri 65 yaşında mecburen onlarla oturmak zorundayız ayrıca maddi açıdan da bize bir yükleri olmayacak hatta katkıları olacak. birlikte bişeyler başarmak zorundayız. onların desteğini almamız şart bi yerde.

Bence erkekk milleti için bu kadar fedakarlığa değmezzz ailenin sözünüü dinlee
satenn yaşlılarmışş bakması dahaa zorrrr
evlendiğindee onlar hakkındaa bir kelimee ettirmezz eşinnn süreklii onlarıı kollayıpp sanaa hiç birzamn destek olamayacak

hepinize yorumlar için çok teşekkür ederim hanımlar.
baştan bana söyledi aslında söyledi de sayılmaz ama aileyle yaşayacağımız zaten belliydi. ve ben bunu bile bile kabul ettim.
mezhep olayına gelince babamı ikna edebileceğimden emindim başlangıçta.
onunla bir hayat yaşamayı herşeyden çok istiyordum ve evet ne söylerse tek cevabım evet oldu.
başta da söylediğim gibi o kadar çok aşıktım ki herşey toz pembeydi.
ama şimdi oturup mantığımla düşününce ki iş ciddiye binmek üzereyken başta da yazdığım gibi herşey kabusa döndü mantığım çalışmaya başladı dersem yanlış olmaz.
sevgin bitmiş diyenler olacaktır hayır sevgim bitmedi hala deli gibi seviyorum aşığım ve bunu kaybetmekten korkuyorum. evlilikte çıkacak sorunların bizi bitirmesinden korkuyorum. yakaladığım bu güzel şeyler elimden kayıp gidecek diye ödüm kopuyor.

Güzelim, evlilik her zaman bir mücadeledir.

Bu insanla bu tür sorunlarla bogusacaksin evlendikten sonra baska birisi ile baska sorunlarla.....yani bir nebze evlenmek zaten hayatin verdigi zorluklarla bas basa bogusmaktir...

Asiksin ama yinede mantikli düsünebiliyorsun, ilerde muhtemelen olabilecek seyleri cok iyi kestirmissin gözüne.....bu cok güzel birsey aslinda....körü körüne dalmiyorsun isin icine....akilli bir kizsin sen...

Simdi ne yapman lazim? Düsüneceksin....iyce tartip ölececeksin....

Ben bu adami tüm bunlara katlanacak kadar seviyorummu gercekten? Onun icin bu kadar fedakarliklar yapmaya degermi? O bunu hak ediyormu? Bu sorulari hepsini evet ile cevaplayabiliyorsan, sahip cik sevgine derim....
Siz birbirinizi seviyor sayiyor ve en önemlisi her zaman herseyi acik acik ve dürüstce paylasiyorsaniz bu tür olaylarinda üstesinden gelirsiniz Allahin izini ile.:delphin:

Ailesi ile ayni evde degilde ayni apartmanda oturusunuz, senin ailenin bu duruma alismasi icin bu sene degilde diger sene evlenirsiniz.....Herseye bir care bulunur, yeterki siz ikiniz el ele verin....:1hug:

Hakkinda hayirlisi olsun

Bende asla oturma derim.Evlilik zaten gerçekten zor.Bir sürü istemediğin sorunlarla karşılaşıyorsun.Üstüne birde kaynana vs. ağır gelir, iyi olsalar bile olmaz.Bir laf vardır -insan eti ağırdır- diye, aynen öyle.

şuan kaynanamlarla oturduğumu hayal etmek bile kabus geliyor bana ki benim nişanlılık dönemimdede onlardan iyisi asla olamaz derdim onlara kaynana kayınbaba lafını bile yakıştıramıyordum ama düğün olduktan sonra herşey tersine dönüyor yüzde doksanı böle imiş yaşamayınca anlaşılmıyor.sakın ama sakın onlarla yaşamak gibi bi fikri kabul etme edersen ayrılanalar listesinde bulursun kendini.

bence sen müstakbel eşini sevmiyorsun.sevsen değer mi değmez mi demez mücadele ederdin.bunu sorduğuna göre değmeyecek zaten.değmeyecek bir şey için katlanma.

çok merak ettim şimdi erkek arkadaşınızın anne ve babasına kim bakıyor erkek arkadaşınız çalışıyor elbette aynı evde istediğiniz gibi rahat olamayacaksınız 2 ablamda evli oradan biiyorum ben altlı üstlü bile çok zor geçim ,ablamın şikayeti ne rahatca giyeceğimi giyiyorum ne uzanabiliyorum çocuğu bile şımartıyolar ne istediğim kanalı açabiliyorum şikayetler bu bilemiyorum artık

Burada ki sihirli cümle bence '' mutlu olacağıma inanmıyorum''. Bu insanla mutlu olacağına inanmıyorsan zaten evlenmemelisin.

Öncelikle şunu belirle istersen. Evlilikten mi korkuyorsun, yoksa bu insanla evlilikten mi korkuyorsun.

