20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

selam, ben türkan saylan tıp merkezinde ücretsiz diş çektirdim. üstelik abartmıyorum 2 dakika sürdü iki diş çekimi. çok memnun kaldım. acı ve ağrı yok:)) kurtuldum çürüklerden

Merhaba hanımlar ben ilk gömülü dişimi mayıs ayında çektirdim.Çektirdikten sonra 2-3 gün ağrı devam ediyor.Zaten sürekli bakım yapmalısınız 7 gün sonrada gidip dikişimi aldırmıştım. Memnundum memnun olmasına da gittiğim kliniğe 200 lira vermiştim o zaman..Şimdi de sağ alt tarafımı çektirmek istiyorum çünkü yamuk geliyor. İstanbul Kartal ağız diş sağlığında bu işlemi yaptıranlar var mı?Memnun mu?

Merhabalar, bende perşembe günü gömülü diş ameliyatına giricem ve çok korkuyorum. Dikişler varken yemek yiyebildiniz mi sadece sıvı gıdalarla mı beslendiniz?

Merhabalar, bende perşembe günü gömülü diş ameliyatına giricem ve çok korkuyorum. Dikişler varken yemek yiyebildiniz mi sadece sıvı gıdalarla mı beslendiniz?

hiç merak etmeyin korkacak bir şey yok :130:

dikişlerin olduğu tarafla değil de diğer tarafla yiyebilirsiniz bir sorun olmaz. ama yavaş olmak lazım tabii. zaten 10 gün sonra alınıyor dikişler. bir aya kalmaz da iyileşir. ben de yazın çektirdim. yarı gömüktü benimki de. hiçbir sorun olmadı. ama çekildikten hemen sonra yanağınıza buz tutarsanız morarmasını engellemiş olursunuz. yoksa şişip moraranlar oluyormuş.
ben çıkınca hemen buz kalıbı verdikleri için böyle bir şey yaşamadım.

hiç merak etmeyin korkacak bir şey yok :130: şimdiden geçmiş olsun.

kızlar ankara tepebaşı ağız ve diş sağlığı merkezinde 20 lik diş ameliyatı olan var mı? yada cevresinden bilgisi olan var mı? randevu alıcam da karar veremedim nasıl orda mı aldırıyım başka yerdemi? hoş korkudan hala gidip gitmeme arasındayım..birde ameliyattan sonra uyusukluk kalma riski var dedi doktor iice korktum ya

Son düzenleme:
allahım ne korktum ne korktum zamanında anlatamam ve nihayet 3 tane 20lik diş ameliyatı geçirmiş biri olarak, eğer bu operasyondan korkan biri varsa bana sorabilir, zira baya deneyimli oldum bu konuda

ben çok korkuyorum acayip kasılıyorum.tam 3 kere randevu alıp gidemedim düşün halimi.bitanesinin çekilmesi gerekiyo.gömük.nekadar sürüyo işlem? benim derdim acı çekicem falan değil sonuçta uyuşturuyolar ama acayip midem bulanıyo o anda ve çok kasılıyorum geriliyorum off bi kurtulaydım

ben sana şunu diyeyim, ben iki sene önce alınması gereken gömük alt dişlerimi korkudan aldıramadığım için benim iki senede alt dişlerim çarpıldı. o kadar pişmanım ki şuanda. dümdüz alt dişlerimin ikisi şuanda çarpık. sırf 10 dakikalık şu çekimden korktuğum için. kesinlikle bir an önce git. ve ben bu operasyondan sanki açık kalp ameliyatı kadar korkuyodum koltuğa oturduğumda da bayılcam sandım ama 10 15 dakika ya sürdü ya sürmedi. zaten uyuşturduğu için hiçbir şey duymuyosun. sadece biraz çıtırdı duyabilirsin:)) onun dışında ağzını kocaman açman gerekiyor senin tek yapacağın bu. bazılarının uzun sürmüş öyle paylaşımları okursan korkma. işin ehli birine gidersen hem kısa sürede hem de sorunsuz halledilir. gittiğin doktor mutlaka çene cerrahı olsun ve erkek olsun. çünkü gerçekten kas gücü istiyor. bir de midem bulanıyo o anda demişsin ama sen daha ameliyat olmadın ki nerden biliyosun:)) bak bir de en kafama taktığım şey ya o anda kusma refleksi yaparsam dı. çünkü çok geride ve boğaza yakın olduğu için oraya ufacık bişey değse hemen kusacak gibi oluyorum. ama hiçbirşey olmadı sanırım narkozdan hissetmediğim için. hiç korkma ve en yakın zamanda hallet. çekimden sonra da gel paylaş:112:

