• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik nasıl bir şey? değer mi katlanmaya?

Merhaba hanımlar
uzun zamandır siteyi takip ediyorum yazmak bugüne kısmetmiş.
Bir erkek arkadaşım var 26 yaşındayız ikimizde. Tanışalı 3 yıl oldu. Birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz. Aşağı yukarı herşeyi birlikte öğrendik yaşımıza rağmen. Askere gitti bekledim 15 ay. Geldi sıkıntıları oldu herşeyinde yanında oldum. Manevi desteğimi her zaman sundum asla maddi destek almadı benden sadece yanımda ol yeter dedi. Geçmişinde zor bi nişanlılık yaşamış. Ailesi sorun çıkarınca ayrılmışlar kötü bir şekilde. Konuşup paylaşmadığımız hiç birşey yok denebilir. Geçmişinde yaptığı hatalar çok fazla aslında. Ama değişmeye çalışıyor benle hayata yeniden tutunmaya çalıştığının farkındayım bana belli etmesede. Onu bırakmamdan tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyor ve gerçekten beni sevdiğine inandırıyor beni.
Sorun şu ki bu yaz evlenmeyi istiyor. Ben evlenmek istemiyorum. Yani aslında istiyorum ama mutlu olabileceğimden emin değilim. Evlilik hayatı bana göre değil. Bunu nasıl anlatacağımı da bilmiyorum açıkçası beni tam olarak korkutan ne onu da bilmiyorum. Evlenirsek annesi ve babası da bizimle oturacak bunu da söylemeden geçmeyeyim. Çok iyi insanlar saygılı ve dürüstler. Yaşlı oldukları için mecburen birlikte oturacağız. Başka kardeşi de yok. Herkes birlikte oturmayın diyor ama onun benden istediği tek şey bu. Reddedemedim. Ama aklımda bir sürü soru işareti var. Önceden toz pembe olan herşey birden kabusa dönüştü. İstemeye gelelim diyor ama mezheplerimiz de farklı benim ailem sorun çıkarabilir emin değilim ama sanırım itiraz edecekler. Nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum ve korkuyorum.
Evlilik için bu kadar zahmeti göze almaya değer mi? Size sormak istediğim aslında kısaca bu. Yardımcı olun lütfen. Herkese şimdiden teşekkür ederim..senağlama

Çok haklısın.. Kim mutluluğundan vazgeçmek ister ki.. Hem de yakalamışken.. Sen de gelgitler yaşıyorsun tabi..
Duygular mantıksızlığı örterse, mantıksızlıklar da duyguları azaltabilir sonradan sonradan..
Belirsizlikler varken netlik beklenmemeli.. Zihninizdeki flulukları netleştirin.. Belirsizliğe adım atmayın..
Mezhep farklılığı problem olabilir de olmayabilir de, sizlerin karekterleri ile ilgili ..
Yaşı ilerlemiş bakıma muhtaç anne-baba ile birlikte yaşamak, olmaz değil ama biraz düzene aykırı.. Yapabilenlere hayranlık beslerim ama yapamayanlara kötülük beslemem..
Bunun için sevgisinden vazgeçmez insan, alternatif yollar arar ama, huzurunun,sevgisinin devamı için.. Aynı dört duvarı teneffüs etmektense, aynı apartmanda olabilir, maddiyat yeterli ise bakıcı tutulabilir, eşinizin akrabalarından destek alınır,fikir alınır.. Çözüm aranır..
Siz bunlardan dolayı evlilik bana göre diyor olmalısınız.. Hak verdim ben size..

Merhaba hanımlar
uzun zamandır siteyi takip ediyorum yazmak bugüne kısmetmiş.
Bir erkek arkadaşım var 26 yaşındayız ikimizde. Tanışalı 3 yıl oldu. Birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz. Aşağı yukarı herşeyi birlikte öğrendik yaşımıza rağmen. Askere gitti bekledim 15 ay. Geldi sıkıntıları oldu herşeyinde yanında oldum. Manevi desteğimi her zaman sundum asla maddi destek almadı benden sadece yanımda ol yeter dedi. Geçmişinde zor bi nişanlılık yaşamış. Ailesi sorun çıkarınca ayrılmışlar kötü bir şekilde. Konuşup paylaşmadığımız hiç birşey yok denebilir. Geçmişinde yaptığı hatalar çok fazla aslında. Ama değişmeye çalışıyor benle hayata yeniden tutunmaya çalıştığının farkındayım bana belli etmesede. Onu bırakmamdan tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyor ve gerçekten beni sevdiğine inandırıyor beni.
Sorun şu ki bu yaz evlenmeyi istiyor. Ben evlenmek istemiyorum. Yani aslında istiyorum ama mutlu olabileceğimden emin değilim. Evlilik hayatı bana göre değil. Bunu nasıl anlatacağımı da bilmiyorum açıkçası beni tam olarak korkutan ne onu da bilmiyorum. Evlenirsek annesi ve babası da bizimle oturacak bunu da söylemeden geçmeyeyim. Çok iyi insanlar saygılı ve dürüstler. Yaşlı oldukları için mecburen birlikte oturacağız. Başka kardeşi de yok. Herkes birlikte oturmayın diyor ama onun benden istediği tek şey bu. Reddedemedim. Ama aklımda bir sürü soru işareti var. Önceden toz pembe olan herşey birden kabusa dönüştü. İstemeye gelelim diyor ama mezheplerimiz de farklı benim ailem sorun çıkarabilir emin değilim ama sanırım itiraz edecekler. Nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum ve korkuyorum.
Evlilik için bu kadar zahmeti göze almaya değer mi? Size sormak istediğim aslında kısaca bu. Yardımcı olun lütfen. Herkese şimdiden teşekkür ederim..senağlama

şöyle söylyeyim
çok şükür mutlu bir evlilğim var
eşimlen güzel anlaşırız
7 yıldırda beraberiz
5 yıl olacak evlenenli
11 aylık kızım var o hele dünyalara bedel
fakat bazen düşünüyorumda
eğer tekrar dünyaya gelsem aceba birdaha evlenirmiydim diye
evlilik çok büyük sorumluluk helede çocuk olduktan sonra
bazen yorucu olabiliyor
babamın evinde çok rahatım bir elim yağda bir elim baldaydı
yine öyleyim çok şükür fakat ozamanki özgürlük farklıydı
bazı insanlar vardır ne olursa olsun evlenmek taraftardırlar
ben öyle değilim...

bencede evlilik çok güzel olduğu kadar çokda zor evleneceğin kişiyi gerçekten sevmen önemli ama ilk önce kendine güvenmen daha önemli yapabilirim dediğin an evlenmelisin ailesiyle birlikte yaşamaya gelince kesinlikle ev ev üstüne olmaz yapamazsınız ne kadarda iyi insanlar desende bilemezsin içlerinde değilsin şuan belli olmaz sonradan değişiyolar bende çok karşıyım beraber oturmaya olmadı altlı üstlü oturun ama yinede sen bilirsin iyi düşün kendini hazır hisset öncelikle derim

Back