• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 hafta 3 günlük gebeliğim 21 haziran pazartesi sonlandırıldı

oglak75

2 kelebeğim,aşkım ve ben
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
2.801
0
116
Manisa
tam 2 ay önce bebeğimde ense kalınlığı görmüştü doktorumuz öyle böyle değil çok kalın 5.9 mm hemen cvs yaptırdı normal çıktı sonuç sonuç çıkana kadar bebeğim14 haftalık olmuştu ultrasonda anormal birşey yok dediler 16 haftalık olduğumda kontrola gittim doktorumuz sermet sağol kafa içinde biraz değişiklik var ama adını koyamıyorum dedi daha bebek çok küçük dedi 18 haftalıkken namık demir hocaya gittim herşey normal dedi ohhh dedik ama kısa sürdü 20 haftalıkken yapılan ayrıntılı ultrasonda sermet sağol dandy walker oldğunu söyledi eee namık demir bunu göremedi mi dedik şaştık kaldık bir doktora daha gidelim dedik o da tavsiye üzerine fuat akercan oldu baktı 1 saat inceledi evet dandy walker dedi hiç şüphe yok dedi bize internette görüntülerle anlattı sonlandırın çok büyük bir anomali dedi bebek büyüyemiycek göremiycek konuşamıycak duymuycak ve yürüyemiycek hep yatıcak dedi genelde bu tür vakaları sonlandırıyoruz ona da yazık dedi düşündük ve tamam dedik ve 21 haziran pazartesi sabah 8 buçukta ege üniversitesi hastanesine yattık
sabah özel oda ayarlamıştık önceden o sıkıntı olmadı kan aldılar odaya gidin dediler bekleyin kan sonucu çıksın yaklaşık 3 saat oturduktan sonra bir doktor yüzü görebildik benim anamnezimi yani hastalık öykümü aldı ve yazdı dosyamı oluşturdu işin garibi sermet hocanın hastasıydık aylardır özel muayenehanesine gittik ama benim o gün oraya yatacağımı bir asistanına bile haber vermemişti kimsenin haberi yoktu benden çocukta hangi anomali olduğunu bana sorup yazdı elinde bir belge yoktu ben bilgi veriyordum sadece hoca size sonlandırmayı hangi yöntemle yapacağını söyledi mi dedi evet hoca ona sonlandırmayı nasıl yapacağını bile söylememişti kendisi yurtdışında kongredeydi asistan bana dedi o zaman hocaya ulaşıp sormam lazım bekliyceksiniz dedi tam 3 saattir boş boş üzüntülü sıkıntılı bekliyorduk zaten beklemeye devam ettik geldi hocaya ulaşamadık dedi beklemeye devam hemşire çağırdı asla odana gelip tansiyon ateş ölçmek yok bas bas bağırarak yanlarına çağırıyorlar benide çağırdılar gittim birazdan başlıycaz

Son düzenleme:
aslında herşey bitmişti ama aılar yeni başlıyordu saat 5te ağrılar iyice kendini hissettirmeye başladı önce hafif adet sancısı gibiydi gittikçe atrıyordu 5 buçukta en son yemek ye dediler uzun süre aç kalman gerekli yemek yedim su içtim ve ağrılarım çok artmaya başladı gittikçe sıklıaştı ve şiddeti arttı saat 7de dayanılmayacak bir hal aldı 35 saniyede bir 35 saniye süren ağrılarım vardı bunca saatlerde hiç kimse gelip bakmıyordu hemde hiç eşim odadan hiç çıkmıyordu çünkü onu görürlerse çıkarırlardı dışarı ve ben onu yanımda istiyordum bu yüzden ben gidiyordum sürekli hemşirelerin yanına sürünerek ağrıdan resmen 4 ayak üzerinde gidiyordum koridorda hiç kimse neyin var demiyordu kanaman olmadan suyun gelmeden hiçbir şey yapamayız diyorlardı ama dyanamıyordum böyle bir ağrı yok hayatımda böyle acı yaşamadım düz duvara tırmandıran cinsten saat 8 de bir ilaç getirdi hemşire bunu içceksin dedi ben ölüyorum dedim hala aynı şey kanaman olması lazım diyorlardı ama bende kanama yoktu ilacı içtim 8de 8 buçukta eşime dedim beni öldürsün allahhiç gözüm yok bitsin bu acı o an kızımı bile düşünmüyordum öyle bir acıki anlatılmaz sadece ölmek istiyordum( ben ege hastanesinde bundan 9 yıl önce anestezi teknikeri olarak 6 yıl çalışmıştım anıdığım anestezi hekimleri vardı onları aradım bu iş başlamadan bana epidural anestezi yapacaklardı)hemşirelere bunu anlattım nolur arayın ben ölüyorum şu anestezi yapılsın dedim aradılar kendi doktorlarını anlattılar biz ilgilenemeyiz ameliyat var dediler geri gittim odaya saat 9da ben kendim anestezi hekimlerini aradım bana gelin anestezi yapın ölüyorum dedim tamam dediler hemşirelerin yanına gittim sürünerek ve anlattım anesteziyi çağrdığımı tamam dediler bir daha aradılar kendi doktorlarını hanımefendiler o zaman anestezinin geleceğini duyunca beni doğumhaneye alıp muayene etmeye karar verdiler

