21 hafta 3 günlük gebeliğim 21 haziran pazartesi sonlandırıldı

canım senin hala pataloji sonucu çıkmadı mı benim geçen hafta patolojiye giden sonuç bugün çıktı, neden bu kdr uzun sürdü senin? yarın için içini ferah tut her şey yolunda gitcek merak etme

benim bebeğimin omiriliğinin altında kist tespit edildi. bebekle braber büyüyecek olan bi kist. büyüdüğü için erken alıncaktı, bu seferde erken doğumun riskleri de üstüne biner dedi doktor, gözler kulaklar filan işte...kist omiriliğine değerse ayakları tutmayablirmiş..bebek doğdugunda kafasından büyük bi kistle doğuyor işte, kanser bile çıkabiliyormuş...bugun aradım patalojı sonucum çıkmamış daha 5 hafta oldu bugun.

esmeray nerde yaptırdınız genetik testleri, biz istersek yaptırabliyrmuyuz? doktormu istemesi gerekiyor? benimde patolojiden sonucum gelicek, insalllah temiz çıkar...

esmeray nerde yaptırdınız genetik testleri, biz istersek yaptırabliyrmuyuz? doktormu istemesi gerekiyor? benimde patolojiden sonucum gelicek, insalllah temiz çıkar...

cnm araştırma hastanesine git bebek kaybımız var kan ve genetik tahlili istiyoruz deyin onlar yardımcı olurlar

öncelikle rabbim hepimize sabır versin...
bende 20 haftalıkkken gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım...ayrıntılı usg de beyinde sıvı toplamış dedi doktor.19 mm sınır 10 mm imiş.bizimki çok ileri düzeyde dediler ve her geçen gün arttığını söylediler bir gün önce 17 küsür mm idi bir gün sonra 19 mm çıktı.ayrıca tek arter tek ven ve dudak damak yarığı vardı..2 doktora göründük ve aynı şeyi söylediler.bizede gebeliği sonlandırmaya karar vedik yaşamla bağdaşmayacağını söylediler..amniyosentez verdik sonucu haftaya gelcek..çok zor bi durumdu ve karar vermek çok zordu..şuan düşündüğümde bile bu durumu benmi yaşadım diye düşünüyorum hala inanamak çok zor.25 şubatta suni sancıyla doğurdum ve şuanda dünyam allak bullak..sonrası için bile ne düşüneceğimi bilemiyorum..her ağızdan bir ses çıkıyo ve ben ne yapcağımı bilemiyorum..
bir daha ki bi bebek olma durumunda da aynı şeyleri yaşama korkusu şimdiden sardı çok erken düşünmek için ama çok korkuyorum ...başından böyle bi durum geçen arkadaşlar siz nasıl atlattınız ve neler hissettiniz.

ah ahh ne diyimki aynı şeyi 2 defa yaşadım, ilki geçen sene mayıs ayında oldu 18 haftalık gebeliğim beyin anomalisi yüzünden sonlandırıldı, doğum yaptım sütüm geldi kollarım boş çıktım hastaneden, içimdeki bebek isteği daha da arttı 5 ay geçti bütün kontrollerimi yaptırdım her şey normal çıktı ve tekrar hamile kaldım ama bu sefer çok kısa dürdü 5 haftalıkken düşük oldu bu yaşadığım öncekinin yanında hiç bişeydi ama öncekinin yarasını kaşıdı.. hiç adet olmadan tekrar hamile kaldım korkularımız iyice arttı her şey normal gidiyo tamam bu sefer derken 14. haftada ilk gebeliğimdeki beyin anomalisi malesefffff tekrarladı ve yine normal doğumla 24 şubatta aynı acılarla doğum yaparak ve yine kollarım boş hastaneden çıktım.. gebelik sonlandırılmadan önce cvs yapıldı genetik olduğunu düşünüyorlar bizede kromozom testleri artık her neyse hepsi yapılacak doktorumuz bütün verilere ihtiyacı olduğunu söylüyor bu testler bebeğimdeki anomalinin sebebini ortaya çıkarabilirde çıkarmayabilirde eğer neden olduğunu öğrenirsek tüp bebekle bebk sahibi olabilirmişiz..

