Bebek Beslenmesi 21 aylık bebeğim mama içmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ahso, Edeka, Kaufland'da satılır. Burada onlar da yok dersen en son alternatif çiftçi :)
Siz nerdensiniz?
Burda çiftçi var, arada alip yoğurt yapıyorum.
Yada hep marketten organik süt alıp yapıyorum. Hazır yoğurt tüketmiyoruz mümkün olduğunca. Bilmiyorum vardır belki, bakıp araştırmam lazım.

Benim cocuklarim 2 yasina kadar anne sutu icti. Onun disinda hic sut icme aliskanliklari yok . Bazi drlar ayrani daha cok ayrani tavsiye ediyor. Ayran iciyorsa sikinti yapma bence

7 aylik bebege pekmezle hurmami vericem sutu sade icmeyen bebege tabikide cici bebeli verebiliriz dis cikartan cocuklar yemekten kesiliyorlar ac bırakacak halim yok heralde nasıl içerlerse o şekilde vermeye çalışıyoruz konuyu açan bayanda yemiyor içmiyor diyo yedirebilecegi s3kilde tavsiyelerde bulunuyoruz bal in icindede şeker var hanfendi formül mamalarda da yani herşeyde biraz şeker var elbette biz şekeri minimumda tutmaya çalışıyoruz ben anaokulu gidene kadar cici bebeli sut içen çocuk gördüm zaten cici bebe nin ustundede yetişkinlerin bile icebilecgi yazıyor yani her bebek sizinki gibi rahat yemiyor zorla yemek yedirmeye çalışan anneler var çocuğu bi şekilde vitamin alsın istiyor en önemliside sut zaten sade icmiyorsa her yola başvururum okey

1 yaşına kadar bebekler “aç” kalmazlar. Anne sütü yada formül mama kullanırlar. Ana gıdaları bu. Ek gıda dediğimiz şeyle çocuğu burnundan getirene kadar doyurmaya çalıştığınız için çocuklarınız yemeği reddediyor olabilir mi? Kızım “ay annecim getir ben bi brokoli yiyeyim” demedi 7 aylıkken. Ama bende asla püre, muhallebi, lapa, cici bebeler vermedim. 1 yaş öncesinde bebeğe inek sütü yasakken cici bebeyi nasıl karıştırıp verdiniz onuda anlamadım.

Balda da şeker var okey. Ama doğal şeker değil mi? Arıların yaptığı bala ılıtıp şeker katmadığınıza göre normal şekerli gıdalarla bunu kıyaslayamazsınız.

6-12 ay keşif dönemidir. Çocuk her şeyi kendi yer, kendi tadar, kendi dokunur. Onun doydum dediği nokta 1 ısırıksa 1 ısırıkta bırakılır. O zaman mis gibi yemek yiyen çocuklarınız olur ileriki dönemlerde merak etmeyin.

Yetişkinlerin “bile” yiyebilmesi sizi neden rahatlatıyor? Sağlıklı demek mi bu? Elbette yetişkinler içebilir, alerji yapacak hali yok ya. Daha sindirim sistemi gelişmekte olan bebeklere dayamayın böyle paket ürünleri. Paket olan hiçbir şeyle tanıştırmayın.

Ah canım ne çok şey biliyon sen öyle ama biliyorum sanıyorsun 1 yaşına kadar formül mama verilmez 6 aydan sonra ek gidaya ve bebek sütlerine başlaya bilirler ek gida dedigimiz sizin brokoli dediginiz yada muhallebi vs dediginz seyler degil balik corbasi kabak corbasi haşlanmış sebze corbasi taze meyve püreleridir biz bunlara ek gıda diyoruz sizin aksine, aksine sütte yasak değil 6 aydan itibaren verilebilir bunlar sütlerin üstünde bile yazıyor yazık haberiniz yok, bak balda da seker var diyorsunuz ewet var 1 yasindan kucuk cocuklra kesinlikle verilmez buyuklere verilebilir, cici bebeye bukadar öcü gibi bakmayın sade sutu içmeyen bir çocuğun sütüne katılabilir diye idda ediyorum sadece 7 aylik bebeğin sütüne bal katicak değilim yumurtanın sarisini katabilirim mesela he birde cici bebe, bir isirik diyede tutturmuşsunuz benim kızım 6 aylıkken 18 saat hiç birşey yemedi sadece anne sutu emiyordu oda çok az ama yinede kan şekeri düştü acile kaldırdık, doktorlar çocuklara ısrar etmeyin istedi zaman kendileri yer zaten diyor doğru ama 1 yaş altı çocukların çok ac kaldıklarında kendi akılları ermicene göre kan şekerleri düşüyor haliyle, konu yetişkinlere gelirse tırnak içinde söylüyorum " 2 yaşına gelmiş bir çocuğa niye cici bebeli sut vereyim ki" dediginiz için söylüyorum cici bebe her yaş için uygun 6 aydan itibaren ve bizde keyfimizden vermiyoruz sade sut içmediği için veriyoruz mutlaka sut içmeleri gerektiği için ve bu sütleride tek yada ikiz bebeklere anne sutu yetmediği için veriyoruz anladiniz mi bilmiyorum ama daha fazlada uzatmak istemiyorum ben konuyu kapatiyorum

