sudemebru bu konuyu açıp da burada acımı paylaştığıma gerçekten çok pişmanım nedense bir günah keçisi seçildim ve üstüme geliniyor ben bunu yaptım evet bu benim ve eşimin kararı günahı vebalı bizim boynumuza gerçekten direk sana söylemiyorum yanlış anlama lütfen dün de burda bir topic vardı "günah mı" diye 30 sayfa oldu o başlık bir günde konu yine özürlü bebeği sonlandırmak günah mıydı orda da benim üstüme çok gelindi onun da sıkıntısıyla bunları yazıyorum kimseye kendimi müdafa etmek zorunda değilim evet ben bunu yaptım birçok kişi gibi çıkıpta çocuğunu aldırıp sonrada karnımda öldü doğurtuldu demedim dürüst olmanın cezasını çekmek zorunda değilim
peki ya birkaç tane çocuğu olupta korunmayıp bir zahmet hamile kalıpda 10 haftalık olana kadar aldıranlar çok mu masum onlar canlı değil mi çok küçük olduğu için bebekler sorun değil mi bizler mi sadece hasta çocuklarımızı doğurmadık diye suçluyuz tamam suçluyuz asla inkar etmedim ama kimseye savunma yapmak zorunda değilim
eceiremnur çok sağol canım başına gelen bilir acısını allah sabırlar versin kardeşine geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen
canım kendini üzme inan bana bu ALLAH la senin aranda emin ol doğursaydın hem o hemde sen daha çok acı çekicektin böylesi bnencede iyi olmuş kendini üzme bak bir evladın daha varmış onuda üzme biran önce toparlan hem evldının hemde eşinin sana ihtiyacı var...
bencede neyse uzamasın artık günahı vebali bana kimseyi ilgilendirmez dünkü duruma dönücek birazdan tabii benim üzülmeye hakkım yok ben cehennemlikim boşver bunların hepsi beni ilgilendirir hiç kimseyi ilgilendirmez dediğim gibi bu konuyu açtığıma çok pişmanım silinme imkanı varsa silinsin
tamam arkadaşım boşver benimde 8 yaşında bir kızım var ikinciye niyetlendik ama 1 senedir uğraşıyordum geçenlerde hızlandırma işlemi yaptık çatlatma iğnesi yaptık 10 gün oldu p.tesi doktora gideceğim inş.olmuştur
oğlak 75 arkadaşım bende senin gibi düşünüyorum. Allah bilir iyisini ama sonradan onun içinde zor bir yaşam olacak diye tercihini bu şekilde yapmışsın üzülme lütfen benim bebeğim 32 haftalık karnımda öldü ve sebebi yok. En azından çocuğunun durumunu biyordun tesellin var hiç olmazsa
tam 2 ay önce bebeğimde ense kalınlığı görmüştü doktorumuz öyle böyle değil çok kalın 5.9 mm hemen cvs yaptırdı normal çıktı sonuç sonuç çıkana kadar bebeğim14 haftalık olmuştu ultrasonda anormal birşey yok dediler 16 haftalık olduğumda kontrola gittim doktorumuz sermet sağol kafa içinde biraz değişiklik var ama adını koyamıyorum dedi daha bebek çok küçük dedi 18 haftalıkken namık demir hocaya gittim herşey normal dedi ohhh dedik ama kısa sürdü 20 haftalıkken yapılan ayrıntılı ultrasonda sermet sağol dandy walker oldğunu söyledi eee namık demir bunu göremedi mi dedik şaştık kaldık bir doktora daha gidelim dedik o da tavsiye üzerine fuat akercan oldu baktı 1 saat inceledi evet dandy walker dedi hiç şüphe yok dedi bize internette görüntülerle anlattı sonlandırın çok büyük bir anomali dedi bebek büyüyemiycek göremiycek konuşamıycak duymuycak ve yürüyemiycek hep yatıcak dedi genelde bu tür vakaları sonlandırıyoruz ona da yazık dedi düşündük ve tamam dedik ve 21 haziran pazartesi sabah 8 buçukta ege üniversitesi hastanesine yattık
sabah özel oda ayarlamıştık önceden o sıkıntı olmadı kan aldılar odaya gidin dediler bekleyin kan sonucu çıksın yaklaşık 3 saat oturduktan sonra bir doktor yüzü görebildik benim anamnezimi yani hastalık öykümü aldı ve yazdı dosyamı oluşturdu işin garibi sermet hocanın hastasıydık aylardır özel muayenehanesine gittik ama benim o gün oraya yatacağımı bir asistanına bile haber vermemişti kimsenin haberi yoktu benden çocukta hangi anomali olduğunu bana sorup yazdı elinde bir belge yoktu ben bilgi veriyordum sadece hoca size sonlandırmayı hangi yöntemle yapacağını söyledi mi dedi evet hoca ona sonlandırmayı nasıl yapacağını bile söylememişti kendisi yurtdışında kongredeydi asistan bana dedi o zaman hocaya ulaşıp sormam lazım bekliyceksiniz dedi tam 3 saattir boş boş üzüntülü sıkıntılı bekliyorduk zaten beklemeye devam ettik geldi hocaya ulaşamadık dedi beklemeye devam hemşire çağırdı asla odana gelip tansiyon ateş ölçmek yok bas bas bağırarak yanlarına çağırıyorlar benide çağırdılar gittim birazdan başlıycaz dedi saat 12 buçuktu ve ancak saat 2 buçukta sonunda başladılar asistan bir kız geldi vaginadan 2 tane fitil koydu gitti bekliycez ağrıyı dedi beklemeye başladık o ara bebeğmin kıpırtıları çok arttı birden de durdu bir anda resmen aşağı düştü karnımın üstü boşaldı karnım aşağı indi evet öldü ağlamaktan mahvoldum eşim yanımdaydı deli gibi ağlıyordum artık herşey bitmişti ve sadece onun rahimden çıkması gerekiyordu
ddnnzz çok geçmiş olsun allah şimdiki bebeğine sağlık versin canım ne mutlu sana bir daha hamilesin anne olmak çok güzel bir duygu allah kimseyi mahrum etmesin senin doktorum kimdi arkadaşım çınarlıda sonlandırma yapmışsın ya o yüzden soruyorum o konuda şanslıymışsın onun travması da ayrı inan gözümü kapattığımda çektiğim o acılar hep gözümün önündeki yaşadıklarım o sahneler hiç silinmiyor beynimden kaç saatte doğurdun canım sen bazısının çok uzun sürüyormuş da
ayyy canımmm çok kötü şeyler bunlar allah sabır versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?