20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Merhaba kızlar,

Sormak istediğim bir şey var 20'lik dişler çektirilmek zorundamı? Herkes ayrı birşey söylüyor, yani tek çaresi çektirmek mi? Benim sağ tarafta alt ve üstte çıktı arada çok hafif ağrı oluyor ama haricinde bir şey yok, yoksa ileride mi göreceğim acısını :18: Tecrübe edinen arkadaşlardan cevap bekliyorum aydınlatın beni lütfen, ona göre tam gelişmeden çektireyim

dişin durumuna bağlı canım.. yani çıkıcak yeri varmı? yoksa içeride yamukmu diğer dişlere baskı yapıyormu? benim öndeki dişlerimin yamulmasına neden oldu keşke daha önce halletseymişim dedim.. hiçte büyütülecek bir olay değilmiş.. zaten bişey hissetmiyosun.. sadece sonra biraz ağrı oluyor ondada ilaç kullandırıyor doktorlar.. aklında tutmaya değmez yer yoksa çektirilmeli uzatmadan..

Keşke benimki de sizlerinki gibi sorunsuz geçseydi...
Bende 4 gün önce sol alt 20 lik dişimi çektirdim.sonra çenem kitlendi ve açılmıyor.doktorun söylediği egzersizleri yapıyorum ve ilaçlarımı kullanıyorum maalesef bir milim bile açılma olmadı(((
Bütün mesajları okuyamadım.aranızda böyle bir durum yaşayan var mı ve nasıl aştınız???

Offff yaa kimse burayı görmüyor mu? Çenem hala açılmıyor.bu durumu yaşayan yada tanık olan kimse yokmu bana yardım edin lütfen

Allah Allah acaba sen kendını cok mu kastın ki. Ben de çektırdım ıkı yirmilik dişimi de hiçbir sorun yaşamadım ama benim doktorum da çok iyiydi. Bursa da bir doktora gittim. Tam üniversite sınav zamanın da denk geldi benim ağrılar. Hemen Gitti iki üç hafta arayla alt ikisini de çektirdim. Sadece ilk gece ağrı çektim. Seninki inş. geçer bi an önce Allah acil şifalar versin.

.
ay canım benim çok geçmiş olsun.23 yaşındayım yirmilik dişim çıkalı 3 yıl oluyor şimdi ise ortası çürüdü ve çenemi açarken kıpırdatırken ağrı yapıyor sanki damağın içinden birşey batıyor gibi oluyor. ağrı yapıyor. Çok kötü birşeymiş bu ya. Doktora gitmem gerekiyor fakat korkuyorum. Sürekli videoları izleyip yazıları okuyorum. KAfayı yicem ben masada kalırım sanırım bayılırım. Ne kadar uyuşursa uyuşsun ben anlıyorum dişin çekilmesini. Benim de çenemde sürekli kıtlama kıtırdama oluyor. Ben de bundan korkuyorum. Ya benim de çenem kitlenirse. Off şimdi durumun nasııl. Ameliyatın kaç saat sürdü. Acı duydun mu birşey hissetin mi? çok korkuyorum ya.

bir de benim dişim apse yaptı sanırım şişti biraz ağrı yapıyor. Gider gitmez doktor almaz umarım. Zaten özele gidemem. Diş hastanesine gidecem devlete. Ne kadar ilgilenirler bilmiyorum ki ...

Teşekkür ederim, ben 33 yaşındayım.dişimi çektirdim ameliyat olmadım.çekimden önce bir hafta antibiyotik kullandım.toplamda 15 dk sürdü ancak kolay da olmadı.doğrusu çekim yapılırken çok korkmuştum öyleki koltuktan kalktığımda titriyordum.eve geldiğimde sabaha kadar bişey yemedim çünkü hem ağrım çoktu hem de uyuşukluktan dolayı yiyemedim. Sabah kalktığımda ağzım açılmıyordu şok oldum hemen doktora gittim oda şaşırdı ama normal bir durum zamanla düzelir dedi.bugün 8 gün oldu bir değişiklik yok

çene yapının durumuna bağlı.. eğer çene yapın darsa mutlaka diş çıkarken öndeki dişlerinden birkaçını çarpıtıyor. benim öyle oldu bir de doktorun söylediğine göre 20 likler çıktıktan sonra da ağızda bir işlevi yok. çiğneme yapmadığı için de zamanla çürüme riski yüksekmiş. yine de en sağlıklı bilgiyi çene röntgeni çektirdikten sonra doktorunuzdan öğrenebilirsiniz..

çok geçmiş olsun. korkmayın.ben de neredeyse ilk bir hafta ağzımı böyle milimetrik anca açabiliyodum. hatta dişlerimi biraz fırçalayabilmek için çocuk fırçası almıştım diğeri ağzıma girmiyodu. ama sizin 8. gün olmuş. hiç mi açamıyosunuz ağzınızı?