ameliyat korkulduğu gibi değil hiç için rahat olsun. asıl ameliyat sonrası zordu benim için. çünkü yanağım çok şişmişti ve ağzımı ilk günler açamıyodum. ben ilk iki gün çorba içtim. ama ılık.çok sıcak ve çok soğuk şeyler yemeyeceksin. baharatlı ve acı da ilk gün yeme çünkü yara yerinin iyileşmesini geciktirebilir. bu arada ben iki gün dişimi fırçalayamadım çünkü ağzımı açamıyodum:) hatta bebek fırça aldım çocuklar için olandan çekim yapılan tarafla da beş güne yakın bişey yemedim ben biraz da pimpirikli olduğumdan yani dikiş varken çok sert olmamak kaydıyla yemek yiyebilirsin ama dikkatlice. zaten bir hafta sonra dikişlerin alınacak.

şimdiden geçmiş olsun..

tamam ozaman biraz daha rahatladım önümüzdeki hafta halledicem inş :)

ben dolgu bile yaptırırken gerim gerim geriliyorum midem kötü oluyo ondan dedim :)))

merhaba black swan :) benim de şuan alt önde 1 dişim çarpık durumda. Doktor dedi ki gel alalım yirmiliğini sonra yer açılacağından çarpıklık oturabilir eski yerine dedi. Senin o önalt dişlerin ne durumda?

teyzem doktora giderken yanında bende gittim ve doktora öylesine sordum.nasıl olup bittiğini anlamadan dişim elimdeydi :) boşuna çekmişim okadar zaman.hiiiiççççç korkmayın ben çektirdiysem herkes çektirir :)

mesajını ancak şimdi gördüm:) benim alt dişlerim dümdüzdü. üstelik ortodondik tedavi görmüştüm. ama iki yıl içinde çarpıldı çünkü alt 20 likler gömüktü ve sıkıştırıyordu. eğer 2 sene önce aldırsaydım çarpılmayacaktı. şimdi altta iki dişim belli şekilde çarpık. ama üzerinde durmuyorum. bence bir an önce aldır.

geçmiş olsunn:)) sonrası biraz sıkıntılı olabilir yemek yeme konusunda. ama o da anca dört beş gün sürer. en zor kısmı geçirdim haydi bakalım tebrikler

geçmiş olsunn:)) sonrası biraz sıkıntılı olabilir yemek yeme konusunda. ama o da anca dört beş gün sürer. en zor kısmı geçirdim haydi bakalım tebrikler

ewet biraz zor sonrası ama hiç önemli değil şiştiğindeki ağrıların yanında bunun lafı bile olmaz.halaa inanamıyorum son 3 aydır doktordoktor gezen ben bi anda kurtuluverdim.doktoruna güvenmekte çok önemliymiş :) doktor ne dedi biliyomusun çok güldüm.siz kadınlar doğum gibi bi olayı yaşıyosunuz ama bu diş işlerinden niye bukadar korkuyosunuz anlamak mümkün değil.hemde hiçbişey hissetmiyoken dedi :)

doktorun espriliymiş:))diş gerçekten başka bişey. bilmiyorum ama o koltuğa oturunca benim kalbim duruyor:18: ayy ben doğumu hiç düşünemiyorum o zaman allahım sana geliyorum derim herhalde