doğum masasına ilk kez yatıyordum yattım acıdan kıvranıyorum gelen giden yok anestezi hekimi geldi beni gördü muayene etsinler de uygunsa takalım epidural dedi beklemeye başladı sonunda anestezi doktorunu gören asistan geldi bir muayene etti ölüyorum sandım 1 cm açılmış daha olmaz anestezi yoksa açılma durur yeterli değil dedi yatağına git dedi bir odaya girdim sancı odasıymış 4 kadınız 4ü normal doğum ağrısı çekiyor benim gibi kıvrana yok onların ağrıları 4- 5 dakikada bir ben neredeyse sürekli eşimi aradım kapıda bir yudum su içmeye geliyorum dedim kapıya çıktığımı gören doktor ne işin var ayakta düşceksin başımıza iş açcaksın diye bağırdı su içmem lazım ölücem dedim içme dedi elindeki telefonuda eşine ver dedi içerideki bayanların hepsi devamlı konuşuyor ya dedim niye ben veriyormuşum gerçekten de hastaların hepsinde telefonlar car car çalıyor dilinizde pabuç kadar dedi bana umrumda değildi ne dediği ölüyordum resmen suyumu içtim eşimden bir gecelik aldım can havliyle tek başıma yarım yamalak üstümü değiştirdim kimse bakmıyordugüya ağrı kesici yapacaklardı gittim doktor odasına iğne dedim iğne yok gelcek servisten dediler ordaki hemşireler onların hastası değilmişim servis hastasıymışım diye bir iğne harcamıyorlardı bana servisten ilaçla beraber hemşire geldi bana iğne yaptı gitti ama bana mısın demedi ilaç ağrı aynı devam kimse bakmıyor eşimi aradım git dedim anesteziye konuş doktor geldin açılmıştır artık ama bakan eden yok gelsinler taksınlar bana dedim koşa koşa gitmiş konuşmuş hemen 2 doktor geldi onlar geldi diye bir zahmet akıllarına geldim muayeneye aldılar beni 3 cm açılmış dediler takılabilir tamam dedim hemen olsun asistan kız yanıma gelip bana suyunu patlatıcam dedi işin hızlanır dedi tamam dedim kocaman bir aletle patlattı sanki 1 litre su ve kan başaldı nasıl ağlıyordum niye ağlıyorsun acı olmaması lazım dediler bende 2 aydır çektiğim acılar dedim şimdi takalım anestezi dediler ama kadın doğum doktorları taktırmazsan yarım saat sonra işin biter yarım saat çok acı çekersin ama çabuk bitecek işin taktırarsan uzar iş dediler katlan biraz sabret bitsin bu iş dediler tamam dedim yine yatağıma gittim sanki büyük tuvaletim geldi tuvalete gitmem lazım dedim olmaz aslında tuvaletin yok o bebek geldiği için dediler gel masaya bakalım dediler gittim kafası çıkmış çok şanslısın dedi lafa gelişi işin kolay dedi ne şans dedim bebeğim gittti benim şans.... ben çekip alıcam şimdi dedi ama ıkınman gerek ıkıntım yok dedim ıkınmazsan çıkmaz dedi tam o sırada ilk kez uzmanlarının yüzünü gördüm geldi ne bu hal dedi kadın doğuma yatıyor kolunda serum yok diye bağırdı şimdi 2 ampul ilaç yaptırcam nerden yapcaksın diye bağırdı hemşireye hemşire başladı damr aramaya ve patlatmaya bir yandan çocuğu çekiyorlar bir acı bir yandann ıkındırtıyorlar ıkınamıyorum bir yandan cadı hemşire kolunu uzat bu ne ya diye bağırıyor 4 yerimden patlatıyor sonunda uzman bu böyle olmaz dedi ve karnıma bastırmaya başladı ama ne acı ölüyorum o an ama çıktı sonunda bir anda bütün acı bitti plesantasını salsın bekleyelim dedi 10 dakka yattım ağlıyorum deli gibi o cadı hemşire ne ağlıyorsun demez mi acıların bitti bende senin de başına gelsinde sen hiç ağlama ben burda ölü bebek doğurdum farkında mısın dedim plesantamı aldıçeriden doktor bütün olarak geldi şanslısın çoğu parçalanır ve çok kanama olur dedi ama yine kürtaj olacaksın dedi vebeni sedyeye koyup yukarı kütaja çıkardılar

