• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik nasıl bir şey? değer mi katlanmaya?

Ev almayı kim istemez ki hele de yeni bir başlangıç esnasında.Ama malesef bu ülkede çok zengin sülalelere sahip değilseniz bu pek de mümkün olmuyor, ben de çalışıyorum, eşim de çalışıyor ve istediğimiz ve çok beğendiğimiz bir yerde şu an kirada oturuyoruz ve yeni evliyiz, Allah sağlık, sıhhat verdiği müddetçe de çalışacağız ve kısmet olursa bir süre sonra da tüm başaranlar gibi biz de ev alacağız ya da alamayacağız sorun sadece ev olmamalı bence , ıstanbul'da yaşıyormuşsunuz 300'den limitsize kadar giden kiralık evler mevcut, içinde mutlu mesut olacağınız bir oda bir salonla dahil kendi yuvanızı yapabilirsiniz bu , bu kadar zor olmamalı (Atıp tutma diyebilirsiniz ama biz nişan dahil, nikah, düğün, ev döşemesi, tutması, balayı vb hepsini eşimle birlikte yaptık, kredi çektik falan ve tüm bunlara rağmen ayrı evde çok mutlu bir biçimde Allaha çok şükür başlangıç yaptık)
Bazı mızmızlıkların (evlilik sendromu da denilebiliyor) doğal olduğunu düşünüyorum, zira ben de evlenmeden önce yatağımı bile toplamaz, mutfakta tencerelerin yerini bile bilmez, kimseye hesap vermez özgür, asi bir kızdım. "Bir ömür sıkılır mıyım?, Nereye kadar? , "Doğru insan mı?" şeklinde bir çok saçma sapan düşüncelere bile savrulmuştum. Ha çok saolsunlar erkek tarafı tuz biberi tonlarca serpmişti ama herşeye rağmen evet dedim.Diyeceğim şu ki, eğer gerçekten çok seviyorsanız ve de seviliyorsanız, herşekilde sizi her durumda savunabilecek, kimseye muhtaç etmeyecek, özgüveni, kişiliği kıstaslarınıza göre tamsa bence ufak tefek (kime göre neye göre tartışılır) sorunlara göğüs gerip bu gergin ve her evlilik yoluna girenlerin kafalarını kurcalayan noktaları en kısa sürede aşar ve bir ömür mutlu olursunuz.Ama sorun, sıkıntı ya da soru işaretlerinizin sizin bakış açınıza, kişiliğinize ya da mutluluğunuza bir ömür engel olacağını düşünüyorsanız o zaman bir miktar daha enine boyuna düşünmeli, ve en doğru kararı vermelisiniz.

canım benim bende 6 yıllık beraberlikten sonra evlendim.tabiki zıtlıklar çıkıyor.sadece ailesiyle değil eşinlede çıkar,çünkü şuan bile herşeyin toz pembe görünmesi normal değil.sonuçta bir evi paylaşıyosun terslikler muhakkak oluyor ama eşimi çok seviyorum bu yüzden evlenmeye değer diyorum.şunuda söyleyeyim kayınvalidenle bir evde oturmak seni yıpratabilir.rahat olamazsın en başta.ama anlaşırım yapabilirim diyorsan evlenmeye değer derim ben

evlilik çok farklı bi kavram.iyi yanlarıda var kötü yanlarıda.kaynanamla oturacam demişsin.ev üstüne ev kesinlikle olmaz.sana şimdi iyi davranıyolar.ama evlenince çok değişiyorlar..o insan gidiyor yerine sanki başka insan geliyor.iyi düşün taşın.sonucunda pişman olacak bi karar verme.