merhaba kızlarrr :) ben de bugun 20lik dişimi(yarı gömülü) çektirdim. dişçi fobim yok ama gene de çok gergin bi şekilde gittim. hatta doktora ıcerı gırer gırmez ben dişimi çektirmek istemiyorum dedım çok güldüüü o zaman neden geldin dedi bi fikrinizi almak ıstedım tekrardan dedım. sonra röntgenime falan baktı alt çenedeki 20liklerin er ya da gec bırgun cekılmesı gerekıcek dedı.ben de madem gelmişim çektireyim dedım. doktor bey çok kibar ve anlayışlıydı.benı hep sakinleştirdi.yaptıgı her aşamayı anlattı işlemler sırasında. bir de yardımcı hemşire vardı o da çok iyiyidi.her ıkısı de benı sakinleştirmek ıcın ellerinden gelenı yaptılar. Allah bin kere razı olsun onlardan :) önce dişinize bişi sıkıyor acı bir tadı var sonra da şırıngayla uyuşması ıcın ıgne yapıyor.fazla bır acısı olmadı ama ben yıne de kaskatı kesıldım :2: sonra 5 dk kdr bekledim sol tarafım kulağım da dahil olmak uzere uyuştu.sonra zaten işlemler başlıyor.neredeyse hıcbır acı hıssedılmıyor sadece dişe baskı uygulanıyor ve takır tukur sesler geliyor sanki çekiçle mermer kırar gibi toplam butun işlem 30 dk surdu.buna uyuşturma ve dikiş atma da dahıl. dikiş atarken gozumu sıkı sıkı kapattım zaten tum işlem boyunca gözümü genelde kapattım.dişi çıkarırken hiiiiiç hissetmedim gözlerimi bi ara acınca daha cok var mı dıye sordum doktora dikiş atıp bıtırcez dedi.çıkan dişimi gösterdi aman Yarabbbım kocamaaan bir şeydi sonrasında gargara antibiyotik ve agrı kesici yazdı.sırasıyla andorex, amoklavin, apranax. sabah aksam 1er kere ıcılcekmış. ilk 2 saat hıcbısı yenılıp ıcılmıcek.sonra yumuşak seyler yenıcek.2 gun boyunca buz kompresı yapılcakmış.10 ar dakıka arayla.şuan dişçiden yenı geldım.yuzum hala uyuşuk durumda bıraz kanamam var ve acı hıssedıyorum. un kapanındaki özel medipol diş hastanesıine gittim. doktorumun ismi Gökhan Gürler.çok işin ehli biriydi.çooook memnun kaldım.sgk ile bellı oranlarda anlaşması var.ben gömülü diş ameliyatına 215 lira ödedim.sgksız 500 civarıymış.biraz pahalı ama saglıga verılen paraya acımıyorum. arkadaşlar evet rahatsız edici bir süreç iğneler aletler ağzına girip çıkıp duruyor ama dayanılmayacak kdr da degılmıs. korkmayın kızlaaaar ben bi de yalnız gittim :d
*dipnot: benim ne hastaneyle ne de dişçi doktorla uzaktan yakından hiçbir maddi ve manevi bağlantım yok .hastaneye 2 sefer gıttım.birisi muayane birisi de bugun.doktoru ise bugun ılk defa gördüm.sadece dişini çektirmek ısteyen ama korkan kısılerın içini rahatlatmak ıcın yazdım

Merhaba kızlar,

Bende cuma günü çektirdim sol alt yirmiliğimi. Yarı gömüktü benim. Hiç korkum yoktu, yedi tane dolgu bır tane kanal yaptırmıştım :) Battı balık yan gider dedim girdim bunların hepsi iki haftada oldu :)
son olarak da yarı gömük dişimi aldırdım.Korkum yoktu tek başıma iş çıkışı gittim. 10 dakkada bitti kolay oldu, doktorum antibiyotik verme ihtiyacı bile duymadı.
Ben sadece çekim sonrası yaşayacağım ağrıdan korkuyordum o da başıma geldi.

Ya sizde kanama falan olmadı mı benim ıkı gün ağzımda kan tadı var özellikle gece yatarken kanıyor ve ağrıyor, agrı kesıcı alıyorum ıkı gündür o bile tam geçirmiyor agrıyı. agrı normal de kanama sinirimi bozuyor yaa.
sanki hiç geçmicek gibi geliyooo. daha iki tane daha var alınacak yirmilik dişim ama şu ağrılı süreçten sonra korktum yani.

Bende 20 lik dişlerimin 2 tanesini 3 hafta arayla çektirdim. İlkini çektirmeden önce çok tedirgindim. Ama korkulacak hiç birşey yok. Zaten bi iğne vuruyolar ağzınızın yarısı tamamen uyuşuyo. Mesela dilinizin yarısı uyuşuk yarısı değil öyle oluyo. O an hiç birşey hissetmiyorsunuz.

Sonra çekim çok kısa sürdü benim bitti mi dedim 2 seferinde de ki biri gömülüydü. Uyuşturucunun etkisi geçince ağrı oldu biraz bi ağrı kesici içtim uyudum. Sonra da birkaç gün diğer tarafla yedim yediklerime dikkat ettim boşluğa kaçmasın diye. Bi de ağızda kan tadı oluyo tabi o da normal yapacak birşey yok.
Kimse korkmasın çekmeden hele olmadık bi zamanda ağırması daha çok can yakıyor çekince kurtuluyorsun en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…