21 hafta 3 günlük gebeliğim 21 haziran pazartesi sonlandırıldı

eceiremnur çok sağol canım başına gelen bilir acısını allah sabırlar versin kardeşine geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen

zaten yapılan yapılmış bu birincisi ikincisi niyetim seni yargılamak değil kesinlikle tabiki herşeyiyle vebali size ait üçüncüsü bunun 3 haftalığı 10 hafdtalığı 30 haftalığı yok hepsi aynı şey hepsinde bi can var ve hepsi rabbimin dışında sonlandırılıyosa tepkim buna tabiki kimseye karşı savunma yapmak zorunda değilsin kusura bakma ama üzülmenide anlıyamıyorum kendimden örnek verdim benim meleğimde çok sağlıklıydı ama rabbim 3 gün yaşamasını uygun gördü doğduktan sonra kalbinde 2 delik olduğu anlaşıldı solunum yetmezliği enfeksiyon kızımda yaşasaydı ömrü boyunca ameliyatlarda olcaktı kusura bakma herkesin bi sınavı var dünyada bi daha yorum yazmıcam zaten öle kolay değil oh ne güzel özürlü doğcak hadi aldıralım veren kim yaradan kim mevla haşa bilmiyomu onu karnında öldürmeyi neyse ya

canım kendini üzme inan bana bu ALLAH la senin aranda emin ol doğursaydın hem o hemde sen daha çok acı çekicektin böylesi bnencede iyi olmuş kendini üzme bak bir evladın daha varmış onuda üzme biran önce toparlan hem evldının hemde eşinin sana ihtiyacı var...

bencede neyse uzamasın artık günahı vebali bana kimseyi ilgilendirmez dünkü duruma dönücek birazdan tabii benim üzülmeye hakkım yok ben cehennemlikim boşver bunların hepsi beni ilgilendirir hiç kimseyi ilgilendirmez dediğim gibi bu konuyu açtığıma çok pişmanım silinme imkanı varsa silinsin

çok sağol ilgin ve anlayışın için toparlanıcaz hayat devam ediyor evet kızım çok etkilendi bu durumdan üzgün ve mutsuz bir çocuk oldu onun için iyi olucaz

tamam arkadaşım boşver benimde 8 yaşında bir kızım var ikinciye niyetlendik ama 1 senedir uğraşıyordum geçenlerde hızlandırma işlemi yaptık çatlatma iğnesi yaptık 10 gün oldu p.tesi doktora gideceğim inş.olmuştur

oğlak 75 arkadaşım bende senin gibi düşünüyorum. Allah bilir iyisini ama sonradan onun içinde zor bir yaşam olacak diye tercihini bu şekilde yapmışsın üzülme lütfen benim bebeğim 32 haftalık karnımda öldü ve sebebi yok. En azından çocuğunun durumunu biyordun tesellin var hiç olmazsa

hadi hayırlısı canım benim benimde 2. bebeğimdi 5 yaşında kızım var benim de bakalım bir dahaki sefere inşallah allah kimseye evlat acısı yaşatmasın size de kolay gelsin

başın sağolsun canım allah tekrar yaşatmasın sana en kısa zamanda sağlıklı bir bebiş nasip etsin

