Merhaba, oglum kolik bir bebekti. Suan 21 aylik. Uyku sorunlarımız bitmiş degil. Bebekligi cok zordu. Herkese gitmezdi benden ayrilmak istemezdi. Buyuklere anlatmak zor oldu. Herkes alingan davrandı cunku.
Soyle ki davranislarini kabullenip saygi duyuyorum mesela; heryerde uyumaz, yerini yadirgar olabilir. Cok cabuk sıkılır. Vs vs..
Ama ben oglumu nasil oyalayacagimi sasirdim evet elimden geldigince disari cikiyoruz sogukta bile hemen hemen hergun evde cani sikiliyor anliyorum ama sorunumuz tam olarak bu. Nasıl oyalayacagimi sasiriyorum artik.
Ornegin; oturup oyun oynuyoruz. Firlatip kaldirip atiyor herseyi. Butun oyuncaklarini. Onune yemek koysam yine ayni. Az yiyip hemen firlatip atiyor gunde 4 5 kez supurge aciyorum.
Esimde sen yedir diyor ama 2 yasina geldi cok guzel çatal kasik tutuyor ama yapmiyor. Evet 24 ayina kadar atmayi severlermis ama oyle boyle degil. Onceligim hep oglum oldu yemeklerimi ya uyudugunda yada aksamdan yaptim. Ev isi hep sonradan geldi onceligim hep onunla ilgilenmek oldu.
Israrci ve herseyini kisitlayan birisi olmadim. Kendisine zarar verecek seyleri kisitladim sadece.
Mesela; kiz arkadaslarimizla whatsapp grubumuz var ordan konusuyoruz. Oglumun akranlari var. Kiyasladigim icin degil. Her cocuk farklidir tabiiki. Birlikte yaptiklari seyleri söylüyorlar ben bunlarda sikinti yasiyorum mesela. Surekli aglak ve mizmiz bir sekilde dolanıyor. Yapmadigimiz seyler kalmadi, kendim oyun turetiyorum ilgisini cekecegim seyler aliyorum, tv izlemez zAten, babasi arada eline telefon veriyor ne kadar kizsamda ama zaten oglum ilgilenmez 2 dakika izlese kaldirip atar.
Ne yapcagimi sasirdim artik. Ayni durumda olan anneler lutfen yardim edin akil verin.