Benim ki başından beri bir parmak girecek kadar açık durumda, bundan fazla açılma olmadı.kas gevşetici ve sıcak havlu kullanıyorum.
Sizin ağzınız açılmadığında korkmadınız mı?ben çok korkuyorum böyle kalacak diye
Açılması için neler yaptınız? Bir haftada mı eski haline geldi?

ben az çok tahmin ediyordum duyduklarımdan da. o yüzden panik yapmadım. bir de benim yanağım bir şişti bir şişti resmen kabakulak gibi oldum yani o surata o ağzın açılmaması o kadar normaldi ki. benim şişliğim iki hafta sürdü ben asıl ondan korktum böyle mi kalcam diye. çünkü herkesin bir haftaya inmiş yanağı benim resmen bariz bir hafta kaldı. ben dikişlerimi bile 9. gün aldırdım ve ağzımırahatça açamıyodum zorlandım. kas gevşetici yazmıştı doktor. öyle kalmıcaksın merak etme

arkadaşlar size bir şey danışacağım.

Ben geçen ay doktora gittim kendi kafasına dişlerimi temizledi ve randevu verip beni gönderdi. Verdiği gün ve saate randevuya gitmedim. Şimdi yirmilik dişimi çektirmek için doktora gideceğim. Fakat aynı doktordan randevu almak zorunda olduğumu söylediler. Böyle bir saçmalık var mı? Randevusuna gitmediğim doktordan mı almam gerekiyor illaki randevu. Param olsa özele gideceğim de Normal diş hastanesine gitmek zorundayım. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım eder misiniz?:26:

v

bende 20lik dişimi çektirdiğimde çene açılma problemi yaşamıştım..hatta 1 hafta sonra dikişlerimi aldırmaya gittiğimde doktor ağzımı açamadığım için çok zorlanmıştı dikişleri alırken..bana dediki yanağına sıcak havlu koy,havluyu beklettikten sonra 2 parmağınla çeneni çok hafif zorlayarak aç dedi ama yarım santim kadar daha fazla zorlamak zarar verir dedi. bende dediği gibi yaptım eve geldim 2 3 saat arayla sıcak havlu koydum,beklettim ve her havlu koymamda işaret parmagım ve baş parmağımı ağzıma sokarak açtım yarım santim filan..biraz canım yandı ama 2 gün sonra ağzımı tamamen açılabilir hale geldi

bildiğim kadarıyla ağız ve diş sağlığı hastanelerinde artık ilk muayene olduğunuz doktor sizi 6 ay boyunca tedavi edicek..yani 6 ay boyunca o hastaneye her gittiğinizde size o doktor bakıcak..sizin muayene olduğunuz doktor çene cerrahı mı? 20lik dişinizi çektirecekseniz büyük ihtimalle o doktor sadece filminizi çeker ve dişler çekilebilir durumda ise sizi çene cerrahına yollar...yani size büyük ihtimalle hiçbir tedavi uygulamaz zaten...ama illaki o doktora muayene olmak istemiyorum diyorsanız internetten (mhrs'den) başka doktora randevu alın

internetten başka bir doktora alma şansım oluyor mu? İnternetten aldığım için 6 ay geçerlilik kalkıyor. Hasta hakları diye birşey var aslında 6 ay aynı doktora muayene olma zorunluğu diye birşey olmaması gerekir. İllaki hasta haklarına şikeyette bulunmak gerekmez ki
Çok korkuyorum ya :26:

Merhaba bugün 11.gün ve çenem iyiden iyiye açıldı korkularım geçti diyebilirim ama hala eski haline ulaşmadı.tabi bunada şükrediyorum ve eski haline ulaşacağına inanıyorum artık

evet internetten ben başka doktora almıştım randevumu..korkmanıza gerek yok bu arada ben 4 yirmilik dişimide çektirdim.hepside gömüktü ve 6 tane filan dikişim oluyordu..normal diş çekiminden daha kolay geldi bana hatta..tek zorluğu ameliyat sonrası bikaç gün sıvı şeylerle beslenmek zorunda olmanız..doktorunuza güvenin ve çekim esnasında gözlerinizi kapatın yeter

merhabalar..bende 33 yaşındayım..2002 de üst 20 lik dişlerimi çektirdim..hiç de burda yazılanların hiç biri olmadı bende..öle çene açılmaması gibi..alt çenemdeki 20 lik dişlerim komple gömük çene kemğine kaynaşmıştı..onlar ameliyatla aldırdım hiç bir zorluk çıkmadı..burda okuduklarımın hiç biri başıma gelmedi..Allah hepinize kolaylık versin..zor ,iş..geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…