Biz ek gıdayı çorba ve püre diye adlandırıyoruz diyorsunuz ya, kimsiniz tam olarak siz? Benim çocuk doktorum, -prof kendisi- 6 aylıkken ek gıdaya başladığında ilk 2 hafta sıvı, 3. Hafta çatalla ezilmiş katı, 4. Haftasında tamamen katı gıdaya geçiş sağladı. 7 Aylıkken başladı kızım parmak gıdalara yani. 1 yaşından önce hiç çorba içmedi. Midesi bulanıyordu, ısrar etmedim. 1 hafta hiç ek gıda almadığı oldu, hiçte hastanelik olmadı. Devlet sizin gibi insanlar için kamu spotu çıkarttı. Bakınız; .

İnek sütü içinde bi haber yazısı var. Sabah gazetesinin; https://www.google.com.tr/amp/s/m.s.../cocuk/2017/08/25/cocuklarda-sut-tuketimi/amp

Ama pardon, proflar, bilinçli anneler ve ülkenin önde gelen gazetelerinde yayınlanan bilimsel açıklamalar olarak biz çok şey biliyoruz, bildiğimizi sanıyoruz. Siz haklısınız, yaşasın cici bebe.

Pardonda bizde 6, ayına girdiği gün çorba dayamadık çocukların ağzına bi akıllı konuşun ya birtek sizin mi prof doktorunuz var ay ne güldüm yaa benim kızımda ek gıda almadı diye hastanelik olmadı zaten hiç birşey yemedi için oldu doğru düzgün okumuyorsunuz yazdıklarımı, şu kamu spotu bence sizin gibilere lazım çok biliyorsunuz ya ondan, hala hangi sutu kast ettiğimi anlamamışsınız marketlerdeki kutu sütlerinden bahsetmiyorum ben çok biliyorsunuzda bundan nasıl haberiniz yok acaba bebekler icin olan kutu sütler 6. Aydan itibaren anlaya bildiniz miiii

Yorumunuzu şikayet ettim, cevap yazmayacağım.

Arkadaşlar yapmayın böyle.
Ne var büyütecek. Her anne farklı besliyor cocukları.
Ben 1 yaşına gelmemiş, 8 aylık bebeğime pasta vermedim diye topa tutanlar oldu akrabalardan.
Ama ben kimseyi dinlemedim. Çok mu ihtiyaç 8 aylık bebeğe pasta. Ben ne yersem o da onu yicekmişte bilmem ne de.
Ben mama hazırlarken, kuzenim dalga geçmişti ölçekle ölçüyorum mamayı diye.
Yok kendisi tatlı kasığıyla katıyormuşta.
Dicem herkes farklı düşüncede.

Ayran içiyor.
Yatarken süt içip yatmıyorlar mı? Öğlen, gece uykusu olsun
Kucuk kizim 2 bucuk yasinda sutu hic sevmiyor. Bende zorlamiyor , oglen ve aksam yemeginde ayran iciyor veya yogurt yiyor. Meyvesini yer .
Buyuk kizimda sut konusunda israrciydim. Sade icmiyordu .arada nescuik li veriyordum. O da zararliymis.

Cok takmayin kafaya arada huylar degisiyor, istahsizlasabiliyor cocuklar. Bazen aciliyor istahlari.

Öyle yapcak bisey yok. Belki içer bir gün.
Annelik ne zormuş, Rabbim bize bağışlasın evlatlarımızı

Nerdeyse 2 yaşında normal besinlere geçme zamaninin geldiğini size bizzat haber veriyor ufaklik...

Nerdeyse 2 yaşında normal besinlere geçme zamaninin geldiğini size bizzat haber veriyor ufaklik...
Anlatamadım heralde, normal yiyip içiyor.
Yalnız 1 hafta olcak cocuklar için olan toz süt, onu reddetti. Bilseydim önceden normal süte alıştırırdım. Öglen, akşam ve sabah veriyordum az

Nedenini bilmiyorum ama cok iyi iki cocuk dr’muz var. 2 si de 1 yasindan sonra asla mama onermiyor, bilginize. Uykuya dalmak icin sut icirin dediler

bu aylarda istahsizlik basliyor sevebilecegi corba. pulav makarna kofte tarzi biseler yogurt gibi mesela . su pipetli sutler oluyor ondan verin benim oglum 27 aylik. uemek de yiyor. ben geceleri uyku halindeyken biberonda sut vrriyorm icinede bebe biskuvisi koyuyorm onun cok faydasini gordum hem kilo hemde boy acisindanda bunu deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…