yukarıda ameliyat vardı beklemek zorundaydım tam 2 saat bekledim yoğunbakımdaki bayanlar ne olduğunu sordular herkes teselli ediyordu kürtaja girdim uyuttular çok kolay oldu çıktığımda yine yoğunbakımdaydım 2 saat de orda beklettiler tamamen ayılmam için göğüslerimden süt gelmişti sıkı bir bandaj yaptılar bir ilaç verdiler kesilmesi için odaya yolladılar ağrım sızım olmadı sadece göğüs ağrısı ve kalp ağrısı tabii ki
işin garibi aynı gün aynı anda benimle bir aynı işlem için yatan 21 yaşında 21 haftalık gebe ilk bebeği olan bir kız vardı o doğuramamıştı daha hemde ben bir ilaç içtim o 5 ilaç ama kızın hiç ağrısı olmadı ve ona salı günü ara verildi çarşamba devam edilecekti ben taburcu oldum benimki çabuk oldu yani çok zor allah kimseye göstermesin başına gelmeyen birşey anlamıyor herkese davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama tarifsiz bir acı
sonuç olarak egeyi hiç ama hiç tavsiye etmiyorum gerekli yerlere şikyetlerimde bulunucam doğumhanesi berbat ilgi alaka hiç yok terslik diz boyu ve sermet sağol teşhisi çok başarılı ama o da ilgi sıfır başınıza gelirse bebeğinizde ne olduğunu teşhis ettirin ama devam etmeyin derim gidenler bir kez daha düşünsün bence

Canım ya çok acı çekmişsin Allah bir daha yaşatmasın. ınsan neye üzüleceğine şaşırıyor ,bebeğine mi yanasın, çektiğin acıya mı ,ilgisizliğe mi? Sağlıkçıların bu huylarından nefret ediyorum acıma, insanlık saygı, yardım gibi çoğu hisleri ölmüş oluyor .Tabiki içlerinde hala işini çok güzel yapan ilgililer de var ama senin şansına bu cinsler çıkmış özellikle şu uzman doktorlar muayenehanesine gidince etrafında fır dönerler hastanedeyken suratına bakmazlar , elinden geldiği kadar şikayet et. ınşallah en kısa zamanda toparlarsın kendini.

canım geçmiş olsun çok kötü oldum bende geçen sene bebeğimi kaybettim bu sene de erken doğum riski başın sağolsun

oaydiner sanada geçmiş olsun çok çok zor tarifi imkansız allah kimseye yaşatmasın hele tekrar tekrar hiç yaşatmasın

canım basın sagolsun bende melek annesıyım rabbım daha buyuk acılar vermesın ınsllhh rabbım sabırların en buyugunu versınnn

bebeği patalojiye gönderdiler bu tip vakalarda hep gönderiliyormuş mecburen vakanın tespiti için zorunlu dediler bebeği göstermiyorlar kesinlikle

canım benımya başınız sagolsun ALLAH sabır versın sana ve eşine aynı gün 21 i bende düşük yaptım kürtaj oldum pataloji yapılıyo tabi senınkı çok daha zor bı durum ve yaşadıkların çok acı verıcı gercekten bızımkıde daha 5 haftalıktı ALLAH hayırlısını versın canım benim şu an sağlıgın nasıl pekı iyimisin ağrın falan varmı ayaklarını üşütme sakın çok önemlıymış

