- 21 Ocak 2015
- 1.056
- 528
-
- Konu Sahibi denizz2009
Bence bu siizn icin bir nimet..cunku mamadan kesmeye calisip kesemeyen o kadar anne var ki ornegin benim ablam..bence bunu degerlendirin artik bebeginiz her istedigi seyden rahatlıkla yiyebilir oda bizler gibi bir birey sonuc itibariyle.sut konusunda da yavas yvas alistirabilirsiniz bu da bir red donemi olabilir zamanla duzelecektir..Öncelikle, Rabbim tüm annelere kolaylık ve sabır versin.
Annelik o kadar kutsalki, varsa yoksa evlatlarımız.
Beni üzen arkadaşlar, oğlum şuana kadar formül mama içiyordu, fakat 2 gündür resmen reddediyor.
O kadar severek içiyorduk, öğlen , akşam ve sabah.
Hem uykuya geçmesi tabiki çok kolay oluyordu.
Öyle çok üzülüyorum yani tarifi yok. Elimde biberini gördü mü, sanki öcü görmüş gibi ağlıyor, elinle itekliyor biberonu.
Lütfen başından geçen var mı?
Ne yapmalıyım? Artık normal süte bile razıyım, ne yapabilirim? Ama normal süt hiç içmedi şimdiye kadar.
Öncelikle cevabin için teşekkür ederim.Bence bu siizn icin bir nimet..cunku mamadan kesmeye calisip kesemeyen o kadar anne var ki ornegin benim ablam..bence bunu degerlendirin artik bebeginiz her istedigi seyden rahatlıkla yiyebilir oda bizler gibi bir birey sonuc itibariyle.sut konusunda da yavas yvas alistirabilirsiniz bu da bir red donemi olabilir zamanla duzelecektir..
Sütüne cici bebe katabilirsin severek içer birde yeni bir diş cikartiyo olabilir yeni diş çıkartan bebekler birden bire yemek yemeyi keserlerÖncelikle cevabin için teşekkür ederim.
Yani mama dediysem devam süt aslında, 1 yaş cocuklar için. Ama günde en az 400ml içmesi gerek, kalsyum ihtiyacı için. Gece, öğlen uykuya yatmadan önce içmez mi bi çocuk süt ya?
İçiyordu, çocuk şu 3 gündür resmen huy değiştirdi. Iştahıda resmen azaldı. Önceden 1 tane kocaman muz yerdi oğlum, simdi 1 lokma anca yiyor. Çok çaresizim. Üzülmemek elde değil.
Cnm inşallah öyledir. Ama bi kaç gün oldu baya süt içmeyeli. Denicem bakalım. Sabah, öğlen ve akşam hep hazırlıyorum biberon ama nafile.Sütüne cici bebe katabilirsin severek içer birde yeni bir diş cikartiyo olabilir yeni diş çıkartan bebekler birden bire yemek yemeyi keserler
Ama artık formül mamayı bırakmalısın 21 aylık olmuş neden toz mama veriyorsun normal sut içmeli 1 yaş üstü çocuklar için satılanlardan kullan içine cici bebe katCnm inşallah öyledir. Ama bi kaç gün oldu baya süt içmeyeli. Denicem bakalım. Sabah, öğlen ve akşam hep hazırlıyorum biberon ama nafile.
Toz mamadan tiksindi galiba. Misal bugün bardağa normal süt koydum tattı 2 yudum içti, içmeden önce bardağı kokluyor.
Mama olan bardağında kokladı ve onu hiç içmedi. Çocuğa tiksinti mi geldi ne
Denicem, ama bi kaç gün ara veriyim dedim. Çünkü iyice inat etti oğlum.Ama artık formül mamayı bırakmalısın 21 aylık olmuş neden toz mama veriyorsun normal sut içmeli 1 yaş üstü çocuklar için satılanlardan kullan içine cici bebe kat
Anladım büyük ihtimal yeni dışı çıkıyordur bütün çocuklar böyle bir anda yemek yemiyorlar zorlama arada bir vermeye çalış ben öyle yapiyorumDenicem, ama bi kaç gün ara veriyim dedim. Çünkü iyice inat etti oğlum.