başın saolsun oğlak öncelikle...senin duygularını çok iyi anlıyorum.çünkü geçen yıl 6 temmuzda bende bebeğimi kaybettim.bizde de gelişim anomalisi vardı.kistik higroma tespit edildi ve 20 haftalıkken gebelik sonlandırıldı.epidural anesteziyle çınarlı hastanesinde normal doğum yaptım...manevi acı dıışında hiç bir acı yaşamadım.hastanede yaşadıkların gerçekten çok travmatik...çünkü zaten böyle bir doğum hamile anne açısında çok sarsıcı...
benim ilk bebeğimdi...yaşanılanlar gerçekten ağır...ancak her acı gibi o da hafifliyor...doğumdan sonra 2 ay gibi bir süre acı hiç bitmiyecek gibi geliyor zamanla her şey azalıyor.ben yüzümün bir daha hiç gülmeyeceğini bu kederin hiç bitmeyip,kalbimin sonsuza kadar ağrı çekeceğini sanmıştım ama zaman en iyi ilaç oldu.
doktorum doğumdan 1 ay sonra korunmayabilirsin dedi.ancak ben kendimi psikolojik olarak hazır hissetmiyordum.2 ay sonra 3.denemede hamile kaldım.şimdi oğlumu bekliyorum..şuan 25 haftalık gebeyim.ama ilk 20-22 hafta hep stres ve endişe ile geçti.
bu arada gebeliğin sonlandırılması kararı anne ve babanın aldığı bence en makul karardır.siz kendinizi hasta çocukların yerine koyun,beni niye böyle dünyaya getirdin deme haklarının olduğunu düşünüyorum( ki insanlar kilo sivilce gibi basit şeylere niye böyleyim derken)böyle çocuklara sahip ailerle konuştuğumda benim çok şanslı olduğumu ve hasta bir çocukla yaşamın zorluklarını anlatıyorlar.eğer tanı koyulsaydı bizde gebeliği sonlandırırdık şeklinde yorumlarını da kendime teselli aldım.
bence sende herkesin dediklerine kulak asma.bunları yaşayanlar dışında kimsenin hiç bir şey anladığı yok.hatta buna bizlerin anneleri ve eşleri dahil..onlar üzüldüğü zaman bize bizim yaşadığımıza üzülüyorlar...ne yazık ki böyle bir acı tek başına yaşanıyor...sende benim gibi yasını tutacaksın ki bu yaklaşık 40 gün..inan sonra içindeki sızı hafifliyor...gözündeki her gün akan yaş kuruyor...
hem senin kızın yanında ona sarıl sıkı sıkı.....bende içimdeki bebeğe sarıldım.yinede ilkinin yeri bir başka...ne kadar acısı hafiflesede o benim hep içimde...

ddnnzz çok geçmiş olsun allah şimdiki bebeğine sağlık versin canım ne mutlu sana bir daha hamilesin anne olmak çok güzel bir duygu allah kimseyi mahrum etmesin senin doktorum kimdi arkadaşım çınarlıda sonlandırma yapmışsın ya o yüzden soruyorum o konuda şanslıymışsın onun travması da ayrı inan gözümü kapattığımda çektiğim o acılar hep gözümün önündeki yaşadıklarım o sahneler hiç silinmiyor beynimden kaç saatte doğurdun canım sen bazısının çok uzun sürüyormuş da

Burasi mahv etti beni:1no2:mafoldumben

Saglik olsun..