Eğer sevgi varsa işin içinde korku dahi hissetmezsin. Yanında olmaktan daha mutlu edebilecek birşey yoktur sevince. Ve evlilik evet zor ama aynı zamanda paylaşmak çok güzel birşey. Bir hesap yapmaya kalktığında, eğer düzgün ve sevdiğin bir insanla evlenmişsen , güzel kısımlarının zor taraflarından fazla olduğunu göreceksindir.

Son düzenleme:
eşini hayatına katmaya çalışırken bir de babası ve annesine yer vereceksin. ne için? para için. ayrıca 60-65 yaş ne zamandır yaşlılık dönemi sayılıyor? sanki elden ayaktan düştüler.

Bende soyle ornek vereyim. Benim babam 72, annem 62 yasinda ve annem cok hasta ayri sehirlerdeyiz ablam annemin tedavisiyle ugrasiyor. Ailem yalniz oturuyorlar ve ayaklarinin uzerine durabiliyorlar simdilik
Bu durum beni cok tedirgin ediyor ailenin kucugu oldugum icin cok daha bagliyim onlara yarin bir gun ailemin kendilerine bakacak gucleri olmadigi zaman ablamla yapamazlar diger buyuk ablamla hic yapamazlar uzulurler bir beni goze alirlar ama bendende oyle talepleri yok
esim bana hayatimin hediyesini vermiscesine bu konuyu acti ve "baban masallahi var ama yasi geciyor, annende hasta, kendimizi bir an once toparlayip hep beraber yasayabilecegimiz bir ev almamiz gerekecek yakinda" o kadar duygulandim ve mutlu oldum ki ona cok daha baglandim ve evet esimin ailesi daha genc ve evlerinde bekar uc cocuk var dolayisiyla once benim ailemi dusunuyoruz simdi
simdi sizin aileniz olsaydi ne yapardiniz? (o cok guzel yorum yazan arkadaslar sorarim size)

evlilik tamamen sorumluluk isteyen bir şey
eğer eşinizi seviyorsanız katlanmaya değer..

evlilik için bu kadar zahmeti almaya değermi lafını okuyunca şaşırdım.
evlilik için değil sevdiğiniz adam için bukadar zahmeti göze almaya değer.
tabi gerçekten seviyorsanız eğer.
siz evlenmekten korkmuyorsunuz sevdiğinizden emin değilsiniz
sevseydniz gözükapalı evlenirdiniz.

Ailesi ne kadar iyi olursa olsun ev üstüne ev olmaz.
Mutlaka sorunlar çıkacaktır.

bir düşünür " evlilik fare kapanına benzer, dışarıdakiler peyniri düşünür, içerdekilerse kaçabilmeyi" demiş...
haklı da...evlilik böyle birşey, tatlı yönü de var, acısı da....
ama senin durumun biraz daha kritik...birlikte oturma, mezhep farklılığı vs. sıkıntı oluşturabilir...
ailenle birlikte karar vermen daha sağlıklı olur kanımca....
Allah kolaylık versin....

evlilik çok zor bir müessesedir.. kolay herşey güllik gülistanlık diyene inanmam...
tabi güzel ve iyi yönleride var zaten insanın hergünü bir birinin aynı olamaz ki sevinçde var hüzünde...
başda sorumluluk,güven gibi duygular önemli.
sizinde mezhep,beraber yaşama gibi sorunlarınız varmış..mezhep konusu herkesin inancıyla
alakalı ona bişey diyemem...ama aynı ev knusu zor bana göre evlilikde aşk olsa bile
sorunlar olunca aşkın gölgesinde kalıyor herşey sorunlar yıpratabiliyor..

bak kardeşim ben kayınvalidemle eşimden önce tanışıyordum ve o zamanlar çokta iyi anlaşıyorduk
biz arkadaş ortamında eşimle tanışıp bu işe giriştikten sonra ilk zamnalr o kadar mutlu olmuştum ki....ne güzel annesini de tanıyorum iyi anlaşıcaz falan diye
ama sonraları hiçte öyle olmadı ve çok ağladığım zamanlar oldu
yani bu erkek annelerine oğullarının hayatına biri girdikten sonra bir hal oluyor
şahsen benim kayınvalidem beni doğru düzgün hiçbir şeye layık görmedi ve ben de ailemle o kadar mücadele ettim ki sevdiğimle birlikte olmak için..
şu an biz eşimin ailesinden km lerce uzaktayızsositososito
eşim Allah bin kere razı olsun ondan beni el üstünde taşıyan biridir...
amaaaaaaaa....
şu an iyi olmamız onun ailesinden uzakta olmamızla doğrudan ilgili eğer onların yanında yakınında bir yerlerde olsaydık geçimsizlik hat safhada olurdu...
uzak olmak lazımmm:kahve:rahat olmak istersen tabi
çünkü dediğim gibi erkek anneleri değişiyor ve değişir de

bazen zor bazen kolay
bazen can alıcı bazen umut verici
iyisiyle kötüsüyle güzel ama
hayatta tutanacak en büyük dalın eşin çünkü
canının bi yarısı sanki
bazen canın çıksın dedirtmeye kadar gitsede güzel yinede :))
herkese mutlu hayatlar :)

Back