Tamam cici bebe katarım, ama sorun biberon görünce ağlıyor, almıyor ve yatmak istemiyor.
Walla benim bebeler ikiz ikiside diş çıkartıyor ek gidayida red ediyor sadece sut içiyorlar günde 1 kilodan fazla bende ne yaptıysam yediremiyorum ek gıda önceden yiyorlardı ama artık istemiyorlar doktora söyledim bise olmaz sut ver bol bol dedi s3ninkide en azından sut içse onun için çok iyi olur benimkiler 3 haftadır sut içiyorlar 3 haftada 6 cm uzadilarYa birde bu internet yok mu insanın tam kafasını karıştırıyor.
Yok bir yaş üstü çocuklar en az 500 ml süt içmesi gerek diyolar, öbür yadan yarım litre süt içerse, nasıl başka gıda alıcak.
İnanın şu bi kaç gündür bitirdim kendimi, ama yapcak bişey yok.
Ne kadarlik bebeklerin? Allah bağışlasın.Walla benim bebeler ikiz ikiside diş çıkartıyor ek gidayida red ediyor sadece sut içiyorlar günde 1 kilodan fazla bende ne yaptıysam yediremiyorum ek gıda önceden yiyorlardı ama artık istemiyorlar doktora söyledim bise olmaz sut ver bol bol dedi s3ninkide en azından sut içse onun için çok iyi olur benimkiler 3 haftadır sut içiyorlar 3 haftada 6 cm uzadilar
9 aylik oldular ama prematüre doğdukları için şuan 7 aylik sayılırlarNe kadarlik bebeklerin? Allah bağışlasın.
Evet cnm zaten bebekler doğduğu günden yaşına kadar hemen boy atarlar. Şükür gelişimi iyi oğlumun.9 aylik oldular ama prematüre doğdukları için şuan 7 aylik sayılırlar
Cvp için teşekkürler. Evet amacım zaten günde 2 bardak içirebilsem.1 yaş üstü çocuk yarım litre sütten fazlasını içebilir mi yahu? Çocukta demir eksikliğini temel nedenlerinden biri. Neden bu kadar üzüldünüz formül mamayı bırakmaya onuda anlayamadım. Sizi emmiyor sonuçta, hoş emse bile memeyi bırakmak için normal zaman derdim.
Siz şuan inek sütüne geçiş yapın. Günde 200-400 ml arası talebe göre verirsiniz. İçine cici bebeler falan katıpta boşuna şeker yüklemeyin. Faydayı zararsız sağlama peşindeyiz. Hafif ılıtarak içirin, biraz soğuk içirin, bal katın öyle içirin. Mutlaka beğendiği bir şekli olur.
Biberonluk yaşı zaten çoktaaan bitti. Ne güzel, çocuğunuz büyüdüğünü size çok net gösteriyor. Tadı çok güzel olan yiyecek ve içecekler varken bende olsam formül mama içmezdim :)Cvp için teşekkürler. Evet amacım zaten günde 2 bardak içirebilsem.
Keşke 1 yaşından henen sonra inek sütüne geçiş yapsaydım yavaştan karıştırarak.
Ama o kadar güzel içiyordu ki bilemedim.
Biberon istemiyor. Bardağına katıyorum bir yudum alıyor ancak.
Allah bağışlasın kızınızı. Ya hem öğlen ve akşam kendi giderdi sütünü alıp yatağa.Biberonluk yaşı zaten çoktaaan bitti. Ne güzel, çocuğunuz büyüdüğünü size çok net gösteriyor. Tadı çok güzel olan yiyecek ve içecekler varken bende olsam formül mama içmezdim :)
Siz incecik kurabiyeler yapın. Güzel, sağlıklı bir şeyler. Sizde kendinize doldurun bi süt, ikiniz karşılıklı ikindi vakitlerinde oturup yiyin, için. 1 gün ayak uydurmaz 2 gün uydurmaz. Merak edecek sonra. Kızımda ilk başlarda kusarcasına reddediyordı sütü. Üstüne gitmedim, peynir var yoğurt var nihayetinde. 2 yaşından beri bayıla bayıla içiyor şimdi sütü. Siz stres yapmayın. İçmese bile eksik kalmaz sonuçta.