szden hiç evlenmek istiyo gibi bi düşünce almadım sanki erkek arkadaşınız istediğiiçin kendinizi evlenmek zorunda gibi hissediyorsunuz 3 sene birliktesiniz diye bi ömür boyu sıkıntılara katlanmak zorundayım gibi bi hava hakim sizde ama bence çok yanlış tabi hayat sizin

merhaba arkadasim.yorum yapmadan gecemeyecegim. sorunsuz bi evlilik yoktur bunu bi kere bilmek lazim. aslinda sorunsuz bi hayat yoktur demek daha dogru. bi kere ailesiyle asla yasamam demek cok yanlis bisey. annesi babasi yasli,baska cocuklarida yok mecburen evlenince onlarla yasamaniz gerekecek, bu okadar korkunc biseymi? bunu kabul etmemek yanlis degilmi? rahat, huzurlu, hersey dortdortluk asla olmazki.boyle bisey aramak sacma. ayri evde yasayanlarida gorduk.aldatmalar, siddet hersey var bosananlar var. evlilikte en onemlisi esindir bence. onun karakterinden eminsen seviyosan bu durum sorun edilmemeli. Bukadar zahmeti goze almaya degermi degmezmi mi ancak yasanarak ogrenilir. Evlilik bikere sabir,iman,saygi,sevgi gerektiren bi olay. Evlilik zor bisey ve evlenen insanin olgun ,sorunlar karsisinda yenilmeyecek savasacak karakterde olmasi lazim.Su unutulmamali sorunlar mutlaka olacak bundan kacis yok.Birliktede yasasaniz ayrida yasasaniz sorunlar hic eksik olmayacaktir.Sana kolayliklar diliyorum.Ins hersey guzel olur ins mutlu olursun=)

ben yazdıklarını okuyunca değmez dedim...

bence o çopcuğu bırakmak istemiyorsun alışkanlık olmuş. ama ailesiyle oturmak mezhep farklılığı çocuğun geçmişi vsenin ailenin tutumu herşey zor olacak. bence mücadeleye girme.
herşeye katlanacak kadar çok sevsen bunları sorgulamazdın. sorguladığına göre kafanda yerine oturmayan taşlar çok.

szden hiç evlenmek istiyo gibi bi düşünce almadım sanki erkek arkadaşınız istediğiiçin kendinizi evlenmek zorunda gibi hissediyorsunuz 3 sene birliktesiniz diye bi ömür boyu sıkıntılara katlanmak zorundayım gibi bi hava hakim sizde ama bence çok yanlış tabi hayat sizin

bende ayni sekilde düsünüyorum
sizde mantik agir basmis bu da tam anlamiyla asik olmadiginizi gösteriyor
ben yerinizde olsam evlenmezdim
maddi olarak tamamiyle özgür degilsiniz,baba evinde rahatiniz gayet yerinde
ne demeye elin oglunun anasinin babasinin hizmetine kosacaksinizki (kendi acimdan baktigim icin böyle söylüyorum)
ayrica 26 yas erken bir yas evlilik icin

Onun ailesiyle yaşlı oldukları için mi yaşamaya mecbursun.Ne mecburiyetin var.
Adam seni zorluyor mu hayır senin elinde olan birşey istemiyorsan yaşamazsın olur biter.

Anne babası dürüst saygılı felan diyorsun ömür boyu birlikte olmanız için bu saydığın iki meziyet yeterli olacak mı peki.

Aynı evde yapabilecek mi sin.Bana kalırsa hiç kalkışma bu işe.Nice sevenler var annesiyle babasıyla aynı evde oturan ama noluyor sevgileri bitiveriyor çünkü herşey bir yere kadar .:delphin:

Sana 3 şey diyeceğim:
1)Ev ev üstüne olmaz...
2)Mezhep ayrılıkları değil akıl ayrılıkları gönül ayrılıkları olmasın yeter...
3) Sevdikten sonra çalışmaya gönül olduktan sonra aşılmayacak hiçbir dert olmaz...
Yeter ki gönlün olsun a.s.

aynı ev içinde olmaz.. 1gün olur 2 gün olur ama 3. gün olmaz..beraber yaşayan kime sorarsan sor
hiç kimse memnun değildir.birlikte yaşamayı asla kabul etme sonra üzülen sen olursun..