bunları belki defalarca yazdım bilen bilir 100 kerede yazsam içimdeki acım bitmeyecek çünkü İÇİM ACIYO

cnm ikincisinde düşük yaptım demişsin ondan sonra kromozom tahlili yapmadılar mı

2.sinde kimyasal gebelikti düşük yaptıktan sonra kontrole gitmedim önemsemedim galiba çok

[B] canım yaşadıkların çok acı gerçekten tahmin etmiyorum resmen hissediyorum ama ilk anomalide amniyosentez yaptırdınız mı yada doktor bir daha ki gebelik için sizi takibe almadı mı...bizim doktorumuz bize 1 yıl ara vermemizi söyledi ama pek ayrıntılı konuşamadık amniyosentez yaptık ama sonucu beklemedik sonlandıralım istedik test sonuçları gelince anlaşılır nedeni az çok diye.doktorlarda bu yönde iyi olacağını söylediler....
gerçi canım çok yanıyo acaba sonuna kadar beklesemiydim diye.ama o bebeğide dünyaya o durumda getirmek çok zor olacaktı...neyse...benimde korkularım var belki az çok yaşadıklarınızdan yardımcı olabilirsin diye sormak istiyorum.
2 gebeliğindede nasıl anlaşıldı anomali ve amniyosentez falan yaptırdıysanız nasıl sonuçlar geldi.temiz denmesine rağmen aynı sorun tekrar oluyo mu. kromozom testleri nasıl yapılacak..biz bu yaz şark görevinden dolayı doğuya gidicez orda imkanlar kısıtlı ve ne yapcağımızı bilemiyoruz.eşimde bende bitik durumdayız çok zor hislerimiz anlatılmaz...bir dahaki gebeliği aynı şekilde yaşamamak için ne gibi önlemler almalıyız....siz nekadar ara verip diğer bebek düşündünüz...ve doktor normal geçmesi gereken süre ne kadar dedi size..
biz 11 inde gidicez doktora tekrar..daha yeni doğum um cuma günü oldu ...alışamak çok zor 5 aydan sonra koca bi boşluk...[/B]

çok geçmiş olsun canım
allah sabrını veriyor işte yaşayıp gidiyoruz hiç akıldan çıkmıyor ama acısı azalıyor,ben bir daha hamileyim ama hergün endişe hergün korku çok zor gerçekten
allah yardımcın olsun sabırlar versin

allah tamamını erdirsin canım sağlıcakla alırsın inşallah kucağına....benim durum şuan çok yeni 1 hafta oldu kaybedeli..ama rabbim ne zaman uygun görürse o zmaan olacaktır inşallah...rabbim kimseye yaşatmasın...çok zor..

canım ilk gebelikten sonra doktor 4 ay vermemizi istedi, ilk bebek patolojiye gitti pataloji bebekteki hastalığı teyit etti ben hamileliği düşününce 3 ay sonra doktora gittim kan testleri yapıldı her şey normal çıktı ilk gebelikten 5 ay sonra hamile kaldım, bu bebkte patolojiye gitti sonucumuz çıktı yine hastalık teyit edildi gebelik sonlandırılmadan önce cvs yapıldı hastalığın altında yatan sebebi öğrenmek için cvs sonucu önümüzdeki hafta içi çıkacak sonra bize kromozom tetsleri yapılcak..
benim sana tavsiyem şu aynı acıları yaşamak istemiyosan bütün testlerinizi yaptırın sen ve eşin kromozom tetstlerinizi.. yaptırın ki genetik mi değil mi onu öğrenin hiç olmazsa.. benim doktorum hamilelikten önce folbiol başladı bana.. sende mutlaka doktorunla görüş bu konuları