zlato meleğim sağolun kızlar
öncelikle çok ama çok geçmiş olsun ve rabbim inş bidaha yaşatmasın ayrıyetende başın sağolsun bebeği kaybetmek çok ama çok acı kesinlikle tarifi olmayan bi acı bende melek annesiyim 37 haftalık kızımı kaybettim 3 gün yaşadı yoğun bakımda o yüzden acını çok ama çok ii anlıyabiliyorum hastaneye gelince akşam akşam ama çok sinirlerim bozuldu allah kahretsin onları kasap bunlar ya adi insanlar dr olmak ayrı bişey insan olmak apayrı bişey acayip sinirlendim ya kendimi yerine koydumda heralde iyileşir iyileşmez yıkardım orayı nasıl bir insanlıktır bu ya ya bilmiyorum ama keşke aldırmasaydın yinede herşeye rağmen doğursaydın çünkü dr lar yanılabiliyolar bi teşhis koyuyolar ama bebiş doğuyo bi bakıyon sağlıklı özürlü doğar diyolar bakıyon sapasağlam sonuçta rabbimin elinde onlar sadece vesile inş ahirette şefaatçin olur meleğin ama bilmiyorum yine diyorum keşke doğursaydın inş şuan iyisndr sağlığın yerindedir

Son düzenleme:
oğlak 75 çok geçmiş olsun Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. zaten senin yaşadığın çok büyük bir acı birde hastanede çektirdikleri acını katlamış.Allah sana ve eşine sağlık ve sabır versin kızınla mutlu günlere biran önce geçersiniz inşallah.

oğlakcım başın sağolsun canım benim çok zor çok acı şeyler yaşadın bir de yaşattılar üstüne düşüncesiz insanlar bence de uğraş onlarla gerekirse mahkemeye ver
keşke sende gazi hastanesine gitseydin canım pembedana çok memnun kalmıştı oradan ona da aynı işlem yapıldı biliyorsun
bende egede başına geleni heryerde anlatıcam zaten sevmezdim o hastaneyi artık hiç gitmem
allah sabırlar versin canım benim

çok geçmişler olsun canım rabbim başka acılar göstermesin

Seninle çok benzerliklerimiz var. Dr um 20 haftada bebeğe giden kan miktarından şüphelendi. Burada çektirdik ama beğenmedi. AFP oranım da 3.61 çıktı. Hemen Namık DEMıR den randevu alacaksınız dedi. Ne mümkün bana 1 ay sonraya randevu verdiler. Şubat tatiliydi bende memleketim Çanakakleye gitmiştim. Hastaneden aradılar boşluk oluştu gelebilir misiniz diye hemen gittik.21 hafta oldu bu arada. Namık Bey plesantada problem olduğunu küçük ama sağlıklı bir bebek olacağını söyledi. Ama rapora rahim içi gelişme geriliği ve gebelik zehirlenmesi açısından izlenmesi gereken yüksek riskli gebelik diye yazmış. Tamamen tıbbi terimler kullanıldığı için bir şey anlamadık içimiz rahatladı döndük.Tabi bu çok uzunsürmedi. 28. haftada bebeğim karnımda öldü. Ölü doğum sürecini yaşadım. Moralim çok bozuktu ama dr canımın yanmaması için elinden geleni yaptı. Sabah 9.00da hastaneye yattım. 10.00da rahimden bir ilaç verdi. 10 tane ağızdan ilaç aldım. Acele etmeyeceğiz dedi. Cumartesi gitmiştim gerekirse pazara da kalabilir dedi. Akşam saat 18.00e kadar hiç ağrım olmadı. Dediğin gibi kanama falan da olmadı. Hemşireler çok ilgilendi. Sabahtan itibaren damar açılmıştı. ılaçları saatinde kendileri getirdi. 18.00den sonra ağrılar başladı adet sancısı gibiydi. 19.30da ebe muayene etti. Açılma var dru çağırayım dedi. Dr aşağıdan geldi kontrol etti. Neyse ben 20.00de doğum yapmıştım. Plesanta geldi. Dr hep yanımdaydı. Elimi tuttu moral verdi. Ağrı kesici rahim toparlayıcı yaptırdı. O gece hiç ağrım olmadı. Sabah da eve çıktık. Bu arada son yarım saate kadar hiç yalnız kalmadım. Arkadaşlarım ablam bir sürü kişi vardı. O dönemde çok üzülmüştüm. Ama senin yazdıkların tam bir kabus gibi senin adına çok üzüldüm. ınşallah bundan sonraki hamileliğinde iyi insanlarla karşılaşırsın. Ayrıca bende kan pıhtılaşması çıktı. Bu konuda Sermet SAĞOL bir numara demişlerdi. Hamile kalınca ona başlamayı düşünüyordum anlattıklarından sonra kafam karıştı. Dediğin gibi iğne dozuna falan onunla karar vereyim de sonrasına bakarım. Benim daha 3 ay oldu. Hala çok üzgünüm. Allah sabır versin.

Back