saol oğlakcım,sende yaşadıklarını umarım çabuk atlatırsın.benim doktorum refik keleş irenbeden.biz sonlandırmaya karar verdiğimizde 3 gün hem vajinal yoldan hemde ağızdan aynı ilacı verdiler.4cm açıklık oluncaya kadar bekledi doktorum.biz 3 günü evde geçirdik sadece ilacı yapmaları ve açıklığa bakmaları için hastaneye gittik.ama o 3 gün hiç geçmedi.ben hemen bebek gitsin ve herşey bitsin istiyordum.kabus gibiydi.... 3.gün doktoruma gittiğimizde açılmış doğuma alabiliriz dedi.çınarlıya gittik.önce odaya aldılar giydirip doğumhaneye götürdüler,hemen damar yolu açıp serum taktılar,epidurali takıp odaya aldılar.sancıların başlayınca ara ilacı yaparız dediler.bu arada serumla suni sancı verdiler.sanırım 1 saat falan sonra adet sancısı gibi sancılarım başladı.hemşireyi aradık.gelip ilacı yaptı doğumhaneye aldılar.5 saat sürdü doğum.bebek küçük olduğu için suyuda çok dönüyor,doğum kanalına girmiyordu.o yüzden o 5 saatin 4 saati beklemekle geçti...hiç bir ağrı acı hissetmedim.ilacın etkisi geçmeye başlayınca yeniden yaptılar.bebek kanala girince ilk plesantası geldi sanırım birşeylerin çıktığını hissettim.ondan sonra birkaç kez ıkınmamı istedi doktorum ve doğum yada ölüm oldu işte.bebeği hiç görmek istemedim çünkü ulturasondaki son görüntüsü bile gözümün önünden gitmiyordu...bir saat vardı duvarda hep ona baktım zaten...parça kalmasın diye temizledi sanırım 15 dak.bişeyler yaptılar.sonra odaya aldılar.bu arada doğum esnasında da damardan sakinleştirici yaptılar sanırım.
ama o gün diğer odalarda 3 doğum daha vardı.toplam 4 kişiden biri doğurdu.bizler için bu kez olmamıştı.ama o an diğer bebeğin ağlamalrını duyduğum an çok kötüydü.zaten hemşireler kapımı kapattı görmiyeyim duymuyayım diye...acaip hırs yaptım o gün bir daha doğuracağım diye...doğum yaşıyorsun gebelik yaşıyorsun ve elinde olmadan yarım kalıyor...inşallah bu bebeğimi kucağıma alırım..
odaya çıkıncada ayrı sızı boş beşik,sonra çıkarmışlar odadan ama...dışardaki insanların bebek sevinçleri...garip bir durum...eylem aynı doğum ama benim için ölüm....mutluluk ve mutsuzluk.hayat böyle işite.ve devam ediyor...zaman hep en iyi ilaç oluyor.şu an bile içim sızlıyor ama hafifliyor.herkez unutuyor birtek biz unutmuyoruz...olsun ben böyle bir acıdan sonra kendimi daha güçlü hissediyorum.hayata bakış açımı değiştirdim...
ne yazık ki senin acın daha çok taze...hemde o yaşadıkların....aklım almıyor böyle insanları...ama şöylede bir artın var minik kızın...bence sende atlatırsın yakında...zaten hayat böyle hiç bir acı sonsuza kadar sürmez.hem yetişkin evlatlarını kaybeden insanlar var yani daha büyük acılar.artık böyle teselli olacağız....

ddnnzz çok güzel yazmışsın uzun uzun anlatmışsın ellerine sağlık canım evet daha çok yeni 2 hafta olmadı canım ama gerçekten ilk günkü gibi değil dün ilk defa dışarı çıktım kızımı jimnastik kursuna götürdüm sanki herkes bana bakıyor gibi geliyor insanlar bana ne diyeceklerini şaşırıyor sorsalar mı yoksa sormasalar mı sapıtıyorlar hayat zor ama yola devam ediyoruz kızım dün ben dışarı çıkınca çok mutlu oldu onu öyle görünce eşime hayat devam ediyor işte ne olursa olsun dedim

sevindim çok senin için...2-3 hafta daha geçsin iyice normale dönersin.doğru söylüyorsun etraftaki insanlar ne diyeceklerini billemiyorlar.herkes için farklı ve zor bir durum.ama bizi anlamamaları normalde,en iyisi saygı duyup sessiz kalsınlar daha iyi...çünkü çoğu kişi bana üzülme daha gençsiniz yine olur diyorlardı...acaip kızıyordum.sanki ben olmaz diye üzülüyormuşum gibi kaydirigubbakcemile3

ayyy canımmm çok kötü şeyler bunlar allah sabır versin..

olumsuz eleştirilerde olucaktır.. fakat moralini dahada bozmasına izin verme..yaşamayan anlamaz bilmez böyle şeyleri..ve verdiğimiz kararlar bizi ilgilendirir,arkasında durmalıyızda..kaldı ki bu öyle çabuk verilmiş ya da tek başına verilmiş bi karar değil..insanız biz,herşey bizim için..bence bu konuda burdada çok dallanıp budaklanmasın..acını sıcak tutmak değil hafifletmek belki amacın ama burda insanlar baş sağlığı dileyip ah vah dedikçe yada olumsuz eleştirilerde bulundukça kendini daha iyi hissetmen zorlaşacak..tabiki bu benim fikrim..kendin için en iyi olanı sen bilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…