çok sağol canım cevabın için..
biz bu yaz eşimden dolayı şark görevine gidicez benimde atamam olucak büyük bi ihtimalle ve orada şartlar burdaki gibi değil neyle karşılacağaımızı bilmediğimiz için yaza kadar tüm gereken muayene ve testleri yapmayı düşünüyoruz...haftaya cuma doktora gidicez amniyosentez sonucu çıkacak ozmaan kadar..neden olduğu anlaşılır inşallah...zor günlerin bizi beklediğini biliyorum ama bir yandan içimi ferah tutmaya çalışsamda korkularım hep olacak....birde canım kromozom testleri nasıl yapılıyo yani istediğimizde yaptırabilirmiyiz, hamile olmak mı gerekiyo yoksa ....folbiol dediğin folic asit dimi....

ne demek canım rica ederim..
kromozom testlerini üniversite hastanelerinde yapıyolar hamile olmana gerek yok, ama sonuçların çıkması çok uzun zaman alıyo.. biz özelde yaptırdık sonuçlar daha hızlı çıkıyo biraz pahalı ama para derdinde değiliz hiç birimiz sorunlarımız çözülsün her şeyimizi veririz.. canım benim önceden folbiol kullanmam gerekiodu çünkü benim bebeğimde beyin anomalisi vardı bidahaki gebelikte oluşmasın diye kullandım ama engel olmadı malesef doktorlar bile şaşırdı her gittiğimiz doktor folbiol kullanmadın mı dedi kullandım ama önüne geçemedik işte..

bu arada bgn cvs sonuçlarımız çıktı bizim genetik değilmiş bizim kromozomlarımıza bakmaya gerek yokmuş çünkü bütün kromozomlar normalmiş daha çok söylediler ama toparlayamıyorum beynim darmadağın yazamıyorum

canım çok üzme kendini çok şükür genetik değilmiş. gerçi neden olduğunu anlamamak daha kötü oluyo..bizden cvs alınmadı amniyosentez verdik oda bu hafta içinde çıkar...amniyosentezdede tam bi sonuç alırız inşallah..beyin anomalisi ne şekildeydi..bizde hidrosefali dendi 19 mm sıvı birikimi vardı.çok ileri dediler. ve sonladırma kararı aldık
içini ferah tut yalnız değilsin ben burdan okudukça biraz daha moral buluyorum ..rabbim daha kötülerinden korusun ve sağlıklı bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin...insan zmanla herşeye alışıyo rabbim sabrını veriyo.bende toparlayamadım ama elden ne gelir...kendine dikkat et moral ve ruh halide çok önemli sağlıklı bir gebelikte ...

orange, çok geçmiş olsun, daha çok yeni...hafta hafta acı azalıyo...tamamen gecmiycektir muhakkak, ama bidaha bebek filan istemem diyip çıktığım doğumhaneden, 6 hafta sonra bebek kıyafetleri tekrar dikkatini çekmeye baslıyo, reklamları severek izliyosun tekrar bebeğin olsun istiyorsun...zaman herseyin ilacı...Tek dileğimiz Allah tekrar yasatmasın, sağlıklı bebeklerle bu acılarımızı unuttursun...

çok sağol canım...zaten hala bazen hamilyim sanıyorum sonra birden farkediyorum...bir yanım yarım kalan gebeliğimi anneliğimi istiyo bir yanım korular içinde..artık hayırlısı..gerekli testleri ve süreyi geçirdikten sonra allah sığınıp hayırlısını isteyeceğiz inşallah..çok zor bazen durup durup ağlıyorum ama elden bişi gelmiyo düşünüp durmak hiç bişeyi eski haline getirmiyo malesef..kendi kendime üzülüp kendi kendimi teselli ediyorum ..başka bişi elimden gelmiyo..

kızlar, kendinizi yıpratmayın ne olur. hepimizin başına geenler çok acı, bende şu an 2. bebeğimin cvs sonucunu bekliorum. %25 risk var bizde...insanoğlu herşeye katlanabiliyor, içi kan alasada alışılıyor...hele kadınlar daha güçlü yaratıklar inanın... acınızı yaşayın tabii ama kendinizi bir sonraki bebek içinde hazırayın...
hepimiz kucağımıza güzel yawrularımızı alıcaz elbet, ben çok inanıyorum buna...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…