hepinize yorumlar için çok teşekkür ederim hanımlar.
baştan bana söyledi aslında söyledi de sayılmaz ama aileyle yaşayacağımız zaten belliydi. ve ben bunu bile bile kabul ettim.
mezhep olayına gelince babamı ikna edebileceğimden emindim başlangıçta.
onunla bir hayat yaşamayı herşeyden çok istiyordum ve evet ne söylerse tek cevabım evet oldu.
başta da söylediğim gibi o kadar çok aşıktım ki herşey toz pembeydi.
ama şimdi oturup mantığımla düşününce ki iş ciddiye binmek üzereyken başta da yazdığım gibi herşey kabusa döndü mantığım çalışmaya başladı dersem yanlış olmaz.
sevgin bitmiş diyenler olacaktır hayır sevgim bitmedi hala deli gibi seviyorum aşığım ve bunu kaybetmekten korkuyorum. evlilikte çıkacak sorunların bizi bitirmesinden korkuyorum. yakaladığım bu güzel şeyler elimden kayıp gidecek diye ödüm kopuyor.

Evlilikte çıkacak olan sorunlar sizi bitirecek evet ne saygınız kalacak ne de sevginiz.

Sevginin sihirli değneyi yok ki dokunduğu herşeyi toz pembe yapsın.:delphin:

Şuan mantığınız geri geldi madem oturup düşünme zamanı öyleyse eğri oturup doğru konuşmak gerek.

Ev üstünde ev olmaz.Onların düzeni farklı sizinki farklı olacak ayak uyduramadığınız anlarda ne diyeceksiniz kşke ayrı evimiz olsaydı da böyle olmasaydı ama iş işten geçmiş olacak.

Seviyorsunuz diye gözünüzü karartmaya gerek yok

evlilik için değer mi bilmem ama aşk için değer... sanırım sizin soru işaretleriniz biraz fazla.. acele etmeyin derim....

herkez bir gun evlenecek .dost hayati yasyacak degiliz fakat deger yargilarina gore degisiyor katlanip katlanilmamasi .ortak karar alabilme cok onmeli bence bunu basarince herseyin ustesinden gelinebilir bencil olunmamli

Merhaba

selam arkadasim yazdiklarinin her kelimesini tek tek okudum anladigima gore erkek arkadasini cok seviyor ve hep onunla mutlu oldugunu soyluyorsun bunu onun asker yolunu beklemenden ve sadik olusundan anliyoruz ,
hmm aslinda cevabin cokda zor degil kendin bile yanitlamissin .
Peki annen babani bir kenara koyup bir kendin soruna cevap ver cunku omur boyu sen onunla ve ailesiyle yasamak zorundasin ve unutma kiz evden adim atarsa geri donusu baba evine cooook zor.Peki sen mesheplerinizinde farkili oldugunu ve bir takim sorununlarinin oldugunu soyluyorsun pisikolojik yardim aldimi? bunun icin?eger hic bir yardim almadiysa gel bastan don derim daha cok genc ve yolun basindasin ve bu kadar sorunla kendini niye uzesin
Ask bir zaman sonra gercekten bitiyo ve sen elindeki bir hicle oturup evde kocanimi beklemek istiyorsun ? Gulerken aglamanin yerine kendini ve gelecegini dusun sorunsuz tertemiz bir hayat kur ve kimseye acima yoksa acinacak hale sen dusersin bunu sakin unutma ve o dusundugun insanda kolayca birakip gidebilir .

Umarim birazda olsun dediklerimi dusunursun senin aklini karistirmak gibi bir niyetim asla yok ama gerceklerle simdiden yuzlessen senin icin daha iyi olur bir evlendigini dusun sonra?ya beklemedigin gibi cikarsa geri donusumu nasil bulacaksin?

Sen genede iyi dusun arkadasim kolay gelsin sana :1no2:

saddece başlığa göre cevap yazıyorum.
evliliğe "katlanmak" gözüyle bakıyorsan evlenme!

çözmen gereken çok sorun var gözüküyor önce bu sorunları aşın sonra evlenin

düşün ki hiç sorunu olmayanlarda bile neler çıkıyor

evlenmeden çooook iyi karar vermelisin

Back